" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Οἱ Χούτι εἶναι ἥρωες ; Ὁ δρόμος πρός μία γενικότερη ἀνάφλεξη στήν Μέση Ἀνατολή...


Γράφει ὁ Mike Whitney

 Η κυβέρνηση Μπάιντεν κατηγορεί το Ιράν για επιθέσεις με drone σε εμπορικό τάνκερ στον Ινδικό Ωκεανό. Οι ισχυρισμοί χρησιμοποιούνται ως μοχλός για το Ιράν για να πιέσουν τους Χούτι να εγκαταλείψουν τον αποκλεισμό τους στην Ερυθρά Θάλασσα και να επιτρέψουν η θαλάσσια κυκλοφορία να επανέλθει στο κανονικό. Αλλά οι Χούθι δεν έχουν καμία πρόθεση να υποχωρήσουν στις πιέσεις του Ιράν ή οποιουδήποτε άλλου. Είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους στην κυκλοφορία με προορισμό το Ισραήλ όσο καιρό χρειαστεί και όποιο κι αν είναι το κόστος.

Την Κυριακή, πολλά άρθρα στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Ιράν είχε εξαπολύσει επίθεση με drone σε ένα ιαπωνικής ιδιοκτησίας χημικό δεξαμενόπλοιο με το όνομα MV Chem Pluto στον Ινδικό Ωκεανό. Πολλά από αυτά τα άρθρα στήριξαν τις αναφορές τους σε ισχυρισμούς που έγιναν από άγνωστες πηγές του Πενταγώνου ή σε αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες. Από την Τρίτη, κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν έχει επαληθευτεί από ανεξάρτητο ή δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι αληθινός. Αυτό που γνωρίζουμε από την προηγούμενη εμπειρία είναι ότι στοιχεία κρατικής  εθνικής ασφάλειας συχνά φυτεύουν πλασματικές ιστορίες στα μέσα ενημέρωσης για να συγκεντρώσουν την υποστήριξη του κοινού για αντιδημοφιλείς στρατιωτικές εκστρατείες ή να δαιμονοποιήσουν ξένα έθνη για πράγματα για τα οποία δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση. Και αυτό φαίνεται να συμβαίνει εδώ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τόσο το Ισραήλ όσο και οι ΗΠΑ θέλουν να εμπλέξουν το Ιράν στις πρόσφατες επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία που να επαληθεύουν αυτούς τους ισχυρισμούς. Οι ηγέτες του Ιράν αντιτίθενται σθεναρά στη συνεχιζόμενη σφαγή του Ισραήλ στη Γάζα, αλλά έχουν επίσης δείξει ότι δεν θέλουν να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες. Το Ιράν δεν θέλει να συρθεί σε έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο που θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες που θα είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εκατομμυρίων Ιρανών. Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι η πρόσφατη αναταραχή των εκθέσεων κατά του Ιράν είναι παραπληροφόρηση με γνώμονα την ατζέντα που έχει σχεδιαστεί για να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον του Ιράν. Αυτό είναι από άρθρο στο BBC:

Ένα δεξαμενόπλοιο χημικών στον Ινδικό Ωκεανό χτυπήθηκε από drone που εκτοξεύτηκε από το Ιράν το Σάββατο, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό ….

Το Ιράν δεν σχολίασε. Οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη – οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν και υποστηρίζουν τη Χαμάς στον πόλεμό της με το Ισραήλ – χρησιμοποίησαν πρόσφατα drones και ρουκέτες για να στοχεύσουν πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα….

Η ίδια εταιρεία είπε επίσης ότι το πλοίο κατευθυνόταν από τη Σαουδική Αραβία προς την Ινδία και είχε σύνδεση με το Ισραήλ . Οι Χούτι ισχυρίζονται ότι στοχεύουν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ για τη σύγκρουση στη Γάζα.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι το Chem Pluto χτυπήθηκε από «ένα μονόδρομο επιθετικό drone που εκτοξεύτηκε από το Ιράν» . Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ κατηγόρησαν δημόσια το Ιράν ότι στόχευσε απευθείας ένα πλοίο.

Προηγουμένως έχει κατηγορήσει το Ιράν για «βαθιά εμπλοκή» στον σχεδιασμό επιχειρήσεων κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα – μια κατηγορία που η Τεχεράνη αρνήθηκεΔεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε ανοιχτά των ακτών της Ινδίας από drone από το Ιράν, λένε ΗΠΑ , BBC


Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το άρθρο του BBC είναι πραγματικά λάθος από πολλές απόψεις. Πρώτον, το Ιράν σχολίασε το περιστατικό, στην πραγματικότητα, αρνήθηκαν κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη. Αυτό είναι από το Al Jazeera:

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν απέρριψε τις κατηγορίες των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η Τεχεράνη έπληξε δεξαμενόπλοιο χημικών στον Ινδικό Ωκεανό, καθώς η ένταση αυξάνεται παγκοσμίως λόγω των απειλών για τη θαλάσσια ναυτιλία.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου απέρριψε την κατηγορία ασυζητητί σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα. Υποστήριξε ότι ο ισχυρισμός των ΗΠΑ ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτοξεύτηκε από το Ιράν χτύπησε ένα τάνκερ ιαπωνικής ιδιοκτησίας καθώς έπλεε κοντά στην Ινδία ήταν ψευδής.

«Δηλώνουμε αυτούς τους ισχυρισμούς ως απολύτως απορριπτέους και άνευ αξίας », είπε ο Νάσερ Καναάνι όταν ρωτήθηκε για την κατηγορία των ΗΠΑ.

«Οι ισχυρισμοί αυτοί αποσκοπούν στην προβολή, στην απόσπαση της προσοχής του κοινού και στην κάλυψη για την πλήρη υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης για τα εγκλήματα του Σιωνιστικού καθεστώτος [Ισραήλ] στη Γάζα», πρόσθεσε. Το Ιράν απορρίπτει τις κατηγορίες των ΗΠΑ για επίθεση με δεξαμενόπλοιο στα ανοιχτά της Ινδίας , το Al Jazeera

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι συντάκτες του BBC δεν συμπεριέλαβαν αυτή τη ρητή άρνηση ανάμειξης, εκτός εάν οδηγήθηκαν από απώτερο κίνητρο, δηλαδή να δαιμονοποιήσουν περαιτέρω το Ιράν.

Δεύτερον, δεν έχουμε αποδείξεις ότι το «drone (εκτοξεύτηκε) από το Ιράν ».

Τρίτον, το Ιράν δεν «εμπλέκεται βαθιά» στον σχεδιασμό επιχειρήσεων κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα» . Η ιδέα της επίθεσης σε εμπορικά πλοία με προορισμό το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα σχεδιάστηκε μόνο από τους ηγέτες των Χούτι. Τόσο οι Χούτι όσο και οι Ιρανοί έχουν παραδεχτεί πολλά. Δείτε περισσότερα από το BBC:

Η ανακοίνωση του Πενταγώνου ανέφερε ότι το Chem Pluto, «ένα χημικό δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Λιβερίας, ιδιοκτησίας Ιαπωνίας και Ολλανδίας», χτυπήθηκε το Σάββατο στις 10:00 τοπική ώρα…. Το BBC δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα το περιστατικό». BBC

Εάν το BBC «δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα το περιστατικό», τότε γιατί κατέθεσαν μια αναφορά που υπονοούσε την ευθύνη του Ιράν; Δεν είναι επαγγελματικό παράπτωμα;

Ορίστε περισσότερα από το ίδιο άρθρο:

Πολλές παγκόσμιες ναυτιλιακές ομάδες έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους στην Ερυθρά Θάλασσα λόγω του αυξημένου κινδύνου επιθέσεων. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει την ασφάλεια της διαδρομής.

Ο υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς δήλωσε στην εφημερίδα Sunday Times ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί να αποκρούσει επιθέσεις σε πλοία – και δεν θα επιτρέψει η Ερυθρά Θάλασσα να γίνει «απαγορευμένη περιοχή» .

Ο Chris Farrell από το Neptune P2P Group, μια εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, περιέγραψε τη νευρικότητα στην περιοχή και παρατήρησε ότι τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αποδεικνύονταν πιο πιθανό να αλλάξουν δρομολόγιο από τα μεγαλύτερα πλοία. «Κανείς δεν ξέρει πραγματικά την κατάσταση εκεί έξω», είπε στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου του BBC World Service.

«Λόγω της έλλειψης σταθερότητας, αυτό δημιουργεί την αβεβαιότητα με τους πελάτες και τις ναυτιλιακές εταιρείες που τοποθετούν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε αυτήν την περιοχή». BBC


Αυτό το απόσπασμα απαιτεί κάποια πρόσθετη ανάλυση: Ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου λέει ότι δεν θα επιτρέψει στην Ερυθρά Θάλασσα να γίνει «απαγορευμένη περιοχή», ενώ παραδέχεται σιωπηρά ότι έχει ήδη γίνει «απαγορευμένη περιοχή». Με άλλα λόγια, κατά τη δική του παραδοχή, «πολλές παγκόσμιες ναυτιλιακές ομάδες έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους στην Ερυθρά Θάλασσα», οι διάδρομοι διέλευσης δεν είναι πλέον ασφαλείς και τα «πλοία εμπορευματοκιβωτίων» έχουν ήδη αναδρομολογηθεί. Με οποιαδήποτε πιθανή μέτρηση, η στρατηγική των Χούτι λειτουργεί καλύτερα από ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Αυτό λέει. Δεν το αντιλαμβάνονται οι συγγραφείς; Δεν βλέπουν ότι μόλις παραδέχτηκαν ότι η ασύμμετρη επίθεση των Χούθι μπορεί να είναι η πιο επιτυχημένη υβριδική επίθεση όλων των εποχών; ότι έχουν ουσιαστικά πυροδοτήσει μια πυρηνική βόμβα στο οικονομικό επίκεντρο της «τάξης που βασίζεται σε κανόνες»; Θα ήταν αδύνατο να υπερεκτιμηθεί ο αντίκτυπος που έχει αυτή η έξυπνη επίθεση στους πολιτικούς ηγέτες και τις ελίτ που είναι διάσπαρτες σε όλο τον δυτικό κόσμο. Η αίσθηση της υστερίας είναι απτή. Μια μικρή, απλοϊκή πολιτοφυλακή έδωσε ένα θανάσιμο χτύπημα στην αχίλλειο πτέρνα της Αυτοκρατορίας - τον ζωτικό διάδρομο διέλευσης για το παγκόσμιο εμπόριο που βρίσκεται τώρα υπό τον de facto έλεγχο του θανάσιμου εχθρού της Ουάσιγκτον, των Χούτι. Δεν είναι αυτή μια νίκη για την πλειοψηφία των απλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που αντιτίθενται στη σαδιστική σφαγή του παλαιστινιακού λαού από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ;

Είναι νίκη. Είναι ένας θρίαμβος του καλού εναντίον του κακού. Δεν θα μείνει όμως αναπάντητο. Δείτε περισσότερα από ένα άρθρο στο CNN:

Οι ΗΠΑ κυκλοφόρησαν την Παρασκευή πρόσφατα αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι το Ιράν έχει «βαθιά εμπλακεί στον σχεδιασμό των επιχειρήσεων εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα», δήλωσε στο CNN η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Αντριέν Γουάτσον.

Οι αντάρτες Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν εξαπολύσει περισσότερες από 100 επιθέσεις εναντίον περίπου δώδεκα εμπορικών και εμπορικών πλοίων που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, ανέφερε προηγουμένως το CNN. Οι πρόσφατα αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι «η ιρανική υποστήριξη σε όλη την κρίση της Γάζας έδωσε τη δυνατότητα στους Χούθι να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και θαλάσσιων στόχων, αν και το Ιράν έχει συχνά αναβάλει την επιχειρησιακή εξουσία λήψης αποφάσεων στους Χούτι», είπε η Γουάτσον.

Την Τρίτη, ένας ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ είπε ότι οι Ιρανοί επιχειρούν στην Ερυθρά Θάλασσα όταν ρωτήθηκε εάν το Ιράν βοηθά τους Χούτι να επιλέξουν στόχους. Ωστόσο, αυτός ο αξιωματούχος είπε ότι οι επιθέσεις των Χούτι ήταν σε γενικές γραμμές άνευ διακρίσεων.

«Το Ιράν έχει την επιλογή να παράσχει ή να αποκρύψει αυτή την υποστήριξη, χωρίς την οποία οι Χούτι θα δυσκολευόντουσαν να παρακολουθήσουν και να χτυπήσουν αποτελεσματικά εμπορικά πλοία που πλέουν σε ναυτιλιακές λωρίδες μέσω της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν», είπε η Γουάτσον … Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών υποστηρίζουν ότι το Ιράν εμπλέκεται στον σχεδιασμό επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα , CNN

Ποια αποχαρακτηρισμένη νοημοσύνη; Ποιος ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ; Ποιος παρείχε αυτές τις πληροφορίες και ποια έγγραφα μπορεί να προσκομίσει το CNN για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του; Πρέπει να γνωρίζουμε τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα.

Για άλλη μια φορά, δεν υπάρχουν αποδείξεις, μάρτυρες, έγγραφα, ηλεκτρονικές επικοινωνίες και αποδείξεις. Δεν μας μένει τίποτα παρά ένα « δίκτυο ψεμάτων» που υποστηρίζει ένα ύπουλο αντι-ιρανική αφήγημα που μπορεί να είναι ή να μην είναι αληθινό. Απλώς δεν ξέρουμε, γιατί δεν υπάρχουν επαληθεύσιμα γεγονότα, μόνο εικασίες εν μέσω τεράστιων δόσεων από φήμες. Το μόνο που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι οι συγγραφείς αυτών θέλουν να πιστεύουμε ότι το Ιράν είναι η πηγή όλων των προβλημάτων στη Μέση Ανατολή. Αλλά αυτή η ιδέα αψηφά κάθε κατανόηση της ιστορίας της περιοχής ή των πρόσφατων γεγονότων. Δεν είναι το Ιράν που ανατρέπει κυβερνήσεις, σκοτώνει εκατομμύρια και αφανίζει χώρες σε όλη την ΕΕ τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτό κάνει η Ουάσιγκτον. Και δεν είναι το Ιράν που διεξήγαγε έναν βάναυσο εξοντωτικό πόλεμο στον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα, μετατρέποντας το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής σε ερείπια οδηγώντας 2 εκατομμύρια πεινασμένους ανθρώπους προς τα αιγυπτιακά σύνορα. Αυτό κάνει το Ισραήλ. Το Ιράν δεν κάνει πόλεμο σε κανέναν. Αντίθετα, έχουν γίνει στόχος αδυσώπητης εχθρότητας των ΗΠΑ για πάνω από 5 δεκαετίες επειδή είχαν το θράσος να διεκδικήσουν τον έλεγχο των δικών τους πόρων. Αυτό είναι το πραγματικό έγκλημα του Ιράν. Είναι απροθυμία να λυγίσεις το γόνατο στον θείο Σαμ και δειλά δειλά να αποδεχτείς τον ρόλο του ως δουλοπρεπής ανθρώπινη μαριονέτα της Ουάσιγκτον. Είναι αλήθεια ή όχι;

Είναι αλήθεια. Αυτό είναι από το ABC News:

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διέταξε τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές αντίποινων εναντίον ομάδων πολιτοφυλακής που υποστηρίζονται από το Ιράν, μετά τον τραυματισμό τριών στρατιωτικών των ΗΠΑ σε επίθεση με drone στο βόρειο Ιράκ.

Ιρακινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα πλήγματα των ΗΠΑ με στόχο τοποθεσίες πολιτοφυλακής νωρίς την Τρίτη σκότωσαν έναν μαχητή και τραυμάτισαν 18. Έγιναν σε μια περίοδο αυξημένων φόβων για περιφερειακή διάχυση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς….

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν επίσης το Ιράν, το οποίο έχει χρηματοδοτήσει και εκπαιδεύσει την ομάδα της Χαμάς, για επιθέσεις από μαχητές Χούτι της Υεμένης εναντίον εμπορικών και στρατιωτικών πλοίων μέσω ενός κρίσιμου σημείου στραγγαλισμού της ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα. «Ο Μπάιντεν διατάζει χτυπήματα σε μια ομάδα ευθυγραμμισμένη με το Ιράν μετά τον τραυματισμό 3 Αμερικανών στρατιωτών σε επίθεση με drone στο Ιράκ , ABC News

Είναι αυτά πραγματικά αντίποινα στις ιρανικές θέσεις ή ο Μπάιντεν προσπαθεί να εξαναγκάσει το Ιράν να ασκήσει πίεση στους Χούτι;

Γιά νά ᾿δοῦμε ποιός κρύβεται πίσω ἀπ᾿ὅλα τά προβλήματα στήν Μέση Ἀνατολή ; Ἀμάν ...

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός, οι επιθέσεις στοχεύουν ξεκάθαρα τους Χούτι που μπορούν να προσεγγιστούν μόνο μέσω του συμμάχου τους, του Ιράν . Η διοίκηση δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να μιλήσει απευθείας με τους Χούτι ούτε θα κάνουν. Οι ηγέτες των ΗΠΑ δεν θα διαπραγματευτούν με ανθρώπους που θεωρούν κατώτερους τους, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να πείσουν το Ιράν να υποστηρίξει τη δική τους άποψη. Τι παίρνει όμως το Ιράν για τις προσπάθειές του;

Αποφεύγουν τον ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο τον οποίο επιδιώκει ο Νετανιάχου, αλλά που κανείς άλλος (συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ) δεν θέλει πραγματικά. Έτσι, η ομάδα Μπάιντεν πιέζει το Ιράν επειδή το επόμενο βήμα κλιμάκωσης είναι να πυροβολεί απευθείας τις θέσεις των Χούτι, τη διοίκηση και τον έλεγχο, τις αποθήκες όπλων, τις επικοινωνίες και τα υπόλοιπα. Μόλις συμβεί αυτό, τα γεγονότα θα εξελιχθούν πολύ γρήγορα. Οι Χούτι θα κλείσουν την Ερυθρά Θάλασσα στη θαλάσσια κυκλοφορία, θα επιτεθούν σε περιφερειακές βάσεις και εγκαταστάσεις των ΗΠΑ και θα εξαλείψουν κρίσιμες πετρελαϊκές υποδομές στη Σαουδική Αραβία. Το τζίνι θα είναι έξω από το μπουκάλι και όλη η Κόλαση θα ξεσπάσει σε όλη την περιοχή. Οι τιμές του πετρελαίου θα εκτοξευθούν, οι αγορές θα καταρρεύσουν και η παγκόσμια οικονομία θα πέσει στον γκρεμό. Γι' αυτό ο Μπάιντεν ακολουθεί τον δρόμο του Ιράν. Είναι μια τελευταία προσπάθεια να αποφευχθεί μια καταστροφή στη Μέση Ανατολή.

Δυστυχώς, δεν θα λειτουργήσει γιατί το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει την εθνοκάθαρση στη Γάζα και στη συνέχεια να προχωρήσει στη Δυτική Όχθη. Έτσι, οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία θα συνεχιστούν, γεγονός που δεν θα αφήσει στην Ουάσιγκτον άλλη επιλογή παρά μόνο τον πόλεμο.

Η Υεμένη αποτελεί μοναδική αλλά σοβαρή απειλή για την ηγεμονία των ΗΠΑ. Ο στρατός του είναι μικρός σύμφωνα με τα πρότυπα των ΗΠΑ, αλλά είναι ικανοί να πολεμούν σε κακοτράχαλο έδαφος και γνωρίζουν κάθε γωνιά και σπιθαμή του πεδίου μάχης. Είναι πλήρως προετοιμασμένοι να πολεμήσουν έναν ανταρτοπόλεμο που θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια. Φυσικά, ο Μπάιντεν και οι σύμβουλοί του θα προτιμούσαν να αποφύγουν μια τέτοια σύγκρουση, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι δυνατό, σε τελική ανάλυση, η «τάξη που βασίζεται σε κανόνες» βασίζεται σε ένα θεμέλιο οικονομικής-πολιτικής-στρατιωτικής ισχύος. Έτσι, όταν μια μικρότερη χώρα «δείχνει ασέβεια» στις ΗΠΑ αναστατώνοντας τα εμπορικά πλοία στις πιο σημαντικές ναυτιλιακές λωρίδες του κόσμου, ο θείος Σαμ πρέπει να αποδείξει ότι έχει τη δύναμη να καταπνίξει αυτή την εξέγερση ή να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει παρόμοιες εξεγέρσεις στο μέλλον. Αυτή είναι η λογική που καθοδηγεί την αυτοκρατορική πολιτική . Ποτέ μην δείξεις αδυναμία γιατί τα τσακάλια θα σε ξεσκίσουν και θα σε αφήσουν να πεθάνεις. Αυτό είναι το αξίωμα με το οποίο ζει η Ουάσιγκτον.

Αυτό που δείχνουν οι Χούτι στον κόσμο είναι ότι η Ουάσιγκτον δεν είναι πλέον ικανή να επιβάλει την Pax Americana της στην ενδοχώρα. Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να σχηματίσουν έναν θαλάσσιο συνασπισμό ευρείας βάσης επειδή οι σύμμαχοι της Αμερικής δεν εμπιστεύονται πλέον την κρίση της Ουάσιγκτον ή δεν πιστεύουν στην ηθική της εξουσία. Ούτε το Πολεμικό Ναυτικό έχει έναν στολίσκο αρκετά μεγάλο ή αρκετά ευκίνητο για να προστατεύει τις πλωτές οδούς και τους διαδρόμους διέλευσης που συντηρούν τις δυτικές οικονομίες. Αυτό δεν είναι μικρό πρόβλημα. Αυτή είναι κρίση νομιμότητας. Είναι ζήτημα αν οι ΗΠΑ μπορούν να λειτουργήσουν ως εγγυητές της παγκόσμιας ασφάλειας ή όχι. Δεν πιστεύουμε ότι μπορεί, αλλά πιστεύουμε ότι η διοίκηση και οι δυτικές ελίτ που τις στηρίζουν, θα προσπαθήσουν να δοκιμάσουν την παλιά σχολή επιβάλλοντας «πυροβολισμούς» στην Υεμένη σε μια προσπάθεια να βάλουν να καταπολεμήσει την εξέγερση της Ερυθράς Θάλασσας και να αποκαταστήσει την εικόνα της Αμερικής ως κορυφαίας στρατιωτικής δύναμης στον κόσμο.

Συμπέρασμα: Ο θείος Σαμ δεν πρόκειται να επιτρέψει στον εαυτό του να χαστουκιστεί δημοσίως από μια χώρα που βλέπει ως «τρίτης διαλογής δύναμη». Θα αναπτύξει το βαρύ πυροβολικό και στη συνέχεια θα στείλει στρατεύματα εδάφους. Ο Θεός να μας βοηθήσει.


Ἀπό : unz.com

Μεγαλώνει ὁ "πολεμικός χορός" στήν Μέση Ἀνατολή


Ἡ Πελασγική

8 σχόλια:

  1. Διαβαζω:
    "Συμπέρασμα: Ο θείος Σαμ δεν πρόκειται να επιτρέψει στον εαυτό του να χαστουκιστεί δημοσίως από μια χώρα που βλέπει ως «τρίτης διαλογής δύναμη». Θα αναπτύξει το βαρύ πυροβολικό και στη συνέχεια θα στείλει στρατεύματα εδάφους. Ο Θεός να μας βοηθήσει."

    Εγω τα βλεπω ολιγον τι διαφορετικα τα πραγματα.
    Επι γεροξεκουτη, απατεωνα και παιδομυριστη Μπαϊντεν, το στρατευμα των ΗΠΑ ειναι χειροτερο κι απ το στρατο της ...Μπουργκινας Φασο.
    Χωρια οτι ακομα και ο τελευταιος redneck απ το Κεντακυ τους φτυνει κανονικα και τους φωναζει: Καταταξτε τους αμερικανοεβραιους στο στρατευμα σας να πολεμησουν για το ισραηλ σας, ρουφιανοι.
    Οσο για τις κατηγοριες απο το BBC, τα εβραιοκαναλα και τις εβραιοπατσαβουροφυλαδες της Αμερικης και γενικοτερα της ....πολιτισμενης δυσης εναντιον του Ιραν, που συντασονται, γραφονται και διανεμονται απ την ισραελφωλια, αυτους δεν πρεπει να τους πιστευει ουδεις ακομα κι αν στην γλωσσα τους ή στα βρωμοχερα τους εχουν χαραγμενη συμβολαιογραφικη σφραγιδα.

    Καλησπερα σας και Χρονια Πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐσύ σωστά τέ λές,ὅμως καί δυστυχῶς γι᾿αὐτό, σχεδόν στό σύνολό τους τά λοιπά κράτη,ὅλων τῶν Ἡπείρων πιστεύουν ἀκόμη στήν "παντοδυναμία τῶν ΗΠΑ" . Εἶναι πολύ δύσκολο ν᾿ἀλλάξῃ αὐτό ἀκόμη κι᾿ἄν ὅλος ὁ στρατός τῶν ΗΠΑ ἀπαρτίζεται ἀπό LGBTQ+++++++ .
      Διότι ΗΠΑ = ΝΑΤΟ = Δύσις. Καί συνειρμικῶς οἱ λαοί ἐκτός Δύσεως, ἔβλεπαν τίς ΗΠΑ ὡς τούς ἐκπροσώπους τῆς Στρατιωτικῆς, Τεχνολογικῆς καί Πολιτιστικῆς Ἀναπτύξεως πού βρίσκονται ἕναν αἰῶνα μπροστά.
      Ὅ,τι ἀλλάξει θ᾿ἀλλάξῃ ἀπό τήν Κεντρική-Ἀνατολική Εὐρώπη κι᾿Εὐρασία καί τούς λαούς της. Κι᾿ἐκεῖ τόν σπουδαῖο ῥόλον τόν παίζει ἡ Ῥωσσία, ἡ ὁποία ἐπαξίως στέκει ἐπικεφαλής καί προστάτης.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !

      Διαγραφή
    2. Ειναι αποριας αξιον ομως, ΠΩΣ ενας λαος υπανθρωπων ο οποιος μεσα απο αιωνες υπαρξης του δεν εχει προσφερει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ στην ανθρωποτητα παρα μονο δυστυχια, ΠΩΣ επαναλαμβανω, εχει καταφερει να βρεθει εδω που βρισκεται ερποντας, κλαιγοντας, λεγοντας ψεμματα, κλεβοντας, ληστευοντας κι αρπαζοντας, παρακαλωντας, εκβιαζοντας, εξαγοραζοντας, δολοφονωντας.
      Ομιλω για τους ιδιους υπανθρωπους που απ' το 1945 μεχρι και σημερα γεννοκτονουν εναν αλλο λαο που του εκλεψαν την πατριδα και που πριν μερικες 10ετιες αυτοι οι ιδιοι εκλεγαν με μαυρο δακρυ και εκλειπαρουσαν τον υπολοιπο κοσμο να τους γλυτωσει απ' τον Χιτλερ που τους εβαζε στους ....φουρνους.
      Μιλαω για την παρουσια, της αυτου διαβολικοτητας του Σατανα, αυτοπροσωπως επι Γης.


      ΥΓ1
      Αααα ρε Δαμασκηνε!
      Θα τριζουν τα κοκκαλα σου με αυτα που εκανες για να γλυτωσεις τους παγκοσμιους εγκληματιες, οι οποιοι επεστρεψαν και τωρα τρωνε τις σαρκες των ομοθρησκων σου!

      ΥΓ2
      Διαβαζω οτι πολλοι ευρωπαιοι πολιτικανηδες, αλλα ΚΑΙ "ελληνοφωνοι" τοιουτοι, βρισκονται στην βιντεο-λιστα Επσταϊν και εκβιαζονται, γι αυτο, οχι μονον εχουν μουγγαθει αλλα συμβαλλουν ποικιλοτροπως με την γεννοκτονια που κανουν σημερα οι σημερινοι εβραιομπολσεβικοι εναντιον του Παλαιστινιακου Λαου.

      Διαγραφή
    3. Ἐρντογάν : ὁ Νετανιάχου δέν διαφέρει ἀπό τόν Χίτλερ !
      https://sxolianews.blogspot.com/2023/12/blog-post_28.html

      Καλημέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  2. Αυτό είναι τελείως ανέλπιστο! Άραγε ποιός νά τό περίμενε;;;...
    Τό Θάρρος κι η Τόλμη που επιδεικνύουν είναι Μνημειώδη!
    Ανυπότακτοι κι Ανυποχώρητοι! Γράφουν Ιστορία λέμε!
    Μακάρι νά 'χουν Διάρκεια ώστε νά ταπεινώσουν καί νά κάνουν Ξεφτύλα τούς μούλτιτζέντερ τρύπιους καί τό παραφουσκωμένο τους pride

    Ωρέ Χούθι καί ξερό ψωμί (πίτα ξερή Αραβική)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἡ ἀλήθεια εἶναι πώς βρῆκαν καί τά κάνουν. Τί ; Μά τόν γεροξεκούτη,τήν μαριονέτα τῆς ἐξουσιαστικῆς ἐλίτ πού κατήντησε τόν ἀμερικανικό στρατό φτερά καί πούπουλα καί γενικῶς βάρεσε διάλυση σ᾿ὅλη τήν χώρα.
      Ἴσως βεβαίως αὐτό νά εἶναι καί Θεία Δίκη γιά ὅσα ἔχουν κάνει...

      Καλημέρα ἀγαπητἐ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
  3. ΑΧ ΦΑΤΙΧ ΤΕΡΙΜ
    ΑΧ ΦΑΤΙΧ ΤΕΡΙΜ
    ΠΙΑΣΕ ΑΛΛΑΧΦΟΥΖΟ
    ΠΙΑΣΕ ΙΜΠΡΑΗΜ

    Tί είναι αυτά ωρέ..;;;;

    Ο Παναθηναϊκός απέκτησε Τούρκο προπονητή, προσωπικό φίλο του Ερντογάν!

    " Είμαι από την άλλη πλευρά της θάλασσας, δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον κύριο Ερντογάν για να με συγχαρεί που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Έχω υπηρετήσει την Εθνική ομάδα της Τουρκίας. Είμαστε δύο χώρες που MOIΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. "

    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzzZgjJjKBKUS6hlRCZEj0WfiKIgcSzS1qEOoUDZjPJ4s96gwYq1jAx2AyZaxzMdnKYaY4P6rWUvZEdF_qJ1iy-sCUL0sWlH0vdWtxRbJj5YQby_Ai8SjoBclqA1F-W4y8P6WlEgWVB1oyM9nswiemCq8aT9T8t5PdAvYyFz4F2BTe_NB0Hqq3BMBDoQw/s1600/2..jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί τί θά ἔλεγε ἕνας τοῦρκος ; Τό τόσο θά τό ἔκανε τόοοοοοσο !

      Κι᾿ἐν τέλει γιατί ὅλο αὐτό ; Ἐπεί δή εἶναι τοῦρκος ; Ὅταν συμβαίνει τό ἀντίστροφο ;

      Απόβαση Ελλήνων προπονητών μπάσκετ στην Τουρκία!
      https://www.bnsports.gr/basketball/articles/613001/apovasi-ellinon-propς καί oniton-basket-stin-tourkia

      Ὅπως καί νά εἶναι τά πράγματα αὐτό πού μετρᾷ εἶναι ὁ Παναθηναϊκός. Διότι τόν ἀγαποῦμε τόν ΠΑΟ μας !!!

      Καλημέρα ἀγαπητε Κώστα !

      Διαγραφή