" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Ὅταν κινδυνεύει τό Καθεστώς...

 

Γράφει ὁ JOHN DERBYSHIRE

Επιβλήθηκαν ποινές την Πέμπτη αυτήν την εβδομάδα εναντίον δύο διαδηλωτών της 6ης Ιανουαρίου, μέλη της ομάδας Proud Boys που δημιουργήθηκε πριν από επτά χρόνια για να υπερασπιστεί συντηρητικά γεγονότα και ομιλητές από επιθέσεις από την Antifa ... σε δικαιοδοσίες όπου η αστυνομία αρνήθηκε τέτοια προστασία [ Proud Boys Lieutenant Sentenced έως 17 Years in Jan. 6 Sedition Case , ΝΥΤ 31 Αυγούστου 2023]


Ο Τζόζεφ Μπιγκς καταδικάστηκε σε 17 χρόνια φυλάκιση. Ο Zachary Rehl πήρε 15 χρόνια. Οι κατηγορίες ήταν «ανατρεπτική συνωμοσία». Οι ποινές ήταν λιγότερες από αυτές που ζητούσαν οι εισαγγελείς: ήθελαν 33 χρόνια για τον Μπιγκς, μόλις 30 χρόνια για τον Ρελ.

Σημ. Πελασγικῆς : Ἡ κατηγορία «ἀνατρεπτική συνωμοσία» ξέρετε τί μοῦ θύμισε ;


Κινδυνεύει τό Καθεστώς καί οἱ "τίμιοι" ἄνθρωποι πού τό ὑπερασπίζονται ! ) 

Τι έκαναν αυτοί οι τύποι για να αξίζουν τόσο σκληρές ποινές; Λοιπόν, ο Biggs αφαίρεσε ένα μεταλλικό φράχτη που είχε στήσει η αστυνομία για έλεγχο του πλήθους. Ο Ρελ καταδικάστηκε για επίθεση στους αστυνομικούς με σπρέι χημικών, αν και αρνείται ότι το έκανε.

Ο Dominic Pezzola, ένα άλλο περήφανο αγόρι, καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση. Έσπασε ένα παράθυρο στο κτίριο του Καπιτωλίου.

Δύο ακόμη μέλη των Proud Boys που καταδικάστηκαν για την επίθεση στις 6 Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο καταδικάστηκαν σε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης την Παρασκευή, με έναν από τους ηγέτες της ομάδας εκείνη την ημέρα να καταδικάζεται σε 18 χρόνια κάθειρξη για ταραχή, τη μεγαλύτερη φυλάκιση για μέλος των Proud Boys μέχρι στιγμής και ισοδυναμεί με τη μεγαλύτερη ποινή της 6ης Ιανουαρίου που έχει επιβληθεί. Ένα άλλο μέλος που κέρδισε εθνική φήμη επειδή έσπασε ένα παράθυρο στο Καπιτώλιο, επιτρέποντας την πρώτη παραβίαση του κτιρίου από ταραχοποιούς, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση.

Κάποιοι όμως από τους κατηγορούμενους φάνηκαν αμετανόητοι. Αφού εξέφρασε τη βαθιά του μεταμέλεια για τις πράξεις του στις 6 Ιανουαρίου και έλαβε τη 10ετή ποινή, τη μισή απ' ό,τι ζητούσαν οι εισαγγελείς, ο Dominic Pezzola στράφηκε προς το κοινό καθώς έφευγε από την αίθουσα του δικαστηρίου την Παρασκευή, σήκωσε τη γροθιά του και φώναξε: «Ο Τραμπ κέρδισε! ”

[ Ο ηγέτης του Proud Boys τιμωρείται με 18 χρόνια, που αντιστοιχεί στη μεγαλύτερη ποινή της 6ης Ιανουαρίου μέχρι σήμερα , από τον Tom Jackman, Washington Post, 1 Σεπτεμβρίου 2023].



Οι εισαγγελείς ζήτησαν ποινή κάθειρξης 20 ετών. Έπρεπε να σκεφτώ ότι το σπάσιμο ενός παραθύρου είναι πιο σοβαρό από τη μετακίνηση ενός φράχτη, αλλά υποθέτω ότι αυτοί οι εισαγγελείς ξέρουν καλύτερα τη δουλειά τους.

Προφανώς αυτά τα Περήφανα Αγόρια είναι πολύ επικίνδυνοι άντρες. Λοιπόν, να τρέμετε από τη φρίκη, ακούγοντας τις άθλιες πράξεις τους.

Σαρκασμό εκφράζω, φυσικά. Δεν μου μένουν πολλά στο οπλοστάσιο αλλά σαρκασμός όσον αφορά αυτή τη φάρσα της 6ης Ιανουαρίου. Η οργή μου έχει χάσει κάθε νόημα 

Μιλάμε για την 6η Ιανουαρίου 2021, θυμηθείτε. Αυτοί οι άνδρες κρατούνται εν αναμονή της καταδίκης τους για δύο χρόνια και οκτώ μήνες, αψηφώντας ευθαρσώς την εγγύηση της Έκτης Τροποποίησης για ταχεία δίκη . Αυτές οι διαδικασίες είναι μια χλευαστική, εν ψυχρώ επίθεση κατά του νόμου και της δικαιοσύνης.

Θέλεις κάποιο παράδειγμα διαφορετικής ἀντιμετώπισης ; Την περασμένη εβδομάδα η πόλη του Ντένβερ συμφώνησε να πληρώσει πέντε εκατομμύρια δολάρια σε επτά ταραχοποιούς του Black Lives Matter [ Το Ντένβερ για να πληρώσει 5 εκατομμύρια δολάρια στους BLM Rioters , από τον Eric Lendrum, American Greatness , 30 Αυγούστου 2023]. 


Οι ταραχοποιοί ισχυρίστηκαν
ότι είχαν συλληφθεί λανθασμένα για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας που επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια των βίαιων ταραχών του καλοκαιριού του 2020. Μαζί με τον διακανονισμό μετρητών, το Ντένβερ υποσχέθηκε ότι δεν θα επιβάλει ποτέ ξανά απαγόρευση κυκλοφορίας σε ταραχοποιούς και διαδηλωτές.


Λοιπόν: Περήφανοι Αγόρια, που τριγυρνούν στο Καπιτώλιο: 15 και 17 χρόνια κάθειρξη. 

Το Black Lives Matter, σκουπίδια και καύση καταστημάτων και πετώντας πέτρες στην αστυνομία: αποζημίωση πέντε εκατομμύρια μετρητά.

Η Αμερικανική δικαιοσύνη σήμερα.

Όπως είπα, η οργή μου στις δοκιμές του θεάματος της 6ης Ιανουαρίου έχει χάσει κάθε νόημα. Ο Mark Steyn αισθάνεται το ίδιο. Δεν μπορώ να βελτιώσω το άρθρο που δημοσίευσε στις 21 Αυγούστου στο SteynOnline, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες κατηγορίες του Τραμπ.

Δεν μπορώ να βελτιώσω τον Steyn - κανείς δεν μπορεί - οπότε θα τον αναφέρω απλώς από αυτό το κομμάτι:

Μέχρι το επόμενο πρωί —στις 7 Ιανουαρίου— ήμουν ακόμη πιο εξαγριωμένος. Όποιος κι αν είναι ο κατάλληλος όρος για ένα νομοθετικό σώμα που εγκρίνει νομοσχέδια χιλιάδων σελίδων αδιάβαστα από κανέναν νομοθέτη, σίγουρα δεν είναι η «κορωνίδα της δημοκρατίας». Έτσι, με ξέφρενη διάθεση, το ονόμασα « κορωνίδα βλακείας »

Έτσι, δύο χρόνια αργότερα, η Αμερικανική Δεξιά εξακολουθεί να μιλάει για το δικαστικό σύστημα και την προεκλογική εκστρατεία, σαν να σημαίνει ότι κάθε όρος σημαίνει στις λειτουργικές κοινωνίες. Όπως είπα παραπάνω, δεν σκοπεύω να σχολιάσω ούτε το κατηγορητήριο του Τραμπ αυτής της εβδομάδας, ούτε θέλω να μιλήσω για το ποιος θα ήταν ο καλύτερος πρόεδρος, ποιος έχει την καλύτερη πλατφόρμα, ποιος έχει τις ικανότητες να εφαρμόσει την πλατφόρμα… Όλα αυτά θα ήταν καλά αν ήμασταν, ας πούμε, στη Γαλλία, αλλά, όταν το απαίσια βρωμερό, σάπιο, διεφθαρμένο δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ ποινικοποιεί την πολιτική αντιπολίτευση, δεν έχει νόημα να προσποιούμαστε ότι αυτή είναι μια φυσιολογική κατάσταση, σωστά;

[ The Voters vs the Party , SteynOnline.com, 21 Αυγούστου 2023]

Σωστά, Μαρκ.

Με απερίγραπτη αγανάκτηση και οργή , όπως οι διώξεις της 6ης Ιανουαρίου, το άνοιγμα των συνόρων μας, οι κατηγορίες κατά του Ντόναλντ Τραμπ και η συγκάλυψη της διαφθοράς του Τζο Μπάιντεν και της οικογένειάς του από το κατεστημένο, αυτό δεν είναι μια φυσιολογική κατάσταση .

Παρακολουθώντας αυτό το τηλεοπτικό ντιμπέιτ για τους υποψήφιους του GOP την περασμένη εβδομάδα, για μια στιγμή σκέφτηκα ότι παρακολουθούσα κάτι άσχετο —την υποκριτική κάποιου τυπικού τελετουργικού που δεν έχει πλέον καμία πραγματική σημασία, από το οποίο δεν θα ακολουθήσει καμία συνέπεια.

Ήταν μια φευγαλέα σκέψη για την οποία ένιωσα ντροπή και την έδιωξα από το μυαλό μου.

Ως Αμερικανός, με ισχυρή προσκόλληση στο Σύνταγμά μας και στις πολιτικές μας παραδόσεις, ντρέπομαι ακόμα λίγο γι' αυτό.

Αλλά διαβάζοντας τον Mark Steyn, τουλάχιστον ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος που το σκέφτηκε.

Ἀπό : unz.com


Σᾶς θυμίζει κάτι ; Ναί,ναί ! Τούς 70 ἀνθρώπους πού καταδικάστηκαν σέ πολυετεῖς φυλακίσεις. Τίς οἰκογένειες πού καταστράφηκαν ἐπεί δή "κινδύνευε τό Καθεστώς". Ὅλους αὐτούς τούς ἀνθρώπους πού τούς στιγμάτισαν ὡς μέλη ἐγκληματικῆς ὀργανώσεως καί προφανῶς δέν πρὄκειται νά ᾿δοῦν στόν ἥλιο μοῖρα τόσο αὐτοί ὅσο καί ὁλόκληρες οἱ οἰκογένειές τους. Ἐπεί δή ἕνας πρώην κομμουνιστής,ἀλήτης πού παρείσφρησε στόν ἐθνικιστικό χῶρο τοῦ κόμματος τῆς Χ.Α. ἔσφαξε ἕναν ἄλλο ἀναρχοκομμουνιστή πού τὄπαιζε "καλλιτέχνης" ὄχι γιά λόγους πολιτικῶν διαφορῶν ἀλλά γιά τό ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ! 

Ἂλλά εἴπαμε :  Κινδύνευε τό Καθεστώς

Τώρα γνωρίζετε τί σημαίνει Καθεστώς. Ποιοί τό ἀπειλοῦν. Ποιοί παίζουν τό παιχνίδι του. Ποιοί ἀμοίβονται γιά τίς ἐξυπηρετήσεις πρός αὐτό.

Ἔτσι εἶναι λοιπόν ὅταν κινδυνεύει τό Καθεστώς. Κάθε λογική διαγράφεται ! 


Ἡ Πελασγική 

4 σχόλια:

  1. Ξέρουμε ποίοι ήταν αυτοί οι δικαστές;
    η δημοσίευση των ονομάτων τους θα ηταν μια σημαντική αντίσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἐννοεῖς τῆς δίκης τῶν 5 μελῶν τῶν Proud Boys ; Ὁ δικαστής ἦταν ὁ Timothy J. Kelly ( https://en.wikipedia.org/wiki/Timothy_J._Kelly )

    Τά ὀνόματα τῶν εἰσαγγελέων δέν τά βρῆκα. Βεβαίως δέν χάνω καί τόν χρόνο μου γι᾿αὐτό.

    Ἄν πάλι αναφέρεσαι στήν δίκη τῆς Χ.Α. ἡ σύνθεσις τοῦ δικαστηρίου ἦταν ἡ ἐξῆς :

    Πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν η Μαρία Λεπενιώτη και στη σύνθεση μετείχαν ακόμη η Γεσθημανή Τσουλφόγλου και ο Ανδρέας Ντόκος, με αναπληρώτρια πρόεδρο την Μαρία Βάρκα και αναπληρωματικό μέλος τον Δημήτριο Ανέστη. Εισαγγελέας ήταν η Αδαμαντία Οικονόμου, με αναπληρωτή τον Στυλιανό Κωσταρέλο.

    Ἡ ἀποθέωσις εἶναι στήν δίκη σέ Β΄βαθμοῦ,ὅπου ὅλα τά μέλη τοῦ δικαστηρίου πού διορίστηκαν ἦσαν γυναῖκες !

    Πρόεδρος: Σοφία Πανουτσακοπούλου, πρόεδρος εφετών
    Μέλη: Φωτεινή Παπαντωνοπούλου, Στέφανος-Γρηγόριος Φετζιάν, Μαρία-Γεωργία Τσάμη, Χριστίνα Ρωμέση
    Εισαγγελέας: Κυριακή Στεφανάτου, εισαγγελέας Εφετών
    Αναπληρώτρια πρόεδρος: Φωτεινή Αθανασίου, πρόεδρος εφετών
    Αναπληρώτρια εφέτης: Αλκηστις Σιάννου
    Αναπληρώτρια εισαγγελέας: Σοφία Πετράκη

    Δέν καταλαβαίνω τί θέλεις νά πῆς μέ τό : « η δημοσίευση των ονομάτων τους θα ηταν μια σημαντική αντίσταση»

    Τί ἀντίστασις ; ὅλος ὁ ἔντυπος καί ἡλεκτρονικός τύπος τά γράφει !!!

    Καλησπέρα ἀγαπητέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τό Παρόν τών Η.Π.Α...
    ΤΌ ΕΝΤΑΎΘΑ ΕΓΓΎΣ ΜΈΛΛΟΝ

    End Wokeness

    Last night, a mob of black people attacked a white boy and girl in Bethesda, MD
    This would be front-page news if the races were reversed
    https://twitter.com/EndWokeness/status/1698032956801974716?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θά ἦταν εἴδησις σ᾿ἕναν φυσιολογικό κόσμο. Στόν κόσμο πού ζοῦμ ὅπου ὅλα ἔχουν ἀντιστραφεῖ εἶναι ἕνα ἁπλό περιστατικό διαμάχης νέων ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή