" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Ὁ Ζελένσκυ, ὁ Τρυντώ καί ὁ ἀγαπημένος τους βετεράνος Ναζί

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας και ο πρωθυπουργός του Καναδά χαιρέτισαν ένα πρώην μέλος της διαβόητης 1ης Μεραρχίας Γαλικίας SS, που πολέμησε για τους Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς παρευρέθηκαν σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου στην Οτάβα, σύμφωνα με εικόνες που κοινοποίησε το Associated Press.

Μία από τις φωτογραφίες, που τραβήχτηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων την Παρασκευή, δείχνει έναν χαμογελαστό Βλαντιμίρ Ζελένσκι να σφίγγει τη γροθιά του και τον Τζάστιν Τριντό να χειροκροτεί κάποιον εκτός εικόνος.

Η λεζάντα του AP εξήγησε ότι οι δύο ηγέτες « αναγνωρίζουν τον Yaroslav Hunka, ο οποίος ήταν παρών και πολέμησε με την Πρώτη Ουκρανική Μεραρχία στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο πριν μεταναστεύσει αργότερα στον Καναδά».

Yaroslav Hunka (ἀπό τό βίντεο ἐδῶ)

Αυτό που το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων περιέγραψε ως «η Πρώτη Ουκρανική Μεραρχία» ήταν στην πραγματικότητα η 14η Μεραρχία Γρεναδιέρων Βάφεν των SS, γνωστή και ως 1η Μεραρχία Γαλικίας.

Παρόμοιες εικόνες μοιράστηκε το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο περιέγραψε τον Χούνκα, ηλικίας 98 ετών, ως «καναδο-ουκρανικό βετεράνο πολέμου».

Βίντεο από το κοινοβούλιο έδειξαν επίσης βουλευτές να χειροκροτούν τον πρώην μαχητή της μονάδας των Ναζί.

Η 1η Μεραρχία της Γαλικίας συστάθηκε από τους Ναζί το 1943, όταν η Σοβιετική Ένωση άρχιζε να υπερισχύει στο Ανατολικό Μέτωπο. Αποτελούσε περίπου 80.000 εθελοντές, κυρίως Ουκρανούς, από την περιοχή της Γαλικίας, που εκτείνεται στη σημερινή νοτιοδυτική Πολωνία και τη δυτική Ουκρανία.

Ο Vladimir Kubiyovich (L, με γυαλιά) συναντά ανώτερους αξιωματούχους των Ναζί σε ένα φεστιβάλ στο Wawel, Γερμανική Κατεχόμενη Πολωνία ( ἀπό τό θέμα : Το Κίεβο ψηφίζει για την ονομασία οδού από τον διοικητή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου των Waffen-SS .  Ο δήμαρχος της πόλης φέρεται να σταμάτησε την κίνηση, μετά από πίεση του Ισραήλ )

Η διαβόητη μονάδα συμμετείχε σε βάναυσες αντιανταρτικές επιχειρήσεις σε όλη την Πολωνία και τη Σοβιετική Ουκρανία και κατηγορήθηκε για σφαγές και άλλες φρικαλεότητες κατά του πολωνικού, εβραϊκού και ρωσικού άμαχου πληθυσμού. Συντρίφτηκε από τον Κόκκινο Στρατό τον Ιούλιο του 1944 και σύντομα μετονομάστηκε σε Ουκρανικό Εθνικό Στρατό, πριν παραδοθεί στους Δυτικούς Συμμάχους μετά την πτώση του Βερολίνου τον Μάιο του 1945. Μετά τον πόλεμο, μερικά από τα μέλη της 1ης Μεραρχίας της Γαλικίας κατέφυγαν στον Καναδά, ο οποίος έχει μεγάλη ουκρανική διασπορά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο καναδικό κοινοβούλιο, ο Ζελένσκι είπε ότι ο Καναδάς ήταν πάντα στη «φωτεινή πλευρά της ιστορίας» κατά τη διάρκεια των προηγούμενων πολέμων και ευχαρίστησε την κυβέρνηση του Τριντό για την υποστήριξη που παρείχε στην Ουκρανία εν μέσω της σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Στα τέλη Αυγούστου, ο Ζελένσκι δημοσίευσε μια εικόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με έναν Ουκρανό στρατιώτη να φορά το σύμβολο της 1ης Μεραρχίας της Γαλικίας. Τα στρατεύματα του Κιέβου έχουν επίσης εντοπιστεί να φορούν σύμβολα της περιβόητης 36ης Μεραρχίας Γρεναδιέρων Waffen των SS, μιας από τις χειρότερες εκδικητικές μονάδες των Ναζί, της 3ης Μεραρχίας Panzer SS «Totenkopf», και διάφορες σβάστικες και άλλα ακροδεξιά σύμβολα.

Η Ουκρανία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει ενσωματώσει ανοιχτά νεοναζιστικές πολιτοφυλακές στον εθνικό της στρατό. Αυτές οι μονάδες περιγράφονταν κάποτε από τα δυτικά συστημικά μμε ως «νεοναζί», αλλά σήμερα,εν μέσω της σύγκρουσης μεταξύ Κιέβου και Μόσχας,  αναφέρονται ως «ακροδεξιές ομάδες»  .


Ἐν τῷ μεταξύ οἱ Καναδοί,πού νοιώθουν στό πετσί τους καί στήν τσέπη τους βεβαίως, τί σημαίνει κυβέρνησις Τρυντώ, συγκεντρώθηκαν ἔξω ἀπό τό ξενοδοχεῖ ο πού φιλοξενήθηκε ἡ συνάντησις μέ τό Ζελένσκυ καί τούς περιποιήθηκαν ἀναλόγως...


Ὁ Φιντελίτο ὅμως χαιρετᾷ ἐγκαρδίως τόν παλαίμαχο οὐκρανό ναζιστή. Ὁ Φιντελίτο τῶν LGBTQ+++++ καί παντός ἄλλων δικαιωμάτων ὑπερασπιστής ἀγαπᾷ καί τούς ΝΕΟΝΑΖΙ ἀρκεῖ νά βρίσκονται " στήν φωτεινή πλευρά τῆς ἱστορίας" ὅπως λέει καί τό Ζελένσκυ ...! 



Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,πως και δεν πήγαν να τον συλλάβουν οι πράκτορες της Μοσάντ,όπως έχουν κάνει στο παρελθόν,και να τον δικάσουν στο Ισραήλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διότι ὅπως ἔχομε ξαναγράψῃ,ὑπάρχουν οἱ κακοί ἀλλά καί οἱ καλοί ναζί. Στήν περίπτωσιν τῶν οὐκρανοναζί ἔχομε τούς ...καλούς.
      https://sxolianews.blogspot.com/2022/02/blog-post_53.html
      https://sxolianews.blogspot.com/2022/03/blog-post_98.html
      Αὐτούς πού μᾶς ἐξυπηρετοῦν δῆλα δή.

      Εἶδες πῶς γράφει πιό πάνω στό θέμα :

      « .... Η Ουκρανία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει ενσωματώσει ανοιχτά νεοναζιστικές πολιτοφυλακές στον εθνικό της στρατό. Αυτές οι μονάδες περιγράφονταν κάποτε από τα δυτικά συστημικά μμε ως «νεοναζί», αλλά σήμερα,εν μέσω της σύγκρουσης μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, αναφέρονται ως «ακροδεξιές ομάδες» .. »

      Μέ ἄλλα λόγια εἶναι ἁπλῶς "ἀκροδεξιοί" ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

      Διαγραφή
    2. Ἕνας " ἀκροδεξιός", ὁ 100χρονος,ἐνταγμένος κατά τόν Β΄Π.Π. στήν 14η Μεραρχία Γρεναδιέρων Βάφεν SS, Γιάροσλαβ Χούνκα πού ἐξυπηρετεῖ τήν διεφθαρμένη δύσιν. Ἤ μᾶλλον ὅπως τήν λέει ὁ Ποῦτιν : "τό δυτικό μπλόγκ" πού ἔχουν κάνει σάν τά μοῦτρα τους οἱ ΗΠΑ .

      Εἶδες πῶς τόν χαιρετοῦν ; μέσα ἀπό τήν καρδιά τους !

      Διαγραφή
    3. Ἄ καί κάτι ἀκόμη.
      Ἐάν ἦσαν τόσο ὑπερήφανοι γιά τήν συμμετοχή τους στά ναζιστικά τάγματα τῶν Βάφεν Ές-Ές, οἱ Οὐκρανοί μετά τόν πόλεμο γιατί ἔφυγαν μετανάστες στόν Καναδᾶ ; Ὅπως καί ὁ ἐν λόγῳ 100χρονος πού ἀντιμετωπίζεται ὡς ..ἥρωας ;

      Ἕνα καλό ἐρὠτημα...

      Διαγραφή