" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΙ ROTHCHILD ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ;


ROTHCHILD
Γράφει ο Αντίοχος

Νέο Μνημόνιο, λοιπόν, από σήμερα (με… χρονοκαθυστέρηση μερικών ωρών, ελέω π.τ.β., τα ξημερώματα της Παρασκευής) και με τη… βούλα!

Καμιά έκπληξη για μας! Ήταν αναμενόμενο… Άλλωστε, το είχαν προβλέψει -από την προεκλογική κιόλας περίοδο- όλοι οι γνώστες των παρασκηνίων της ελληνικής πολιτικής ζωής. Μεταξύ αυτών και οι Ρότσιλντ, οι οποίοι το είχαν δει το… έργο και προανήγγειλαν το δυστυχές (για τον ελληνικό λαό) τέλος του, δέκα μέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. 

Σας θυμίζουμε τι και πως:

Ολοκληρωμένη ανάλυση για τις συνέπειες ενός Grexit (εθελουσία ή αναγκαστική εγκατάλειψη της Ευρωζώνης από την Ελλάδα) στην παγκόσμια οικονομία, παρουσίασε η Rothchild (ο πιο παλιός τοκογλυφικός «οίκος» της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου), εξηγώντας ταυτοχρόνως τους λόγους που το καθιστούν… αδύνατο.

Ιδού οι φοβερές και τρομερές συνέπειες όπως τις περιγράφουν οι… αρχαιότεροι των διεθνών τοκογλύφων:

«Το πρώτο πράγμα που δεν πρέπει να συγχέουμε, είναι η στάση πληρωμών από τη μια και η εγκατάλειψη της Ευρωζώνης από την άλλη. Κι αυτό γιατί, αν και μια στάση πληρωμών είναι διαχειρίσιμη, ένα Grexit θα μπορούσε να προκαλέσει τη χειρότερη οικονομική καταστροφή στην ιστορία… Ένα Grexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάλυση του ευρώ μέσω ενός ντόμινο. Θα ήταν ελεγχόμενο, αλλά θα προκαλούσε σοβαρή ζημιά, σε σημείο που το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα κατέρρεε. 

Τα μέλη του ευρώ θα πλήρωναν βαρύ τίμημα, αφού θα έπρεπε να επαναφέρουν τα εθνικά τους νομίσματα και μάλιστα εν μέσω βαθιάς ύφεσης και ασταθών τιμών.

Αυτό που δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε, είναι το γεγονός πως η έξοδος της Ελλάδας θα μπορούσε να αποτελέσει συστημικό κίνδυνο, ακόμα και αφορμή για κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος μέσω κύματος φυγής από τις τράπεζες. 
Οι καταθέτες σε δοκιμαζόμενες χώρες της Ευρωζώνης θα συνωστίζονταν στα γκισέ για να μεταφέρουν τα χρήματά τους αλλού στο εξωτερικό να ρευστοποιήσουν τις καταθέσεις τους και να τις κρύψουν στα στρώματα. Έτσι, οι τράπεζες θα έβλεπαν τελικά να εξαφανίζονται τα περιουσιακά τους στοιχεία. Δεν θα μπορούσαν να αναχρηματοδοτηθούν από το κράτος γιατί αυτό θα σήμαινε την ένεση τρισεκατομμυρίων ευρώ ως αντίβαρο στη φυγή κεφαλαίων. Και κανένα δημόσιο όργανο  δεν έχει τόσα χρήματα. Για να αποφευχθούν όλα αυτά, οι αρχές θα ‘πρεπε να βρουν έναν τρόπο τερματισμού της μετάδοσης, μέσω π.χ. της υπογραφής μιας συνθήκης που θα εγγυάται ότι δεν θα άφηναν ποτέ τη Νομισματική Ένωση. Όμως ποιος θα τους πίστευε μετά από τα τόσα “πίσω – μπρος” που έχουμε δει εκ γενέσεως της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης;

Ας μην κοροϊδευόμαστε, ένα Grexit, στα πρότυπα της κατάρρευσης της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008, θα μπορούσε να είναι ένα καταστροφικό χτύπημα στο διεθνές τραπεζικό σύστημα. Γι’ αυτόν τον λόγο, θεωρούμε ότι μια έξοδος  της Ελλάδας θα ήταν καταστροφική για τις χρηματαγορές. Δεν πρόκειται να συμβεί…».

Που στηρίζει τη βεβαιότητά του ο… αρχαιότερος διεθνής τοκογλυφικός οίκος, ότι μια τέτοια καταστροφή δεν πρόκειται να συμβεί; Στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πουλημένη κατάσταση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, δεν θέλει να βγει η χώρα από το ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου