" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Ζελένσκυ πρός βουλευτές τῶν ΗΠΑ : « Ἤ συνεχίζετε τήν χρηματοδότησίν μας ἤ εἶστε μαριονέτες τοῦ Ποῦτιν »

Ἡ ἐπίσκεψις Ζελένσκυ θά θέσῃ τό δίλημμα στούς ἀμερικανούς βουλευτές " ἤ ἐγκρίνετε μία μεγαλύτερη χρηματοδότησιν πρός ἐμᾶς ἤ εἶστε μαριονέτες τοῦ Ποῦτιν. Γι αὐτό εἶναι ἐπαίσχυντη" , εἶπε ὁ γερουσιαστής Τζέϊμς Βάνς.   ( φωτό)

 Η επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι στις ΗΠΑ είναι μια προσπάθεια να πιέσει τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους για την ασφάλεια των συνόρων και να επιτρέψουν μεγαλύτερη χρηματοδότηση για το Κίεβο, δήλωσε την Τρίτη ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς.

Εχθές Δευτέρα, ο Ζελένσκι έφτασε στην Ουάσιγκτον, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αγωνίζεται να εξασφαλίσει την έγκριση του Κογκρέσου για τη νέα βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που υποσχέθηκε στο Κίεβο.

Μιλώντας στη Laura Ingraham του Fox News, ο γερουσιαστής από το Οχάιο χαρακτήρισε την κίνηση του Zelensky να αναζητήσει μεγαλύτερη χρηματοδότηση «εντελώς επαίσχυντη». Ο Βανς πρόσθεσε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος έρχεται στις ΗΠΑ κάνοντας «διαλέξεις» στους Αμερικανούς και «απαιτεί» περισσότερα από τα δολάρια των φορολογουμένων τους.


Είπε ότι η επίσκεψη του Ζελένσκι θα τελειώσει με μια «αναξιοπρεπή διαδικασία» στην οποία ο Ουκρανός ηγέτης θα απαιτήσει από τους αμερικανούς βουλευτές να υπογράψουν μεγαλύτερη χρηματοδότηση ή να χαρακτηριστούν «μαριονέτες» του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μετά την άφιξή του στην Ουάσιγκτον, ο Ουκρανός ηγέτης έδωσε μια ομιλία στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι οι καθυστερήσεις και τα σκάνδαλα που σχετίζονται με «άλυτα ζητήματα στο Καπιτώλιο» εμπνέουν το Κρεμλίνο.

Σχολιάζοντας αυτό, ο Βανς είπε ότι «αν θέλεις πρώτα να εξασφαλίσεις τα σύνορά σου, είσαι στην πραγματικότητα μια μαριονέτα του Πούτιν: Το είπε δημόσια σήμερα» και πρόσθεσε ότι το θεωρεί «επαίσχυντο» και «τερατώδες».

Την περασμένη εβδομάδα, ένα νομοσχέδιο που υποτίθεται ότι θα παρείχε περισσότερα από 110 δισεκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο, μπλοκαρίστηκε στη Γερουσία. Έγινε καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι ζήτησαν αυστηρότερους ελέγχους στη μετανάστευση στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Αύριο Τρίτη, ο Ζελένσκι πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για να συζητήσουν «τη συνέχιση της αμυντικής συνεργασίας» μεταξύ των κρατών και τον συντονισμό των προσπαθειών τους το επόμενο έτος, σύμφωνα με το γραφείο του.

Όλα αυτά έρχονται εν μέσω της εξάμηνης αντεπίθεσης της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας, η οποία δεν έχει αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, από τις αρχές Ιουνίου, τα στρατεύματα του Κιέβου έχουν χάσει περισσότερους από 125.000 στρατιωτικούς και 6.000 τεμάχια βαρέως εξοπλισμού.

Εν τω μεταξύ, η Washington Post ανέφερε ότι καθώς οι Ουκρανοί ηγέτες ζητούν περισσότερη στρατιωτική βοήθεια από τους δυτικούς συμμάχους, άνδρες που πληρούν τις προϋποθέσεις προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα σε μια στιγμή που τους χρειάζονται «περισσότερο από σφαίρες».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επανέλαβε την Τρίτη ότι η Μόσχα θα προτιμούσε να επιτύχει τους στόχους της στην ουκρανική σύγκρουση πολιτικά και διπλωματικά, σημειώνοντας ότι η Ρωσία είναι «ακόμα έτοιμη για διαπραγματεύσεις». Πρόσθεσε ότι η δυνατότητα επίτευξης συμφωνιών έχει διαταραχθεί από το Κίεβο.

Τον Οκτώβριο, ο Ζελένσκι υπέγραψε επίσημο διάταγμα που απαγορεύει κάθε διαπραγμάτευση με τη Ρωσία υπό τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

ἀπό : swentr.site/news

Τί λέει ὁ Ὄρμπαν στόν ἐπαίτη Ζελένσκυ ; Κάτι ὅπως " Μᾶς ἔχεις κουράσει τόσο πολύ..." φωτό

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι άδραξε την ευκαιρία στην ορκωμοσία του νέου προέδρου της Αργεντινής για να συνομιλήσει εν συντομία με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, του οποίου η κυβέρνηση απείλησε να μπλοκάρει ένα μεγάλο πακέτο βοήθειας για το Κίεβο από την ΕΕ...Ο επικεφαλής του προσωπικού του Zelensky, Andrey Yermak, δήλωσε την Τετάρτη ότι προσπαθούσε να κανονίσει μια επίσημη συνάντηση μεταξύ του αφεντικού του και του Orban. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto είπε ότι μια τέτοια συνάντηση θα είχε νόημα μόνο εάν υπήρχε κάποια πιθανότητα να έχει «θετικό αποτέλεσμα».

... Ο Όρμπαν εμποδίζει το σχέδιο της ΕΕ να δώσει στην Ουκρανία 50 δισεκατομμύρια ευρώ (54,4 δισεκατομμύρια δολάρια) σε οικονομική βοήθεια και 500 εκατομμύρια ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια για τη χρηματοδότηση της σύγκρουσης του Κιέβου με τη Ρωσία. Έχει υποστηρίξει τις τελευταίες εβδομάδες ότι η Ένωση θα πρέπει να επανεξετάσει τις πολιτικές της σχετικά με την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της υπόσχεσης βοήθειας και της προτεινόμενης προσχώρησης του Κιέβου στην ΕΕ.

...........Ὁλόκληρο τό θέμα ΕΔΩ

Ο Όρμπαν εξηγεί γιατί η ΕΕ δεν μπορεί να δεχτεί την Ουκρανία Ο Ούγγρος ηγέτης προειδοποίησε ότι η αποδοχή «μιας από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο» θα ήταν καταστροφή για την Ένωση


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. @Grenadieros: Μας ειχαν ζαλισει οι εδω φιλοδυτικοι-φιλοουκρανοι δημοσιογραφοι στα στρατιωτικα site για τα ''game changer που θα φερουν την νικη" εννοωντας την μια τα Challenger την αλλη τα Brandley, υστερα τα M1 Abrams μετα τα ATACMS κ.ο.κ, τελικα ΟΛΑ αυτα αποδειχθησαν ''φρουδες ελπιδες" και χαθηκαν μπροστα στον ρωσικο χειμωνα και στο ρωσικο Πυροβολικο.
    Με ξενα οπλα,ξενα λεφτα νικη σε πολεμο δεν ερχεται,οπως επι Ναπολεων και μετα επι Χιτλερ ετσι και τωρα στην αντεπιθεση που θα ερθει ο ρωσικος οδοστρωτηρας θα τα κανει ολα ισωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔτσι, να φᾶνε τά μοῦτρα τους γιά τά καλά οἱ τῆς διεστραμμένης δύσεως.

      Ἐπίσης κάπου εἶδα ἕνα βιντεάκι μέ τόν Μπάϊντεν πού τόν ρωτοῦν ἐάν πιστεύῃ στήν νίκη τῆς Οὐκρανίας. Ἀντί γιά ἀπάντησιν ἔσκασε στά γέλια !!!

      Παρών κι᾿ὁ Ζελένσκυ !!!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Grenadieros !

      Διαγραφή
  2. Ρωσσικη παροιμια. Εαν σηκωσης την αρκουδα για χορο αυτη θα σου πη ποτε να σταματησης.

    Μετα το πρελουντιο της Ουκρανιας ερχονται τα ωραια. Οι κυριες κατευθυντηριες γραμμες των Εβραιων, κομμουνισμος, πορνογραφια, εκτρωσεις, βιολογικη μηχανικη και ενδοοικογενειακη βια εις την πυραν. Εδω θα ειμαστε να τα δουμε ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι ! Ε Ι ΘΕ !
      Καί πάρα πολύ σύντομα θά ἤθελα νά ἐλπίζω.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Ahoy !

      Διαγραφή