" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Συγκέντρωσις - διαμαρτυρίας ναί κι᾿ἀποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ !

φωτό ἀπό ἐδῶ

 Θεσσαλονίκη: Μεγαλειώδης συγκέντρωση κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων στο Βελλίδειο Κέντρο

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε κυριολεκτικά το Βελλίδειο και υπήρχαν πολλοί που παρακολούθησαν την εκδήλωση από τον προαύλιο χώρο. Εμφαντική η παρουσία της νεολαίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πλήθος αρχιερέων, μοναστικές και ιεραποστολικές αδελφότητες

φωτό ἀπό ἐδῶ
.............

Από τις εμπεριστατωμένες ομιλίες προέκυψε η ευθεία αντίθεση στο προωθούμενο νομοσχέδιο αναγνώρισης «γάμου», αλλά και στην επακόλουθη δυνατότητα τεκνοθεσίας, σε ζεύγη προσώπων του ιδίου φύλου.

Οι συγκεντρωμένοι, με το ψήφισμα που έγινε ομοφώνως αποδεκτό, ζήτησαν  από την Ελληνική Κυβέρνηση να ακούσει με προσοχή και αντικειμενική κρίση την εκπεφρασμένη αντίθεση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, της επαρχιακής Ιεράς Συνόδου της Κρήτης, της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και να μην προχωρήσει στην ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου. Τονίστηκε ρητά ότι το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τον χριστιανικό λαό της πόλης του Αγίου Δημητρίου και ολόκληρης της πατρίδας μας. 

.....................

Ὁλόκληρο ό θέμα ἐδῶ

Τό εἴδαμε στήν ἱστοσελίδα : ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 

 Ενα συλλαλητήριο με χιλιάδες κόσμο και τυπικές ομιλίες αμφιθεάτρου με εκατοντάδες διαπιστώσεις χωρίς να πει κάποιος απ΄εδω και πέρα εμείς τι θα κάνουμε. Να σου πω εγω: πολιτικοί κληρικοί και λαϊκοί θα συνεχίσετε αλά μπρατσέτα. Aν ήθελαν να αντισταθούν θα τους αναθεμάτιζαν

φωτό ἀπό ἐδῶ

Μίλησε ο Νατσιός απο το ΝΙΚΗ,  ο Καμπούρης απο το ΛΑΟΣ, εκπρόσωποι απο ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, τα χριστιανικά σωματεία και ο ηγούμενος Αθανάσιος απο τα Μετέωρα

φωτό ἀπό ἐδῶ

Ηταν πολλοί κληρικοί και μοναχοί απο παντού νεο και γοχ

απο γοχ Καλλινίκου ηταν ο π. Πατάπιος ο π. Καλλίνικος κ.α.

Ἀπό : ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 

Καί ἕνα βίντεο ἀπό τήν συγκέντρωσιν διαμαρτυρίας, μέ μία ξεχωριστή ὁμιλία ὅπως μᾶς ἐνημέρωσε σχετικῶς ὁ ἀγαπητός μας Κώστας/Ταῦρος

Πολύ καλό βίντεο από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, κατά του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Ξεχωρίζει η εξαιρετική ομιλία του κου Δήμου Θανάσουλα, δικηγόρου και επισήμου εκπροσώπου της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ -από το 14:00 έως 34:20  ( ἐδῶ

Ἐάν θέλετε καί τήν ἄποψίν μου,ἕνα ἔχω νά σᾶς ξαναθυμήσω αὐτό 

Γάμος ομοφύλων: Ευρύτατη πλειοψηφία για το νομοσχέδιο στη Βουλή


Προσέξτε στόν τίτλο τῆς Καθημερινῆς. Ὄχι ὁμοφυλοφίλων ἀλλά ΟΜΟΦΥΛΩΝ !  Δῆλα δή γάμος μεταξύ δύο ἀτόμων τῆς ἰδίας φυλῆς. Ὁμολογοῦν κοντολογίς πώς οἱ ὁμοφυλόφιλοι ἀποτελοῦν ξεχωριστή φυλή ! ( καί μήν βρεθεῖ κανείς νά μοῦ πῇ πώς πρὄκειται γιά φύλα κι᾿ὄχι φυλή διότι θά τούς ῥωτήσω ἄν ναί τότε τί πρόβλημα εἶχαν νά τό ἀλλάξουν τό ὁμοφυλόφιλος [ὅμοιο+φύλο+φίλος]  ; Αὐτό νά τούς λέτε λοιπόν. )

Ἔγινε ! Πᾶμε παρακάτω ...

Συνεπῶς, ἡ Ἑλλάδα καί οἱ κάτοικοί της προχωροῦν ἑνωμένοι "προοδευτικά" καί "δημοκρατικά" πρός τήν ἀπόλυτον καταστροφή τους. Τελεία καί παύλα.-

Σημείωσις : Οἱ φωτό δικῆς μου ἐπιλογῆς


Ἡ Πελασγική 

20 σχόλια:

  1. Ο κύριος Μπέχλης του Κ21 ισχυρίζεται πως η λύση είναι η παραίτηση βουλευτών ειδικά επικρατείας.
    Για κάθε παραίτηση με αποτέλεσμα αναπληρωματικές εκλογές, κερδίζουμε 30 μέρες όπου η Βουλή δεν μπορεί να νομοθετήσει, ως τις ευρωεκλογές λοιπόν όπου θα φανεί η φθορά του κυβερνώντος κόμματος και θα εξαναγκαστεί ο πθ σε παραίτηση.
    Στο σύνδεσμο υπάρχει η γνωμοδότηση συνταγματολόγου.
    https://ellas21.com/%ce%b3%ce%bd%cf%89%ce%bc%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%85-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί νά σοῦ πῶ,πιθανῶς ὁ ἄνθρωπος νά ἔχῃ καί δίκαιο. Πιστεύω πώς τυχαίως σίγουρα δέν τό λέει.
      Θά τό διαβάσουμε.

      Εὐχαριστοῦμε !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Οι κ.κ. Μπεχλης και (πρωην ΠΑΣΟΚος) Χατζαρας, αυτο που θελουν ειναι να ...τρουπωσουν.
      https://www.youtube.com/watch?v=Xqf5QIgNQvA
      Και για να τρουπωσουν "χτυπανε" τον πολιτικο κρατουμενο Ηλια Κασιδιαρη (τοσος ανδρισμος πια) νομιζοντας οι ηλιθιοι οτι θα παρουν ψηφους απ τους "Ελληνες" του κ. Κασιδιαρη.
      Κουνια που τους κουναγε.
      Εν τω μεταξυ για να μην καρφωνονται βαζουν και τους αλλους του τσελεμεντε μεσα, κατι Νατσιους, κατι Αλογες, κατι Βελοπουλους κατι Στιγκες ωστε "παραλιακα" να τους εξισωσουν με Κασιδιαρη.
      Ξανα, κουνια που τους κουναγε.... και, ρεεεεε ουουουουστ!

      Καλησπερα σας

      Διαγραφή
    3. Νά σοῦ πῶ τήν ἀλήθεια,δέν παρακολουθῶ κανέναν. Μήν τά ξαναλέμε.
      Προτιμῶ νά διαβάζω ξένα μπλόγκ,νά παρακολουθῶ τίς ἐξωτερικές ἐξελίξεις διότι τά ἐν Ἑλλάδι εἶναι τόσο τραγικά ἀδιόρθωτα ὥστε ἔχω ἀποφασίσει πλέον πώς δέν γίνεται τίποτε.
      Μετά τά τελευταῖα ἐκλογικά ἀποτελέσματα ἀπεδείχθη αὐτό περιτράνως.

      Ἄσε δέ κι᾿ἐκεῖνο τό : "εὐρύτατη πλειοψηφία στήν βουλή,γιά τό νομοσχέδιο τοῦ γάμου καί τεκνοθεσίας τῶν ὁμοφυλοφίλων" ! Ἤρθε καπάκι σ᾿ὅλα τά λοιπά τραγελαφικά πού βιώνει ὁ τόπος.

      Γι᾿αὐτό σοῦ λέω...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    4. @ΕΑΦ
      Μπορώ να πω ότι και εγώ διατηρώ επιφυλάξεις για κάθε πολιτευόμενο που λέει αυτά που θέλω να ακούσω, είναι μια στάση τύπου «έχω καεί στο χυλό, φυσάω και το γιαούρτι».
      Το ζήτημα όμως στην περίπτωση μας, είναι η πρόταση για παραιτήσεις και το αποτέλεσμα αυτών, το οποίο αποτέλεσμα εκτιμώ ως επιθυμητό.
      Η τοποθέτησή σου φίλε ΕΑΦ (το φίλε δεν είναι ειρωνεία) μάλλον εμπίπτει στο ad hominem, παρακαλώ λοιπόν στο πνεύμα εποικοδομητικού διάλογου να επανεξετάσεις τη θέση σου ή να μου υποδείξεις ο,τι μου διαφεύγει.

      Διαγραφή
    5. Τό σχόλιο εἶναι προσωπικό καί δέν θά ἀναμιχθῶ. Θεωρῶ πώς ἔχει ἐκφράσει ὁ σχολιαστής μέ εὐγενικό τρόπο τίς ἀντιρήσεις του καί τά ἐρωτήματά του πρός τόν ἀγαπητό ΕΑΦ. Μένει στόν ἴδιο,ἐάν κι᾿ἐφ᾿ὅσον ἐπιθυμεῖ, νἀ ἀπαντήσῃ.

      Περί τοῦ :
      ad hominem : συντομογραφία για argumentum ad hominem , είναι μια επίθεση σε ένα επιχείρημα που γίνεται με επίθεση στον χαρακτήρα, το κίνητρο ή άλλο χαρακτηριστικό του ατόμου που το κάνει επιχείρημα, αντί να επιτεθεί άμεσα στο επιχείρημα. Όταν χρησιμοποιείται ακατάλληλα, είναι μια λογική πλάνη κατά την οποία ένας ισχυρισμός ή επιχείρημα απορρίπτεται με βάση κάποιο άσχετο γεγονός ή υπόθεση σχετικά με τον συγγραφέα ή το άτομο που επικρίνεται. Η συλλογιστική ad hominem δεν είναι πάντα εσφαλμένη, για παράδειγμα, όταν σχετίζεται με την αξιοπιστία των δηλώσεων γεγονότων ή όταν χρησιμοποιείται σε ορισμένα είδη ηθικής και πρακτικής συλλογιστικής ...
      ( https://infogalactic.com/info/Ad_hominem )

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  2. Φωναζουνε, φωναζουνε, φωναζουνε και μετα πανε και ψηφιζουν ....."κινημα αλλαγης-ΠΑΣΟΚ-πατατες γιαχνι, ελια, κασσελακι, την αλογα του Κωνσταντοπουλου, φελοπουλο, κομμουνια, ή στην καλυτερη νουδουλους για σιγουρΓια.
    Κι οταν τους ρωτας αυτους ψηφισες ρε ηλιθιε;
    Σου απαντανε με το ...αγερωχο υφος του λαδοποντικα που ψηφιζει Αδωναϊ για να του διορισει την κορη στο δημοσιο:
    Σιγα μην ψηφισω ναζι και φασισταρια και τριβει απο χαρα τα χερια του ο οβραιος πισω απ τις κουρτινες της συναγωγης.
    Ετσι κανανε και για την Μακεδονια.
    Οι ιδιοι ειναι που φωναζανε εξω απ' το εφετειο ...δεν ειναι αθωοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἡ τραγική ἑλλαδική πραγματικότης...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  3. Παντα πισω απο καθε τι ασχημο θα υπαρχει ενας περιουσιος "πρωτοπορος":
    https://trelogiannis.blogspot.com/2024/02/blog-post_211.html?m=1


    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εν κατακλείδι οι κοινωνίες σοδομοποιούνται και βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα για το μέλλον οτι οι ετεροφυλόφιλοι θα γεννούν για να παίρνουν τα παιδιά οι ομοφυλόφιλοι ( και ποιος μας εγγυάται οτι δεν θα παντρεύονται δυο αποκτηνωμένοι παιδόφιλοι και με πρόσχημα την υιοθεσία να τα κακοποιούν σεξουαλικά με την ησυχία τους )

    Το νομοσχέδιο παρέχει νομικό δικαίωμα για θρησκευτικό γάμο κι αν όχι αυθωρεί και παραχρήμα, οπωσδήποτε θα το διεκδικήσουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και θα δικαιωθούν. Κατόπιν οι ορκισμένοι νεοταξίτες θα αρχίσουν να κυνηγούν με λύσσα τους ιερείς που θα αρνούνται να τελέσουν ένα τέτοιο γάμο. Τουτέστιν η πονηρή σιωπή της διοικούσας εκκλησίας θα τους γυρίσει μπούμερανγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικῶς μόνον ἕνα δρόμο βλέπω γιά τήν Ἀνθρωπότητα ἔτσι ὅπως ἐξελίσσεται τό πρᾶγμα. Τό τέλος της.
      Ἐκτός ἐάν...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Γρηγόριε !

      Διαγραφή
  5. Τό θέμα τοῦ ΚΟ εἶναι ἔτσι ; Πολύ ἐνδιαφέρον. Νομίζω πώς κάποια θέματα πού ἀναφέρονται ἔχομε δημοσιεύσει πρίν ἀρκετά χρόνια.

    Εὐχαριστοῦμε. Σᾶς ἔχω πεῖ νομίζω ὅτι τόν ΚΟ τόν γνωρίζω προσωπικῶς...

    Καλησπέρα ἀγαπητέ ΛΟΚΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ ΝΑΝΟΥΡΙΣΤΑΙ , ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ , Η ΛΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ , ΑΝΑΣΤΕΛΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ , ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟ , ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ , ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟΝ !

    ΤΗΝ ΕΓΕΝΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Σ`ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΙ`ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού σημαίνει πώς δέν θά γίνῃ ποτέ κα΄τι τέτοιο. Μά κανείς δέν φαίνεται νά ἔχῃ τά κότσια νά πετάξῃ ἕνα τέτοιο μισθό ! Μισθό ; Ἀργομισθία ἤθελα νά γράψω... Κάθεσαι καί τά τσεπώνεις καί μάλιστα πλουσιοπάροχα !

      Ἄστα νά πᾶνε,εἶναι αὐτό ἕνα ἀκόμη ὅφελος τῆς δημοκρατίας τους...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Γεώργιε κι᾿εὐχαριστῶ γιά τόν εὐγενῆ λόγον σου !

      Διαγραφή
  7. Ο λόγος του κου Θανάσουλα σε κείμενο:
    https://enromiosini.gr/arthrografia/omilia-sto-syllalitirio-kata/

    Καλημέρα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΕΓΑ έγκλημα! Είπε τις λέξεις "Εκκλησία", "Πατρίδα" :
    https://www.megatv.com?p=1404026

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν μπορῶ νά σχολιάσω τίποτε χωρίς νά μπῶ στόν πειρασμό νά τούς στολίσω ὅλους καί ὅλες. Τά ΣΟΥΡΓΕΛΑ !
      Ἄ νά χαθοῦν τά ξεφτυλισμένα ὄντα.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Κώστα !

      Διαγραφή
  9. Το σχολιο του Αγαπητου ΕΑΦ (12/2/24, 4.08 μ.μ) αξιζει ενα ΜΠΡΑΒΟ!
    Δυστυχως ο σημερινος Ελληνας δεν γνωριζει τι θελει η απο τι ν΄απαλλαγη.

    Μια τραγικη και συναμα ελεεινη εποχη για την Πατριδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔτσι ἀκριβῶς εἶναι. Καί εἶναι τόσο λυπηρή διαπίστωσις...!

      Πῶς νά μήν χαίρεσαι ὅταν βλέπεις ἕναν λαό, ὅπως οἱ Ῥῶσσοι, νά προασπίζονται τίς παραδοσιακές,ἀνθρώπινες ἀξίες ;
      Πῶς νά μήν προβάλλεις προσωπικότητες ὅπως ὁ μεγαλύτερος φιλόσοφος τοῦ 20ου αἰῶνος,ὁ Ῥῶσσος Ἀλεξάντρ Σολζενίτσιν ! Πῶς νά μήν βλέπῃς ἕναν λαό πού πέρασε 70 καί πλέον χρόνια καταστροφῆς κάθε Ἀξίας,Ἰδέας,Ἀρχῆς,Ἰδανικῶν ἀλλά πού σήμερα ἔρχεται ὡς θεματοφύλακας ὅλων αὐτῶν,πῶς λοιπόν νά μήν βλέπῃς τό μεγαλεῖο του καί νά μήν νοιώθῃς τήν μικρότητά σου ὅταν ὅλα αὐτά ἦταν στά χέρια σου καί τά πέταξες ἀποδεικνύοντας τήν μηδαμινή ἕως ἀνύπαρκτη πλέον,πνευματικότητά σου ;

      Ἔτσι ἀκριβῶς ἔνοιωσα ὅταν ἐπεξεργαζόμουν τό σημερινό δημοσιευθέν θέμα σχετικῶς μέ τήν Κληρονομιά τοῦ Σολζενίτσιν.
      https://sxolianews.blogspot.com/2024/02/blog-post_14.html

      Καί νομίζω πώς δέν εἶναι ἁπλῶς μία "ἐποχή" ὅπως τό γράφεις φίλτατε Ahoy. Πιστεύω πώς εἴμαστε λίγο,πολύ λίγο πρό τοῦ τέλους μας ὡς [Ἑλληνικῆς ] Φυλῆς,μέ ὅ,τι σημαίνει καί συνεπάγεται ἐξ αὐτοῦ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Ahoy !

      Διαγραφή