" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Συζητώντας μέ τόν Ποῦτιν, γιά ὅλα ...

Τι είπε ο Πούτιν στην συνέντευξή του με τον Carlson. 

Η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ να συμμετάσχει σε διάλογο για την Ουκρανία, αλλά μετά την αναστολή των συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 2022, η Μόσχα δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει το πρώτο βήμα


Συνοπτικῶς τό περιεχόμενον τῆς συνεντεύξεως Ποῦτιν πρός τόν Κάρλσον, ὅπως τό παρουσίασε τό εἰδησεογραφικό πρακτορεῖο ΤΑΣΣ : 

ΜΟΣΧΑ, 9 Φεβρουαρίου. /TASS/.

Η Μόσχα ποτέ δεν αρνήθηκε να πραγματοποιήσει συνομιλίες για την Ουκρανία και είναι πεπεισμένη ότι η σύγκρουση αργά ή γρήγορα θα καταλήξει με ειρήνη και οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα αποκατασταθούν, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στον Τάκερ Κάρλσον που δημοσιεύτηκε στον ενημερωτικό διαδικτυακό τόπο του Αμερικανού δημοσιογράφου. Ο Ρώσος ηγέτης δεν απέκλεισε επίσης ότι ο Αμερικανός υπήκοος Έβαν Γκέρσκοβιτς, κατηγορούμενος για κατασκοπεία στη Ρωσία, μπορεί να αποφυλακιστεί και μοιράστηκε την άποψή του για τον διάσημο επιχειρηματία Έλον Μασκ.

Το TASS συγκέντρωσε τα βασικά στοιχεία από τη συνέντευξη του προέδρου.

Για συνομιλίες με την Ουκρανία

Η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ να συμμετάσχει σε διάλογο για την Ουκρανία, αλλά μετά την αναστολή των συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 2022, η Μόσχα δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει το πρώτο βήμα. «Γιατί πρέπει να ταλαιπωρούμε τον εαυτό μας και να διορθώνουμε τα λάθη κάποιου άλλου;»

Πρέπει να συζητηθούν οι προϋποθέσεις επίλυσης του ζητήματος, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής διατήρησης της κατάστασης εκεί που βρίσκεται τώρα. "Είναι ένα θέμα για τις διαπραγματεύσεις που κανείς δεν είναι διατεθειμένος να διεξαγάγει ή, για να το θέσω πιο σωστά, είναι πρόθυμος, αλλά δεν ξέρει πώς να το κάνει. Ξέρω ότι θέλουν. Δεν το βλέπω μόνο εγώ , αλλά ξέρω ότι το θέλουν, αλλά παλεύουν να καταλάβουν πώς να το κάνουν».

Για το γιατί το Λονδίνο διέκοψε τις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη

"Ποιος ξέρει. Δεν το καταλαβαίνω ο ίδιος. Υπήρχε μια γενική αφετηρία. Για κάποιο λόγο, όλοι είχαν την ψευδαίσθηση ότι η Ρωσία θα μπορούσε να ηττηθεί στο πεδίο της μάχης. Λόγω αλαζονείας, λόγω καθαρής καρδιάς, αλλά όχι λόγω ενός υπέροχου μυαλού ».

Για τις μελλοντικές σχέσεις με τους Ουκρανούς

Η Δύση κάνει λάθος όταν πιστεύει ότι «ο ρωσικός λαός έχει διχαστεί από εχθροπραξίες για πάντα»: «Αργά ή γρήγορα θα καταλήξει σε συμφωνία». "Αυτό μάλλον ακούγεται περίεργο δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, αλλά οι σχέσεις μεταξύ των δύο λαών θα ξαναχτιστούν ούτως ή άλλως. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος, αλλά θα επουλωθούν".

Στα σύνορα της Ουκρανίας

Η Ουκρανία είναι ένα τεχνητό κράτος κατά μία έννοια, «διαμορφωμένο κατά τη θέληση του Στάλιν» ιδιαίτερα των ουγγρικών, πολωνικών και ρουμανικών εδαφών. Ο Πούτιν είπε ότι ποτέ δεν είχε συζητήσει με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν πιθανή επιστροφή των ουγγρικών εδαφών, τα οποία είχαν παραδοθεί στην Ουκρανία επί Στάλιν. Όσο για την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, «δεν είχε καμία ιστορική σχέση με την Ουκρανία».

Στην ευθύνη για την ουκρανική κρίση

"Ξέρω ότι μπορεί κανείς να πει ότι είναι δικό μας λάθος. Εμείς ήμασταν που επιτείναμε την κατάσταση και αποφασίσαμε να βάλουμε ένα τέλος στον πόλεμο που ξεκίνησε το 2014, στο Donbass. Όπως έχω ήδη πει, με όπλα.
Ωστόσο, η επέκταση του ΝΑΤΟ κατά παράβαση προηγούμενων υποσχέσεων είναι επίσης κάτι που πρέπει να θυμόμαστε. "
Ας επιστρέψουμε στο πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014. Είναι άσκοπο, όμως, έτσι δεν είναι; Μπορεί να πηγαινοερχόμαστε ατελείωτα".

Για τη «ρωσική απειλή»

Οι ισχυρισμοί για τη "ρωσική απειλή" στοχεύουν στον εκφοβισμό των απλών ανθρώπων: "Δεν έχουμε κανένα ενδιαφέρον για την Πολωνία, τη Λετονία ή οπουδήποτε αλλού. <...> Είναι απλώς απειλή."

Για πιθανή συνομιλία με τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι «κάνει ένα τεράστιο λάθος ιστορικών διαστάσεων <...> με το ν᾿απομακρύνει τη Ρωσία ». Η Ρωσία και οι ΗΠΑ διατηρούν επί του παρόντος επαφή σε επίπεδο διαφόρων κυβερνητικών υπηρεσιών με τη Μόσχα λέγοντας ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να σταματήσει να προμηθεύει όπλα στο Κίεβο και «θα τελειώσει μέσα σε λίγες εβδομάδες».

Για την υπόθεση Γκέρσκοβιτς

Ο ρεπόρτερ της Wall Street Journal, Evan Gershkovich, είχε οπωσδήποτε ασχοληθεί με την κατασκοπεία. Η Μόσχα είναι έτοιμη να τον απελευθερώσει εάν «οι εταίροι της πάρουν αμοιβαία μέτρα»: «Έχουμε κάνει τόσες πολλές χειρονομίες καλής θέλησης από ευπρέπεια που νομίζω ότι μας έχουν τελειώσει ». Ρωσικές και αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών βρίσκονται σε συνομιλίες. «Δεν αποκλείω <...> ο κύριος Γκέρσκοβιτς να επιστρέψει στην πατρίδα του». Υπάρχουν ορισμένοι φυλακισμένοι στη Δύση που, σύμφωνα με τη Μόσχα, «δεν συνδέονται με ειδικές υπηρεσίες», συμπεριλαμβανομένου «ενός ατόμου (μπορεί να είναι ο ρώσος υπήκοος Vadim Krasikov που καταδικάστηκε στη Γερμανία - TASS), που «λόγω πατριωτικών συναισθημάτων , σκότωσε έναν Τσετσένο αντιφρονούντα σε μια από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες».

Στους αγωγούς Nord Stream

Η Ρωσία δεν έχει παρουσιάσει τα στοιχεία που έχει σχετικά με τις εκρήξεις του αγωγού Nord Stream γιατί «στον πόλεμο της προπαγάνδας είναι πολύ δύσκολο να νικήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες ελέγχουν όλα τα μέσα ενημέρωσης του κόσμου και πολλά ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης». "Οπότε είναι δυνατό να εμπλακεί σε αυτή τη δουλειά, αλλά είναι απαγορευτικό κόστος, ας πούμε. <...> Είναι ξεκάθαρο σε όλο τον κόσμο τι συνέβη."

Σχετικά με τη συνεργασία με την Κίνα

Οι ισχυρισμοί ότι η συνεργασία με την Κίνα είναι επικίνδυνη για τη Ρωσία δεν είναι παρά ιστορίες με μπαμπούλες ( Σημ. Πελασγικῆς : Πῶς λέμε ἐμεῖς "ἱστορίες μέ δράκους" Μια τέτοια ἔκφρασις εἶναι .)  Η Ευρώπη διατηρεί ακόμη στενότερη συνεργασία με την Κίνα. «Ρωτήστε τους Ευρωπαίους, φοβούνται;»

Για τη Ρωσία στο ΝΑΤΟ

Η Μόσχα διερεύνησε τη δυνατότητα ένταξης στο ΝΑΤΟ και κάλεσε την Ουάσιγκτον να κατασκευάσουν από κοινού ένα κοινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας. Οι πρόεδροι των ΗΠΑ υποστήριξαν τις πρωτοβουλίες αλλά οι κυβερνήσεις τους τις απέρριψαν. "Και μετά μας είπαν να πάρουμε δρόμο. <...> Δημιουργήσαμε υπερηχητικά συστήματα με διηπειρωτικό εύρος και συνεχίζουμε να τα αναπτύσσουμε."

Η Ουάσιγκτον συνέχισε να ασκεί πίεση στη Μόσχα ιδιαίτερα επειδή υπήρχαν πάρα πολλοί ειδικοί για την αντιπαράθεση με τη Σοβιετική Ένωση στις ΗΠΑ. "Είναι απαραίτητο να απαλλαγούμε από αυτό. Πρέπει να υπάρχουν νέες, φρέσκες δυνάμεις, άνθρωποι που κοιτάζουν στο μέλλον και καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στον κόσμο".

Για τις πολιτικές των ΗΠΑ

Η πολιτική της Ουάσιγκτον δεν εξαρτάται από το ποιος είναι ο πρόεδρος της χώρας. «Δεν πρόκειται για την προσωπικότητα του ηγέτη. Είναι για τη νοοτροπία των ελίτ». Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν ανεπιτυχώς να προσαρμοστούν στον μεταβαλλόμενο κόσμο χρησιμοποιώντας βία, αλλά «τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ δεν λειτουργούν». Ο κόσμος «θα αλλάξει ανεξάρτητα από το πώς θα τελειώσουν οι εξελίξεις στην Ουκρανία». Η θέση των ΗΠΑ στον κόσμο επίσης θα αλλάξει και «το μόνο ερώτημα είναι πώς θα συμβεί αυτό, οδυνηρά και γρήγορα ή απαλά και σταδιακά».

Για τις τεχνολογίες και τον Έλον Μασκ

Η ανθρωπότητα πρέπει να συνάψει συμφωνίες για τη ρύθμιση του τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, της γενετικής έρευνας και άλλων ερευνητικών δραστηριοτήτων που είναι «αδύνατο να σταματήσουν».

"Υπάρχουν αναφορές ότι ο Έλον Μασκ έχει ήδη εμφυτευτεί ένα τσιπ στον ανθρώπινο εγκέφαλο. <...> Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στον Έλον Μασκ. Θα κάνει ό,τι κρίνει σκόπιμο. Ωστόσο, θα πρέπει να βρείτε κάποια κοινά σημεία μαζί του. Αναζητήστε τρόπους να τον πείσετε ».

Ἀπό : tass.com

Ἡ οὐσία εἶναι πώς ὁ Κάρλσον ἔκανε μεγάλη ἐπιτυχία ! Ἕνας δημοσιογράφος ἀναμφιβόλως ἰκανότατος,πολύ ἔξυπος, μέ μεγάλη μόρφωση καί κυρίως πού ἐπιδιώκει τήν ἀντικειμενικότητα στήν προβολή τῶν εἰδἠσεων. Ἕνας δημοσιογράφος που λέει τά σῦκα-σύκα καί τήν σκάφη -σκάφη. Γι᾿αὐτό καί τό Σύστημα τόν κυνήγησε. 
Τώρα βρέθηκε σέ μία συνέντευξιν μέ τόν μεγαλύτερο ἡγέτη τοῦ κόσμου, τόν Βλαδίμηρο Ποῦτιν. Ἡ ἐπιτυχία του εἶναι τεράστια ! 
Εὖγε ! 



Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Εν τω μεταξυ στις ΗΠΑ, οι εβραι......εεεεεεε το υπουργειο ......"δικαιοσυνης" των ΗΠΑ ηθελα να πω και κατι παρατρεχαμενοι ρουφιανοι ΑΠΠ και ΑΡΔ απειλησαν οτι αμα τη επιστροφη του, θα συλληφθει και θα δικαστει για ....προδοσια!!!!!!!
    Εδω ξεκαρδιζεσαι στα γελια!

    Παντως η λυση του ολου προβληματος της ανθρωποτητας ειναι ΜΙΑ!
    Βομβαρδιστε το ισραηλ!

    Καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί,τό εἶπαν καί κατάσκοπο τῆς Ῥωσσίας !
      Καλέ,ἀκόμη καί οἱ ἔννοιες τῶν λέξεων ἔχασαν τήν άξία τους μέ ᾿δαύτους. ΑΠΠ καί ΑΡΔ σ᾿ἕνα πλοῖο καί βύθισμα καταμεσής τοῦ Εἱρηνικοῦ.
      Ἄ καί τήν μπόμπα...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΕΑΦ !

      Διαγραφή