" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Ὁ Ποῦτιν καί ἡ « Εὐχή τοῦ Χριστουγεννιάτικου Δένδρου»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε στο παιδί ένα μάθημα δημοσιογραφίας. Ποιος ενήλικας είναι έτοιμος να τον ακούσει, αυτό είναι το ερώτημα.

Οι πολιτικοί επιστήμονες και οι πολιτικοί στρατηγοί, οι πολιτικοί παρατηρητές και απλώς οι σταθεροί παρατηρητές της πολιτικής είναι κυνικοί άνθρωποι από επαγγελματική ανάγκη. Οποιαδήποτε ενέργεια οποιουδήποτε πολιτικού κατά την προεκλογική περίοδο περιγράφεται ως μέρος της προεκλογικής εκστρατείας και συζητούν πώς τα λόγια του πολιτικού επηρέασαν τη διάθεση του κοινού-στόχου και της κοινής γνώμης στο σύνολό του. Στην πιό ακραία περίπτωση, πιάνουν «σήματα» στα λόγια των ανωτέρων τους . Και όσοι απλά ακούνε τι λέγεται και το συνδέουν με την κατάσταση της χώρας τους, είναι συγκαταβατικοί. Πόσο αφελείς μπορεί να είναι οι άνθρωποι .

Επομένως, ας συμφωνήσουμε: αυτό που θα πω τώρα, δεν θα το πω ως πολιτικός παρατηρητής και όχι για πολιτικούς επιστήμονες. Και ως πολίτης για τους άλλους πολίτες. Συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, τα λόγια του οποίου πρόκειται να συζητήσω, δεν χρειάζεται να « διεξάγει προεκλογική εκστρατεία ». Έχει την εμπιστοσύνη τουλάχιστον του 80% των συμμετεχόντων στις δημοσκοπήσεις· κανείς στη Ρωσία ή στον υπόλοιπο κόσμο δεν αμφιβάλλει για τη νίκη του στις επόμενες εκλογές· δεν χρειάζεται ακόμη περισσότερη δημοτικότητα. Μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό του να πει αυτό που πραγματικά σκέφτεται και να επιλέξει εκείνες τις στιγμές που θεωρεί πιο επιτυχημένες.

Αυτό ακριβώς κάνει. Για παράδειγμα, διακόπτει μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικής Ανάπτυξης και Εθνικών Έργων για να μάθει πώς εκπληρώθηκε η επιθυμία ενός κοριτσιού που συμμετέχει στην εκστρατεία «Wish Tree». Το όνομα του κοριτσιού είναι Ksenia Mazneva , είναι στην έβδομη τάξη και ονειρεύεται να γίνει δημοσιογράφος. Πιο συγκεκριμένα, θέλει να γίνει παρουσιάστρια ειδήσεων στην τηλεόραση. Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα όταν ένας πραγματικός μάγος ασχολείται, αν ταυτόχρονα εργάζεται ως πρόεδρος μιας μεγάλης χώρας - η Ksenia κάνει πρακτική άσκηση στην πραγματική τηλεόραση.

Ὁ Πρόεδρος τηλεφώνησε στήν 13χρονη  Ksenia Mazneva πού συμμετεῖχε στήν Φιλανθρωπική Ἐκδήλωση " Εὐχή τοῦ Χριστουγεννιάτικου Δένδρου

Και ο πρόεδρος αποφάσισε να ελέγξει πώς τα πήγαινε. Και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας έδωσε ένα μάθημα - αλλά όχι σε έναν έφηβο, που μετά βίας ήταν έτοιμος να καταλάβει πλήρως τι ειπώθηκε. Μάλλον σε όλους τους δημοσιογράφους της χώρας.

« Νοιώθετε βολικά και άνετα όταν εργάζεστε με την κάμερα και το κείμενο. Αλλά, πιθανώς, το πιο σημαντικό είναι γιατί θα το κάνετε αυτό και με ποιες αρχές θα οργανώσετε αυτή τη δουλειά. Η δημοσιογραφία είναι ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο πεδίο δραστηριότητας. Ακρίβεια και λέξεις-κλειδιά παρέχουν σημαντικές πληροφορίες. Είναι σημαντικό να το κάνουμε αυτό με ειλικρίνεια, να το κάνουμε ειλικρινά, ανοιχτά, με διαφάνεια. Έτσι ώστε οι άνθρωποι για τους οποίους θα το κάνετε αυτό να γνωρίζουν πραγματικά τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα και να μπορούν να κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις - με βάση αυτές τις πιο αξιόπιστες πληροφορίες.» 

Θα λέγατε ότι ο πρόεδρος εξέφρασε, γενικά, μπανάλ αλήθειες; Ότι όλοι όσοι έχουμε δουλέψει και δουλεύουμε στα ΜΜΕ και όσοι παραμένουμε αναγνώστες, τηλεθεατές, ακροατές, τα ξέραμε όλα αυτά εδώ και πολύ καιρό; Θα πείτε ότι το να δουλεύεις με γεγονότα και να επιτρέπεις στον καταναλωτή πληροφοριών να βγάλει τα συμπεράσματά του είναι βασικά που δεν αξίζει να επαναληφθούν;

Λοιπόν, θα είχατε δίκιο - αν μπορούσατε, μαζί με τα βασικά, να απαντήσετε εύκολα και επιπόλαια σε αυτήν την ερώτηση: υπάρχουν πραγματικά τόσα πολλά μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία στα οποία κάθε (καλά, τουλάχιστον η πλειοψηφία) δημοσιογράφος ακολουθεί τον απλούστερο κανόνα ότι μας θύμισε σε όλους Πρόεδρο της Ρωσίας; Έλα, θα τολμούσε κανείς να πει ότι τα περισσότερα ΜΜΕ λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο;

Όχι, ίσως κανείς δεν θα τολμούσε να πει κάτι τέτοιο. Τώρα, φυσικά, έχει γίνει πολύ καλύτερο από ό,τι πριν από μερικά χρόνια, ο αέρας έχει γίνει πιο καθαρός, υπάρχουν λιγότεροι προδότες της Πατρίδας στα νόμιμα μέσα. Είναι αδύνατο να υπερεκτιμηθεί το  "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" με αυτή την έννοια. Η κάθαρση έγινε. Αλλά... Αλλά οι «αισθήσεις» συνεχίζουν να ξεπηδούν σε όλες τις οθόνες αυτής της μεγάλης χώρας. Δεκάδες εκπομπές δεν ασχολούνται με την πραγματικότητα, αλλά με τα "μυστικά της δημιουργίας", με τις "εξωφρενικές δυνάμεις" και με άλλους τρόπους εξαπάτησης του ευγενέστερου κοινού. Χιλιάδες ώρες τέτοιων προγραμμάτων εκμεταλλεύονται την άγνοια του κοινού και την αφελή πίστη του σε κακόβουλα θαύματα.

Και αυτό δεν είναι τόσο κακό, γιατί το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Στη ζωή της χώρας, αν πιστεύετε στη συνηθισμένη σύγχρονη τηλεόραση, φυσικά, η  "ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία" παίζει τεράστιο ρόλο. Αλλά μαζί με αυτό - μαζί με αυτό, τα αστέρια "λάμπουν" για εμάς από τις οθόνες. Βυθιζόμαστε στον κόσμο των “glamorous party”, σαν να μην υπάρχουν άλλα προβλήματα στη χώρα. Και άλλη κουλτούρα.

Τά ὄνειρα γίνονται πραγματικότητα ὅταν ἕνας ἀληθινός μάγος ἀναλάβει τήν ὑπόθεση. Πόσο δέ ἄν μάλιστα αὐτός ἐργάζεται κι᾿ὡς Πρόεδρος μίας μεγάλης χώρας !

Θα ήταν ωραίο αν ήταν μόνο η τηλεόραση. Τα σύγχρονα μέσα υπάρχουν στο Διαδίκτυο. Πώς γίνεται η δημοτικότητα εδώ; Με τους ίδιους τρόπους – αρρωστημένες ειδήσεις και ιστορίες για «αστέρια». Προσπαθεί να τρομάξει τον αναγνώστη. Μπερδέψτε τον, παρασύρετέ τον σε μια σελίδα όπου στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα νέο ή χρήσιμο. Τίποτα που χρειάζεται που θα τον βοηθήσει να καταλάβει οτιδήποτε, αλλά πολλά που θα τον ωθήσουν να πουλήσει κάποια αγαθά.

Είπε κοινοτοπία ο Πρόεδρος; Ω! ναι! Μόνο που αυτή η κοινοτοπία είναι τόσο γνωστή σε όλους στη βιομηχανία ενημερώσεως που φαίνεται να έχει ξεχαστεί για τα καλά

Και λοιπόν; 

Ακούω, ακούω, ακούω προκαταβολικά τις φλυαρίες « σεβαστών ανθρώπων ». Υποσυνειδήτως βλέπω τα κείμενά τους σε μια ποικιλία από «Σχέδιο» *, με θέμα «Βροχή» * ή όπως αλλιώς ονομάζονται οι χωματερές πληροφοριών τους. Μπορώ να νιώσω πώς συγκρίνουν τη Ρωσία με τη Βόρεια Κορέα, πώς απεικονίζουν προσεκτικά την ειρωνεία και αναφέρουν: «ο σεβαστός αγαπημένος ηγέτης επέβλεπε το έργο του πρακτορείου ειδήσεων επί τόπου». Ηρεμήστε αγαπητοί μετανάστες. Δεν ειπώθηκε για εσάς και δεν συζητιέται μαζί σας. 

Ο Πρόεδρος υπενθύμισε σε όλους τη σημασία της αναφοράς ειδήσεων με «ειλικρίνεια και ακρίβεια», και όχι με παραπλανητικές πληροφορίες και εξαπάτηση.

Η Ρωσία είναι δομημένη έτσι: στη θέση του αρχηγού του κράτους, χρειάζεται έναν γνήσιο, πραγματικό πολιτικό. Ένα άτομο που είναι σε θέση να συγκρατήσει την ίδια τη Ρωσία σε όλη της την πολυπλοκότητα και να το πει στην ίδια τη Ρωσία. Φυσικά, αυτό είναι το ιδανικό. Φυσικά, είναι αδύνατο να επιτευχθεί πλήρης συμμόρφωση με το ιδανικό στην πραγματική ζωή. Ωστόσο, υπάρχει κάτι από γνήσια σοφία στον σημερινό πρόεδρο, το ίδιο που τον κάνει να λέει τα πιο σημαντικά πράγματα - στα παιδιά.

[ «Σχέδιο»,  «Βροχή» -  έχουν εισαχθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας στο ενιαίο μητρώο ξένων πρακτόρων] 

Ἀπό : tsargrad.tv

 Στις 4 Δεκεμβρίου, στον χώρο του διεθνούς βραβείου #WeAreTogether, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συμμετείχε και πάλι στην πανρωσική φιλανθρωπική εκδήλωση «Wish Tree» και επέλεξε τρεις μπάλες καρτ ποστάλ με τις ευχές της Πρωτοχρονιάς για παιδιά που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση ζωής. ( ἐδῶ)

Καλά Χριστούγεννα καί κάθε εὐχή, σ᾿ὅλους τούς Ῥώσσους πού ἔχουν τήν τύχη νά ἔχουν ἕναν τέτοιο Ἡγέτη. Καλά Χριστούγεννα καί σ᾿ἐμᾶς μέ τήν εὐχή κάποια ἡμέρα ν᾿ἀποκτήσουμε ἕναν τέτοιο ἡγέτη...


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Game over: Ο Zelensky θα δολοφονηθεί όπως Mussolini ή Ceausescu – Προειδοποιούν Σουηδία, Κίνα: Οι Ρώσοι ετοιμάζονται
    https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/712444/sok-o-zelensky-tha-exei-tin-tyxi-tou-mussolini-i-ceausescu-ta-gyrnane-oi-souidoi-nikaei-i-rosiki-arkoyda-proeidopoioyn-oi-kinezoi-oi-rosoi-etoimazontai

    Τα πάντα για το ουκρανικό
    ΟΠΩΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ,
    από:
    Douglas McGregor (Αμερικανό Συνταγματάρχη),
    Joakim Paasikivi (Αντισυνταγματάρχη Σουηδικού Στρατού),
    New York Times,
    Washington Post,
    Sohu (Κινεζικό μέσο ενημέρωσης),
    Neue Zürcher Zeitung,
    Soskin (Ουκρανό πολιτικό),
    Bild,
    Spiegel,
    ειδησεογραφικό επιτελείο του bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί ὅλα τά πλούτη καί τά μπριλάντια πού συσσώρευσε τί θά γίνουν ;

      Δέν νομίζω πώς θά γίνῃ ἔτσι. Καί δέν θά γίνῃ ἔτσι γιά πολλούς λόγους ἀλλά κυρίως ἐπεί δή ἔχει περιούσια καταγωγή. Εἶναι ἤδη προστατευμένος...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Κώστα ! Καλά Χριστούγεννα καί πολλές ὁλόθερμες εὐχές.

      Διαγραφή
  2. Βλαντιμιρ Πουτιν, ο Ηγετης τον οποιον η μοιρα ετσξε να στηση και παλι στα ποδια της, την Χριστιανικη Τσαρικη Αγιαν Ρωσσια.

    Καλα και Ευλογημενα Χριστουγεννα σε ολους τους πραγματικους Ελληνες, και καλη Λευτερια το Νεον Ετος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί γι᾿αὐτό τόν ἀγαποῦμε καί τόν θαυμάζουμε.

      Καλά Χριστούγεννα ἀγαπητέ μου Ahoy ! Εὔχομαι κάθε καλό σ᾿ἐσένα καί τήν οἰκογένειά σου.

      Διαγραφή