" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Κίνα : Νόμιμος ὁ ἔνοπλος ἀγών τῆς Παλαιστίνης γιά τήν ἀπελευθέρωσίν της


 Η Κίνα έχει υποστηρίξει το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να χρησιμοποιεί ένοπλη δύναμη για την καταπολέμηση της κατοχής της γης του από το Ισραήλ, αποκαλώντας το «αναφαίρετο δικαίωμα που θεμελιώνεται στο διεθνές δίκαιο».

Τα σχόλια έγιναν την Πέμπτη από τον Κινέζο πρεσβευτή στον ΟΗΕ, Zhang Jun, κατά τη διάρκεια της τέταρτης ημέρας των δημόσιων ακροάσεων που διεξήχθη από το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης (ICJ) στη Χάγη της Ολλανδίας.

Εκπρόσωποι 52 χωρών απευθύνονται στο ICJ για την επί δεκαετίες κατοχή της παλαιστινιακής γης από το Ισραήλ.

Ο απεσταλμένος του Πεκίνου είπε ότι υπάρχουν "διάφοροι λαοί (που) απελευθερώθηκαν από την αποικιακή κυριαρχία" και μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν "όλα τα διαθέσιμα μέσα, συμπεριλαμβανομένου του ένοπλου αγώνα" .

Περιέγραψε τη χρήση ένοπλης αντίστασης από τους Παλαιστινίους ως νόμιμη και όχι τρομοκρατική ενέργεια .

«Ο αγώνας που διεξάγουν οι λαοί για την απελευθέρωσή τους, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, συμπεριλαμβανομένου του ένοπλου αγώνα κατά της αποικιοκρατίας, της κατοχής, της επιθετικότητας, της κυριαρχίας κατά των ξένων δυνάμεων δεν πρέπει να θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια », είπε ο Zhang Jun στο δικαστήριο.

Στην ομιλία του, ο Jun επέκρινε τις ισραηλινές πολιτικές, χαρακτηρίζοντάς τις ως «καταπίεση που έχει υπονομεύσει σοβαρά και παρεμποδίζει τις ασκήσεις και την πλήρη υλοποίηση του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση».

Οι δημόσιες ακροάσεις του ICJ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν έως τις 26 Φεβρουαρίου, έρχονται μετά από ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ζητά συμβουλευτική γνώμη του ICJ.

Ο αριθμός των κρατών που συμμετέχουν στην προφορική διαδικασία είναι ο υψηλότερος από οποιαδήποτε υπόθεση από την ίδρυση του ICJ το 1945 και είναι ξεχωριστός από την πιο δημοσιοποιημένη  υπόθεση γενοκτονίας  που άσκησε η Νότια Αφρική . Μια επιτροπή 15 κριτών αναμένεται να πάρει περίπου έξι μήνες για να συζητήσει πριν εκδώσει μια συμβουλευτική γνώμη.

Εκτός από την Κίνα, άλλες χώρες που έχουν προγραμματιστεί να συμμετάσχουν στις ακροάσεις περιλαμβάνουν την Ουγγαρία,  τη Γαλλία , τη Νότια Αφρική και  την Αίγυπτο .

Θα λάβουν επίσης μέρος διεθνείς φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Αραβικού Συνδέσμου, του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και της Αφρικανικής Ένωσης. Το Ισραήλ δεν θα συμμετάσχει αλλά έχει στείλει γραπτές παρατηρήσεις στο δικαστήριο .

Ἀπό : zerohedge.com


τό βίντεο ἀπό ἐδῶ

Καλέ μήπως ἔχει πάει καί ἡ Ἑλλάδα νά ὑποστηρίξῃ τήν Παλαιστίνη ; Ἔεεε, τό Ἰσραήλ ἤθελα νά γράψω καί μπερδεύτηκα. Δέν μπορεῖ ὁ Κούλης ὅλο καί κάποιον θά ἔχῃ στείλει νά στηρίξῃ τό φιλαράκι του τόν ΒiBi. Τρομάρα μας... ! 

Πάντως θά ἔχουν πολύ ἐνδιαφέρον οἱ ἀκροάσεις στό  ICJ ἀπό τίς χῶρες πού λαμβάνουν μέρος. Μάλιστα θά ἔχῃ ἀκόμη μεγαλύτερο ἐνδιαφέρον ἐάν ἡ πλειοψηφία αὐτῶν εἶναι ὑπέρ τῆς Παλαιστίνης. Πού ἐδῶ πού τά λέμε ἔχει κι᾿ὅλα τά δίκαια μέ τό μέρος της. 
Πῶς τό εἶπε ὁ Zhang Jun ; 

«Ο αγώνας που διεξάγουν οι λαοί για την απελευθέρωσή τους, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, συμπεριλαμβανομένου του ένοπλου αγώνα κατά της αποικιοκρατίας, της κατοχής, της επιθετικότητας, της κυριαρχίας κατά των ξένων δυνάμεων δεν πρέπει να θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια »

Ἔτσι ἀκριβῶς ! Φαντάζομαι τήν Ἑλλάδα διά τῆς ἐπισήμου πολιτικῆς της ἐπί τοῦ θέματος, πού κρατᾶ μία στάσιν ὑπέρ τοῦ Ἰσραήλ, νά ἔρχεται κάποιος καί νά τῆς λέῃ κάτι ἀνάλογον ἀναφερόμενος στήν Ἐθνεγερσία τοῦ 1821. Τί θά ἔλεγε ὁ Κούλης καί ὁ κάθε ἕνας πολιτικάντης πού βαδίζει στά χνάρια του ; Μήπως θά στήριζε τίς κατασταλτικές ἐνέργειες τῶν κατακτητῶν ὀθωμανῶν ; 

Ποιός τοῦ δείχνει τήν "σωστή πλευρά τῆς Ἱστορίας", διερωτώμαι... 
Τό ἐρώτημα πάντως παραμένει : Πᾶμε κι᾿ἐμεῖς Χάγη μέ θέσεις ὑπέρ Ἰσραήλ ἤ ὄχι ; Εὔχομαι πώς ὄχι γιατί ἀλλιῶς θά γίνομε περίγελως παγκοσμίως...


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου