" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Οἱ ΗΠΑ ξοδεύουν 100 ἑκ. δολλάρια τήν ἡμέρα γιά τήν Οὐκρανία. Πῦρ καί μανία οἱ Ἀμερικανοί πολίτες !

Γράφει ὁ Ὅλεγκ Μπουρούνωφ.

 Τις επόμενες εβδομάδες πιθανότατα θα δούμε την αντίδραση της Βουλής των ΗΠΑ στη συνεχιζόμενη οικονομική υποστήριξη του Κιέβου από την κυβέρνηση Μπάιντεν, είπε στο Sputnik ο Μάικλ Μαλούφ, πρώην ανώτερος αναλυτής πολιτικής ασφαλείας στο Γραφείο του Υπουργού Άμυνας.

Το Κίεβο χρειάζεται να προμηθεύει άνθρακα στις διεθνείς αγορές για πέντε μήνες και 17 ημέρες προκειμένου να κερδίσει το ποσό που απαιτείται για να χρηματοδοτήσει μόνο μία ημέρα της σύγκρουσης στην Ουκρανία , αποκάλυψαν οι υπολογισμοί του Sputnik.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Rustem Umerov τη Δευτέρα, ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του σε τοπικό μέσο ενημέρωσης ότι μια μέρα της σύγκρουσης κοστίζει στην Ουκρανία τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια.

Μίλησε εν μέσω των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Ουάσιγκτον να στηρίξει το Κίεβο καθώς η Ρωσία συνεχίζει την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία. Από την έναρξη της επιχείρησης, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει διοχετεύσει περισσότερα από 75 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια στην Ουκρανία, η οποία περιλαμβάνει ανθρωπιστική, οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη.

Το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα ισοδυναμεί με το ίδιο ποσό που χορηγήθηκε τον Αύγουστο από τους ηγέτες του Τέξας για την υλοποίηση έργων καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα για την ενίσχυση της σχολικής ασφάλειας και των υπηρεσιών ψυχικής υγείας μετά τη σφαγή του Uvalde το 2022, που σκότωσε 21 ανθρώπους.

Αυτό συνέβη και με πολλές άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Πενσυλβάνια και η Μινεσότα , όπου οι τοπικές αρχές δεν έχουν ακόμη εκπληρώσει τις υποσχέσεις τους να επιτρέψουν σε ορισμένους μαθητές των φτωχότερων περιοχών να φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία και «να προχωρήσουν την πόλη του Σεντ Κλάουντ στο μέλλον», αντίστοιχα.

Όπως και στο Τέξας, οι ηγέτες της Πενσυλβάνια και της Μινεσότα αναμένεται να δαπανήσουν περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια για την εκπλήρωση των έργων στο σύνολό τους.

«Δεν υπάρχει λογοδοσία για τις δαπάνες που γίνονται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία, […] αλλά 100 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως δαπανών είναι πολλά στο μυαλό του αμερικανικού λαού, ειδικά όταν έρχεται αντιμέτωπος με τον πληθωρισμό. Αυτά είναι πραγματικά χρήματα για αυτούς», είπε ο Maloof.

Ο υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov είπε ότι μια μέρα πολέμου κοστίζει στην Ουκρανία 100 εκατομμύρια δολάρια και το μεγαλύτερο μέρος αυτών είναι δημόσιοι πόροι και όχι συνεισφορές εθελοντών.( ἐδῶ

«Όταν εμφανίζεται [ο Ρέζνικοφ] και αρχίζει να κάνει τέτοια σχόλια και βλέπουμε τις καταστροφές στις οποίες βρισκόμαστε, τότε τίθεται το ερώτημα, γιατί συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε αυτό το πράγμα; Δεν βλέπουμε αποτελέσματα. Η Δύση δεν βλέπει αποτελέσματα. Η Ευρώπη λέει το ίδιο πράγμα», πρόσθεσε, σε ένα προφανές νεύμα στην αντεπίθεση του Κιέβου .

Σημείωσε ότι όταν κάποιος ξοδεύει 100 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα «σε ένα πεδίο μάχης για έναν πόλεμο που κανείς δεν καταλαβαίνει πραγματικά, θα εγείρει πολλά ερωτήματα».

«Υποθέτω ότι αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος για τον οποίο [ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ] Ζελένσκι έπρεπε να απαλλαγεί από τον υπουργό Άμυνας επειδή ήταν ειλικρινής για μια φορά», υποστήριξε ο πρώην ανώτερος αναλυτής της πολιτικής ασφαλείας του Πενταγώνου. Ο Maloof χαρακτήρισε τα 100 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα «απίστευτο ποσό», προειδοποιώντας ότι η ποιότητα ζωής στις ΗΠΑ «θα επηρεαστεί από αυτό», κάτι που είπε ότι θα προκαλέσει επίσης «ακόμα μεγαλύτερες πληθωριστικές τάσεις στην οικονομία των ΗΠΑ».

