" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

«Εἴμαστε ἕνας λαός καί μαζύ μποροῦμε νά ξεπεράσουμε τά πάντα»


Εἶπε,στούς κατοίκους τοῦ Ντόνετσκ, τοῦ Λούγκανσκ, τοῦ Ζαπορόζιε καί τῆς Χερσώνας, ὁ Ποῦτιν γιά τήν πρώτη ἐπέτειο τῆς ἐπανένωσης μέ τίς τέσσερις περιφέρειες

Εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν συνειδητή επιλογή να ενωθούν με την Πατρίδα τους πριν από ένα χρόνο, είπε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια ομιλία για την πρώτη επέτειο της επανένωσης της Ρωσίας με τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ και τις περιοχές Zaporozhye και Kherson.

Η υπογραφή συμφωνιών στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 για την ενσωμάτωση των τεσσάρων εδαφών στο ρωσικό κράτος ήταν ένα «καθοριστικό και πραγματικά ιστορικό γεγονός», δήλωσε ο Πούτιν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, το οποίο δημοσιεύτηκε νωρίς το Σάββατο.

«Εκατομμύρια κάτοικοι του Donbass και των περιοχών Kherson και Zaporozhye επέλεξαν να είναι με την πατρίδα τους», είπε.

Η επανένωσή τους με τη Ρωσία ήταν μια «συνειδητή, πολυαναμενόμενη, σκληρά κερδισμένη και γνήσια λαϊκή απόφαση... που ελήφθη συλλογικά μέσω δημοψηφισμάτων σε πλήρη συμμόρφωση με τους διεθνείς κανόνες», πρόσθεσε ο πρόεδρος.


Πηγαίνοντας στις κάλπες,
«ο λαός έδειξε θάρρος και ακεραιότητα απέναντι σε απόπειρες εκφοβισμού και στέρησης του δικαιώματός του να καθορίζει το μέλλον του, τη μοίρα του και να αφαιρεί κάτι που κάθε άνθρωπος εκτιμά. Δηλαδή, πολιτισμό, παραδόσεις και μητρική γλώσσα», είπε.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, όλες αυτές οι αξίες είχαν «μισηθεί από τους νεοναζιστές και τους δυτικούς πάτρωνές τους που ενορχήστρωσαν ένα πραξικόπημα στο Κίεβο το 2014 και στη συνέχεια εξαπέλυσαν έναν απόλυτο εμφύλιο πόλεμο και τρομοκράτηση κατά των διαφωνούντων και οργανωμένους αποκλεισμούς, συνεχείς βομβαρδισμούς και ενέργειες με επιβολές κυρώσεων στο Ντονμπάς. .»

Αναφερόταν στη λεγόμενη εξέγερση του Euromaidan, που οδήγησε στην ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς τον Φεβρουάριο του 2014 και στη σύγκρουση μεταξύ της νέας κυβέρνησης στο Κίεβο και των Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ που ξεκίνησε λίγο μετά το πραξικόπημα. .

Μιλώντας για τη συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο πρόεδρος είπε ότι «υπερασπιζόμαστε τους συμπατριώτες μας στο Ντονμπάς και τη Νοβοροσίγια, υπερασπιζόμαστε την ίδια τη Ρωσία. Μαζί, αγωνιζόμαστε για την Πατρίδα, για την κυριαρχία, τις πνευματικές μας αξίες, την ενότητα και τη νίκη».

Ο λαός της Ρωσίας υποστήριξε πλήρως την απόφαση των νέων εδαφών και τώρα όλες οι περιοχές της χώρας συμμετέχουν στην «ανοικοδόμηση και κατασκευή σχολείων και νοσοκομείων, κατοικιών και δρόμων, μουσείων και μνημείων» στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ (DPR) και τις περιοχές Λούγκανσκ (LPR) και Ζαπορόζιε και Χερσώνα, είπε ο Πούτιν.

«Είμαστε ένας λαός και μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα και να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση», συνέχισε, απευθυνόμενος στους κατοίκους των περιοχών που πρόσφατα ενσωματώθηκαν.

Τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων, τα οποία διεξήχθησαν μεταξύ 23 και 27 Σεπτεμβρίου πέρυσι, δεν έχουν αναγνωριστεί από τις ουκρανικές αρχές και τους δυτικούς υποστηρικτές τους. Κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών, ο αριθμός εκείνων που υποστήριξαν την επανένωση με τη Ρωσία ήταν 99,23% στο Ντονέσκ, στο 98,42% στο Λούγκάνσκ, στο 87% στην περιοχή Χερσών και  93,11% στην περιοχή Zaporozhye.

Ἀπό : swentr.site/russia

Η Γ Ε Τ Η Σ  !!! 



Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου