" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Οὐκρανία -ἡ πιό διεφθαρμένη χώρα πού ὑπῆρξε ποτέ !

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο των ΗΠΑ επέκριναν την Ουκρανία αφού η Υπηρεσία Ασφαλείας της χώρας (SBU) αποκάλυψε ένα σχέδιο υπεξαίρεσης στο οποίο εμπλέκονται κορυφαία στελέχη. Αυτό συμβαίνει καθώς το Κίεβο προσπαθεί να εξασφαλίσει περισσότερη χρηματοδότηση από τους υποστηρικτές του για τη σύγκρουσή του με τη Ρωσία παρά την αυξανόμενη απροθυμία στη Δύση.

Η SBU ανακοίνωσε το Σάββατο ότι είχε αποκαλύψει ένα μεγάλο σχέδιο υπεξαίρεσης που αφορούσε υψηλόβαθμους αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας και έναν ιδιωτικό κατασκευαστή όπλων. Πέντε ύποπτοι επιχείρησαν να κλέψουν 1,5 δισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος (περίπου 39,6 εκατομμύρια δολάρια) σε κρατικά κεφάλαια που προορίζονταν για οβίδες όλμων για τα ουκρανικά στρατεύματα, σύμφωνα με την υπηρεσία ασφαλείας.  

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο των ΗΠΑ αντεπιτίθενται στις προσπάθειες του προέδρου Τζο Μπάιντεν να στείλει ένα επιπλέον πακέτο βοήθειας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.

Την Τετάρτη, το περιοδικό American Conservative (TAC) δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο ζητήθηκε από πολλούς βουλευτές να σχολιάσουν το θέμα.

Σε μια τηλεφωνική συνέντευξη με το TAC, ο Ρεπουμπλικανός Ματ Ρόσεντεϊλ από τη Μοντάνα είπε: «Μόλις πριν από λίγα χρόνια, το μόνο πράγμα που ξέραμε για την Ουκρανία ήταν ότι ήταν η πιο διεφθαρμένη χώρα για την οποία κάποιος είχε ακούσει ποτέ… Να προσπαθήσεις να πιστέψεις με την ελπίδα πως  υπάρχει πιθανότητα η διαχείριση της χρηματοδότησης να γίνεται καλύτερα τώρα από ό,τι ήταν προηγουμένως είναι αστείο».
   
Η Ρεπουμπλικανή  Λόρεν Μπόμπερτ από το Κολοράντο δήλωσε ότι δεν υποστηρίζει για την παροχή στην Ουκρανία «ούτε μια δεκάρα», τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει «να ανησυχούν για την ασφάλεια των συνόρων μας».

«Σαφώς, τα χρήματα που προορίζονται για την Ουκρανία δεν πηγαίνουν εκεί που θα έπρεπε», είπε, ζητώντας να γίνει πλήρης έλεγχος των κεφαλαίων που αποστέλλονται στην Ουκρανία.

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Έλι Κρέιν από την Αριζόνα είπε στο TAC ότι η τελευταία περίπτωση απάτης «είναι πιθανότατα μόνο η κορυφή του παγόβουνου». Σε μια γραπτή δήλωση, ο Crane αμφισβήτησε την ιδέα να περιμένουμε «μια πλήρη και καθαρά λογιστική από μια χώρα της οποίας ο ηγέτης διέλυσε αντίπαλα πολιτικά κόμματα και στοχεύει να αναστείλει τις εθνικές εκλογές».

Τον Σεπτέμβριο, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Αλεξέι Ρέζνικοφ απολύθηκε από τη θέση του λόγω καταγγελιών για δωροδοκία. Ο διάδοχός του, Ρουστέμ Ουμέροφ, ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι μια έρευνα που είχε ξεκινήσει αποκάλυψε 262 εκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες που σχετίζεται με κλοπές για προμήθεια όπλων

Η Μόσχα έχει καταδικάσει τη δυτική στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι το να γεμίζεις την χώρα με περισσότερα όπλα αυτό θα παρατείνει τις μάχες και θα προκαλέσει περισσότερη αιματοχυσία.

Ἀπό : swentrsite

Καί ἡ διαφθορά στήν Οὐκρανία ἔχει αἰτία καί χρονικό βάθος...

Ἡ Διαφθορα τῶν Ἑβραίων στήν Οὐκρανία  


«Ταυτόχρονα, πενήντα ἑβραϊκές οἰκογένειες κατέχουν τό 80% ὅλου τοῦ πλούτου. Ποῦ βλέπετε τόν Οὐκρανό ὀλιγάρχη; δέν ξερω κανέναν. Εἶναι ὅλοι τους Ἑβραῖοι.  Ὁ πλοῦτος τους προδίδει τά δικά τους ματαιόδοξα δικαιώματα: Rolls-Royce, ἀεροπλάνα, κάστρα, ξενοδοχεῖα, καζίνο πού ἀνήκουν στό Μόντε Κάρλο. Ἀεροσκάφη καί γιότ ὑπό ξένες σημαῖες. Καί, φυσικά, δέν πληρώνουν φόρους. Καί βιομηχανίες καί ἐργοστάσια ἀγοράστηκαν ἀπό αὐτούς ὄχι σέ πραγματική τιμή, ἀλλά κλάπηκαν ἀπό ολόκληρο τόν οὐκρανικό λαό».  Serhiy Ratushniak, πρώην δήμαρχος Uzhhorod  



Καί ὅλα τά σχετικά θέματά μας ΕΔΩ 



Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Σήμερα η Ε.Ε ενέκρινε για την Ουκρανία( αν δεν κάνω λάθος στο ποσό που ακούσαμε) 50 δις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἑπόμενο ἦταν ἀφοῦ ἔταζαν λαγούς μέ πετραχήλια στόν Ὄρμπαν γιά νά δώσῃ τό οκ. Βεβαίως ὁ Ὄρμπαν ἔβαλε τούς ὄρους του καί τό πιό σημαντικό ὅτι τό ποσό θά δοθῇ μέ δόσεις κι᾿ὄχι ὀλόκληρο.
      Ὅπως καί νἄχει τό θέατρο συνεχίζεται καί ὅπως λέει καί ἡ Μόσχα :
      το να γεμίζεις την χώρα με περισσότερα όπλα αυτό θα παρατείνει τις μάχες και θα προκαλέσει περισσότερη αιματοχυσία.

      Κι᾿αὐτό ἐπιζητᾷ ἡ Καμπαλαρία...!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Εμ, και ο Πουτιν δεν κανει κατι για να "τελειωσει" το θεατρο. Το παει με τη μεθοδο της σταγονας

      ΛΟΚΙ

      Διαγραφή
    3. Κι᾿ἔτσι ἀκόμη, τό ἀποτέλεσμα μετρᾷ.
      Οἱ καλλιεργητές ξέρουν...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΛΟΚΙ !

      Διαγραφή