" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Διότι ἡ παράστασις εἶχε καί ...Ζελένσκυ !


 Ἄμα σᾶς λέω πώς ἦταν ὅλα σχεδιασμένα, νά μέ ἀκοῦτε. Ἡ ἀποχώρησις τῆς Ἰσραηλινῆς ἀποστολῆς στήν σύνοδο τοῦ Συμβουλίου Ἀσφαλείας τοῦ ΟΗΕ στό Νιού Γιόρκ, ἡ περιφορά τῆς φωτό τῆς πεθαμένης ἰρανῆς καί ἡ σύλληψις τοῦ Ἰσραηλινοῦ ἀντιπροσώπου εἶχαν καί ἕναν ἄλλο σκοπό. Διότι, δέν μπορεῖ νά διατυμπανίζῃ ὁ Ἰρανός πώς οἱ ΗΠΑ πυροδώτησαν τόν πόλεμο στήν Οὑκρανία γιά νά ἀμερικανοποιήσουν τόν κόσμο,ἀλλά ἀπέτυχαν. Ἐμεῖς θά σοῦ ποῦμε τί θά προσέξῃς,ποῦ θά  ἐπικεντρωθῇ τό ἐνδιαφέρον τῶν συμμετεχόντων. Ναί, στήν ὁμιλία Ζελένσκυ. Διότι τό 15λεπτο πού τοῦ ἀναλογοῦσε θά ἔπρεπε νά ἔχῃ τέτοια βαρύτητα ὥστε νά κερδίσῃ τό ἐνδιαφέρον καί τήν προσοχή ὅλων στό ἔπακρον

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να μιλήσει αυτοπροσώπως στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για πρώτη φορά από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την πλήρη εισβολή της στη χώρα του τον Φεβρουάριο του 2022.

Ντυμένος με το σήμα κατατεθέν του χακί πράσινο πουκάμισο, προέτρεψε τα κράτη μέλη να ενωθούν για να αντιταχθούν στη ρωσική επιθετικότητα και τόνισε την ανάγκη για μια ειρήνη που θα αναγνωρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας  :  

« υπόσχομαι – όντας πραγματικά ενωμένοι μπορούμε να εγγυηθούμε δίκαιη ειρήνη για όλα τα έθνη.

.....Από την έναρξη του πλήρους πολέμου , τα ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα έχουν αποκλειστεί από τη Ρωσία. Μέχρι τώρα, τα λιμάνια μας στον ποταμό Δούναβη παραμένουν στόχος πυραύλων και drones. Και είναι μια ξεκάθαρη προσπάθεια της Ρωσίας να οπλίσει την έλλειψη τροφίμων στην παγκόσμια αγορά με αντάλλαγμα την αναγνώριση ορισμένων, αν όχι όλων, των κατεχομένων εδαφών.

...............

Πολλές φορές, ο κόσμος έχει δει τη Ρωσία να χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο. Το Κρεμλίνο εξόπλισε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για να αποδυναμώσει τους ηγέτες άλλων χωρών.

Τώρα η απειλή είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Η Ρωσία εξοπλίζει την πυρηνική ενέργεια.

............Το τρίτο παράδειγμα είναι τα παιδιά.

Δυστυχώς, διάφορες τρομοκρατικές ομάδες απάγουν παιδιά για να ασκήσουν πίεση στις οικογένειες και τις κοινωνίες τους... Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης στον Πούτιν για αυτό το έγκλημα.

Κάθε δεκαετία η Ρωσία ξεκινά έναν νέο πόλεμο....Η Ρωσία μετέτρεψε τη Συρία σε ερείπια...  Η Ρωσία έχει σχεδόν καταπιεί τη Λευκορωσία. Απειλεί προφανώς το Καζακστάν και τα κράτη της Βαλτικής… Και ο στόχος του παρόντος πολέμου κατά της Ουκρανίας είναι να μετατρέψει τη γη μας, τους ανθρώπους μας, τους πόρους μας σε όπλο εναντίον σας – ενάντια στη διεθνή τάξη πραγμάτων που βασίζεται σε κανόνες.

......Βλέπουμε πόλεις και χωριά στην Ουκρανία να εξαφανίζονται από το ρωσικό πυροβολικό. Ισοπεδωμένο εντελώς! Βλέπουμε τον πόλεμο των drones.

Γνωρίζουμε τις πιθανές συνέπειες της εξάπλωσης του πολέμου στον κυβερνοχώρο. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να εκπαιδευτεί να πολεμά καλά – προτού μάθει να βοηθά την ανθρωπότητα. Δόξα τω Θεώ, οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει ακόμη να χρησιμοποιούν το κλίμα ως όπλο. Παρόλο που η ανθρωπότητα αποτυγχάνει στους στόχους της για την κλιματική πολιτική - αυτό σημαίνει ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα εξακολουθήσουν να επηρεάζουν την κανονική παγκόσμια ζωή και κάποιο κακό κράτος θα οπλίσει επίσης τα αποτελέσματά της.

........Πρέπει να δράσουμε ενωμένοι – να νικήσουμε τον επιτιθέμενο και να επικεντρώσουμε όλες τις δυνατότητες και την ενέργειά μας στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

.............Το κυριότερο είναι ότι δεν αφορά μόνο την Ουκρανία. Περισσότερα από 140 κράτη και διεθνείς οργανισμοί έχουν υποστηρίξει πλήρως ή εν μέρει την Ουκρανική Φόρμουλα Ειρήνης. Η Ουκρανική Φόρμουλα Ειρήνης γίνεται παγκόσμια. Τα σημεία του προσφέρουν λύσεις και βήματα που θα σταματήσουν κάθε μορφή οπλισμού που χρησιμοποίησε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας και άλλων χωρών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλους επιτιθέμενους.

.............Σας παρακαλώ, άκούστε με.

Αφήστε την ενότητα να αποφασίσει τα πάντα ανοιχτά.

Ενώ η Ρωσία ωθεί τον κόσμο στον τελικό πόλεμο, η Ουκρανία κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι μετά τη ρωσική επιθετικότητα, κανένας στον κόσμο δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε κανένα έθνος. Ο οπλισμός πρέπει να περιοριστεί. Τα εγκλήματα πολέμου πρέπει να τιμωρηθούν. Οι απελαθέντες πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Και ο κατακτητής πρέπει να επιστρέψει στη γη του.

Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να τα καταφέρουμε.» 

( ὁλόκληρο τό κείμενο τῆς ὀμιλίας ἐδῶ

Νά ποῦμε πάλι τά ἴδια περί ὑποκρισίας ; Νομίζω δέν ἔχει καμμία ἀξία καί μᾶλλον θά κουράσῃ, Ὄταν πλέον ὅλοι γνωρίζουμε τί σημαίνει ἡ κρίσις τῆς Οὐκρανίας, ποιά ἁρπακτικά βρίσκονται ἀπό πίσω,ποιοί οἱ σκοποί πού ἐξυπηρετοῦνται καί ἐν τέλει ποιούς ὁφελοῦν οἱ τελικοί στόχοι

Ὅπως πάντα,ἕνας θεατρίνος ὄνομα καί πρᾶγμα,ὁ Ζελένσκυ ἔβαλε τά δυνατά του ὥστε νά ἐπιτύχῃ τόν συγκεκριμένο ῥόλο. Καί ναί. Θά ἔλεγε κανείς ...συγκίνησε γιά τούς "εὐγενεῖς" σκοπούς πού ἀντιπροσωπεύει καί ὑπερασπίζεται ἡ κυβέρνησις τῶν νεο-ναζί τῆς Οὐκρανίας καί ὁ ἑβραῖος ἐπικεφαλής της. Συγκίνησε ; Χμμ...

ἀπό ἐδῶ


Ἡ Πελασγική

12 σχόλια:

  1. Να τολμησω να ρισκαρω και να πω οτι τις "ομιλιες" του εβραιοσκυλου αυτου τις γραφει ο εβραιος Ντεϊβιντ Φρουμ;
    Ο ιδιος σκυλοεβραιος που εγραφε τους λογους του ....Νταμπγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη,γιατί τόν γράφεις Ντάμπγια, τόν Μπούς ; Σίγουρα θά γνωρίζῃς γιατί ἤθελε νά τόν ἀποκαλοῦν ἔτσι.
      Ἐν πᾶσῃ περιπτώσει ἐάν γράφῃ τούς λόγους γιά τό Ζελένσκυ ὁ Δαυΐδ Φράμ ἤ Φρούμ, λίγο μᾶς νοιάζει. Μία φάρα εἶναι, κοινοί οἱ σκοποί τους καί οἱ στόχοι τους καί ξεζουμίζουν τόν κόσμο ὁ καθείς ἀπό τήν θέση πού κατέχει.

      Ἐμεῖς τί κάνομε, ἔτσι ὅπως ἔχομε μπλέξει ἀπό τήν μία μέ τό μητσοτακέϊκο καί ἀπό τήν ἄλλη μέ τά κασσελάκια...

      Καί ὅσο σκέφτομαι τίς χαρές καί τά γλέντια πού θά στήσουν στόν δῆμο σας,ὁσονούπω .......................

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    2. List of nicknames for George W. Bush
      Dubya - λαϊκή Τεξανική προφορά του μεσαίου αρχικού του W
      Τά ὑπόλοιπα ( ἔχει πολλά ) ἐδῶ :

      https://en.wikipedia.org/wiki/Talk%3AList_of_nicknames_for_George_W._Bush

      Διαγραφή
    3. Ναι το W το χρησιμοποιουσαν οι του κυκλου του για να μην τον μπερδευουν με τον πατερα του ο οποιος υπηρξε ΚΑΙ αυτος προεδρος.
      Στο δικο μου ομως σχολιο υπηρχε ειρωνια αναφερομενος στον πανηλιθιο που τον βαλανε οι εβραιοι προεδρο για να επιτυχουν τα ΓΝΩΣΤΑ σχεδια τους με το Ολοκαυτωμα της Ν. Δυτικης Ασιας.

      Απορια:
      Ο δημος μας;

      Διαγραφή
    4. Καί ποιός δέν εἶναι ἡλίθιος ἀπό τούς ἐκλεκτούς προέδρους τῶν ἑβραίων στίς ΗΠΑ ;

      Γιατί ἀπορεῖς ; Στόν δῆμο Ἀθηνῶν δέν εἶσαι ; Ἤ κάνω λάθος ; Ὤχ, λάθος ἔκανα ἔ ;
      Ναί, τώρα κάτι θυμήθηκα γιά Νότια Ἀττική πού εἶχες ἀναφέρει...
      Ἤ πάλι λάθος κάνω ;

      Πάντως ἐκεῖ στήν Ἀθήνα θά στήσῃ τό μητσοτακέϊκο γλέντι μᾶλλον ἀπό τήν α΄ Κυριακή. Κρῖμα...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    5. Τι εννοεις;
      Ενωθηκαν ΟΛΑ τα κομμουνια να ψηφισουν τον ...φασιστα-δεξιο-πλουσιο-πορφυρογεννητο;


      Υ.Γ.
      Δημος Σαρωνικου.

      Διαγραφή
    6. Γιατί νά ἑνωθοῦν ; Μέ τά ἴδια νάματα εἶναι γαλουχημένοι.

      Σαρωνίς ! Ὡραία...!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    7. Ἄ ξέχασες : Τόν ἀχαΐρευτο κι᾿ἀνεπρόκοπο...

      Διαγραφή
    8. Ναι σωστα!
      Μη στεναχωρουμε και την συζυγο με το κελεπουρι που παντευτηκε.

      Διαγραφή
    9. Σιγά τήν προσωπικότητα ! Τήν σύζυγο ἐννοῶ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  2. Κατα την κατοχικην εποχη ειχαμε εις την πολιν των Αθηνων τον καταδοτη των Ελληνων Εμμανουηλ Κασσελακη.
    Υπαρχει και η πολις Κασσελ στη Γερμανια.
    Τα ατιμα τα δυο σιγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν ξέρω γιά τόν κάτοικο Ἀθηνῶν Ἐμμανουήλ Κασσελάκη,καταδότη καί δοσίλογο Ἑμμανουήλ Κασσελάκη βρήκαμε στήν Κρήτη στά Χανιά.

      Γιά τά λοιπά,,ἐδῶ :

      https://sxolianews.blogspot.com/2023/09/blog-post_92.html

      Διοτι τό Κασσελάκης ἔχει ...βἀθος...!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ahoy !

      Διαγραφή