" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

«οἱ ἀρουραῖοι φεύγουν πρῶτοι ἀπό τό πλοίο πού βυθίζεται».

Take the money and run! ... Ο αρχηγός του επιτελείου των ΗΠΑ ,στρατηγός Mark Milley,  αποσύρεται μετά το φιάσκο της Ουκρανίας.  ...Αρκετοί από το προσωπικό του Πενταγώνου φαίνεται να πιστεύουν ότι αυτό έχει να κάνει με την απόλυτη αποτυχία με το θέμα της Ουκρανίας. Ένας αξιωματικός του Πενταγώνου είπε ότι «οι αρουραίοι φεύγουν πρώτοι από το πλοίο που βυθίζεται»henrymakow.com)

 Ο στρατηγός Mark Milley, Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου, «αποσύρεται» στα τέλη αυτού του μήνα. Αρκετοί από το προσωπικό του Πενταγώνου φαίνεται να πιστεύουν ότι αυτό έχει να κάνει με την απόλυτη αποτυχία με το θέμα της Ουκρανίας. Ένας αξιωματικός του Πενταγώνου είπε ότι «οἱ ἀρουραῖοι φεύγουν πρῶτοι ἀπό τό πλοίο πού βυθίζεται».

Σε ένα μήνυμα για το πόσο απρογραμμάτιστη φαίνεται να είναι αυτή η "συνταξιοδότηση", ο Milley είπε στους δημοσιογράφους ότι "δεν ξέρει ακόμη πού θα ζήσει, λέγοντας στη γυναίκα του γελώντας "μπορούμε να πάμε στο Dicks και να πάρουμε μια σκηνή. Είμαι καλός με αυτό το θέμα. Ζούσαμε σε μια σκηνή πριν».

Εκ πρώτης όψεως, τέτοια λόγια δεν δίνουν την εντύπωση ότι επρόκειτο για μια μακροχρόνια προγραμματισμένη συνταξιοδότηση και δίνουν αξιοπιστία στην ιδέα ότι κάτι απροσδόκητο αναγκάζει τον Στρατηγό να φύγει. Στο μυαλό πολλών ανθρώπων, η ήττα της Ουκρανίας από τη Ρωσσία είναι ο προφανής καταλύτης για την μάλλον ξαφνική αποχώρηση του Milley.

Σε καμμία περίπτωση δεν υποστηρίζω τον στρατηγό Milley. Μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2020, όταν ο Milley έγραψε μια επιστολή -υπογεγραμμένη επίσης από τους υπόλοιπους Γενικούς Αρχηγούς- λέγοντας στα μέλη των ενόπλων δυνάμεων ότι θα υπηρετούσαν τον Τζο Μπάιντεν, παρά αυτό που είδα ως σαφή και προφανή εκλογική νοθεία που έβαλε τον Μπάιντεν παράνομα στην εξουσία, σκέφτηκα ότι ο Milley θα έπρεπε να είχε φύγει. Αντί να υπερασπιστεί την πραγματική ψήφο που επανεξέλεξε τον Τραμπ, ο Milley αγκάλιασε την παράνομη «νίκη» του Μπάιντεν. Μου ανακάτεψε στο στομάχι.

Μόλις ανέβηκε ο Μπάιντεν, όλο το θέμα στην Ουκρανία φούντωσε ξανά. Είχε καταλαγιάσει κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο μέσα σε λίγες εβδομάδες από την αποχώρηση του Τραμπ, ο πόλεμος επανήλθε στην ημερήσια διάταξη στην Ουκρανία.  

Αυτή η ατζέντα έφτασε στο αποκορύφωμά της τον Φεβρουάριο του 2022, όταν η Ρωσσία, έχοντας κάνει κάθε διπλωματική προσπάθεια που μπορούσε να φανταστεί κανείς, έπρεπε να στείλει στρατεύματα πέρα ​​από τα σύνορα της Ουκρανίας για να προστατεύσει τη Ρωσσία από τη συνεχιζόμενη επέκταση του ΝΑΤΟ και από την τοποθέτηση αμερικανικών πυραύλων στο έδαφος της Ουκρανίας.

Λοιπόν, εδώ είμαστε, 19 μήνες στην Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση της Ρωσίας (SMO) για την «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζισμό» της Ουκρανίας, και η Ρωσία είναι ο μεγάλος νικητής.  

Ακόμη και πιστοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ όπως η Πολωνία, το δείχνουν ξεκάθαρα. Μόλις χθες, ο Πρόεδρος της Πολωνίας είπε ότι «η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ τώρα αποκλείεται».

Το φιάσκο της Ουκρανίας καταρρέει μέρα με τη μέρα και δεν υπάρχει σωτηρία.

Υποψιάζομαι - αλλά δεν μπορώ να αποδείξω - ότι ο Milley ήταν μεταξύ των "γερακιών" ( νεο-φιλελέ ἁρπακτικά) που ωθούσαν αυτό το φιάσκο Ουκρανίας-Ρωσίας. Ίσως παραπλανημένος από τη δική του προπαγάνδα, ο Milley δεν φαινόταν ποτέ να συνειδητοποιεί ότι η Ουκρανία δεν είχε ποτέ τύχη ενάντια στη Ρωσσία.   

Τώρα που το θέμα της Ουκρανίας καταρρέει, ο Milley εξαναγκάζεται σε συνταξιοδότηση.

Καλά ξεμπερδέματα.

Ἀπό : halturnerradioshow.com

Take the money and run!  Ἀπό τόν τίτλο ταινίας τοῦ Γούντυ Ἄλλεν. Πολύ γέλιο !!! Δεῖτε την.


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου