" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Πῶς ἡ CIA ἀποσταθεροποιεῖ τόν Κόσμο

Γράφει ὁ  Jeffrey D. Sachs

 Μακάρι οι παράνομες επιχειρήσεις της CIA να είχαν καταγραφεί στην ιστορία ως αποτέλεσμα των εγκλημάτων που αποκάλυψε η Επιτροπή Church ( Επιτροπή Επιλογής της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Μελέτη Κυβερνητικών Επιχειρήσεων σε σχέση με τις Δραστηριότητες Πληροφοριών... Με πρόεδρο τον Γερουσιαστή του Αϊντάχο Frank Church  ... ΕΔΩ ), ή τουλάχιστον να είχαν θέσει την CIA υπό το κράτος δικαίου και τη δημόσια λογοδοσία. Αλλά αυτό δεν έπρεπε να γίνει.

Υπάρχουν τρία βασικά προβλήματα με τη CIA: οι στόχοι, οι μέθοδοι και η ανευθυνότητα. Οι επιχειρησιακοί της στόχοι είναι ό,τι η CIA ή ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ορίζει ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ σε μια
δεδομένη στιγμή, ανεξάρτητα από το διεθνές δίκαιο ή το δίκαιο των ΗΠΑ. Οι μέθοδοι είναι μυστικοπαθείς και διττές. Η απουσία λογοδοσίας της σημαίνει ότι η CIA και ο πρόεδρος διαχειρίζονται την εξωτερική πολιτική χωρίς κανένα δημόσιο έλεγχο. Το Κογκρέσο είναι για το θεαθήναι.

Όπως είπε ένας πρόσφατος διευθυντής της CIA, ο Μάικ Πομπέο, για την εποχή του στη CIA : «Ήμουν διευθυντής της CIA. Είπαμε ψέματα, απατήσαμε, κλέψαμε. Κάναμε ολόκληρα μαθήματα κατάρτισης. Σας θυμίζει τη δόξα του αμερικανικού πειράματος».

Η CIA ιδρύθηκε το 1947 ως διάδοχος του Γραφείου Στρατηγικών Υπηρεσιών (OSS). Το OSS είχε παίξει δύο διακριτούς ρόλους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την κατασκοπεία και την ανατροπή. Η CIA ανέλαβε και τους δύο ρόλους. Από τη μία πλευρά, η CIA επρόκειτο να παρέχει πληροφορίες στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. Από την άλλη, η CIA επρόκειτο να ανατρέψει τον «εχθρό», δηλαδή όποιον ο πρόεδρος ή η CIA όριζε ως εχθρό, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα μέτρων: δολοφονίες, πραξικοπήματα, οργανωμένες αναταραχές, οπλισμό ανταρτών και άλλα μέσα.

Είναι ο τελευταίος ρόλος που έχει αποδειχθεί καταστροφικός για την παγκόσμια σταθερότητα και το κράτος δικαίου των ΗΠΑ. Είναι ένας ρόλος που η CIA συνεχίζει να επιδιώκει σήμερα. Στην πραγματικότητα, η CIA είναι ένας μυστικός στρατός των ΗΠΑ, ικανός να δημιουργήσει χάος σε όλο τον κόσμο χωρίς καμία απολύτως ευθύνη.

Όταν ο πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ αποφάσισε ότι ο ανερχόμενος πολιτικός αστέρας της Αφρικής, ο δημοκρατικά εκλεγμένος Πατρίς Λουμούμπα του Ζαΐρ (τώρα Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό), ήταν ο «εχθρός», η CIA συνωμότησε στη δολοφονία του το 1961, υπονομεύοντας έτσι τις δημοκρατικές ελπίδες για την Αφρική. Δύσκολα θα ήταν ο τελευταίος Αφρικανός πρόεδρος που ανατράπηκε από τη CIA.

Η έκταση του συνεχιζόμενου χάους που προέκυψε από τις επιχειρήσεις της CIA που στράβωσαν είναι εκπληκτική.

Στην 77χρονη ιστορία της, η CIA έχει τεθεί σε σοβαρή δημόσια λογοδοσία μόνο μία φορά, το 1975. Εκείνη τη χρονιά, ο γερουσιαστής του Αϊντάχο Φρανκ Τσερτ ηγήθηκε μιας έρευνας της Γερουσίας που αποκάλυψε τη συγκλονιστική οργή της CIA με δολοφονίες, πραξικοπήματα, αποσταθεροποίηση, παρακολούθηση και Βασανιστήρια τύπου Μένγκελε και ιατρικά «πειράματα».

Η αποκάλυψη από την  Επιτροπή Church   της σοκαριστικής κακοποίησης της CIA έχει πρόσφατα καταγραφεί σε ένα υπέροχο βιβλίο του ερευνητή δημοσιογράφου James Risen, The Last Honest Man: The CIA, το FBI, η Μαφία και οι Κένεντι - και το One Senator's Fight to Save Δημοκρατία .

Αυτό το μεμονωμένο επεισόδιο επίβλεψης συνέβη λόγω μιας σπάνιας συρροής γεγονότων.

Το έτος πριν από την Επιτροπή Church, το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ είχε ανατρέψει τον Ρίτσαρντ Νίξον και είχε αποδυναμώσει τον Λευκό Οίκο. Ως διάδοχος του Νίξον, ο Τζέραλντ Φορντ ήταν μη εκλεγμένος, πρώην μέλος του Κογκρέσου και απρόθυμος να αντιταχθεί στα εποπτικά προνόμια του Κογκρέσου. Το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, που διερευνήθηκε από την Επιτροπή Έρβιν της Γερουσίας, είχε επίσης εξουσιοδοτήσει τη Γερουσία και απέδειξε την αξία της επίβλεψης της Γερουσίας για τις καταχρήσεις εξουσίας του Εκτελεστικού Κλάδου. Το σημαντικό είναι ότι η CIA διοικείτο από τον διευθυντή Γουίλιαμ Κόλμπι, ο οποίος ήθελε να καθαρίσει τις επιχειρήσεις της CIA. Επίσης, διευθυντής του FBI J. Ο Έντγκαρ Χούβερ, συγγραφέας διαδεδομένων παρανομιών που επίσης αποκαλύφθηκαν από την Επιτροπή Church, είχε πεθάνει το 1972.

Τον Δεκέμβριο του 1974, ο ερευνητής ρεπόρτερ Seymour Hersh , τότε όπως και τώρα σπουδαίος ρεπόρτερ με πηγές μέσα στη CIA, δημοσίευσε έναν απολογισμό παράνομων επιχειρήσεων πληροφοριών της CIA εναντίον του αντιπολεμικού κινήματος των ΗΠΑ. Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας εκείνη την εποχή, Μάικ Μάνσφιλντ, ένας ηγέτης με χαρακτήρα, διόρισε στη συνέχεια την Τσερτς να ερευνήσει τη CIA. Ο ίδιος ο Τσερτς ήταν ένας γενναίος, ειλικρινής, έξυπνος, ανεξάρτητος και ατρόμητος Γερουσιαστής, χαρακτηριστικά που χρονίως ελλείπουν στην πολιτική των ΗΠΑ.

 Μακάρι οι παράνομες επιχειρήσεις της CIA να είχαν καταγραφεί στην ιστορία ως αποτέλεσμα των εγκλημάτων που αποκάλυψε η Επιτροπή Church, ή τουλάχιστον να είχαν θέσει την CIA υπό το κράτος δικαίου και τη δημόσια λογοδοσία. Αλλά αυτό δεν έπρεπε να γίνει.. Η CIA γέλασε τελευταία -ή καλύτερα να πούμε, προκάλεσε πολύ πόνο στον κόσμο- διατηρώντας τον εξέχοντα ρόλο της στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της υπερπόντιας ανατροπής.

Από το 1975, η CIA διεξάγει μυστικές επιχειρήσεις υποστηρίζοντας ισλαμιστές τζιχαντιστές στο Αφγανιστάν που κατέστρεψαν τελείως το Αφγανιστάν ενώ δημιούργησαν την Αλ Κάιντα. Η CIA πιθανότατα διεξήγαγε μυστικές επιχειρήσεις στα Βαλκάνια κατά της Σερβίας, στον Καύκασο κατά της Ρωσίας και στην Κεντρική Ασία με στόχο την Κίνα, αναπτύσσοντας όλες τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από τη CIA. Τη δεκαετία του 2010, η CIA διεξήγαγε θανατηφόρες επιχειρήσεις για την ανατροπή του Μπασίρ αλ Άσαντ της Συρίας, και πάλι με ισλαμιστές τζιχαντιστές. Για τουλάχιστον 20 χρόνια, η CIA έχει εμπλακεί βαθιά στην υποκίνηση της αυξανόμενης καταστροφής στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της βίαιης ανατροπής του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς τον Φεβρουάριο του 2014 που πυροδότησε τον καταστροφικό πόλεμο που τώρα κατατρώει την Ουκρανία.

Τι γνωρίζουμε για αυτές τις λειτουργίες; Μόνο τα στοιχεία που ήταν πρόθυμοι ή ικανοί να μας πουν οι πληροφοριοδότες, λίγοι ατρόμητοι ερευνητές ρεπόρτερ, μια χούφτα γενναίοι μελετητές και κάποιες ξένες κυβερνήσεις, με όλους αυτούς τους πιθανούς μάρτυρες να γνωρίζουν ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν σοβαρή τιμωρία από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Υπήρξε ελάχιστη έως καθόλου λογοδοσία από την ίδια την κυβέρνηση των ΗΠΑ ή ουσιαστική εποπτεία ή περιορισμός που επιβλήθηκε από το Κογκρέσο. Αντίθετα, η κυβέρνηση έχει γίνει ολοένα και πιο εμμονικά μυστικοπαθής, επιδιώκοντας επιθετικές νομικές ενέργειες κατά της αποκάλυψης απόρρητων πληροφοριών, ακόμη και όταν ή ειδικά όταν αυτές οι πληροφορίες περιγράφουν τις παράνομες ενέργειες της ίδιας της κυβέρνησης.

Καμιά φορά, ένας πρώην αξιωματούχος των ΗΠΑ διαρρέει πράγματα, όπως όταν ο Zbigniew Brzezinski αποκάλυψε ότι είχε παρακινήσει τον Jimmy Carter να αναθέσει στη CIA να εκπαιδεύσει ισλαμιστές τζιχαντιστές για να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση του Αφγανιστάν, με στόχο να παρακινήσει τη Σοβιετική Ένωση να εισβάλει εκείνη στη χώρα.

Στην περίπτωση της Συρίας, μάθαμε από μερικές ιστορίες στους New York Times το 2016 και το 2017 για τις ανατρεπτικές επιχειρήσεις της CIA για την αποσταθεροποίηση της Συρίας και την ανατροπή του Άσαντ, όπως διέταξε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Εδώ είναι η περίπτωση μιας τρομερά άστοχης επιχείρησης της CIA, κατάφωρα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, που οδήγησε σε μια δεκαετία χάους, έναν κλιμακούμενο περιφερειακό πόλεμο, εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους και εκατομμύρια εκτοπισθέντες, και όμως δεν έχει υπάρξει μια και μόνη ειλικρινής αναγνώριση αυτής της καταστροφής υπό την ηγεσία της CIA από τον Λευκό Οίκο ή το Κογκρέσο.

Στην περίπτωση της Ουκρανίας, γνωρίζουμε ότι οι ΗΠΑ διαδραμάτισαν σημαντικό μυστικό ρόλο στο βίαιο πραξικόπημα που κατέστρεψε τον Γιανουκόβιτς και που σάρωσε την Ουκρανία σε μια δεκαετία αιματοχυσίας, αλλά μέχρι σήμερα, δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες. Η Ρωσία πρόσφερε στον κόσμο ένα παράθυρο για το πραξικόπημα παρεμποδίζοντας και στη συνέχεια δημοσιεύοντας μια τηλεφωνική κλήση μεταξύ της Βικτόρια Νούλαντ , τότε Βοηθού Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (τώρα υφυπουργού Εξωτερικών) και του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουκρανία Τζέφρι Πάιατ (τώρα Βοηθός Υπουργού Εξωτερικών). που σχεδίαζαν τη μεταπραξικοπηματική κυβέρνηση. Μετά το πραξικόπημα, η CIA εκπαίδευσε κρυφά δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων του καθεστώτος μετά το πραξικόπημα που οι ΗΠΑ είχαν βοηθήσει να έρθει στην εξουσία. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν η μαμά για τις μυστικές επιχειρήσεις της CIA στην Ουκρανία.

Έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι στελέχη της CIA πραγματοποίησαν την καταστροφή του αγωγού Nord Stream , σύμφωνα με τον Seymour Hersh , ο οποίος είναι τώρα ανεξάρτητος ρεπόρτερ.

Το να κρατήσεις την CIA υπό δημόσιο έλεγχο είναι φυσικά μια δύσκολη δουλειά . Οι Πρόεδροι και το Κογκρέσο δεν προσπαθούν καν. Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης δεν ερευνούν τη CIA, προτιμούν αντ' αυτού να αναφέρουν «ανώτερους ανώνυμους αξιωματούχους» και την επίσημη συγκάλυψη. Τα συστημικά ΜΜΕ είναι τεμπέληδες, δωροδοκούνται , φοβούνται τα διαφημιστικά έσοδα από το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, απειλούνται, έχουν άγνοια ή όλα τα παραπάνω; Ποιός ξέρει.

Υπάρχει μια μικρή αχτίδα φωτός. Πίσω στο 1975, η CIA ηγήθηκε από έναν μεταρρυθμιστή. Σήμερα, η CIA διευθύνεται από τον William Burns, έναν από τους μακροχρόνιους κορυφαίους διπλωμάτες της Αμερικής. Ο Μπερνς γνωρίζει την αλήθεια για την Ουκρανία, αφού υπηρέτησε ως Πρέσβης στη Ρωσία το 2008 και ενημέρωσε την Ουάσιγκτον για το σοβαρό λάθος της προώθησης της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Λαμβάνοντας υπόψη το ανάστημα και τα διπλωματικά επιτεύγματα του Μπερνς, ίσως θα υποστήριζε την επειγόντως αναγκαία λογοδοσία.

Η έκταση του συνεχιζόμενου χάους που προέκυψε από τις επιχειρήσεις της CIA που στράβωσαν είναι εκπληκτική. Στο Αφγανιστάν, την Αϊτή, τη Συρία, τη Βενεζουέλα, το Κοσσυφοπέδιο, την Ουκρανία και πολύ πιο πέρα, οι περιττοί θάνατοι, η αστάθεια και η καταστροφή που εξαπέλυσε η ανατροπή της CIA συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και το Κογκρέσο θα πρέπει να διερευνούν αυτές τις επιχειρήσεις στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους και να απαιτούν τη δημοσιοποίηση εγγράφων για να καταστεί δυνατή η δημοκρατική λογοδοσία.

Το επόμενο έτος είναι η 50ή επέτειος των ακροάσεων της Επιτροπής Church. Πενήντα χρόνια μετά, με το προηγούμενο, την έμπνευση και την καθοδήγηση της ίδιας της Επιτροπής Church, είναι επειγόντως καιρός να ρίξουμε φώς, να αποκαλύψουμε την αλήθεια για το χάος υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή στην οποία η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ γίνεται διαφανής, υπόλογη , που υπόκειται στο κράτος δικαίου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνές, και στοχεύει στην παγκόσμια ειρήνη και όχι στην υπονόμευση υποτιθέμενων εχθρών.

Ἀπό : unz.com

Μία συλλογή ἀπό δημοσιεύσεις μας, γιά τήν ὕαινα Νούλαντ καί τήν δράσιν της στήν Οὐκρανία

Ε Δ Ω 


Ἡ Πελασγική

44 σχόλια:

  1. Μουσικό time out Ευαγγελία
    χρειάζεται κατεπειγόντως

    Αφιερωμένο!
    the voice ( Ρουμανίας ) ενας διαγωνιζόμενος τραγούδησε michael jackson
    η φωνή του ειναι ιδια στο 99% με τον αείμνηστο
    Δες τι έπαθαν στην κριτική επιτροπή ( εγκεφαλικό πέρα δώθε )
    https://www.youtube.com/watch?v=KNvI952S1DI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό σημαντικό εἶναι πώς ἔχει καλή φωνή. Τό ὅτι μοιάζει μέ τήν φωνή τοῦ πολύ ἐπιτυχημένου ἀμερικανοῦ τραγουδιστή,μακαρίτη Μάϊκλ Τζάκσον δέ νομίζω πώς τόν κάνει σέ κάτι καλύτερο. Ἀπεναντίας. Καλόν εἶναι νά διαμορφώσῃ τήν δική του ἠχητική προσωπικότητα ὥστε μέσῳ αὐτοῦ τοῦ ἐφοδίου νά καταφέρῃ τήν ἐπιτυχία καί ν᾿ἀφήσῃ τήν δική του κληρονομιά στόν χῶρο.

      Οὔτως ἤ ἄλλως ἦταν ἕνα ὄμορφο μουσικό ἀφιέρωμα κι᾿εὐχαριστοῦμε πολύ !

      Κι᾿ἀπό ἐμένα ἕνα ἀγαπημένο συγκρότημα, Dire Straits, ὄχι τυχαίως ἐπιλεγμένοι, στό πλέον ἐμβληματικό τους τραγούδι "Sultans of Swing".
      Ἀφιερωμένο !

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ μου Γρηγόριε !

      Διαγραφή
    2. Κανενας δεν μπορεί να κοπιάρει Τζάκσον και να ειναι καλύτερος απο Τζακσον,
      οπως Ελβις, οπως Χεντριξ
      Για το μπλακ αουτ στους κριτες ηταν το διθυραμβικό σχολιο

      ΥΣ αν βρω κατι καλό θα ξαναστείλω

      Διαγραφή
    3. Γιά νά τό λές. Προσωπικῶς δέν εἶμαι καθόλου εἰδική ἐπί τοῦ θέματος Τζάκσον διότι πίστεψέ με, ἴσως δέν ἔχω ἀκούσει ὁλόκληρο τραγούδι του,ποτέ ! Δέν ξέρω ὅμως ἄν ἔχει καί καμμία ἀξία αὐτό...

      Πολύ εὐχαρίστως. Μᾶς ἀρέσουν οἱ μουσικές παρενθέσεις. Μᾶς ἀρέσει ἡ Μουσική !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Γρηγόριε !

      Διαγραφή
    4. Εξαιρετικο και σπανιο ταλεντο ο μακαριτης MJ (ο αλλος MJ ηταν των Σικαγο Μπουλς) αλλα κι αυτον ΑΥΤΟΙ τον φαγανε.
      Παρ' οτι ειχε τα κουσουρια του τον φαγανε παντιοτροπως και προ-παντος οικονομικα.
      Τους τα 'πε βεβαια καπως ελαφρως μεσα απ τους στιχους του τραγουδιου του
      "They Don't care about us"
      -Beat me-hate me-you can never break me-will me-thrill me-you can never kill me-jew me-sue me-every body do me-kick me-kike me-
      don't you black or white me.....-

      Καλησπερα

      Διαγραφή
    5. ...............
      But if Roosevelt was livin'
      He wouldn't let this be, no, no
      Αλλά αν ο Ρούσβελτ ήταν ζωντανός...
      Δεν θα το άφηνε να συνεχίζεται, όχι, όχι...

      But if Martin Luther was livin'
      He wouldn't let this be
      Αλλά αν ο Μαρτίνος Λούθηρος ήταν ζωντανός
      Δεν θα το άφηνε να συνεχίζεται
      https://lyricstranslate.com

      Γρᾶψε κι᾿αὐτούς τούς στίχους γιά νά καταλάβουμε γιά ποιούς κάνει λόγον ὁ μακαρίτης.

      Εἰδικῶς ὁ Ῥοῦσβελτ ἔ; Ἄσε ἐκεῖνο τὀ πιόνι ὁ Μάρτιν Λοῦθερ Κίνγκ...!

      jew me-sue me-every body ;;;

      Ποῦ εἶναι αὐτοί οἱ στίχοι ;
      Ἄχ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    6. Δεν συμφωνώ για την ομοιότητα με Μάικλ Τζάκσον. Ο άνθρωπος έχει δική του φωνή. Απλά, πατάει πολύ καλά στις ίδιες τονικότητες. Ξανακούστε την εκτέλεση του Μ.Τζάκσον όσοι δεν είστε εξοικειωμένοι με την φωνή του.
      Θεός "σχωρέστον" βασιλιά της ποπ! Μετανόησε που υπηρέτησε την μουσική βιομηχανία των νεοταξιτών, τον συκοφάντησαν και μαρτύρησε ενώπιον Θεού κι ανθρώπων καταγγέλλοντας όλη τη σιωνιστική συνωμοσία.

      Διαγραφή
    7. Άν έχει καμμιά σημασία (που δέν έχει) κι άν επιτρέπεται, ποτέ δέν τόν εγούσταρα, τόν πρώην «έγχρωμο»...
      Ούτε ένα του κομμάτι δέν άκουσα, από επιλογή μου.
      Μαύρος άνθρωπος καί νά θές ν' ασπρίσεις...τί χαζά είναι αφτά ρέ σύ...
      Καί τό ηχητικόν του Σύνθετον καί πρό παντός η, μάλλον ΟΊ "ιδιορρυθμίες" του.
      Κι αφτός ό δυστυχής επηρέαζε μιλιούνια πιτσιρικαρίας, άσε, έχω δεί κάτι Νούμερα που τόν εμιμούντανε, άσ'τα νά πάνε σέ λέω...Ναφτία. Μπρρρρ...καί Μπλιάχχ.
      Ό Θεός σχωρέσ' τονε κι αφτόν κι εμάς νά μάς λυπηθεί...

      Διαγραφή
    8. Ὅπως καί μέ τήν καμπαλίστρια Μαντόνα, ἀκριβῶς ! Δέν ἔχω ἀκούσει οὔτε ἕνα τραγούδι της. Μά οὔτε μισό λέμε ! Προφανῶς καί ἕνα τέτοιο συναίσθημα ἔχει τούς λόγους του ὅταν ἀναπτύσσεται...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    9. « ... μαρτύρησε ενώπιον Θεού κι ανθρώπων καταγγέλλοντας όλη τη σιωνιστική συνωμοσία...»

      Τήν κατήγγειλε ἀλλά πολύ ἀργά. Τό κακό στά νέα παιδιά εἶχε γίνει. Δυστυχῶς...!

      Ὅπως λέει καί ὁ ΤΤ600,πιό πάνω :
      « ... Κι αφτός ό δυστυχής επηρέαζε μιλιούνια πιτσιρικαρίας...»

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Κώστα !

      Διαγραφή
  2. Εν τω μεταξύ εδω και πολλά χρόνια η CIA εχει μεταφέρει τα κεντρικά της απ την Ουάσιγκτον στο Τελ-Αβίβ .
    Βρωμαει η .......επερεσια από οβραιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπά, δέν ἀποχωρίζονται αὐτοί τό Λάνγκλεϋ. Σιγά μήν πᾶνε στίς ξεραΐλες τοῦ Ἰσραήλ. Ἄλλως τε καί στό Ἀμέρικα ὅλα δικά τους εἶναι...
    Μιά χαρά κάνουν τίς βρωμοδουλειές τους καί καλοπερνοῦν,στό Ἀμέρικα..

    Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΕΑΦ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρε ακου με που σου λεω.
      Ολη η Κνεσετ CIAδες ειναι και αυτοι παιρνουν τις Παγκοσμιες αποφασεις. Μην σου πω το μισο ....ιζραελ δουλευει για την καταδικια τους πια, CIA σε Ευρωπη, Αυστραλια και Απω Ανατολη.
      Στο Λανγκλεϋ βρισκονται μονον οι γραμματεις και οι φαρισαιοι τους.
      Βεβαια το σουρτα-φερτα με δαυτους στις ΗΠΑ ειναι καθημερινο.
      Στην εβραιοφωλια ομως αισθανονται πιο ασφαλεις απ οτι στην Αμερικη γιατι εκει στις ΗΠΑ υπαρχουν πολλα οπλα και πολλοι σαλταρισμενοι. Μη φανε και καμμια σε κανα εστιατοριο που καθονται και γουρουνιαζουν με τους δικους τους.
      Τοχε πει κι "Εκεινος ο Ανθρωπος" απο τοτε, οτι ο εβραιος δεν θελει ενα κρατος να ζησει εκει ελευθερα, αλλα μια εδρα κακουργων οι οποιοι θα καταφευγουν εκει μεχρι να κατακατσει ο κονιορτος των ανομιων τους.

      Οσο για την επιτροπη Church εχει δικιο ο φιλος ΤΤ600ς.
      Η επιτροπη ειχε παρει το ονομα απ' τον προεδρο της, Γερουσιαστη Φρανκ Τσερτς νομιζω ηταν πολιτικος απ την Μοντανα αν δεν κανω λαθος.
      Επιτροπη που την κατεληξαν οι ΓΝΩΣΤΟΙ και ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ Παγκοσμιοι Εγκληματιες να μετατραπει σε επιτροπη ΓΤΠ καλη ωρα οπως και η επιτροπη της 11ης Σεπ για να ερευνησει ΠΟΙΟΙ ριξανε τρια κτιρια με .....δυο πετρες. Βαλανε οι εβραιοι τους δικους τους για να ξενερωσουν το ποπολο, οτι 19 αραβες με ξυραφακια μπλα-μπλα- μπλα.

      Τα ιδια παρατηρουμε και με τους "δικους" μας εδω που αντιγραφοντας τους περιουσιους θα "βγαλουν λαγο" για το ΤΙ εγινε στα Τεμπη τραβολογοντας μια φουκαριαρα (που ψηφιζει παντα "αριστερα" και οχι νεοναζι και φασιστες) απο δω κι απο κει στας Ευρωπας με την αλογα του Κωνταντοπουλου φατσα καρτα καθε φορα.
      Το κερασακι στην τουρτα των Τεμπων δεν το αναφερει ομως κανεις. Οτι δηλ. τα βαγονια που μετεφεραν τα ευλεκτα υλικα για την νοθεια καυσιμων με τα οποια εξαερωθηκαν τα θυματα, ανηκαν στην εβραιο-εταιρεια ΖΙΜ (θα μου πεις: λειπει ο Μαρτης απ την Σαρακοστη;) την ιδια εταιρεια η οποια εσπασε το συμβολαιο ενοικιαστηριου πληρωσε το προστιμο και λακισε απ τους διδυμους πυργους της Τζου Γιορκ, μια βδομαδα πριν το χτυπημα της 11ης Σεπ 2001.

      Καλησπερα σας

      Διαγραφή
    2. Στό "χτύπημα" τῆς 11ης Σεπτεμβρίου στό Νιού Γιόρκ,ἕνας ἑβραῖος εἶχε ἀγοράσει τό Παγκόσμιο Κέντρο Ἐμπορίου καί εἶχε διπλασιάσει τήν ἀσφάλεια μόλις 2 μῆνες πρό τῆς ἐπιθέσεως.

      Ο Λάρι Σίλβερσταϊν, στενός φίλος του Μπέντζαμιν Νετανιάχου που αγόρασε το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου δύο μήνες πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, διπλασίασε την ασφάλιση και τυχαία δεν πήρε το συνηθισμένο πρωινό του στην κορυφή του Βόρειου Πύργου εκείνο το πρωί...
      https://sxolianews.blogspot.com/2023/09/11-2001-22.html

      Ὄχι δέν λάκισαν ἀλλά ἑδραιώθηκαν γιά πολύ καλά !!!

      Ὅσο γιά τά Τέμπη,τόν ΟΣΕ, τό σιδηροδρομικό δίκτυον κ.λπ. ψᾶξτε νά βρεῖτε τούς ἐνόχους σ᾿ὅλες τίς κυβερνήσεις μετά τήν πτῶσιν τῆς Κυβερνήσεως τῶν Συνταγματαρχῶν, οἱ ὁποῖες εἶχαν πάντα τήν ἴδια ἀτάκα : κληρονομήσαμε χάος...

      Νά ζητήσω συγγνώμη ἀπό τόν ΤΤ600 ἀλλά πραγματικῶς δέν εἶχα διαβάσει τήν λέξιν επώνυμον. Ναί ἔχει δίκαιο. Καί μάλιστα τώρα πρέπει νά διορθώσω τήν συγκεκριμένη μετάφρασιν στό θέμα.
      Εὐχαριστῶ κι᾿ἐσένα ΕΑΦ.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
    3. Καλησπερα αγαπητη Π.,

      Νομιζω κανεις λαθος ως προς τον ιδιοκτητη του Εμπορικου Κεντρου της Τζου Γιορκ.
      Ο ιδιοκτητης ειναι το Λιμεναρχειο της Τζου Γιορκ.
      Ο λακι-Λαρυ Σιλβερσταϊν απλα το νοικιασε με σκοπο την επινοικιαση των χωρων του εμπορικου κεντρου (σε ποιον αλλον θα το δινανε;) και απαιτησε και ΠΗΡΕ αποζημιωση απ την ασφαλεια ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ μιας και τα κτυπηματα ηταν σε δυο πυργους.
      Τωρα θα μου πεις απ' την μια τσεπη βγηκανε κι απ την αλλη μπηκανε, "δικα τους" ηταν τα λεφτα, ασφαλειες τραπεζες και ακινητη περιουσια, ολα κλεμμενα και "δικα" τους.

      Υπηρξαν βεβαια και οι αλλοι εβραιοι που ΗΞΕΡΑΝ και επενδυσαν σε ...put options ΔΥΟ ημερες ΠΡΙΝ κονιορτοποιησουν τα κτιρια με θερμιτη.

      Καλησπερα

      Διαγραφή
    4. Τό θέμα εἶναι πώς δέν τό λέω ἐγώ,ἀλλά ὁ Kevin Barret πού ὑπογράφει τό συγκεκριμένο θέμα στό : https://www.unz.com/kbarrett/9-11-22-years-later-will-we-ever-get-the-truth/

      Γράφει :
      ... Just listen to Larry Silverstein ... who bought the World Trade Center two months before 9/11, doubled the insurance...

      Βεβαίως ἀλλοῦ διαβάζουμε πώς τό μίσθωσε γιά 99 ἔτη. Μά γιά ἕναν αἰῶνα δέν εἶναι λές καί εἶναι ἀγορασμένο ; Τρεῖς γενιές,τό λιγώτερο θά τό ἐκμεταλλεύονται.

      Ἐπίσης ὑπάρχει καί μία σχετική φωτό ὅπου σέ λίγες γραμμές γράφονται τά ἴδια πράγματα καί τά 4,5 δις δολλάρια πού τοῦ ἀπέδωσε ἡ "ἐπένδυσις" αὐτή, μέσα σέ 2 μῆνες.

      https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwIVmy-xUdfxnj5WUH-kP4oRsf_N8tuaYBMSxVZpIA7FXJhjUkbWJnRymF_Al3zuh296j5-PYBxTWNB1i0OuvWfH1tUy5MNNcrGB5y7W3swaPdHuj7z3QiuXsLPJm9MCUAp7U_36OfwSCTROyhYrHHtc-wPbS4jLTKZ7ZkM8sigZ32YPA5gRZpxQXcrP0/w640-h634/silverstein-wtc.webp

      Αύτά.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    5. OK λεμε το ιδιο πραγμα .....το "δικαιωμα μισθωσης" πουληθηκε στον εβραιο.
      Τελος παντων μην κολλαμε σε λεπτομερειες.

      Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι ο εβραιος πηγε στα ...."δικαστηρια" να βρει το δικιο του.
      Δεν θα εκπλαγω αν μαθω οτι επεστρεψε τα μισα απ οτι πηρε παλι στις ασφαλειο-τραπεζες ΤΟΥΣ για να παρουν κι αλλοι εβραιοι.
      Για ολους εχει ο μπαξες εκτος των ....γκογιμ

      Καλησπερα

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα σας, τό "εκκλησιαστική" προέρχεται απ' τό επώνυμον "Church" ή κάνω λάθος;
    Αυτό δέν έχει βεβαίως καί πολλή σημασία...

    Πάντως, Ευαγγελία κι αγαπητόν συνακροατήριον, αυτό τô Unz είναι (αβυσσαλέος) Ωκεανός Πληροφορήσεως καί βάλε!
    Φρονώ πως οφείλουμε νά σέ (ξανα)Συγχαρούμε γιά τόν κόπο που καταβάλλεις καί φυσικά γιά τήν επιλογήν τών θεματων σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί, ἔτσι ἀκριβῶς : Church Committee, https://en.wikipedia.org/wiki/Church_Committee
      Προτείνεις κάποια ἄλλη μετάφρασιν,ἴσως ;

      Ἄ ἔχει καί ἕνα ἄρθρο γιά τόν Ναβάλνυ,ἀπό τόν γνωστό Andrew Anglin, ἀλλά μᾶλλον τό ἔχει προσεγγίσει μ᾿ἕναν τρόπο πού ἴσως νά αἰτιολογῇ καί κάποια ...πιθανότητα ῥωσσικῆς συμμετοχῆς στόν θάνατό του. Βεβαίως κατά βάσιν θεωρεῖ τόν ἐμβολισαμό του ὡς τήν κυρίαρχη αἰτία τοῦ αἰφνιδίου θανάτου του. Ἐπίσης ἀναφέρει καί τό πόσο τόν ἀπεχθάνονταν οἱ Ῥῶσσοι οἱ ὁποῖοι στήν οὐσία χάρηκαν μέ τόν θάνατό του.
      Καί βεβαίως δέν παραλείπει νά ἐπισημάνῃ τήν ἐμπλοκή τῆς Δύσεως μέ ὅσα αὐτήν ἐξυπηρετοῦσε ἡ ὕπαρξις καί ὁ θάνατος Ναβάλνυ.

      Τό Rat Bastard πού χρησιμοποιεῖ καί στόν τίτλο του, γιά τόν Ναβάλνυ εἶναι χαρακτηριστικό τῆς ἀπέχθειας πού ἔνοιωθε γιά τήν δρᾶσιν τοῦ ἐκλιπόντος. Τραβηγμένο γιά ἕνα ἐπίσημο αρθρο,ἀλλά θά ἔλεγα πώς στήν μετάφρασιν μπορεῖ νά χρησιμοποιηθῇ τό "χαφιές" ἤ "ρουφιάνος" ἀκόμη καί τό "κάθαρμα" . Προφανῶς ὁ Ναβάλνυ ἦταν ὅλα αὐτά γιά τόν Ἄνγκλιν καί τους περισσοτέρους Ῥώσσους,ὅπως ὑποστηρίζει ὁ ἀρθρογράφος πού σαφῶς ξέρει πολλά περισσότερα...

      Ἴσως νά τό δημοσίευα κι᾿ἐγώ ἀλλά ὅπως προανέφερα πιστεύω σέ μία διαφορετική ὀπτική τοῦ θέματος τήν ὁποία καί ἀνήρτησα προχθές : https://sxolianews.blogspot.com/2024/02/blog-post_17.html

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    2. Rat Bastard Alexi Navalny Finally Dead ( Τό κάθαρμα ὁ Ἀλέξι Ναβάλνυ,ἐπιτέλους πέθανε )
      https://www.unz.com/aanglin/rat-bastard-alexi-navalny-finally-dead/

      Διαγραφή
    3. Τόν άλλονε, τόν Ελικοπτερά, που αφτομόλησε μέ τό ελικόπτερο στά χαζαρούρια, σκοτώνοντας τό πλήρωμα του, που τόν εβρήκανε μέ καινούργιες κουμπότρυπες, ενώ έκανε ζωάρα στήν μεσογειακήν Ισπανία;...
      Καλόοο (ήτο θέμα "πρεστίζ"), νά βλέπει όλος ό Κόσμος τί τέλος έχουν τά ΠΡΟΔΟΤΟΧΑΖΑΡΟΎΡΙΑ !...

      Διαγραφή
    4. Άν είναι για λογοκρισία τό "χαζαρούρια" μουτζούρωσέ το.
      Κι άν είναι πρέπον, άς μήντο δημοσιέψεις καθόλου τό σχόλιο.
      Είπαμε βρ' Ευαγγελία, ό Βρασμός...

      Διαγραφή
    5. Τό τέλος τῶν προδοτῶν πάντα ἴδιο ! Καί ὅπως πραγματικῶς τούς πρέπει...

      12 σφαῖρες ; Χμμ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    6. Ἐπιτροπή Church
      Ναί αὐτό εἶναι τό σωστό. Συγγνώμη ἀλλά δέν εἶχα διαβάσει τήν λέξιν ἐπώνυμο πού εἶχες γράψει. Ἔχεις ἀπόλυτο δίκαιο καί βεβαίως ἔχει σημασία. Διότι ἄν δέν εἶχε δέν θά ἔκανα τό κεφάλι μου καζάνι γιά νά βγῆ μία σωστή μετάφρασις.
      Ἀλλά κάποιες φορές μοῦ διαφεύγουν πράγματα. Πολύ σημαντικά μάλιστα, θά ἔλεγα.
      Εὐχαριστῶ πού βοηθᾶτε νά διορθώνονται.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    7. Τιμή μου καί πρό παντός, Χαρά μου!

      Διαγραφή
  5. Η συζητησις/ερευνα δια την CIA πρεπει ν΄αρχιση απο την στιγμη της ιδρυσεως της στο τελος του 2ΠΠ. Ο υπουργος εξωτερικων εκεινη την εποχη Τζον Φοστερ Νταλες και ο αδελφος του Ριτσαρντ, αρχηγος των μυστικων υπηρεσιων του στρατου, υπηρξαν οι ιδρυται.

    Στοχος να μην μπορη να γεννηση αυτη η χωρα αλλους Πατον και ΜακΑρθουρ και ο Λευκος Οικος να ειναι το γραφειο ενος καραγκιοζη.

    Ο Κενεντυ νεος, απειρος και ενθερμος πατριωτης την πληρωσε πρωτος.

    Καλημερα σας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή τοποθέτησις. ( Μία διόρθωσις : ἀδελφός τοῦ Τζών ἦταν ὁ Ἄλαιν. Γνωστά ὡς Οἱ Ἀδελφοί.Νά κι᾿ἕνα βιβλίο σχετικόν μ᾿αὐτούς καί τόν ...μυστικό τους κόσμο : The Brothers: John Foster Dulles, Allen Dulles, and their Secret World War )

      Καί γιά νά μήν ἐπαναλαμβανόμεθα, εἶναι γνωστόν ποιοί βρίσκονται πίσω ἀπ᾿ὅλο αὐτό. Εἶναι ὅ,τι ἀκριβῶς σήμερα οἱ neocons :
      ( https://sxolianews.blogspot.com/2023/03/blog-post_75.html )

      Ίσχύει καί γιά τ᾿ἀδέλφια Ντάλες...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ahoy !

      Διαγραφή
  6. Κλαιγαμε για την ηττα του Ζα'ι'χ:
    https://sinomosiologos.blogspot.com/2024/02/brics_20.html?m=1

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εἶδες ὁ Λούλα ; Κῦττα τά κομμούνια...

      Ἀλλά ὅταν κανείς ἀγωνίζεται γιά τήν Πατρίδα του οἱ κομματικές ταυτότητες ἕπονται. Ἀκριβῶς τό ἀντίθετο ἀπ᾿ὅ,τι γίνεται στήν Ἑλλάδα.

      Πολύ εὐχάριστο τό νέο πού μᾶς ἔφερες κι᾿ εὐχαριστοῦμε !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΛΟΚΙ !

      Διαγραφή
  7. Πολύ θά τό 'θελα ν' ακούσω τή φωνή καί τόν λόγο αυτού τού Πλάσματος. Πού νά ψάξω;
    Άκουσα πως οί σπηλαιάνθρωποι τής Κορινθίας έχουν καί συγκροτημένη βιβλιοθήκη, όμως δέν θυμάμαι πού τ' άκουσα...

    Ειλικρινά, "έχω μείνει κάγκελο".
    https://www.pronews.gr/koinonia/entyposiazei-me-tin-agni-kai-anepitideyti-omorfia-tis-i-kori-tou-diokomenou-palaioxristianou-manou-kalaitzidaki/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐάν εἶχα παρόμοιες ἀντιλήψεις,ὅπως οἱ συγκεκριμένοι, δέν θά ἔμενα στήν Ἑλλάδα μέ τίποτε. Ὅπως ἔχομε πολλάκι γράψει,ἡ χώρα μας εἶναι ἡ πιό νεοταξλιτικη παγκοσμίως. Ὅμοιά της πουθενά,λέμε !
      Θά πήγαινα στήν Ῥωσσία οἰκογενειακῶς καί ἴσως μαζύ μέ ἄλλους πού θά εἴχαμε τίς ἴδιες πεποιθήσεις.

      Τοὐλάχιστον ἐκεῖ θά μποροῦσα νά ζήσω περισσότερο ἀνθρώπινα ἀπό κάθε ἄποψιν.
      ( Νά σημειώσω πώς ὅλα αὐτά πού εἶδα σχετικῶς μέ τά καταλύματά τους, κάποιες στοές κ.λπ. δέν ἦταν καί ὅ,τι καλλύτερο. Ἀπεναντίας. )

      Ναί λοιπόν,Ῥωσσία θά πήγαινα καί τά παιδιά μου θά τά ἔστελνα ἄνευ φόβου στό σχολεῖο. Τί νά κάθομαι νά κάνω ἐδῶ ; Νά ἔρχεται ὁ ἀπεσταλμένος τοῦ Κούλη νά μοῦ παίρνῃ τά παιδιά ἤ νά παρακολουθῶ τούς ντιγκιντάγκες νά "μεγαλώνουν" παιδιά γιά νά μήν χαθῇ τό εἶδος ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    2. Ειλικρινά Ευαγγελία, άν καί συμφωνώ απολύτως γιά την οικογενειακήν μετοίκησιν σέ τήν Ρωσικήν Κοινωνίαν -εξάλλου τό 'χα 'ξομολογηθεί κι εδώ, στό χώρο σου- εμμένω στούς "σπηλαιανθρώπους" διότι δέν είναι απλή η περίπτωσις...
      Επιφανειακώς, ναί, είναι όπως τά λές...
      Όμως η "δραπέτευσις" από αφτότό Σιχαμερό "λάϊφ στάϊλ", η αφτομόλησις -οικογενειακώς- σέ εντελώς Φυσικόν Ενδιαίτημα κι έν ολίγοις, η Αυτάρκεια, πρέπει νά στιγματιστούν καί νά ποινικοποιηθούν.
      Κι αφτό, στήν αρχή τού Φαινομένου, πρός γνώσιν καί συμμόρφωσιν τών, Σοβαρά σκεπτομένων νά κάνουν παρόμοια "Μετόχια" στά Ευλογημένα Βουνά τής Πατρίδος ημών...τά οποία είναι ΠΑΡΆΔΕΙΣΟΣ κι άν δουλεφτούν καθώς πρέπει, η Επιβίωσις καί η Ψυχική Γαλήνη είναι "γκαραντί", αποτυπώνεται δέ, σέ τά πρόσωπα καί σέ τόν λόγον τών ανθρώπων.
      Είναι πολλά που σβουρίζουν μέσ' τό μυαλό μου.
      Θά τά βάλω σέ σειρά (ελπίζω) καί -πρώτα Ό Θεός- θά σού εκθέσω τίς σκέψεις μου (Ό Θεός νά τίς κάνει σκέψεις, αλλά τέλος πάντων).

      Διαγραφή
    3. Ευαγγελία, νά μέ συγχωρείς που εμμένω, άν μου επιτραπεί, έχω εξοργιστεί (γιά νά τό πώ κοσμίως) σέ σημείο νά σφυρίζει η βαλβίδα καί νά βάζω τό κεφάλι κάτω απ'τή βρύση, γιά νά ρίξω τή θερμοκρασία καί τίς πιέσεις...
      ------------------------
      Το λαγούμι τους πείραξε και όχι τα γεμάτα πεζοδρόμια με άστεγους;
      https://ixnos.blogspot.com/2024/02/blog-post_19.html

      Διαγραφή
    4. Συμφωνῶ, ἀλλά μιλᾶμε γιά ἐντελῶς διαφορετικά πράγματα.
      Καί δέν εἶναι λίγες οἱ φορές πού ἀσχολοῦνται καί μέ τά " γεμάτα πεοδρόμια" , οἰ ΑΡΔ. Ἔτσι γιά νά ἔχουν ἄλλοθι...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    5. Λοιπόν ἕνας τρόπος σωστός θά ἦταν ( ἐπεί δή ἄκουσα κι᾿αὐτό τόν ὄρο νά χρησιμοποιεῖται ) νά καθιερωθοῦν ὡς μειονότητα ἐπισήμως. Δέν ξέρω τί μπορεῖ νά προβλέπῃ σχετικῶς,ὁ νόμος, ἀλλά σίγουρα ὅταν βλέπουμε μέχρι καί τούς γύφτους νά θεωροῦνται μειονότητα,κάλλιστα θά μποροῦσαν καί οἱ συγκεκριμένοι,πού ὅπως ἀκούστηκε ὑπάρχουν καί ἄλλοι σέ διάφορα σημεῖα τῆς Ἑλλάδος.

      Ὅταν λοιπόν μπορέσουν νά ἐπιτύχουν τό νόμιμο ( νά μήν τούς ἀγγίζῃ κανείς ) πιστεύω πώς θά μπορέουν νά ὁργανωθοῦν καί καλλύτερα,ἀπό κάθε ἄποψιν. Διότι μία κατοίκησις δέν εἶναι μόνον μία στέγη ( ὅποια κι᾿ἄν εἶναι αὐτή) ἀλλά καί πολλά ἄλλα ἀκόμη ἀπό τό καθαρό νερό,τήν ὑγειονομική κάλυψις ἕως τήν φαρμακευτική ἤ καί νοσοκομειακή ἄν χρειαστῇ.

      Ἐπίσης ἀκούστηκε πώς παρομοιάστηκαν μέ τούς Ἄμις. Νά μέ συγχωρέσουν οἱ ἀγαπητοί παλαιοχριστιανοί, ἀλλά οἱ Ἄμις οὔτε σέ λαγούμια ζοῦν,οὔτε σέ καλύβια παλαιολιθικῆς ἐποχῆς καί ἔρχονται σ᾿ἐπαφή μέ τόν πολιτισμό γιά θέματα πού χρειάζονται νά καλύψουν πέραν τῶν δυνατοτήτων τους.

      Εν πᾶσῃ περιπτώσει νομίζω πώς ὅταν ἀποφασίζει κανείς νά κάνῃ κάτι σοβαρό πρέπει νά εἶναι σοβαρό,ἀπό κάθε ἄποψιν.
      Κι᾿ἐν τέλει εἶναι πολύ μεγάλη ἡ συζήτησις γιά θέματα ὅπως ἡ ἀπομάκρυνσις ἀπό τίς σύγχρονες κοινωνίες.

      Υ.Γ. Γιά τά κιμπούτς τοῦ Ἰσραήλ,νομίζω πώς ἦταν πολύ ἀτυχής ὁ παραλληλισμός ! Καμμία ἀπολύτως σχέσις.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    6. Η παραπομπή μου, έλεγε για κιμπούκ (τζ);
      Ομολογώ πως Πάλι πιάστηκα ΑΔΙΆΒΑΣΤΟΣ .

      Διαγραφή
    7. Ὄχι,οὔτε γιά τούς Ἄμις ἔλεγε. Ἐγώ εἶπα ὅτι ἀκούστηκε καί τό ἕνα καί τό ἄλλο,νομίζω ἀπό τόν ἴδιο τόν Καλαϊτζιδάκη, ὡς παραλληλισμός.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    8. Π.χ. εδώ,
      https://www.tovima.gr/2024/02/20/society/palaioxristianoi-ti-apokalyptoun-oi-diadiktyakes-anartiseis-tou-patera/
      λέει ένα ακόμη έγκυρον πατσαβουρόφυλλον, σέ ένα μόνο άρθρο απ'τά πολλά, ελέγχεται καί γιά πιθανή εμπλοκή του σέ καλλιέργεια χασισόδενδρων, η οποία "πιάστηκε ορφανή" σέ κοντινή απόσταση απ' τό λαγουμόσπιτο, είναι ύποπτος δέ, ακόμη καί γιά αιμομιξία!!!!

      ΚΙ ΌΛ' ΑΦΤΆ, ΚΑΠΆΚΙ ΣΤΌΝ ΤΡΥΠΟΥΣΤΌΝΟΜΟ

      Δέν συνεχίζω άλλο Ευαγγελία, πάω ντουγρού γιά τή βρύση...

      Διαγραφή
    9. Μά κι᾿ἐσύ τί κάθεσαι καί τά διαβάζεις ἤ τά παρακολουθεῖς στά βρωμοκάναλα,ὅλα αὐτά ;
      Ἄλλαξέ το. Πήγαινε ἀλλοῦ...

      Ἔλα νά διαβάσῃς τό θέμα μου :
      Τό γλέντι, ἡ συνάντησις καί τό μήνυμα μέ ...οὐσία Ναβάλνυ
      https://sxolianews.blogspot.com/2024/02/blog-post_21.html

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΤΤ600 !

      Διαγραφή
  8. - Sodom - Σόδομα
    > Ρωσικό ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους σχετικά με την προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας στις μέρες μας.
    >> https://vimeo.com/201172515

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εὐχαριστοῦμε πολύ !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ
      > Yπάρχει και κάτι χειρότερο από το να αμαρτάνεις.
      > Το να υπερηφανεύεσαι για τις αμαρτίες σου.

      Η εξοικείωση με τα αμαρτήματα προξενεί μεγάλη αναισθησία της ψυχής, κάνει τους ανθρώπους ανόητους και τυφλώνει το μάτι της διάνοιας. Διότι εκείνος, που μετά την αμαρτία κατηγορεί τον εαυτόν του επειδή αμάρτησε, κάποτε θα μπορέσει να διορθωθεί. Εκείνος όμως, ο οποίος επαινεί και υπερηφανεύεται για την αμαρτία, στερεί από τον εαυτόν του, την δυνατότητα να θεραπευτεί δια της μετανοίας. Έτσι, όσοι για τα αμαρτήματά τους γελάνε και δεν πονάνε, αλλά καλοπερνάνε, είναι απόλυτα σίγουρο, ότι θα θρηνήσουν και θα κλάψουν εκεί, όπου ο βρυγμός των οδόντων.

      Ιερός Χρυσόστομος

      Διαγραφή
    3. Εἶναι ἔτσι. Ναί καί τό βλέπουμε ξεκάθαρα στό προχθεσινό γλέντι :

      https://sxolianews.blogspot.com/2024/02/blog-post_21.html

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή