" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Ἀμερικανικό Πεντάγωνο - «Στρατηγική ἦττα τοῦ Ἰσραήλ στή Μέση Ἀνατολή»

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd J. Austin με τον Ισραηλινό Υπουργό Άμυνας Yoav Gallant (φωτό)

 Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν προειδοποίησε το Τελ Αβίβ για πιθανή «στρατηγική ήττα» εάν το Ισραήλ δεν προστατεύσει τους Παλαιστίνιους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας εν μέσω του πολέμου του εναντίον της Χαμάς. Τι κρύβεται πίσω από τη δήλωση του Όστιν;

Η κυβέρνηση Μπάιντεν φαίνεται να έχει αλλάξει ελαφρώς τον τόνο της όσον αφορά τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα μετά την επανέναρξη της λειτουργίας του Τελ Αβίβ στη λωρίδα .

«Ο Όστιν έχει δίκιο – αλλά όταν λέει στρατηγική ήττα, κανείς στο Κογκρέσο ή στη Γερουσία δεν φαίνεται να καταλαβαίνει για τι μιλάει», η συνταξιούχος Αντισυνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Κάρεν Κβιατκόφσκι, πρώην αναλύτρια του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. είπε στο Sputnik . «Έχει ήδη συμβεί μια στρατηγική ήττα για το Ισραήλ από πολλές απόψεις, καθώς σχεδόν όλοι οι δυτικοί σύμμαχοί του χρειάστηκε να καταπολεμήσουν τις εγχώριες διαδηλώσεις και την άσκηση της ελευθερίας του λόγου. θα μπορούσαν να βασιστούν και να βλάψουν τα πολιτικά κόμματα και τους πολιτικούς στις χώρες τους».

Πριν από την επανέναρξη του πολέμου, ορισμένες πηγές μέσων ενημέρωσης επικαλέστηκαν εσωτερικές πηγές που ανέφεραν ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν προέτρεπαν τους Ισραηλινούς αξιωματούχους να δείξουν αυτοσυγκράτηση στη νότια Γάζα. Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε στον Τύπο ότι ήθελε η προσωρινή εκεχειρία να διαρκέσει περισσότερο κατά την επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ την περασμένη Πέμπτη. Στη συνέχεια, ο Όστιν προειδοποίησε το Τελ Αβίβ για μια «στρατηγική ήττα» εάν δεν προστατεύσει τους Παλαιστίνιους αμάχους. Ωστόσο, προηγουμένως, η Ουάσιγκτον διέλυσε κάθε προσπάθεια κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τι κρύβεται πίσω από την αλλαγή στάσης;

Η ουσία του θέματος είναι ότι ένα σημαντικό μέρος του εκλογικού σώματος του Μπάιντεν — συμπεριλαμβανομένων νεαρών Δημοκρατικών, μη λευκών, Άραβων και Μουσουλμάνων Αμερικανών και προοδευτικώνυποστηρίζει την Παλαιστίνη και την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτές οι ομάδες επιδεικνύουν αυξανόμενη δυσαρέσκεια με την υποστήριξη του προέδρου των ΗΠΑ στο Ισραήλ. Ορισμένοι μουσουλμάνοι ψηφοφόροι έφτασαν ακόμη και στο σημείο να ορκιστούν ότι θα απέχουν εντελώς από την ψηφοφορία ή θα καταψηφίσουν τον Τζο Μπάιντεν το 2024.

Το Axios πρότεινε ότι η πτώση της υποστήριξης των μη λευκών και των Αράβων/Μουσουλμάνων σε έξι μεγάλες πολιτείες πεδίου της εκλογικής μάχης, θα μπορούσε να κοστίσει στον πρόεδρο την επανεκλογή του το 2024, ειδικά δεδομένου ότι ο αντίπαλός του Ντόναλντ Τραμπ έχει προβάδισμα έναντι του σε πέντε πολιτείες.

Νωρίτερα, στα μέσα Νοεμβρίου, οι New York Times ανέφεραν ότι πάνω από 500 Αμερικανοί αξιωματούχοι που εκπροσωπούσαν περίπου 40 κυβερνητικές υπηρεσίες είχαν στείλει επιστολή στον Πρόεδρο Μπάιντεν διαμαρτυρόμενοι για την υποστήριξή του στο Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα. Ταυτόχρονα, δεκάδες υπάλληλοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπέγραψαν εσωτερικά σημειώματα στον Μπλίνκεν διαμαρτυρόμενοι για τον χειρισμό της σύγκρουσης Παλαιστίνης-Ισραήλ από την κυβέρνηση Μπάιντεν. Εκτός από τη διαφωνία που αναπτύσσεται εντός της κυβέρνησης, ορισμένοι Δημοκρατικοί γερουσιαστές ζήτησαν να εξαρτηθεί η βοήθεια προς το Ισραήλ από την μείωση των μαχών στη Γάζα από το Τελ Αβίβ. Η ομάδα Μπάιντεν φαίνεται να έχει δεχθεί άνευ προηγουμένου πίεση τόσο από τη βάση της όσο και από τα μέλη του κόμματος.

«Δεν μπορώ να πω εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τις ενέργειες του Ισραήλ ή να πείσει το Ισραήλ να επιταχύνει την εκκένωση και την καταστροφή της Γάζας ώστε να μπει στο επόμενο στάδιο και η κατάσταση να γίνει πρόβλημα του ΟΗΕ για τους εκτοπισμένους κατοίκους της Γάζας, και να βγεί από τις ειδήσεις και τα πρωτοσέλιδα των παγκόσμιων και κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Δεδομένου του συντάγματος της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της ιστορίας της αδιαμφισβήτητης καί αναμφίβολης υποστήριξης προς το Ισραήλ, είναι το τελευταίο. Το μήνυμα των ΗΠΑ, από το Όστιν και από την αμερικανική κυβέρνηση είναι όχι «σταμάτα» αλλά μάλλον «κάντε το!»» πρότεινε ο Κβιατκόφσκι.

Μια υποτιθέμενη συνομιλία μεταξύ του Blinken και της ισραηλινής ηγεσίας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Πολεμικού Υπουργικού Συμβουλίου του Ισραήλ την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου (η οποία διέρρευσε, αλλά δεν επαληθεύτηκε από το κανάλι 12 του Ισραήλ) προφανώς αποδεικνύει την επιθυμία της ομάδας Μπάιντεν να ολοκληρώσει τη σύγκρουση - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - όσο το δυνατόν συντομότερα. Απαντώντας στην ερώτηση του Blinken σχετικά με τα σχέδια του Τελ Αβίβ για την εκρίζωση της Χαμάς στη νότια Γάζα, οι Ισραηλινοί στρατηγοί είπαν ότι θα το κάνουν σταδιακά και «αναλογικά» και όσο χρειαστεί. Σύμφωνα με αυτούς, η σύγκρουση μπορεί να διαρκέσει μήνες. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ φέρεται να απάντησε: «Δεν νομίζω ότι θα έχετε τα εύσημα για αυτό», δείχνοντας ότι στο Τελ Αβίβ ο χρόνος τελειώνει.

Πράγματι, όσο περισσότερο μαίνεται ο πόλεμος στη Γάζα, τόσο ισχυρότερο μπορεί να είναι το αίσθημα κατά του Μπάιντεν στη βάση των Δημοκρατικών. Στην πραγματικότητα, δεν είναι μόνο το Τελ Αβίβ που τελειώνει ο χρόνος, αλλά η ομάδα Μπάιντεν, της οποίας οι πιθανότητες εκλογής κινδυνεύουν να πέφτουν ακόμη περισσότερο το 2024.

«Στρατηγική ήττα του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή»


Εν τω μεταξύ, οι σχέσεις του Ισραήλ με τις χώρες της Μέσης Ανατολής γίνονται όλο και πιο τεταμένες καθώς ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται και οι απώλειες αμάχων συνεχίζουν να συσσωρεύονται. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 15.800 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, περίπου το 70% των οποίων λέγεται ότι είναι γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

«Μια στρατηγική ήττα αρχίζει να διαφαίνεται και στη Μέση Ανατολή, όπου τα πολλά χρόνια ισραηλινής διπλωματίας και πληρωμών και εμπορίου με [του] Άραβες και Τούρκους γείτονες δημιούργησαν πρόχειρες καλές σχέσειςόλες καταστρέφονται μέρα με τη μέρα, όπως αυτές οι κυβερνήσεις και οι πληθυσμοί αναγνωρίζουν ότι η προηγούμενη καλή θέληση του Ισραήλ είναι ένα τέχνασμα και αναξιόπιστη. Μια στρατηγική ήττα σημειώθηκε επίσης καθώς το Ισραήλ όχι μόνο ανακοίνωσε την πυρηνική του ικανότητα, αλλά απείλησε - και αυτό είναι κάτι για το οποίο η περιοχή και οι σύμμαχοι του Ισραήλ πρέπει να ανησυχούν", σημείωσε η Kwiatkowski.

Η δυσαρέσκεια με το Ισραήλ αυξάνεται μεταξύ των μουσουλμανικών και των αραβικών χωρών. Η έκτακτη κοινή Ισλαμο-Αραβική Σύνοδος Κορυφής στα μέσα Νοεμβρίου στο Ριάντ κάλεσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) να διερευνήσει «εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει το Ισραήλ» στη Γάζα. Η Ιορδανία, η Τουρκία και το Μπαχρέιν απέσυραν τους διπλωμάτες τους από το Ισραήλ εν μέσω του πολέμου στη Γάζα.

Ορισμένες ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνδέονται με τους Άραβες κάλεσαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), το Μπαχρέιν, το Μαρόκο και το Σουδάν να αποσυρθούν αμέσως από τις Συμφωνίες του Αβραάμ με το Ισραήλ, επιμένοντας ότι η Ιορδανία, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και το Κατάρ θα πρέπει επίσης να απαγορεύσουν στις ΗΠΑννα παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στο Τελ Αβίβ από τα εδάφη τους.

Το Al Arabiya, ανέφερε ότι ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν κάλεσε τα έθνη να σταματήσουν τις εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης συνόδου κορυφής BRICS στις 21 Νοεμβρίου. Ο διάδοχος τόνισε τη σημασία μιας λύσης δύο κρατών για την επίτευξη « σταθερότητας και ασφάλεια στην Παλαιστίνη».

Εν τω μεταξύ, ορισμένοι διεθνείς παρατηρητές υποστηρίζουν ότι υπάρχει έλλειψη ενότητας μεταξύ αραβικών και μουσουλμανικών κρατών όσον αφορά τη σύγκρουση. Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση του Νοεμβρίου στο Ριάντ, τα αραβικά κράτη απέρριψαν την πρόταση του Ιράν να επιβάλει οικονομικό εμπάργκο στο Ισραήλ ή να καταργήσει τις Συμφωνίες του Αβραάμ.

Μιλώντας στο Sputnik στις αρχές Νοεμβρίου, ο Δρ. Ahmed Al Ibrahim, πολιτικός αναλυτής με έδρα το Ριάντ, επεσήμανε ότι η αναστολή των Συμφωνιών του Αβραάμ ή η διακοπή των δεσμών με το Ισραήλ δεν θα βοηθούσαν στην εξασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή. «Το πάγωμα των Συμφωνιών του Αβραάμ δεν θα είναι δυνατό, επειδή θέλετε ακόμα αυτού του είδους τα έγγραφα με το Ισραήλ […] να περιέχουν τα προβλήματα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή», είπε ο αναλυτής, καταδικάζοντας ωστόσο το Ισραήλ για βαρβαρότητα και απώλειες αμάχων.

Το Ριάντ σηματοδότησε τον Νοέμβριο ότι η συμφωνία εξομάλυνσης με το Ισραήλ βρίσκεται στο τραπέζι, ονομάζοντας μια ειρηνική λύση του παλαιστινιακού ζητήματος ως βασική προϋπόθεση. Δεν είναι σαφές εάν οι αραβικές και μουσουλμανικές χώρες θα παραμείνουν στο παρόν status quo εάν ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίσει να μαίνεται με τεράστιες απώλειες και καταστροφές.

Ἀπό : sputnikglobe.com


Ἄν κλαῖνε οἱ Ἰσραηλινοί μετά τά μηνύματα ἀπό ΗΠΑ καί τήν "συμβουλή" γιά «στρατηγική ἦττα» ; Δέν ξέρω. Τό σίγουρο εἶναι πώς ἔχουν μακελέψει κόσμο καί κοσμάκη μέσα σέ 2 μῆνες. Τόσοι θάνατοι ἀμάχων νομίζω ποτέ δέν εἶχαν συμβεῖ σέ ἄλλες πολεμικές συγκρούσεις, σέ τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Τόσο αἷμα !!! 

Ὅ,τι καί νά κάνῃ ὁ Μπάϊντεν ἔχει γίνει τόσο κακό ἐκεῖ κάτω, μέ τήν ἀπόλυτον ὑποστήριξίν του ἀπό κάθε ἄποψιν,ὥστε τό χαστούκι πού τόν περιμένει ἀπό τούς ἀμερικανούς ψηφοφόρους θά εἶναι τόσο ἠχηρό πού ὄχι μόνον στήν Μέση Ἀνατολή θα φτάσῃ ὁ ἀπόηχος,ἀλλά ποιός ξέρει καί ποιόν ἤ τί ἀκόμη θά παρασύρῃ. 


Δέν ξέρω ἀλλά πιστεύω πώς αὐτό εἶναι τό τελευταῖο χαρτί τῶν ΗΠΑ. Ἀπό ἐδῶ καί πέρα κάθε κακό μαντάτο θά ἔχῃ διπλούς ἀποδέκτες : ἀμερικανούς κι᾿ἑβραίους ὅ,τι κι᾿ἄν σημαίνει αὐτό.

 Νομίζω πώς ἐν τέλει δέν θ᾿ἀποβῇ σέ κακό γιά τούς Ἀμερικανούς. Τούς Ἀμερικανούς- ἀμερικανούς ...


Ἡ Πελασγική

14 σχόλια:

  1. ...αεριστικε η Νυμφη σχολασε ο γαμος !!!!!!
    Ο λογος για τον πρωην ΥΠΕΞ ΗΠΑ Τζων Κερρυ, (ο γνωστος συζυγος της εβραιας Heinz) ο οποιος κατα την διαρκεια της ομιλιας του στο Ντουμπαϊ για την ......"υπερθερμανση" του πλανητη ..."αεριστικε" μολυνοντας τον αερα, κανοντας το κοινο που τον ακουγε (κοινως ρουφιανοι της Νεας Ταξης) να ξεσπασει σε χειροκροτηματα.

    Δεν με πιστευετε;
    https://nypost.com/2023/12/04/news/loud-fart-sound-erupts-during-john-kerrys-speech-at-climate-panel-in-dubai/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα απο τα καλυτερα αρθρα στο θεμα αυτο, που εχω διαβασει, με καλη ερευνα κι τοποθετηση!

    μαζι με το αλλο αρθρο, περι T. Carlson.

    eksothen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω τά καλά λόγια πρέπει νά πᾶνε στούς συντάκτες τῆς ἱστοσελίδος τοῦ sputnik ἀπ᾿ὅπου τό ἀνωτέρῳ θέμα. https://sputnikglobe.com/

      Εὐχαριστοῦμε ἀπό τήν πλευρά μας.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. Η απατη του αντισιωνισμου εχει καταρευσει. Απλως δεν το εχουν καταλαβει ακομη οι Εβραιει. Ο Κος Ανγκλιν ειναι συχνος επισκεπτης του unz. https://www.unz.com/aanglin/the-antisemitism-hoax-has-officially-collapsed-jews-dont-know-it-yet-but-its-over/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά ἀκόμη ἔχουν νά καταρρεύσουν μόλις τό Ἰσραήλ βάλλει τήν οὐρά στά σκέλια. Πρίν ὅμως φτάσει στό σημεῖο αὐτό φοβᾶμαι πώς θά κάνῃ πράγματα πού οὔτε μᾶς περνοῦν ἀπό τό μυαλό ! Θά εἶναι τρομερά...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ahoy !

      Διαγραφή
    2. Καλησπερα σας κι επιτρεψτε μου να επεμβω.

      Το "ισραηλ" (παρανομο και τρομοκρατικο μορφωμα) δεν θα βαλει την ουρα στα σκελια, αλλα πολυ γρηγορα θα εχει δυο επιλογες απ αυτους τους ιδιους που το δημιουργησαν και μεχρι σημερα το στηριζαν για μην παραπατησει πεσει και τσακιστει.
      -Ή διαλυθειτε ηρεμα και επιστρεψτε απο κει που κουβαληθηκατε εσεις και οι προγονοι σας υπο την αιγιδα του ΟΗΕ, ή .....ΑΛΛΩΣ-
      Η πρωτη επιλογη βεβαια θα εχει και την υποχρεωση στις αποζημειωσεις σ' αυτους που εκαναν ζημια, χωρια τα συνεχη δικαστηρια για εγκληματα πολεμου.
      Και δεν εννοω μονο τους Παλαιστινιους και τους τριγυρω αραβικους λαους.
      Η Γερμανια να δειτε ΤΙ εχει να παρει πισω.

      Εγω προσωπικα ευχομαι για το .....ΑΛΛΩΣ.

      Διαγραφή
    3. " Πολλά ἀκόμη ἔχουν νά καταρρεύσουν μόλις τό Ἰσραήλ βάλλει τήν οὐρά στά σκέλια. Πρίν ὅμως φτάσει στό σημεῖο αὐτό φοβᾶμαι πώς θά κάνῃ πράγματα πού οὔτε μᾶς περνοῦν ἀπό τό μυαλό ! Θά εἶναι τρομερά... "

      ΔΕΝ ΠΕΤΑΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΙ !

      ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!

      Διαγραφή
  4. Καλα και για τη ρωσσια τα ιδια ελεγαν περι στρατηγικης ηττας της στην ουκρανια

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στήν ὑπόθεσιν τῆς κρίσης τῆς Οὐκρανίας ἦταν οἱ περισσότερες χῶρες τῆς Ε.Ε. , το ΝΑΤΟ καί πολλές ἀκόμη χῶρες τῆς Δύσεως πού συνέβαλλαν μἐ κάθε τρόπο στήν ἀντιμετώπισιν τῆς Ῥωσσίας, ἡ ὁποία στήν οὐσία βρισκόταν μόνη ἀλλά δέν ἔπαψε νά λειτουργῇ σέ πολεμική βάσιν καί νά σημειώνῃ μόνον νίκες. Λᾶβε δέ ὑπ᾿ὅψιν σου πώς τό ἀνατολικό μέρος τῆς Οὐκρανίας πού κατέλαβε ἀπό τόν πρῶτο μῆνα τῆς ἐπιχειρήσεως εἶναι μία σπουδαία νίκη.
      Γιά ποιά στρατηγική ἦττα γίνεται λόγος ;

      Ἐδῶ,στό θέμα μέ τόν πόλεμο Ἰσραήλ - Χαμάς οὐσιαστικῶς βρίσκονται οἱ κυβερνήσεις κάποιων χωρῶν τῆς Δύσεως μέ τούς πολίτες τους νά ὑπερασπίζονται τήν Παλαιστίνη ἀκόμη καί στίς ΗΠΑ ὅπου ἡ μεγάλη παρουσία τοῦ ἑβραϊκοῦ στοιχείου δέν μπορεῖ νά δημιουργήσῃ εὐνοἱκό κλίμα ὑπερ τοῦ Ἰσραήλ.
      Καί βεβαίως ὅλος ὁ ἀραβικός καί μουσουλμανικός κόσμος ἑνωμένος ὑπερασπίζεται τά δίκαια τῆς Παλαιστίνης ὅπως καί ἐμμέσως ἡ Ῥωσσία καί ἄλλες χῶρες τῶν BRICS.
      Σημείωσε δέ, πώς ὁργανισμοί ὅπως τά Ἠνωμένα Ἔθνη ἔχουν τεθεῖ ἀπέναντι στίς βιαιότητες καί τίς γενοκτονικές ἐνέργειες τῶν Ἰσραηλινῶν.

      Συνεπῶς στήν περίπτωσιν τοῦ Ἰσραήλ ἡ μόνη ὑποστήριξις βρισκόταν στήν κυβέρνησιν Μπάϊντεν ἡ ὁποία βλέποντας τά ἑπακόλουθα αὐτῆς τῆς στάσεως ἔκανε πίσω. Τί θά κάνῃ τώρα μόνο του τό Ἰσραήλ ὅταν τοῦ ζητοῦν νά ὑποχωρήσῃ ; Ἡ μοναξιά πολλές φορές φέρνει καί τρέλλα. Χμμ...

      Εἶδες πόσο διαφορετικά πράγματα εἶναι ἡ μία ὑπόθεσις ἀπό τήν ἄλλη ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΛΟΚΙ !

      Διαγραφή
  5. αποθανέτω η ψυχή μου, μετά τών αλλοφύλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί,ναί ἀκριβῶς !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    2. Αν νομιζουν οτι εχουν την "επιλογη Σαμψων" ειναι μακραν γελασμενοι και το ξερουν.
      Διοτι τοτε ειναι που δεν θα μεινει ουτε νυχακι απο δαυτους.

      Διαγραφή
    3. Χά,χά πλάκα ἔχει ὅπως τό ἔγραψες !
      "επιλογη Σαμψων"

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή