" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Ἄνθρωπε,ἀναλογίσου τίς εὐθύνες σου γιά τήν σύγχρονη κατάντια τῶν κοινωνιῶν μας...


 Ἔγραφε ἐχθές ὁ φίλος μας Δημήτρης Σαλαπάτας : 

« Δεν υπάρχει μεγαλύτερη  απόδειξη της δυσωδίας και της προχωρημένης σήψης αυτής της κοινωνίας από το γεγονός πως όλοι ξέρουμε ότι αν ο δολοφονημένος επιβάτης ήταν οποιοσδήποτε  φραγκάτοςcelebrity, "επώνυμος" του κώλου, κανείς δεν θα τον πέταγε σαν σκουπίδι από τον καταπέλτη του πλοίου στη θάλασσα..»

Καί ναί ἔτσι ἀκριβῶς συμβαίνει στίς κοινωνίες πού ἔχουν καταπέσει σέ ἠθική παρακμή. Σέ σχόλιό της ἡ ἀγαπητή Σοφία μᾶς ἔδωσε τήν ἀπάντησιν : 

Πράγματι τό γεγονός συνέβη τό 2015. Διαβάζουμε σχετικῶς : 

...μεγάλη αναστάτωση κατάφερε να προκαλέσει η Ελένη Μενεγάκη με την απόφασή της να ταξιδέψει στην Άνδρο. Η παρουσιάστρια πριν από λίγες μέρες έφυγε από την Αθήνα με προορισμό τα Άχλα, ώστε να συναντήσει τον σύντροφό της Μάκη Παντζόπουλο, αλλά δεν πήγαν όλα όπως τα είχε προβλέψει η παρουσιάστρια, αφού φαίνεται ότι καθυστέρησε στη διαδρομή για το πλοίο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει τον απόπλου του πλοίου . Η καθυστέρηση είχε παρατράγουδα, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών, το πλοίο καθυστέρησε να φύγει από τη Ραφήνα περισσότερο από μισή ώρα. Η αναχώρησή του ήταν προγραμματισμένη για τις 7.50 το πρωί και το πλοίο αναχώρησε στις 8.30, αφού πρώτα ένα μαύρο τζιπ με σκούρα τζάμια μπήκε με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα μέσα στο πλοίο. Στο τζιπ βρισκόταν η Ελένη Μενεγάκη, που σύμφωνα με τα γραφόμενα έδωσε εντολή να την περιμένει το πλοίο ώστε να μην το χάσει! Πολλοί από τους επιβάτες ενοχλήθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν έντονα στα μέλη του πληρώματος".
( ἀπό ἐδῶ

πρέπει νά ἔχῃς τά ...φόντα γιά νά μπῆς στήν κατηγορία τῶν διασήμων προσώπων πού ὑπηρετοῦν οἱ πάντες ! ( φωτό-στιγμιότυπα, 1,2,3 διαβᾶστε τούς τίτλους ἀπό τίς παραπομπές τῶν φωτό καί θά καταλάβετε τί σημαίνει ὁ τίτλος τῆς ἀναρτήσεώς μας...)

Μέ ἄλλα λόγια μία τηλεπαρουσιάστρια τοῦ κώλου,κυριολεκτικῶς,ἔχει πολύ μεγαλύτερη ἀξία ἀπό τήν ζωή ἑνός ἁπλοῦ πολίτη πού ἀντιμετωπίζεται ὡς σκουπίδι

Γι᾿αὐτό σᾶς λέω ψᾶξτε τόν φταίχτη τῆς κατάντιας τῶν ἀνθρωπίνων κοινωνιῶν στούς ἴδιους τούς κατοίκους. Πρωτίστως...


Ἀπανθρωπιά, Σκληρότητα, Ἀποκτήνωσις !


Ἡ Πελασγική

5 σχόλια:

  1. Θα το πω γιατι θα σκασω.

    Η Χρυση Αυγη τωρα, θα ηταν τουλαχιστον αντιπολιτευση αν οχι κυβερνηση (που θα ειχε βαλει τα δυο ποδια σ' ενα παπουτσι στους οποιους Μητσοτακηδες κυβερνουσαν), αλλα χαρις των εβραιων και των ελληνοφωνων δημοκραταραιων προδοτων τυπου Σαμαροσκυλου, βρισκεται στην φυλακη.
    Αν δεν το χετε καταλαβει "κωλοελληνες", ζειτε απο τυχη.
    Υπαρχει "ελληνοφωνο κρατος" ΜΟΝΟ για να σας αρπαζει τα λεφτα με οιανδηποτε τροπο.
    Εγω αποποιουμαι της Ελληνικης μου ιθαγενειας και μετακομιζω στην Μοσχα.
    Σας ευχομαι καλη τυχη.

    Και να σας θυμισω τους προφητικους στιχους εκεινου του κομμουνιου που ΚΑΤΙ θα ηξερε με τα κομμουνιστο-παρασιτα που ανακατευεται ολη του τη ζωη.
    "500 χρονια δυσης απο δω κι εμπρος θα ζησεις κωλοελληνα"
    Και μη νομιζετε οτι η Δουρου, που στριγγλιζε, η ΧΑ θα παει την Ελλαδα 500 χρονια πισω, οτι θα παει φυλακη για τα εγκληματα που εχει διαπραξει, γιατι την προστατευουν οι εβραιοι.
    Δεν εχετε δει οτι οπου εβραιογιορτη και ολοκαυτωμα η Δουρου πρωτη;

    Για την ωρα δειτε απο μαγνητοσκοπηση τι χρωμα βρακι φοραει η καθε τηλεβιζιτα που μεχρι ν' "ανεβει" στην καριερα της, ειχαν αναστεναξει οι τουαλλετες, οι διαδρομοι, τα κλειδαμπαρωμενα γραφεια και τα σκοτεινα στουντιο των τσοντοκαναλων.

    Καλην σας εσπεραν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν διαφωνῶ πουθενά.
      Ἀλλά ὄχι νά τούς χαρίσω τήν Ἑλλάδα. ΠΟΤΕ !
      Αὐτοί θά χαθοῦν ὅπως τό μυρμήγκι πού βγάζει φτερό.

      Υ.Γ. Βεβαίως τήν Ῥωσσία τήν ἀγαπῶ,τό ἴδιο καί τόν Πούτιν καί δέν λέω ποτέ ὄχι γιά κάποια βόλτα ἀπό ἐκεῖ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή

  2. Αυτό τό διάβασα εδώ καί τιτλοφορείται:

    Συγκλονίζει η περιγραφή επιβάτιδας για τον Α.Καρυώτη:
    «Τον πνίξατε τον άνθρωπο, πού είναι ο καπετάνιος;»
    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/sygklonizei-i-perigrafi-epivatidas-gia-ton-a-karyoti-ton-pniksate-ton-anthropo-pou-einai-o-kapetanios/
    Κι αυτό τό απόσπασμα από τό κείμενο, θα 'λεγα, ο επίλογος ...
    ------------------
    Πρόκειται για μια ακραία πράξη βίας και απεικονίζει την παρακμή της ανθρώπινης αξίας. Δεν θα μας καταστρέψει ως ανθρώπινο είδος καμιά τεχνητή νοημοσύνη. Εμείς οι ίδιοι καταστρέψαμε το είδος μας. Το διαφθείραμε. Αποκτηνωθήκαμε. Απευαισθητοποιηθήκαμε. Για ποια ενσυναίσθηση μιλάμε; εδώ δεν έχουμε πια καμιά αίσθηση λογικής και πράξης. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Με τι εξουσία, με τι λογική, με τι καρδιά το έκανε αυτό; Το τέρας έχει πάρει σάρκα και οστά και μορφή. Κανένας σεβασμός δεν υπάρχει στον συν-άνθρωπο. Πρέπει να εξανθρωπιστούμε. Μόνο ντροπή».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὅσα καί νά ποῦμε λίγα εἶναι. Μά νομίζω πώς τό χειρότερο θά εἶναι ὅταν ...ξεχάσουμε...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή