" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Ὁ Ποῦτιν πάει γιά 5η θητεία !


Όπως αναμενόταν εδώ και καιρό, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση λέγοντας ότι επιδιώκει να επανεκλεγεί το 2024 - μια ψηφοφορία που θα διεξαχθεί μεταξύ 15 Μαρτίου και 17 Μαρτίου 2024. Ο νικητής θα αναλάβει καθήκοντα στις αρχές Μαΐου. Σε περίπτωση νίκης του σημερινού προέδρου, αυτή θα ήταν η πέμπτη θητεία του ως αρχηγός κράτους, και θα τον τοποθετούσε στο αξίωμα μέχρι το 2030 , αφού έχει ήδη πλησιάσει σχεδόν το ένα τέταρτο του αιώνα στην εξουσία .

Είναι ενδιαφέρον ότι το Κρεμλίνο έριξε τη δήλωση του Πούτιν ως μέρος «αυθόρμητων» δηλώσεων που ακολούθησαν την τελετή βράβευσης προς τιμήν των βετεράνων του πολέμου...

« Δεν θα σας το κρύψω είχα διάφορες σκέψεις για αυτό με την πάροδο του χρόνου, αλλά τώρα, έχετε δίκιο, είναι απαραίτητο να λάβετε μια απόφαση», είπε ο Πούτιν σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε μετά την εκδήλωση. «Θα διεκδικήσω την Προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ήδη κάνουν προεπισκόπηση ότι τα προσφάτως προσαρτημένα εδάφη του Ντονμπάς θα ψηφίσουν στις εκλογές :

Ο Ρώσος ηγέτης έκανε τις δηλώσεις του σε μια τελετή όπου απένειμε το μετάλλιο " Ήρωας της Ρωσίας"   σε στρατιωτικούς που είχαν λάβει μέρος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας. Ο ήρωας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Αρτιόμ Ζόγκα, ο οποίος ονομάστηκε πρόσφατα πρόεδρος του κοινοβουλίου του ρωσικού ομοσπονδιακού υποκειμένου, ρώτησε αν θα είναι υποψήφιος το 2024 και εκείνος απάντησε καταφατικά.

Το πλάνα από την τελετή δείχνουν τον Ζόγκα να σφίγγει τα χέρια με τον Πούτιν και να του λέει ότι ολόκληρο το Ντονμπάς θα ήθελε να συμμετάσχει στις εκλογές . «Χάρη στις ενέργειές σας… απελευθερωθήκαμε, είχαμε την ευκαιρία να επιλέξουμε… Είστε ο πρόεδρός μας… Είμαστε η ομάδα σας, σας χρειαζόμαστε, η Ρωσία σας χρειάζεται», είπε.

Η νόμιμη οδός πρός την αναμενόμενη πέμπτη θητεία, άνοιξε όταν το 2020 ο ρωσικός πληθυσμός ψήφισε για να  εγκρίνει με συντριπτική πλειοψηφία  μια αναθεώρηση του εθνικού συντάγματος. Υποθέτοντας ότι θα κέρδιζε ξανά με συντριπτική νίκη, αυτό σημαίνει ότι ο 71χρονος Πούτιν θα μπορούσε θεωρητικά να παραμείνει στην εξουσία ακόμη και το 2036, αν ήθελε να πάει τόσο μακριά (υποθέτοντας δύο ακόμη συνεχόμενες θητείες). Εκείνη τη χρονιά θα ήταν 83 ετών.

Στην εξουσία από το 2000, αυτές οι προηγούμενες αλλαγές στον νόμο του επιτρέπουν να θέσει υποψηφιότητα για δύο ακόμη θητείες στο Κρεμλίνο μόλις λήξει η τρέχουσα θητεία του το 2024. Ο νόμος τώρα ουσιαστικά "επαναφέρει" τον αριθμό των θητειών που έχει ήδη εκπληρώσει , οι οποίες εκτείνονται σημαντικά τον δρόμο της επιστροφής στο 2000 (με εξαίρεση τη θητεία του Ντμίτρι Μεντβέντεφ ως προέδρου, 2008-2012). 

Ένας πρώιμος δείκτης των προθέσεων του Πούτιν εμφανίστηκε μέχρι το 2020, όταν  είπε στους δημοσιογράφους  ενώ συζητούσε εκείνη την εποχή τις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές: «Δεν αποκλείω την πιθανότητα να διεκδικήσω το αξίωμα, εάν αυτό προκύψει στο Σύνταγμα. . Θα δούμε." Είπε επίσης εκείνη την εποχή, «Δεν έχω αποφασίσει τίποτα για τον εαυτό μου ακόμα», σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις της κρατικής τηλεόρασης.


Πολύ πιθανό, ο ρωσικός πληθυσμός θα συσπειρωθεί επιθυμώντας έναν «ισχυρό» και «αποδεδειγμένο» ηγέτη που θα μπορεί να σταθεί απέναντι στη Δύση, και στην Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ ειδικότερα, και πάλι ειδικά δεδομένης της φύσης του πολέμου με αντιπροσώπους αυτού που συμβαίνει στην Ουκρανία και δεδομένου παραμένει σαφές ότι η ρωσική πλευρά «κερδίζει». ..

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Πούτιν είχε στην πραγματικότητα σημαντικούς αμφισβητίες που είχαν μεγάλη αναγνώριση ονόματος στη Ρωσία (ακόμη και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Μεντβέντεφ, ο Πούτιν θεωρούνταν η «πραγματική δύναμη» ενώ βρισκόταν στον ρόλο του πρωθυπουργού). Η Δύση θα έλεγε ότι το Κρεμλίνο καταπιέζει ή εγκλωβίζει οποιουσδήποτε πολιτικούς αντιπάλους ή αντιπολιτευόμενους (όπως ο Ναβάλνι, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν είχε ποτέ πολύ ψηλά ποσοστά, ανεξάρτητα από τις δημοσκοπήσεις) - ενώ πολλοί Ρώσοι θα έβλεπαν στον Πούτιν εθνική ενότητα και δύναμη. Μετά την ένοπλη εξέγερση του Βάγκνερ του περασμένου καλοκαιριού, η εξουσία του έχει παγιωθεί τώρα περισσότερο από ποτέ .

ἀπό : zerohedge.com


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου