" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Ὅταν ἐπιβραβεύεται ἀπό τόν Λαό ἡ ἀντίστασις στήν ΝΤΠ ἔρχεται ὁ ...«Μεϊντανισμός»

 Απόπειρα «έγχρωμης επανάστασης» στη Σερβία


Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης εισέβαλαν αναγκαστικά στο δημαρχείο του Βελιγραδίου, αφού ισχυρίστηκαν ότι οι δημοτικές εκλογές ήταν νοθευμένες

Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη Σερβία εισέβαλαν στο δημαρχείο του Βελιγραδίου εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων την Κυριακή. Ισχυρίζονται ότι οι πρόσφατες δημοτικές εκλογές στην πρωτεύουσα, τις οποίες κέρδισε το κυβερνών κόμμα, ήταν νοθευμένες. Ανώτεροι εθνικοί αξιωματούχοι περιέγραψαν τις διαδηλώσεις ως απόπειρα «έγχρωμης επανάστασης» και είπαν ότι είχαν προειδοποιηθεί από τη Ρωσία.

Η Δημαρχία Βελιγραδίου 

Το Βελιγράδι φιλοξενεί περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού του βαλκανικού έθνους άνω των 6,6 εκατομμυρίων. Το γραφείο του δημάρχου θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά στη Σερβία.

Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, που ψηφίζουν τον δήμαρχο, εξελέγησαν στις 17 Δεκεμβρίου – την ίδια ημέρα με τις εθνικές εκλογές διεξήχθησαν και αρκετές δημοτικές εκλογές.

Το κυβερνών Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) του νυν προέδρου Αλεξάντερ Βούσιτς,κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής στη Σερβία, με ποσοστό 46,3% των ψήφων... Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης «Η Σερβία ενάντια στη βία» κέρδισε 23,6%, ή 63 έδρες. Πρόκειται για ένα συνασπισμό δυνάμεων υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στην τρίτη θέση φέρεται το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας (SPS) με 6,6%, Ακολουθεί ο δεξιός συνασπισμός των εθνικιστών «NADA» (Ελπίδα) με 4,9% το κόμμα αυτό συμμετέχει στο σημερινό κυβερνώντα συνασπισμό...( ὅλα τα ἀποτελέσματα,ἐδῶ

Το κυβερνών Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς κέρδισε τις περισσότερες έδρες στην Δημοτική Συνέλευση του Βελιγραδίου. Η αντιπολιτευόμενη συμμαχία Σερβία κατά της βίας (SPN) ισχυρίζεται ότι το αποτέλεσμα επιτεύχθηκε μέσω ψηφοθηρικής νοθείας.

Πρώιμη βία

Την εβδομάδα που ακολούθησε τις εκλογές, η αντιπολίτευση οργάνωσε αρκετές συγκεντρώσεις στο Βελιγράδι, μερικές από τις οποίες στιγματίστηκαν από βία.

Κατά τη διάρκεια διαδήλωσης μπροστά από τη Ρεπουμπλικανική Εκλογική Επιτροπή την περασμένη Δευτέρα, ο κορυφαίος Σέρβος στατιστικολόγος Μίλοραντ Κοβάσεβιτς και αρκετοί από τους συνεργάτες του φέρονται να δέχθηκαν επίθεση από ακτιβιστές. Η αστυνομία κατέσχεσε πολλά μαχαίρια και ρόπαλα από διαδηλωτές, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι εκλογικοί υπάλληλοι αντιδρούν

Η Εκλογική Επιτροπή κατήγγειλε τη βία και ισχυρίστηκε ότι η συγκέντρωση ήταν μια προσπάθεια διακοπής των δραστηριοτήτων της. Ο επικεφαλής της επιτροπής, Βλαντιμίρ Ντιμιτρίγεβιτς, εξέφρασε την ελπίδα ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και ότι τυχόν μελλοντικές προσπάθειες αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος θα παραμείνουν νόμιμες.

Το όργανο που ερεύνησε την αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι είχαν επιτραπεί σε «φανταστικούς ψηφοφόρους» να ψηφίσουν στο Βελιγράδι, αλλά ανέφερε την Κυριακή ότι δεν βρήκε στοιχεία για νοθεία εκλογών

Κυριακάτικη ταραχή

 ακτιβιστές εισέβαλαν στο δημαρχείο, ισχυριζόμενοι ότι επεδίωκαν «να απελευθερώσουν τους θεσμούς» φωτό

Το βράδυ της Κυριακής, εκατοντάδες διαδηλωτές υπέρ της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Βελιγραδίου μετά από συγκέντρωση από το SPN. Η αρχηγός της αντιπολίτευσης Μαρίνικα Τέπιτς, η οποία κήρυξε απεργία πείνας την περασμένη Δευτέρα και ισχυρίζεται ότι ζει με ενδοφλέβιο ορό, απαγορεύτηκε η είσοδος στο κτίριο της Εκλογικής Επιτροπής. Εν τω μεταξύ, μια αυτοσχέδια σκηνή υψώθηκε κοντά στην προεδρική κατοικία, με ομιλητές και καλλιτέχνες να μαστιγώνουν το πλήθος.


Αργότερα το βράδυ, ορισμένοι ακτιβιστές εισέβαλαν στο δημαρχείο, ισχυριζόμενοι ότι επεδίωκαν «να απελευθερώσουν τους θεσμούς». Η αστυνομία επενέβη και τους έδιωξε.

Ο Αλεξάνταρ Σάπιτς, επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης της πόλης, μοιράστηκε εικόνες από τις ζημιές που προκάλεσαν οι ταραχοποιοί στο ιστορικό κτίριο, χαρακτηρίζοντάς τες «ανεπανόρθωτες». Δήλωσε ότι η Σερβία πρέπει να προστατευθεί από τη χρήση βίας για πολιτικό όφελος. Χρησιμοποίησε τον όρο «Maidanization», αναφερόμενος στο ένοπλο πραξικόπημα του 2014 στο Κίεβο, το οποίο έθεσε το σκηνικό για τις τρέχουσες εχθροπραξίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Έγχρωμη επανάσταση»

Ο Πρόεδρος Βούτσιτς κατήγγειλε την εξέγερση, αποκαλώντας την απόπειρα «έγχρωμης επανάστασης» και ισχυριζόμενος ότι ένα ξένο έθνος είχε προειδοποιήσει την κυβέρνησή του για την απειλή εκ των προτέρων. Η πρωθυπουργός Ana Brnabiс ευχαρίστησε τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες για την παροχή πληροφοριών στο Βελιγράδι.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Βούτσιτς καταδικάζει την προσπάθεια «έγχρωμης επανάστασης» και δεσμεύεται να διατηρήσει την ανεξαρτησία και την κυριαρχία...

Ο όρος «έγχρωμη επανάσταση» χρησιμοποιείται συχνά στις μαζικές εξεγέρσεις από φαινομενικά φιλοδημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις τις δεκαετίες του 1990 και του 2000, συμπεριλαμβανομένης της Γιουγκοσλαβίας το 2000. Η Ρωσία και ορισμένα άλλα έθνη αντιλαμβάνονται το κύμα ως εγκέφαλο από τη Δύση για την προώθηση των γεωπολιτικών στόχων της , και εκτελείται μέσω ΜΚΟ, ΜΜΕ και κομμάτων που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Η κυβέρνηση Βούτσιτς βρέθηκε μπροστά σε ένα δίλημμα εν μέσω της τρέχουσας αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Επιδιώκει την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ, κάτι που θα απαιτούσε την επανευθυγράμμιση της εξωτερικής πολιτικής του Βελιγραδίου με αυτή των Βρυξελλών. Ωστόσο, ο Βούτσιτς έχει απορρίψει τις εκκλήσεις της Δύσης να διακόψει τις σχέσεις με τη Ρωσία και να συμμετάσχει στην εκστρατεία κυρώσεων κατά της Μόσχας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

ἀπό : swentr.site

Ἔτσι εἶναι ὅταν ἐπιβραβεύεται ἡ πολιτική κατά τῶν ἐπιταγῶν τῆς ΝΤΠ,ἀπό τόν Λαό μέ νόμιμες καί καθαρές ἐκλογές, τότε ἔρχεται ἡ «ἔγχρωμη ἐπανάστασις», ὁ « Μεϊντανισμός» ὅπως τό χαρακτήρισε ὁ σέρβος ἀξιωματούχος. Κι᾿ἐνῷ ἡ Δύσις γιά τούς σλαυϊκούς λαούς ἐφηῦρε τίς παρδαλές ἐπαναστάσεις ἡ Ῥωσσία πού τήν γνωρίζει ἀπ᾿ἔξω κι᾿ἀνακατωτά,πλέον, στέκεται φύλακας τῶν Ἀξιῶν καί τῆς Παραδόσεως ὄχι μόνον γιά λογαρισμό τοῦ Ῥωσσικοῦ ἔθνους ἀλλά καί ὅλων τῶν σλαυϊκῶν λαῶν κυρίως δέ ἐκείνων τῶν ὁποίων οἱ δεσμοί εἶναι πολύ δυνατοί. 

Προφανῶς ἡ Δύσις γι᾿ἀκόμη μία φορά τήν ...πάτησε ! 


Ἡ Πελασγική

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα φιλτάτη Ευαγγελία καί 'ς έτη πολλά κ ευλο'ημένα

    Φρονώ πως όλοι μας γνωρίζουμε τί γλέντια θά 'χουμε στήν ΕβρωΜπουζούκολαντ,
    εάν κι εφ' όσον ό Μπουζουκολανδέζος Ραγιάς πάει νά σηκώσει κεφάλι, έ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐμεῖς εἴμεθα πιστά καί ὑπάκουα ὄντα,σάν τά σκυλάκια.
      Ὁπότε μήν ἀναρωτιέσαι διότι οὔτε ὡς πιθανότητα ἀπειροελάχιστος μπορεῖ νά συμβῇ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    2. Καί τί σκυλάκια όμως, έ;...Κοκκώνια μίξ..

      Ξεσηκώνουν τό σύμπαν μέ τά άάρφφφ, μέ τά γρρρρ καί μέ τά γάβ!
      Ατρόμητο καί Γεννημένο γιά Φύλακας, δηλαδή, γιά ζωντανός συναγερμός.
      Επιτίθεται δέ αιφνιδιαστικά σ' όποιον καί σ' ότι δή ποτέ παρείσακτον.
      Τώρα τελεφταία μάλιστα, έχει δείξει τά δόντια του καί σ' τήν Αρκούδα!
      Ουαί κι Αλίμονο λοιπόν, σέ όποιον τό υποτιμήσει, κυρίως λόγω τού σωματικού του μεγέθους.

      Λίρα Εκατό λέμε τό Κοκκώνι (μίξ)...

      Διαγραφή