" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Ὁ Ποῦτιν καί οἱ "Ἀξίες τῆς Δύσεως"


Γράφει ὁ Hans Vogel

 Η συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Αμερικανό ανεξάρτητο δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον ήταν κάτι παραπάνω από μια απλή συνέντευξη. Με μια προσέγγιση που θυμίζει τον διάσημο Γερμανό δημοσιογράφο Emil Ludwig, ο κ. Carlson προσπάθησε να ξεκινήσει μια πραγματική συζήτηση, με σοβαρές απαντήσεις σε σοβαρά ερωτήματα. Ως εκ τούτου, και σε αντίθεση με το στυλ των περισσότερων σημερινών δυτικών δημοσιογράφων που κάνουν συνεντεύξεις, άκουγε πραγματικά τον συνεντευξιαζόμενο, χωρίς να προσπαθεί να τον οδηγήσει σε δηλώσεις που ικανοποιούν τον αυτοκρατορικό προπαγανδιστικό μηχανισμό των ΗΠΑ.

Αντί για συνέντευξη, αυτό που είδαμε ήταν ένα αριστοτεχνικό μάθημα στην ιστορία, που παρέδωσε επιδέξια ο Ρώσος Πρόεδρος. Περιττό να πούμε ότι τα περισσότερα από αυτά φαινόταν μυθιστόρημα στον κ. Carlson, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είχε σπουδάσει ιστορία ως φοιτητής. Ομοίως, τα περισσότερα από αυτά που είπε ο Πούτιν είναι βέβαιο ότι θα είναι κάτι καινούργιο για τις ελίτ, τους δημοσιογράφους και το ευρύ κοινό στη «Δύση». Σίγουρα στις ΗΠΑ, αλλά φοβάμαι και στην Ευρώπη, η οποία βρίσκεται υπό αμερικανική κατοχή και αδιάκοπη, συστηματική πλύση εγκεφάλου εδώ και ογδόντα χρόνια.


Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ΗΠΑ είναι χτισμένες πάνω στην ενσυνείδητη άρνηση της ιστορίας. Στα μάτια τόσο του αμερικανικού κοινού όσο και των κορυφαίων ελίτ τους, οι ΗΠΑ παραμένουν εκτός ιστορίας: είναι μια «λαμπρή πόλη πάνω σε ένα λόφο» που όλος ο υπόλοιπος κόσμος κοιτάζει με ατελείωτη έκπληξη, ελπίζοντας να είναι ικανός να συμμετάσχει στα θαύματα του. Αν μόνο γι' αυτόν τον λόγο, το μάθημα ιστορίας του Πούτιν ήταν απαραίτητο, αλλά αν θα είναι χρήσιμο πρέπει να αμφισβητηθεί σοβαρά.

Όσοι λαμβάνουν τις αποφάσεις στην αυτοκρατορία των ΗΠΑ θα είναι ανεπίδεκτοι από το μήνυμα του Πούτιν. Εκτός από την καθαρή διανοητική ανικανότητα, ένα πρόσθετο εμπόδιο στην κατανόηση των όσων είπε ο Ρώσος Πρόεδρος θα είναι μια σοβαρή περίπτωση γνωστικής ασυμφωνίας. Εξάλλου, δεδομένων των ντροπιαστικών δημοσίων εμφανίσεων του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς σκοντάφτει στις σκάλες και τραυλίζει μέσα από τις σύντομες σημειώσεις που του δίνουν να απαγγείλει, πρέπει να πληγώνει τη συλλογική αυτοεκτίμηση καθώς παρακολουθεί τον Πούτιν να συμπεριφέρεται σαν πραγματικός πολιτικός. Η αυτοπεποίθηση που αποπνέει ο Πούτιν είναι απλώς περισσότερος λόγος για αμηχανία και ντροπή και σίγουρα θα βαθύνει τη γνωστική ασυμφωνία.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πριν από λίγο καιρό, πολλοί δυτικοί ηγέτες επαίνεσαν δημόσια τον Πούτιν ως έναν εξαιρετικό τύπο, σε επίπεδο, φερέγγυο, αξιόπιστο και έξυπνο. Αυτός ο ίδιος τύπος ηγείται τώρα μιας στρατιωτικής εκστρατείας στην Ουκρανία που έχει καταστήσει ξεκάθαρο σε όλους όσους έχουν μάτια να δουν ότι η Δύση είναι στρατιωτικά, διπλωματικά και πολιτισμικά κατώτερη από τη Ρωσία. Σίγουρα χρειάζονται πολλά ψέματα, περιστροφές και δημιουργία αντιθέτων αφηγημάτων για να κάνουν τα γεγονότα αυτά να υποχωρήσουν στο παρασκήνιο. Στην πραγματικότητα, πλησιάζει η στιγμή που οι δυτικές ελίτ πρέπει να αποδεχθούν το αναπόφευκτο, δηλαδή ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να επιβιώσει, σίγουρα όχι με τη σημερινή της μορφή.

Τότε τι γίνεται με την επίδειξη ουκρανικών σημαιών σε όλη την ΕΕ και το NATOstan; Βλέπουμε αυτές τις κίτρινες-μπλε σημαίες και τις κορδέλες σε δημόσια κτίρια, κυβερνητικά γραφεία και μάλιστα παντού στον δημόσιο χώρο, ακόμη και σε χιλιάδες ιστοσελίδες, που μαρτυρούν την ακλόνητη υποστήριξη και συμπάθειά τους για την Ουκρανία. Τέτοιες δημόσιες εμφανίσεις εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικές, καθώς η Ουκρανία υποτίθεται ότι ενσαρκώνει τις «Δυτικές Αξίες». Αυτά πρέπει να υπερασπιστούν ενάντια στη βάναυση εισβολή ενός «δικτάτορα» και ενός «εγκληματία πολέμου», ο οποίος απεικονίζεται ως η τελευταία μετενσάρκωση κανενός άλλου παρά του Αδόλφου Χίτλερ. (Φυσικά, οι υποστηρικτές της Ουκρανίας στη Δύση κλείνουν τα μάτια τους στο γεγονός ότι οι σκληροπυρηνικοί Ουκρανοί εθνικιστές ζηλωτές τείνουν να θαυμάζουν ανθρώπους όπως ο Στέπαν Μπαντέρα, που δούλεψε χέρι-χέρι με τους στρατιώτες του Χίτλερ).

Τι γίνεται όμως με αυτές τις «δυτικές αξίες;» Υπήρξε μια εποχή πριν από λίγο καιρό όταν αυτές ήταν οι ανθρωπιστικές αξίες της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που χρονολογούνται από το 1948. Στην ουσία, αυτή η Διακήρυξη είναι μια επεξεργασία της αρχής του Διαφωτισμού ότι «όλοι οι άνθρωποι δημιουργούνται ίσοι», όπως κατοχυρώνεται στις Η.Π.Α. με την Διακήρυξη της ανεξαρτησίας.

Σήμερα, αυτές οι αξίες έχουν αντικατασταθεί από άλλες, που αντιπροσωπεύονται με συντομογραφίες με κεφαλαία, όπως «BLM» και «LGBTQ». Στην πραγματικότητα, όταν «όλοι οι άνδρες (προσοχή, αυτός ο όρος όπως χρησιμοποιήθηκε μέχρι πρόσφατα, καλύπτει όλη την ανθρωπότητα) δημιουργούνται ίσοι», αυτή η δύναμη περιλαμβάνει «άνθρωπους με χρώμα», άνδρες που νομίζουν ότι είναι γυναίκα ή σκύλος, και γυναίκες που νομίζουν ότι είναι άντρας ή γάτα ή οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, οι νέες, κεφαλαιοποιημένες «Δυτικές Αξίες» υποστηρίζονται και προωθούνται σε όλο τον κόσμο από οντότητες και φορείς κυρίως τριών γραμμάτων όπως οι NED, HRW, AID, CIA, WEF, ΠΟΥ, ΔΝΤ και πολλοί άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Οι νέες «Δυτικές Αξίες» προστατεύονται από αυστηρή λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αυστηρή νομοθεσία για τη ρητορική μίσους, που απαγορεύει κάθε σχόλιο για οποιονδήποτε έχει αντίρρηση. Για κάθε λογικό άτομο μέχρι τώρα, ο μόνος σίγουρος τρόπος αποφυγής προβλημάτων και δίωξης σύμφωνα με τους νόμους περί ρητορικής μίσους είναι να κρατήσει κανείς το στόμα του κλειστό. Σε αυτό έχει μεταμορφωθεί η δυτική δημοκρατία: ένα πλήρες τρελοκομείο.

Στη Γερμανία, οι οπαδοί του ποδοσφαίρου/ποδοσφαίρου επέπληξαν επειδή δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν περισσότερα από δύο φύλα. σε μεγάλο μέρος της ΕΕ, υπάρχουν αυστηροί νόμοι κατά της «Άρνησης του Ολοκαυτώματος», ενώ εντείνονται οι πιέσεις για να καταστεί επίσης παράνομη η «Άρνηση για το κλίμα». Στον Καναδά, οι νομοθέτες σχεδιάζουν να θέσουν εκτός νόμου οποιαδήποτε κριτική στη νομοθεσία που απαγορεύει τα «ορυκτά καύσιμα», ενώ στο Ισραήλ σκοπεύουν να καταστήσουν παράνομη την αμφισβήτηση της επίσημης αφήγησης για το τι συνέβη στις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν η Χαμάς πέρασε τα σύνορα με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με αυτές τις υπέροχες «Δυτικές Αξίες» είναι προφανώς δυνατό να εκδιώξουμε ανθρώπους και να τους στερήσουμε τα πολιτικά τους δικαιώματα για ανεπαρκείς γλωσσικές δεξιότητες. Αυτό κάνει η κυβέρνηση της Λετονίας (κράτος μέλος της ΕΕ ) . Έχουν αρχίσει να διώχνουν Λετονούς πολίτες ρωσικής καταγωγής που θεωρούνται ότι δεν μπορούν να μιλούν σωστά τα λετονικά. Ταυτόχρονα, το Πανεπιστήμιο της Λετονίας στην πρωτεύουσα Ρίγα διευρύνει τα μαθήματα που διδάσκονται στα αγγλικά σε ξένους φοιτητές που δεν θα μπουν ποτέ καν στον κόπο να μάθουν λετονικά.

Η Ουκρανία υποστηρίζεται από την ΕΕ επειδή θέλει να παραμείνει αποσχισμένη από τη Ρωσία, της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος εδώ και αιώνες, όπως εξήγησε τόσο εύγλωττα ο Πρόεδρος Πούτιν. Ταυτόχρονα, η ΕΕ εμποδίζει την ανεξαρτησία της Καταλονίας, για την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των Καταλανών ψηφοφόρων εξέφρασε την υποστήριξή της μόλις το 2017. Έτσι, οι Καταλανοί θέλουν να έχουν ανεξάρτητο κράτος όπως η Ουκρανία, και με σοβαρούς λόγους, γιατί η Καταλονία (ως το Βασίλειο της Αραγονίας) υπερηφανεύεται για μια παράδοση ανεξάρτητης εθνικότητας από τον Μεσαίωνα. Προφανώς, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι επίσης αναπόσπαστο μέρος των «Δυτικών Αξιών».

Επιπροσθέτως, ένα στα τέσσερα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των 705 εδρών έχει ποινικό μητρώο . Μιλάμε εδώ για άτομα που, ως επί το πλείστον στις χώρες καταγωγής τους, έχουν επισκεφθεί, ανακριθεί ή κρατηθεί από την αστυνομία ή καταδικάστηκαν σε δικαστήριο. Με άλλα λόγια, το ανώτατο αντιπροσωπευτικό όργανο στην ΕΕ αποτελείται από απλούς εγκληματίες. Για ένα τρίμηνο, αλλά και πάλι, αυτοί οι άνθρωποι θεσπίζουν νόμους που πρέπει να τηρούν τα 450 εκατομμύρια μέλη της ΕΕ! Ένα αξιοθαύμαστο κατόρθωμα, τουλάχιστον.

Ο πυρήνας του προβλήματος είναι ότι οι δυτικές ελίτ και λαοί μπορεί να πιστεύουν ότι έχουν «αξίες», με πολλούς να επιθυμούν να τις υποστηρίξουν, αλλά αυτό απλά δεν είναι δυνατό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 η Δύση εμμένει στην πραγματικότητα μόνο σε μία μόνο αξία: τα χρήματα. Τα πάντα στη «Δύση» εκφράζονται σε χρηματική αξία, όλα έχουν ένα τίμημα. Και όπου όλα έχουν ένα τίμημα, δεν μένει τίποτα με αξία. Επομένως, ακόμη και η μία αξία που έχει και πραγματικά σέβεται η Δύση, δηλαδή τα χρήματα, δεν έχει νόημα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτές οι «Δυτικές Αξίες» είναι μια απόλυτη απάτη.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν το απέδειξε ξεκάθαρα στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Τάκερ Κάρλσον.

Το δυτικό κοινό είναι βαθιά υπόχρεο στον Πρόεδρο Πούτιν που έδειξε στους κυβερνήτες του ποια είναι τα γεγονότα, τι είναι η Ρωσία και πώς λειτουργούν πραγματικά τα πράγματα. Τη στιγμή που αυτοί οι κυβερνώντες συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουν αξίες, θα καταλάβουν και το μάθημα του κ. Πούτιν.

ἀπό : unz.com

Ὁ Ποῦτιν διδάσκει στήν Δύσιν Ἱστορία



Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. (Συγνώμη, άσχετο με την ανάρτηση:)

    Πολύ καλό βίντεο από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, κατά του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
    Ξεχωρίζει η εξαιρετική ομιλία του κου Δήμου Θανάσουλα, δικηγόρου και επισήμου εκπροσώπου της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΥΟΣΥΝΗΣ -από το 14:00 έως 34:20 :
    https://www.youtube.com/watch?v=J97eLySKCQc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Συγκέντρωσις - διαμαρτυρίας ναί κι᾿ἀποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ !
      https://sxolianews.blogspot.com/2024/02/blog-post_12.html

      Εὐχαριστῶ ἀγαπητέ μου Κώστα !

      Διαγραφή