" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Ἐρντογάν : « οἱ ἰσραηλινές ἐπιθέσεις εἶναι ἴδιες μέ τίς ναζιστικές θηριωδίες»

( ἡ φωτό ἀπό τό θέμα ἐδῶ)

 Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πιστεύει ότι οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας μπορούν να συγκριθούν με τις θηριωδίες των Ναζί που διαπράχθηκαν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

"Μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, το Ισραήλ, οι δυνάμεις κατοχής του σκοτώνουν Παλαιστίνιους, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι αδελφοί μας έχουν βασανιστεί μέχρι θανάτου. Περισσότεροι από 67.000 αθώοι Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί από ισραηλινά πλήγματα που στοχεύουν τον άμαχο πληθυσμό. Θρησκευτικοί χώροι, σχολεία, νοσοκομεία και ολόκληρη η αστική υποδομή γίνονται στόχος ισραηλινών επιθέσεων συγκρίσιμων με τις ναζιστικές θηριωδίες», είπε σε μια ομιλία στο φόρουμ νεολαίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ηγέτη, η χώρα του και άλλες μουσουλμανικές χώρες δεν φείδονται προσπαθειών για να επιστήσουν την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας στα εγκλήματα του Ισραήλ κατά της ανθρωπότητας και τις παραβιάσεις των κανόνων του πολέμου.

 "Συνεχίζουμε τις διπλωματικές προσπάθειες για να διασφαλίσουμε ότι οι ισλαμικές χώρες αντιδρούν και ενεργούν από κοινού ενάντια στην καταπίεση του Ισραήλ στη Γάζα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο και εδαφικά ολοκληρωμένο παλαιστινιακό κράτος εντός των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ." είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάμ, με τη σειρά του, σημείωσε ότι η παγκόσμια κοινότητα «ή σιωπούσε ή υποστήριξε τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας, πράγμα που σημαίνει ότι το διεθνές δίκαιο δεν υφίσταται πλέον». Τόνισε επίσης ότι αυτό που συμβαίνει στη Γάζα «δεν είναι ένας τοπικός πόλεμος» και αυτός ο πόλεμος «θα επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο» εάν συνεχιστούν οι εχθροπραξίες και η κατάσταση δεν διευθετηθεί με βάση την αρχή των δύο κρατών. Ζήτησε επίσης «άμεση διπλωματική πίεση στο Ισραήλ».

ἀπό : tass.com

Πῶς τό εἶπε ὁ Φιντάμ ; «άμεση διπλωματική πίεση στο Ισραήλ».

Χά !!! Ἐδῶ ἔγραψαν στά παλαιά τους ὑποδἠματα τήν ἀπόφασιν τοῦ Διεθνοῦς Δικαστηρίου τήν διπλωματική πίεσιν τοῦ Φιντάμ θά λάβουν ὑπ᾿ὅψιν τους ;  Ἴσως κάτι ἄλλο... Ἔ, ΕΑΦ ; 


Πάντως συνεχίζουν οἱ ἀπάνθρωποι τίς ἐπιθέσεις ἀκόμη καί στήν Ῥάφα ὅπου ἔχουν ἐκτοπισθεῖ περισσότερα ἀπό 600000 παιδιά καί οἱ οἰκογένειές τους. 

Μάρτυρες ανέφεραν νέα χτυπήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Ράφα, αφού ο ισραηλινός στρατός ενίσχυσε τις αεροπορικές επιδρομές σε μια πόλη που βρίθει από περίπου τα μισά από τα 2,4 εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας...

( ἀπό τό θέμα ΕΔΩ

Ἐπίσης διαβᾶστε : 

Οργανισμός βοήθειας του ΟΗΕ: Το Ισραήλ κρατά τρόφιμα για 1,1 εκατομμύρια Παλαιστίνιους στη Γάζα

Το Ισραήλ επιδιώκει την πολιτιστική γενοκτονία διαγράφοντας την παλαιστινιακή κληρονομιά 

Οι εισβολές, οι σφαγές και οι γενοκτονικές ενέργειες δεν μπορούν να σπάσουν τις ψυχές του παλαιστινιακού λαού που ζει υπό κατοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα, λέει ο διευθυντής επικοινωνίας της Türkiye...


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου