" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Scott Ritter: Ἡ ἀπελευθέρωση τῆς Maryinka «Μεγάλη νίκη» γιά τήν Ῥωσσία ».


 Η απελευθέρωση της Maryinka από τις ρωσικές δυνάμεις ενισχύει σημαντικά την προσπάθειά τους να συνεχίσουν, είπε στο Sputnik ο Scott Ritter, πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απελευθέρωσαν τη Δευτέρα την πόλη Maryinka . Η Maryinka είναι ένας βαριά οχυρωμένος οικισμός που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης του Ντόνετσκ.


«Κατά τη διάρκεια των επιθετικών επιχειρήσεων, αποσπάσματα επίθεσης από τη Νότια Ομάδα Δυνάμεων απελευθέρωσαν πλήρως τη Μαρίνκα νοτιοδυτικά του Ντόνετσκ»,  είπε ο Σόϊγκου, στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Δευτέρας.

Μιλώντας στο Sputnik, ο Scott Ritter , πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ, υπενθύμισε ότι από τη Maryinka, μια πόλη περίπου 9.000 κατοίκων, οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν «ανελέητο βομβαρδισμό του άμαχου πληθυσμού του Ντόνετσκ και της γύρω περιοχής».

«Η κατάκτηση της Maryinka και η εξάλειψη της πηγής αυτού του πυρός πυροβολικού και όλμων αντιπροσωπεύει μια σημαντική ηθική νίκη για τις ρωσικές δυνάμεις», επεσήμανε ο Ritter.

Ονόμασε την απελευθέρωση της Maryinka «μέρος της συντονισμένης προσπάθειας που αναλαμβάνει ο ρωσικός στρατός για να δημιουργήσει μια κατάσταση για τους πολίτες του Ντόνετσκ, όπου θα μπορούν να ζήσουν ειρηνικά χωρίς τον φόβο του καθημερινού βομβαρδισμού που έχει σκοτώσει τόσους πολλούς αθώους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών».

Σύμφωνα με τον Ritter, η Maryinka είναι απλώς «μία από τις μάχες για τις ρωσικές δυνάμεις» που απωθούν τους Ουκρανούς από προηγουμένως βαριά αμυνόμενες πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά, κάτι που είπε ότι σημαίνει ότι η στρατηγική πρωτοβουλία βρίσκεται στα χέρια της Ρωσίας.

Ανέφερε ότι η ρωσική αμυντική βιομηχανία "είναι σε πλήρη εξοπλισμό" παράγοντας νέο στρατιωτικό εξοπλισμό σε σημαντικές ποσότητες για τις ρωσικές δυνάμεις που αναπτύσσονται στο Donbass και στα νέα ρωσικά εδάφη της Kherson και του Zaporozhye. «Αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι η Ρωσία θα υποστηρίξει και θα διατηρήσει το στρατηγικό πλεονέκτημα», λέει ο Ritter.

Ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι μένει να φανεί εάν η Maryinka αντιπροσωπεύει «την αρχή μιας νέας φάσης επιθετικών επιθετικών επιχειρήσεων ή εάν η Ρωσία θα συνεχίσει να επιλέγει αυτές τις βαριά οχυρωμένες ουκρανικές άμυνες πριν προχωρήσει στην πλήρη επίθεση."

Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε, «ένα είναι σίγουρο: η πτώση της Maryinka είναι μια μεγάλη νίκη για τη Ρωσία».

«Ηθικά, σταματά την πηγή του καθημερινού βομβαρδισμού των αθώων πολιτών του Ντόνετσκ. Και δεύτερον, αντιπροσωπεύει μια ακόμη νίκη των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων όχι μόνο επί των δυνάμεων της Ουκρανίας, αλλά και της συλλογικής Δύσης και του ΝΑΤΟ», κατέληξε ο Ritter.

Ἀπό : sputnikglobe.com


Ἡ Πελαγική

2 σχόλια:

  1. μουσικο time out
    ο καλυτερος στην ακουστικη διασκευή σε δυο μυθικά κομμάτια
    δεν στα λεω....surprise εκπληξη

    εδω

    https://www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo?q=Pink+Floyd+-+time+-+Acoustic+Fingerstyle+Guitar+(Kent+Nishimura)&mid=C32FC88814A244DCAE35C32FC88814A244DCAE35&FORM=VIRE

    και εδω

    https://www.youtube.com/watch?v=xOU3flnabdU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω εὐχαριστοῦμε πολύ ! Πάντα χρειάζεται ἕνα διάλλειμα πόσο μᾶλλον μουσικό..

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Γρηγόριε !

      Διαγραφή