" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Ἐνῷ ἡ Ῥωσσία ὠφελεῖται ἀπό τίς κυρώσεις τῆς Ε.Ε. ἡ Εὐρώπη ἀντιμετωπίζει τήν καταστροφή της...

 

Η απόφαση της G7 να επιβάλει ανώτατο όριο τιμής 60 $ ανά βαρέλι στο ρωσικό πετρέλαιο είχε στόχο να περιορίσει τα έσοδα της Μόσχας από τις εξαγωγές φυσικών πόρων. Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει ακούσιες συνέπειες που όχι μόνο αποτυγχάνουν να βλάψουν τη Ρωσία αλλά παρέχουν επίσης νέες ευκαιρίες για τους παγκόσμιους παίκτες. Η υπόθεση της Δύσης ότι το σχεδόν μονοπώλιό της στη ναυτιλιακή ασφάλιση είναι ένα μέσο για την επιβολή του ανώτατου ορίου τιμών έχει αποδειχθεί εσφαλμένη. Αντί να ακρωτηριάσει την οικονομική κατάσταση της Ρωσίας, τα καθαρά έσοδα της Μόσχας από το πετρέλαιο σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Παρά τις προσπάθειες της G7, οι εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας συνεχίζουν να ευδοκιμούν. Οι θαλάσσιες εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 10% τον περασμένο μήνα, φθάνοντας τα 3,37 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, πολύ πάνω από τον μέσο όρο πριν από το 2022, 3,1 εκατομμύρια. Αυτό, σε συνδυασμό με τις υψηλότερες τιμές, αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα του επιβληθέντος ανώτατου ορίου. Η Μόσχα παρουσίασε σχεδόν διπλάσια αύξηση των εσόδων από τις πωλήσεις αργού μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου. Τον Οκτώβριο, τα καθαρά έσοδα από το πετρέλαιο της Ρωσίας έφτασαν τα 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια, αποτελώντας το 31% των συνολικών καθαρών εσόδων του προϋπολογισμού της χώρας για τον μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών.

Η επιλογή της G7 να ορίσει μια ελάχιστη τιμή στα 60 δολάρια το βαρέλι σίγουρα απέτυχε. Αντί να βλάψει τη Ρωσία, δημιουργεί ένα τεχνητό υποστηρικτικό κατώτατο όριο για τις τιμές του πετρελαίου, καθιστώντας πρόκληση για τις τιμές να φτάσουν σε πραγματικό πάτο κατά τη διάρκεια μιας κρίσης ζήτησης. Αφαιρώντας 4,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από την εικόνα της προσφοράς με ελάχιστη τιμή, η G7 υποστηρίζει ακούσια την τάση του ΟΠΕΚ να μειώσει την προσφορά, οδηγώντας ενδεχομένως τις τιμές ακόμη υψηλότερα.

Επιβάλλοντας ανώτατα όρια στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου, η G7 προωθεί ακούσια έναν υπερκύκλο εμπορευμάτων, αυξάνοντας την εξάρτηση από τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία αντί να τη μειώνει. Το υποτιθέμενο όπλο κατά των οικονομικών της Ρωσίας μετατρέπεται σε εργαλείο που ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ των αναπτυγμένων οικονομιών και της Κίνας και της Ρωσίας.

Το ανώτατο όριο τιμών του G7 επιτρέπει σε χώρες εκτός ΕΕ, όπως η Κίνα, να συνεχίσουν να εισάγουν ρωσικό αργό με σημαντική έκπτωση. Ενώ το ανώτατο όριο στοχεύει να περιορίσει τις εταιρείες ναυτιλίας, ασφάλισης και αντασφάλισης από το χειρισμό ρωσικού αργού, γίνεται άθελά του επιδότηση για την Κίνα. Ο κρατικός πετρελαϊκός γίγαντας της Ρωσίας, Rosneft, παραμένει ιδιαίτερα κερδοφόρος, αποκομίζοντας απόδοση 16% στο μέσο όρο του απασχολούμενου κεφαλαίου (ROACE) και περισσότερα από 8,8 δισεκατομμύρια ρούβλια (96 εκατομμύρια δολάρια) σε έσοδα. Η Κίνα αναδεικνύεται ξεκάθαρος νικητής, εξασφαλίζοντας μακροπρόθεσμη προμήθεια ρωσικού πετρελαίου σε ελκυστική τιμή, ενώ πωλεί διυλισμένα προϊόντα παγκοσμίως με υψηλότερα περιθώρια κέρδους. Η αποτυχία της G7 να ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε εναλλακτικές και ανταγωνιστικές πηγές επιδεινώνει την υπάρχουσα υποεπένδυση του ενεργειακού τομέα, φτάνοντας τα ανησυχητικά επίπεδα των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Η Ιαπωνία, ως ένας από τους στενότερους συμμάχους της Ουάσιγκτον στην Ασία, έχει εξασφαλίσει στρατηγικά την άδεια αγοράς πετρελαίου πάνω από το ανώτατο όριο, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων που επιβλήθηκαν. Παρά τη ρητορική που επιβεβαιώνει την υποστήριξη προς την Ουκρανία και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων στη Ρωσία, οι ενέργειες της Ιαπωνίας υπογραμμίζουν την εξάρτησή της από τη Ρωσία για τις ενεργειακές της ανάγκες. Ενώ ορισμένες κυβερνήσεις μπορεί να τηρήσουν τις κυρώσεις για να σηματοδοτήσουν την υπεροχή και να ευχαριστήσουν το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, η κίνηση της Ιαπωνίας υπογραμμίζει την ευθραυστότητα της αντιρωσικής συμμαχίας και την πιθανότητα περαιτέρω αποστασιών εάν οι τιμές του πετρελαίου συνεχίσουν να αυξάνονται. Η ενότητα που σφυρηλατήθηκε μέσω του παγκόσμιου ανώτατου ορίου των 60 δολαρίων το βαρέλι αντιμετωπίζει τώρα μια σοβαρή δοκιμασία καθώς τα έθνη περιηγούνται στην περίπλοκη διασταύρωση των ενεργειακών αναγκών, των γεωπολιτικών συμφερόντων και της οικονομικής σταθερότητας.

Οι προσπάθειες επιβολής του ανώτατου ορίου τιμών αντιμετωπίζουν προκλήσεις σε μια ήδη ασταθή αγορά. Οι κυρώσεις και οι περιορισμοί στη Ρωσία δεν έχουν περιορίσει τα τεράστια έσοδα της από τις εξαγωγές φυσικών πόρων και ένας σκιώδης στόλος γηρασμένων δεξαμενόπλοιων επιτρέπει στη Ρωσία να παρακάμψει αποτελεσματικά τους περιορισμούς.

Ως απάντηση στις εκκλήσεις για αυξημένη διαφάνεια από τον ΟΠΕΚ+, η Ρωσία έχει δεσμευτεί να παρέχει πιο λεπτομερή στοιχεία για την παραγωγή πετρελαίου, τα αποθέματα και την παραγωγή καυσίμων: Η Μόσχα προσφέρει ήδη περισσότερες πληροφορίες για να αξιολογήσει τη συμμόρφωσή της με τις περικοπές του ΟΠΕΚ+. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Aleksandr Novak ανακοίνωσε ότι η συμμαχία OPEC+ είναι έτοιμη να εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα και να εμβαθύνει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου το πρώτο τρίμηνο του 2024 για να αποτρέψει την αστάθεια της αγοράς και τις κερδοσκοπίες. Ο Νόβακ τόνισε ότι οι έγκαιρες ενέργειες του ΟΠΕΚ+, με αποτέλεσμα την παρακράτηση περίπου 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα από την αγορά κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, θα διευκολύνουν την ομαλή μετάβαση σε μια περίοδο χαμηλής ζήτησης. Ανέφερε ότι εάν τα τρέχοντα μέτρα αποδειχθούν ανεπαρκή, οι χώρες του ΟΠΕΚ+ είναι έτοιμες να λάβουν περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας και της αστάθειας στην αγορά. Παρά τις ανακοινώσεις, το κλίμα της αγοράς παραμένει αβέβαιο, προκαλώντας συζητήσεις για πιθανές παρατάσεις πέραν του Μαρτίου 2024, εάν κριθεί απαραίτητο.

Συμπερασματικά, η προσπάθεια της G7 να περιορίσει τις τιμές του πετρελαίου ως μέσο για την αποδυνάμωση της Ρωσίας έχει γίνει άθελά της επιδότηση για την Κίνα, βαθαίνοντας την παγκόσμια εξάρτηση τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Κίνα για ενεργειακούς πόρους. Αυτό το στρατηγικό λάθος αποκαλύπτει τους λάθος υπολογισμούς των υπευθύνων χάραξης πολιτικής στην Ουάσιγκτον και την ΕΕ. Η υπόθεση ότι θα μπορούσαν να διακόψουν γρήγορα τους δεσμούς με τη Ρωσία, που παρομοιάζεται με την απενεργοποίηση ενός συστήματος υποστήριξης ζωής σε μονάδα εντατικής θεραπείας, σημαίνει μια θεμελιώδη παρερμηνεία της γεωπολιτικής δυναμικής. Η προσδοκία ότι η διεθνής κοινότητα θα μεταβεί απρόσκοπτα στα ηλεκτρικά οχήματα και την ηλιακή ενέργεια, εξαλείφοντας την εξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο, υπογραμμίζει την απειρία και την πρακτικότητα των πολιτικών που ζούν εκτός πραγματικότητος. Η επιβολή μίας ανώτατης τιμής πετρελαίου, σε αυτό το πλαίσιο, αποτελεί την επιτομή ενός πράσινου ιδεαλισμού που δεν κατανοεί τις περιπλοκές του ενεργειακού τοπίου.

..............

Ἀπό : swentr.site/busines

Γιά τίς χῶρες τῆς Δύσεως τό μυαλό τους καί οἱ στόχους τους περνοῦν μέσα ἀπό τό πρόβλημα τῆς "κλιματικῆς ἀλλαγῆς", τήν πράσινη ενέργεια, τήν πολιτική ὀρθότητα καί βεβαίως τό χάϊδεμα καί τήν προστασία τοῦ σιωνισμοῦ πού στήν ούσία εἶναι αὐτός πού τίς καθοδηγεῖ στήν καταστροφή τους. Γιατί ἀναποφεύκτως θά φθάσουν ἐκεῖ,ἄν δέν ἔχουν ἤδη φθάσει : 

Ένας δάσκαλος στην Ιρλανδία που υποστήριξε ότι η αναφορά σε έναν τρανσέξουαλ μαθητή ως «αυτή» αντί για «αυτός» ήταν ενάντια στις χριστιανικές του πεποιθήσεις θα περάσει την περίοδο των Χριστουγέννων στη φυλακή, ὀπως αποφάσισε ένα δικαστήριο.

Ο Enoch Burke, πρώην καθηγητής ιστορίας και γερμανικών στο Wilson's Hospital School στο Co. Westmeath, φυλακίστηκε για δεύτερη φορά τον Σεπτέμβριο. Ο δάσκαλος, ο οποίος προέρχεται από ευαγγελικό χριστιανικό υπόβαθρο, είχε επανειλημμένα αποτύχει να λάβει υπόψη μια δικαστική απόφαση που του απαγόρευε την είσοδο στους χώρους του σχολείου, από το οποίο απολύθηκε πέρυσι.

........... «Είμαι δάσκαλος και δεν θέλω να πάω φυλακή. Θέλω να είμαι στην τάξη μου, εκεί ήμουν σήμερα το πρωί όταν με συνέλαβαν».

»Αγαπώ το σχολείο μου, με το μότο του "Res Non Verba",  πράξεις και όχι τα λόγια, αλλά είμαι εδώ σήμερα γιατί είπα ότι δεν θα αποκαλούσα ένα αγόρι κορίτσι». Ωστόσο, το δικαστήριο είπε ότι ο  Burke δεν διώκεται για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, αλλά συγκεκριμένα επειδή αρνήθηκε να σταματήσει την καταπάτηση της σχολικής περιουσίας.

Εν τω μεταξύ, ο Burke κατηγόρησε τα δικαστήρια ότι δεν αναγνώρισαν το συνταγματικό του δικαίωμα στη θρησκευτική ελευθερία και λέει ότι αυτά τα δικαιώματα παραβιάστηκαν όταν του ζητήθηκε να αναφερθεί σε έναν μαθητή με τις αντωνυμίες τους.

ὁλόκληρο τό θέμα ἐδῶ : swentr.site/news

Αὐτό ἀκριβῶς εἶναι πού ἔχουν ἐπιτύχει τά σιωνιστικά φίδια. Ὅπως τό εἶχαν διατυμπανίσει οἱ τῆς Σχολῆς Φρανκφούρτης : « Θά κάνουμε τήν Δύσιν τόσο διεφθαρμένη πού θά βρωμάῃ» 

Ἔτσι σύρεται κάθε χῶρα τῆς Εὐρώπης στήν οἰκονομικο-κοινωνική καταστροφή καί ἐν τέλει στόν ἀφανισμό της. Ἡ Εὐρώπη δέν ἀντιμετωπίζει μόνον τήν οἰκονομική καταστροφή ἀπό τήν πολιτική της πού ἐφήρμοσε λόγῳ τῆς Οὐκρανικῆς κρίσεως,ἀλλά πρωτίστως ἀντιμετωπίζει μία ἡθική καταστροφή πού ἔρχεται τόσο ἀπό τίς πολιτικές τῆς " πολιτικῆς ὀρθότητος" ὅσο καί κυρίως ἀπό τήν μεταναστευτική κρίσιν. Ἡ Εὐρώπη,ἄν δέν γίνῃ κάτι πολύ συνταρακτικό δέν σώζεται μέ τίποτε. Ἐλπίζω λοιπόν στό συνταρακτικό πού θά ταρακουνήσῃ τίς χῶρες καί θά τίς κάνῃ νά "ξυπνήσουν" ὥστε ν᾿ἀποτινάξουν τό σιωνιστικό χαλινάρι μία καί καλή ! 

Αὐτός ὁ γελοῖος ὁ Σόλτς ( τί κατάντια αὐτή ἡ χώρα ! ) ἔφθασε στό σημεῖο νά θέλῃ νά κηρύξει κατάσταση ἔκτακτης ἀνάγκης στήν χώρα του γιά τήν χρηματοδότησιν τῆς Οὐκρανίας !!! Κι᾿ἔλεγα τί νά ὑποσχέθηκε προχθές καθώς ἄναβε τό κερί τῆς ἑβραϊκῆς μενορά,στόν ῥαββίνο,ἐκτός φυσικά τῆς δεδομένης ὑποστηρίξεως τοῦ Ἰσραήλ ... ; Η Γερμανία μπορεί να κηρύξει έκτακτη ανάγκη για την Ουκρανία-Ο καγκελάριος κάλεσε το κοινοβούλιο να παρακάμψει το όριο του εθνικού χρέους για να βοηθήσει το Κίεβο Μωρέ θά σᾶς κάνῃ τό Ζελένσκυ νά ψάχνετε ἀκόμη καί τά μπακιροεὐρώ ...


Ἡ Πελασγική

10 σχόλια:

  1. Η καταστροφη της ΕΕ μεσω της Ουκρανικης συγκρουσης ειναι ξεκαθαρα ο αποκλειστικος στοχος και η κυρια επιθυμια της ΝΤΠ και της Αγγλοσαξονιας ενω για την Ρωσσια η καταστροφη αυτη δεν ειναι επιθυμητη αλλα μια ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.Συρεται και Συμμετεχει η Ρωσσια στην επιτευξη του Νεοταξικου στοχου μη εχοντας αλλη επιλογη αφου δεν μπορει να συνεννοηθει με κανεναν στην ΕΕ. Οταν οι ηγετες της τελευταιας ειναι κατι παραπανω απο μαριονετες υπαλληλοι και αχυρανθρωποι μαζι. Ισως να υπαρχει και η κρυφη ελπιδα εκ μερους της μηπως ξυπνησει ο Ευρωπαικος γιγας των 450 εκ και αποτιναξει τις μαριονετες. Κατι τετοιο υπαινιχθη σε εγγραφο της με την εναρξη του πολεμου και η RAND CORPORATION. Ας μην εχουμε καμμια αμφιβολια (το γραφω αυτο πολλα χρονια). Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.Μια Συνομοσπονδια- Αυτοκρατορια της Ευρωπης εξω απο τους Αγγλοσαξονες επηρμενους δυναστες που την υποβλεπουν με μισος. Με επαλληλους διακυβερνητικους κυκλους που θα επιτρεπουν μεγαλη ελευθερια επιλογων. Αυτο ειναι που τρεμουν οι περαν και οι εγγυς του Ατλαντικου.Οπως τρεμουν επισης μια αμφιπλευρη συνεργασια με την Ρωσσικη Ομοσπονδια. Κατα την γνωμη μου και εις πεισμα πολλων αναλυτων λεω οτι κατι τετοιο ειναι αρκετα πιθανο να συμβει. Γιατι οι λαοι της ΕΕ δεν ειναι Μαμελουκοι. Οσο και αν ειναι αλυσσοδεμενοι μολις χασουν τα κεκτημενα (τα χανουν ηδη) θα αναζητησουν το πεπρωμενο τους. Το απωθημενο και ξεχασμενο ενστιγκτο της επιβιωσης θα ξυπνησει αποτομα. Σηματωρος, μπουσουλας και οδηγος τους θα ειναι το ηδη υπαρχον πολιτισμικο τους γιγνεσθαι.Δεν ειναι μονο η Ουγγαρια. Ξεκινησε ηδη ο ανεμος του εθνικου αυτοπροσδιορισμου και στην μικρη Σλοβακια η δε Αυστρια αρχισε και αυτη συνομιλιες με τον δαιμονοποιημενο ως τωρα Ορμπαν. Η Κεντρικη Ευρωπη εχοντας προσφατες τις εμπειριες του εθνοκτονου κομμουνισμου φαινεται να ανοιγει τον δρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. « ... Ισως να υπαρχει και η κρυφη ελπιδα εκ μερους της μηπως ξυπνησει ο Ευρωπαικος γιγας των 450 εκ και αποτιναξει τις μαριονετες...

      ... Οσο και αν ειναι αλυσσοδεμενοι μολις χασουν τα κεκτημενα (τα χανουν ηδη) θα αναζητησουν το πεπρωμενο τους. Το απωθημενο και ξεχασμενο ενστιγκτο της επιβιωσης θα ξυπνησει αποτομα. Σηματωρος, μπουσουλας και οδηγος τους θα ειναι το ηδη υπαρχον πολιτισμικο τους γιγνεσθαι.Δεν ειναι μονο η Ουγγαρια. Ξεκινησε ηδη ο ανεμος του εθνικου αυτοπροσδιορισμου και στην μικρη Σλοβακια η δε Αυστρια αρχισε και αυτη συνομιλιες με τον δαιμονοποιημενο ως τωρα Ορμπαν. Η Κεντρικη Ευρωπη εχοντας προσφατες τις εμπειριες του εθνοκτονου κομμουνισμου φαινεται να ανοιγει τον δρομο. »

      Μακάρι νά πάρουν ὅλα τόν δρόμο αὐτό. Μακάρι γιά τούς λαούς - ἔθνη,μακάρι γιά τήν Εὑρώπη.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Θαλῆ !


      Διαγραφή
    2. Δεν υπαρχει κανενα κοινο μετωπο 450εκ "ευρωπεων", λιγοι ειναι αυτοι που μοιραζονται την ιδια κοινη λογικη. Οι περισσοτεροι ειναι τρυπιοι, τρυπημενοι, σαπιοι, ΛΟΑΤ & NATO friendly και αλλοτριωμενοι εως τελευταιου κυτταρου. Οποταν μην ελπιζεις σε κανενα "λαο"

      ΛΟΚΙ

      Διαγραφή
  2. Και παλι:
    Η ..."γερμανια" δεν ειναι χωρα.
    Ειναι μια Ε.Π.Ε. και μπροσταρης για να καλυπτει τις πομπεςτων εβραιων και του ισραηλ.
    Η πραγματικη Γερμανια κατεστραφει ολοσχερως το 1945.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειδες τι ωραια το εχουν στησει; Με λενε ριζο και οπως θελω τα γυριζω. Δεν παραβιαζεται λεει κανενα δικαιωμα του δασκαλακου οποτε Χριστουγεννα στη φυλακη...
    Ας εβγαινε κανενα περιεργο διποδο ον να πει πως ενοχλειται απο τη φατνη....

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί βεβαίως ! Ἡ σχολική ἰδιοκτησία καταπατήθηκε. Ἐκεῖ προσδιορίσθηκε ἡ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, γιά τόν ἔρμο τόν δάσκαλο !

      Μήπως εἴδατε τίποτε διαμαρτυρίες πουθενά καί δέν τό πῆρα χαμπάρι ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΛΟΚΙ !

      Διαγραφή
  4. Υπενθύμισις:
    -----------------
    Σαν σήμερα το 1937 ο σκοταδόψυχος κομμουνιστής δικτάτορας Στάλιν στοχοποιεί τους Έλληνες με διάταγμα ως «εθνικώς ύποπτους»... Κι αρχίζουν οι διωγμοί.
    http://lefteria.blogspot.com/2023/12/1937.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὁ Ἰωσήφ ; Ναί, « ἀγαποῦσε» πολύ τούς Ἕλληνες !!
      Παρέα μέ τόν ἄλλον « φιλέλληνα» τόν ἑβραῖο Μουσταφᾷ τοῦ Ali Rıza καί τῆς ἑβραιοπούλας Scholem ἀπό τήν πολύ ...ἀγάπη που εἶχαν στούς Ἕλληνες δέν τούς ἄφησαν σέ χλωρό κλαρί...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 κι᾿εὐχαριστοῦμε γιά τήν ἱστορική ὑπενθύμισιν !

      Διαγραφή
  5. Επίσης, άς θυμηθούμε κι αυτό καλή μας Ευαγγελία:
    -------------------
    ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1955 ΠΕΦΤΕΙ ΗΡΩΙΚΑ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ
    Ο «Μασκοφόρος» Αντάρτης Χαράλαμπος Μούσκος και ποτίζει με αίμα το δένδρο της ΕΝΩΣΗΣ και της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ
    http://lefteria.blogspot.com/2023/12/1955_15.html
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΣΕ
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"...
    -----------
    Χαίρετε, έν Χριστώ καί υγιένετε πάντοτε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι᾿ἔν τῷ μεταξύ ἕνας ἄλλος Μοῦσκος, ὁ Μιχαήλ που ὅπως διαβάζουμε ἦταν ἑξαδέλφια μέ τόν ἀγωνιστή τῆς ΕΟΚΑ, πέντε χρόνια μετά ἐκλέγεται πρόεδρος τῆς Κύπρου γι΄νά προστατεύσῃ τήν δημοκρατία τους. Ἀπό τί ἄρα γε ;
      Τούς Ἄγγλους ἤ τούς Ἕλληνες ; .................!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 κι᾿εὐχαριστοῦμε !

      Διαγραφή