Ο πρώην αναλυτής του Πενταγώνου προειδοποίησε ότι η ικανότητα των ΗΠΑ να συνεχίσουν να αντλούν χρήματα για την Ουκρανία «θα μειωθεί πολύ και δεν πρόκειται να είναι στο πολύ μακρινό μέλλον».

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν αδιαφορεί εντελώς και δεν έχει απάντηση σε όλα αυτά. Απλώς ενεργούν τώρα και κάνουν ό,τι μπορούν, γνωρίζοντας ότι ίσως ο δικός τους χρόνος είναι περιορισμένος εκτός και αν μπορέσουν να "μαγειρέψουν" ξανά τις εκλογές και να διατηρήσουν την εξουσία. Αλλά τότε τι έχουν να προσφέρουν; Τίποτα. Επομένως, από δημοσιονομική άποψη, είναι μια ολοκληρωτική καταστροφή. Και είναι σχεδόν προσβολή να ακούς τον Ουκρανό πρώην υπουργό Άμυνας να λέει ότι ξοδεύουν 100 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα. Είναι σαφές ότι αυτό δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ», υποστήριξε ο Maloof.

Όταν ρωτήθηκε πόσο καιρό θα είναι σε θέση οι ΗΠΑ να χρηματοδοτούν την Ουκρανία, ο πρώην αναλυτής του Πενταγώνου πρότεινε ότι θα υπάρξει «μεγάλη αντίδραση στη Βουλή» στη συνεχιζόμενη πίεση της Ουάσιγκτον για χρηματοδότηση του Κιέβου.

"Αυτό θα επηρεάσει πραγματικά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την άδεια άμυνας", πρόσθεσε ο Maloof, υπενθυμίζοντας ότι "εάν αυτοί οι προϋπολογισμοί δεν εγκριθούν" και το Κογκρέσο δεν καταφέρει "να λάβει ένα συνεχές ψήφισμα για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης", μπορεί να κλείσει στις 30 Σεπτεμβρίου. .

«Αυτή είναι απλώς η πραγματικότητα του συστήματος. Το Κογκρέσο θα βρίσκεται υπό σοβαρή πίεση για να ξεκινήσει η χρηματοδότηση και αν δεν προχωρήσει το ψήφισμα, η περαιτέρω χρηματοδότηση για την Ουκρανία θα μπορούσε να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό», κατέληξε ο αναλυτής.

Εν τω μεταξύ, ένα αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο επικαλέστηκε έναν ανώνυμο ανώτερο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι είπε ότι ο υπουργός των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν «αναμένεται να ανακοινώσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε νέα χρηματοδότηση για την Ουκρανία».

Ο Μπλίνκεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Κίεβο για συνομιλίες με τον Ζελένσκι «εν μέσω ανησυχιών ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας εξελίσσεται πιο αργά από ό,τι αναμενόταν», σύμφωνα με τον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό.


Η αναφερόμενη επίσκεψη έρχεται μετά την ανακοίνωση από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου την Τρίτη ότι η Ουκρανία υπέστη σοβαρές απώλειες κατά τη διάρκεια τριών μηνών της καλοκαιρινής της αντεπίθεσης κατά της Ρωσίας, αλλά δεν κατάφερε να επιτύχει τους στόχους της σε οποιοδήποτε σημείο της πρώτης γραμμής.

Είπε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν χάσει πάνω από 66.000 στρατιώτες και περισσότερα από 7.600 βαρέα όπλα από την έναρξη της αντεπίθεσης στις αρχές Ιουνίου. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε νωρίτερα τις προσπάθειες της Ουκρανίας να σπάσει τη ρωσική αμυντική γραμμή ως «αποτυχία» και όχι ως «αδιέξοδο».

Ἀπό : Ukraine's Conflict Spending: $100 Mln Per Day ‘A Lot in Minds of US People’

 Ρωσικά στρατεύματα σκοτώνουν έως και 30 μαχητές του τάγματος Azov κοντά στο Krasny Liman


ΜΟΣΧΑ (Sputnik) - Ρωσικά στρατεύματα πυροβόλησαν εναντίον μαχητών του τάγματος Azov* της Ουκρανίας κοντά στο δασαρχείο Serebryanskoye, δήλωσε στο Sputnik ο Alexander Savchuk, επικεφαλής του κέντρου Τύπου της Ρωσικής Ομάδας Δυνάμεων του Κέντρου.

Τα ρωσικά στρατεύματα πυροβόλησαν εναντίον μαχητών του τάγματος Azov της Ουκρανίας* και στρατευμάτων της 67ης ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων χρησιμοποιώντας πυροβολικό και αεροπορία κοντά στο δασαρχείο Serebryanskoye, με τον εχθρό να χάνει έως και 30 μαχητές, ανακοίνωσε ο Alexander Savchuk.

Ο Σάβτσουκ είπε ότι οι μονάδες της ομάδας απέτρεψαν δύο απόπειρες των ομάδων επίθεσης της 21ης ​​και 63ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να επιτεθούν στο Κράσνι Λίμαν κοντά στο τμήμα Τόρσκι.

"Στην περιοχή του δασαρχείου Serebryanskoye, αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού νίκησαν τις ομάδες επίθεσης της 67ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και της 12ης Ταξιαρχίας Ειδικού Σκοπού του Azov. Οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν έως και 30 μαχητές", είπε ο αξιωματικός .

Πρόσθεσε ότι ένα σύστημα αναγνώρισης πυροβολικού δυτικής κατασκευής καταστράφηκε σε πυρκαγιά από counter-battery fire (  πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων , πυροβολικό και όλμοι ).

Ο Σαβτσούκ είπε επίσης ότι τα ρωσικά βομβαρδιστικά έπληξαν ένα ουκρανικό σταθμό διοίκησης και παρατήρησης και δύο κόμβους προσωρινής ανάπτυξης εχθρικών δυνάμεων στις περιοχές της πόλης Κίροφσκ και του χωριού Σερεμπριάνκα.

*Τρομοκρατική οργάνωση απαγορευμένη στη Ρωσία

Ἀπό : sputnikglobecom


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Μεσούσης αυτής τής Μαζικής Ανθρωποθυσίας καί τού πραγματικού Ολοκαυτώματος, πάλι τών Ρώσων, μέ θύτη πάλι τόν σεσημασμένο βίζωλαβίζο,
    τό οποίο μου προκαλεί ανείπωτη θλίψη καί πόνο, θρήνο καί οργή θα τό 'λεγα
    καί μαζί καί με το εξωπραγματικό συμβάν στόν Πειραιά, που κόντεψε νά μού στρίψει τή βίδα,

    θυμήθηκα το παρακάτω αναρχικό-αντιεξουσιαστικό, από τήν χρυσή, εκσυγχρονιστική περίοδο τού Σταφιδόψωμου καί τού κομματοσυρφετού του, που τούς ενοχλούσε η αναγραφή του θρησκεύματος στήν ταυτότητα...

    Αφιερωμένο σέ 'σένα καί στό εκλεκτό κοινό σου:
    Ελεύθεροι "έμαθα ελεύθερος νά ζώ"
    https://www.youtube.com/watch?v=stuFRRkRhg4
    Eμπρός λαοί ας ενωθούμε η νέα τάξη μας καλεί
    να γίνουμε κονσέρβες στην ίδια μηχανή.
    Θα τρώς, θα πίνεις και θα κοιμάσαι
    θα σε ελέγχουν όπου πας,
    θα ζεις για να δουλεύεις και να τους τα ακουμπάς.

    Δεν θέλω μεγάλο αφεντικό γιατί έμαθα ελεύθερος να ζω
    και στους δρόμους θα το πω.
    Kράτησε την πίστη σφιχτά, στα μεγάλα ιδανικά
    η πατρίδα δεν πουλιέται, η Eκκλησία δεν πεθαίνει
    κι η ιστορία δεν ξεχνιέται.

    Συνθήκες κάνει και συμφωνίες, ο άθεος πολιτισμός,
    δεν είσαι πλέον πρόσωπο μονάχα αριθμός.
    Hγέτες, Kροίσοι και Tραπεζίτες, ιδιοκτήτες καναλιών,
    μαθαίνουν στα παιδιά μας το δρόμο το "σωστό"...

    Δεν θέλω μεγάλο αφεντικό γιατί έμαθα ελεύθερος να ζω
    και στους δρόμους θα το πω.
    Kράτησε την πίστη σφιχτά, στα μεγάλα ιδανικά
    η πατρίδα δεν πουλιέται, η Eκκλησία δεν πεθαίνει
    κι η ιστορία δεν ξεχνιέται.

    Μιλούν για ειρήνη και βομβαρδίζουν, μας ασφαλίζουν με απειλές
    οι αστυνόμοι των λαών και οι "ανθρωπιστές".
    Αγάπη, αλήθεια, δικαιοσύνη, τα τρώει ο εκσυγχρονισμός
    κρατήσου αδελφέ μου, υπάρχει και Θεός.

    Δεν θέλω μεγάλο αφεντικό γιατί έμαθα ελεύθερος να ζω
    και στους δρόμους θα το πω.
    Kράτησε την πίστη σφιχτά, στα μεγάλα ιδανικά
    η πατρίδα δεν πουλιέται, η Eκκλησία δεν πεθαίνει
    κι η ιστορία δεν ξεχνιέται.

    Κύριε Τών Δυνάμεων ελέησον ημάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν μπορῶ νά πιστέψω πώς ἔγινε αὐτή ἡ πρᾶξις ἀπό ἄνθρωπο. Δέν μπορῶ !

      Ἀπανθρωπιά, Σκληρότητα, Ἀποκτήνωσις !
      https://sxolianews.blogspot.com/2023/09/blog-post_6.html

      Μακάρι νά ἔπεφτε κι᾿αὐτός στήν θάλασσα.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή