" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Γιατί ὁ Βαρθολομαῖος ἀναγνώρισε τήν «Μακεδονική Γλῶσσα » ;


 Απίστευτο: Ο Πατ. Ο Βαρθολομαίος Επισημοποιεί τη «Μακεδονική Γλώσσα»!!

Του Νίκου Σταματάκη

Η ελληνοαμερικανική κοινότητα ξόδεψε δεκαετίες προσπαθώντας να αποτρέψει τις προσπάθειες του κατεστημένου των ΗΠΑ να βοηθήσει την κυβέρνηση των Σκοπίων να κλέψει το όνομα της Μακεδονίας από την Ελλάδα. Η τελευταία μεγάλη διαμαρτυρία ήταν τον Μάρτιο του 2018 στην πλατεία έξω από τα Ηνωμένα Έθνη, όπου χιλιάδες Ελληνοαμερικανοί άκουσαν τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, μεταξύ άλλων, να διαμαρτύρεται για τις παράνομες ενέργειες της κυβέρνησης των Σκοπίων και αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν οποιαδήποτε τέτοια οντότητα. Αργότερα, η αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών (η οποία παραβιάστηκε πολλές φορές από την κυβέρνηση των Σκοπίων και ΔΕΝ επικυρώθηκε ΑΚΟΜΗ από τη Βουλή των Ελλήνων).

Σε αυτό το αμφισβητούμενο πολιτικό περιβάλλον, το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως θεώρησε ότι ήταν καλή ιδέα να πάρει θέση και να αναγνωρίσει μια «Μακεδονική Γλώσσα» εκδίδοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πατριαρχικό Χριστουγεννιάτικο μήνυμα στα «Μακεδονικά», καθιστώντας το έτσι τη 10η επίσημη γλώσσα της Οικουμενικής. Πατριαρχείο. 

Να σημειώσω εδώ ότι οι λεγόμενες «Νέες Χώρες» στην Ελλάδα περιλαμβάνουν Μητροπόλεις της Βόρειας Ελλάδας, που δικαιωματικά ονομάζονται Μακεδονία. Οι Μητροπόλεις αυτές «καθοδηγούνται» πνευματικά από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Γιατί ο Πατριάρχης επέλεξε να προσβάλει τους ψηφοφόρους του; 

Προφανώς ήθελε να δημιουργήσει μια σφήνα μεταξύ των Σκοπίων και του Βελιγραδίου καθώς ο Σέρβος Πατριάρχης κυβερνούσε την Εκκλησία των Σκοπίων. Είναι φανερό ότι για μια ακόμα φορά ο Πατ. Βαρθολομαίος ακολούθησε λεπτομερείς οδηγίες από το κατεστημένο των ΗΠΑ, επιδιώκοντας να ελαχιστοποιήσει τη «ρωσική επιρροή» στα Βαλκάνια – καθώς η Σερβία θεωρείται «κοντά στη Ρωσία»

Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως πρόδωσε για άλλη μια φορά την εθνική ταυτότητα των Ελλήνων παγκοσμίως ενώ προωθεί σταθερά τα αμερικανικά, τουρκικά και άλλα συμφέροντα. Αυτό είναι απαράδεκτο για την κοινότητά μας – ένας ακόμη λόγος για να απέχουμε όλοι από οποιαδήποτε λειτουργία που οργανώνει η ηγεσία της Αρχιεπισκοπής. Εδώ είναι η απόδειξη:

Για να τονίσω τη σημασία αυτού του γεγονότος, θα κλείσω την ανάρτησή μου αναφέροντας μια επίσκεψη του Υπ. Εξωτερικών της Κυβέρνησης των Σκοπίων στο Υπ. Εξωτερικών της Βουλγαρίας στη Σόφια, που έγινε πριν από περίπου δέκα χρόνια. Καθώς ξεκίνησε η συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, οι εκπρόσωποι των Σκοπίων ζήτησαν διερμηνείς. Οι Βούλγαροι οικοδεσπότες άρχισαν να γελούν ασυγκράτητα και αρνήθηκαν οποιαδήποτε τέτοια ιδέα: “Σας καταλαβαίνουμε τέλεια σαν να μιλάμε με τους φίλους και την οικογένειά μας στο σπίτι!” ήταν η απάντηση – και η συνάντηση συνεχίστηκε χωρίς περαιτέρω προβλήματα… Ωστόσο, ο Πατ. Βαρθολομαίος ένοιωσε την ανάγκη να αναγνωρίσει τη «Μακεδονική Γλώσσα» Αίσχος!!

Μέχρι πότε οι δήθεν ηγέτες μας θα δέχονται την υπονόμευση της Ομογένειας από το Φανάρι; Όχι μόνο βεβηλώνουν ό,τι εμείς θεωρούμε ιερό, όχι μόνο αγνοούν την ελληνική μας ταυτότητα, αλλά βρίσκονται καθημερινά σε ανοιχτή γραμμή με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών! Εάν οι ηγέτες των οργανώσεών μας συνεχίσουν να συνεργάζονται αδικαιολόγητα με το προδοτικό Φανάρι και τους αντιπροσώπους του (Αρχιεπισκόπους, Μητροπολίτες κ.λπ.) καθώς υποκλίνονται μπροστά στους Τούρκους αξιωματούχους, τότε πρέπει να αλλάξουμε αυτούς τους ηγέτες!! Δεν τους αξίζει να εκπροσωπούν την ελληνοαμερικανική κοινότητα!! Ιδιαίτερα όσοι είναι κυπριακής καταγωγής… Αυτή η κοινότητα έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε για να στηρίξει την Κύπρο για 50 χρόνια τώρα και ΔΕΝ θα δεχτεί ιδιοτελείς ηγέτες να εργάζοινται ενάντια στα δίκαιά μας!

Ἀπό : helleniscope.com


Ἡ Πελασγική

8 σχόλια:

  1. Βλέποντας τη φωτο σκέφτηκα: Καστράτος, ξυρισμένος από το Θεό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε εὐχή γιά τήν νέα χρονιά.
      Μέ τήν ἐλπίδα πάντοτε γιά τό καλύτερο.

      Καλημέρα ἀγαπητέ καί Χρόνια Πολλά !

      Διαγραφή
  2. To περίεργο θα ήταν να μην την αναγνώριζε...
    Πάντα Ανθέλληνας και Νεο-Ταξίτης ο Τουρκόσπορος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά ! Χρόνια Πολλά !

      Κάθε καλό, ὑγεία,ἀγάπη,εὐτυχία καί εἰρήνη στήν Ἀνθρωπότητα.

      Καλημέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. Γιατι,,, γιατι ειναι τουρκος...πολυ απλα.....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά ! Χρόνια Πολλά !

      Κάθε καλό, ὑγεία,ἀγάπη,εὐτυχία καί εἰρήνη στήν Ἀνθρωπότητα.

      Ὁλόθερμες εὐχές γιά ἐσένα καί τήν οἰκογένειά σου ἀγαπητή Σοῦλα !

      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά ! Χρόνια Πολλά !

      Αὔριο μέ τό καλόν.
      Ἐγκάρδειες εὐχές.

      Χρόνια Πολλά ἀγαπητέ !

      Διαγραφή