" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Ὁ Μάσκ ἀπειλεῖ νά μηνύσῃ τήν ἑβραϊκή ὀργάνωση ADL


 Ο Έλον Μασκ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, το οποίο μετονόμασε σε X, ανεβάζει στα ύψη την κριτική του για την εβραϊκή οργάνωση Anti-Defamation League εν μέσω μιας επιθετικής εκστρατείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον της οργάνωσης.

Το ADL «είναι ειρωνικά οι μεγαλύτεροι παραγωγοί αντισημιτισμού σε αυτήν την πλατφόρμα!» Ο Μασκ δημοσίευσε το πρωί της Δευτέρας . Η ανάρτηση ήταν ως απάντηση σε ένα βίντεο κλιπ στο οποίο ο Άλεξ Τζόουνς, ένας θεωρητικός συνωμοσίας, αποκαλούσε το ADL «υπέρ του Χίτλερ» στο talk show του. 

Ὁ πρόεδρος τοῦ ADL Στίβεν Γκρίνμπλατ ἔχει ἐγκληθεί ἀπό χρήστες τοῦ "X", ἐκτός ἀπό τόν Μάσκ, γιά χρήση «τακτικῶν ἐκφοβισμοῦ» ( ἀπό : Ο Elon Musk, ορκίζεται να μηνύσει την ADL για 22 δισεκατομμύρια δολάρια )

Ο Μασκ εξήγησε ότι το ADL ήταν επιθετικό προτρέποντας στην απαγόρευση των λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για «ακόμη και για μικρές παραβάσεις», περιγράφοντάς το ως « προσπάθεια να καταστρέψει την πλατφόρμα ». Σε άλλη ανάρτηση , συμφώνησε με έναν χρήστη που πρότεινε ότι το ADL δεν αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των Εβραίων.

Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, ο Μασκ άφησε να εννοηθεί ότι επρόκειτο να καταθέσει αγωγή 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά του ADL. «Με βάση αυτά που έχουμε ακούσει από τους διαφημιστές», έγραψε ο Μασκ , «Το ΑDL φαίνεται να ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος της απώλειας εσόδων μας. Παρέχοντάς τους το μέγιστο όφελος από την αμφιβολία, δεν βλέπω κανένα σενάριο όπου να ευθύνονται για λιγότερο από το 10% της καταστροφής της αξίας, άρα ~4 δισεκατομμύρια δολάρια».

Το ADL δήλωσε τη Δευτέρα ότι ως θέμα πολιτικής δεν σχολιάζει νομικές απειλές.

πρόσθεσε ο Μασκ : «Για να είμαι πολύ σαφής, είμαι υπέρ της ελευθερίας του λόγου, αλλά κατά του αντισημιτισμού κάθε είδους». 

Η εχθρότητα μεταξύ του Μασκ και του ADL χρονολογείται από το περασμένο φθινόπωρο όταν ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ανέλαβε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Μασκ διέλυσε την ομάδα ασφαλείας του Twitter και επέτρεψε να επιστρέψουν οι νεοναζί και οι αντισημίτες . Εκείνη την εποχή, το ADL κάλεσε τους διαφημιστές να μποϊκοτάρουν το Twitter.

Το κλιπ του Τζόουνς δημοσιεύτηκε από τον @keithwoodsyt, ένα ψευδώνυμο για τον ακροδεξιό Ιρλανδό ακτιβιστή Keith O'Brien που ηγείται μιας εκστρατείας κατά του ADL στο Twitter χρησιμοποιώντας το hashtag #BantheADL. Η εκστρατεία ισχυρίζεται ότι το ADL εμποδίζει την ελευθερία του λόγου προτρέποντας τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αναλάβουν δράση κατά των νεοναζί και άλλων εξτρεμιστών που διαδίδουν αντισημιτισμό, ρατσισμό και άλλες μορφές φανατισμού.

Ο Μασκ ενέκρινε την προσπάθεια την περασμένη εβδομάδα.

Ο Andrew Torba, ο ιδρυτής της Gab, μιας ακροδεξιάς πλατφόρμας κοινωνικών μέσων, ο οποίος είναι γνωστός για την κοινή χρήση αντισημιτικών αναρτήσεων στο διαδίκτυο , υποστήριξε επίσης το hashtag #BanTheADL.

Σε μια δήλωση την περασμένη εβδομάδα ως απάντηση στην εκστρατεία, το ADL είπε ότι «δεν ήταν έκπληξη, αλλά δεν πτοήθηκε που αντισημίτες, λευκοί υπέρμαχοι, θεωρητικοί συνωμοσίας και άλλα τρολ εξαπέλυσαν συντονισμένη επίθεση στην οργάνωσή μας. Αυτό το είδος των πραγμάτων δεν είναι κάτι καινούργιο». Πρόσθεσε ότι η επίθεση ακολουθεί «μια συνάντηση με την ηγεσία του X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter, που ξεκάθαρα αναστάτωσε αυτές τις μισητές ομάδες».

Το ADL συνεχίζει να ρίχνει χρήματα στα ταμεία του Twitter διαφημίζοντας στην πλατφόρμα. Το ADL «πρέπει να βρίσκεται εκεί που βρίσκονται οι αντισημίτες και οι εξτρεμιστές», είπε ένας εκπρόσωπος στον Forward τον περασμένο μήνα. «Πρέπει να μπορούμε να προσεγγίζουμε τους ανθρώπους».

Ἀπό : forward.com


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Την ΑΛΗΘΕΙΑ και το ΦΩΣ δεν μπορουν να το κρυψουν οι εγκληματιες εβραιοι!

    Διαβαζω:
    «Η σκιώδης κυβέρνηση μπορεί να δολοφονήσει τον γιο μου» -
    Απίστευτο ξέσπασμα του πατέρα του Musk - Ο πόλεμος με τους Εβραίους!

    https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/694783/i-skiodis-kyvernisi-borei-na-dolofonisei-ton-gio-mou-apistefto-ksespasma-tou-patera-tou-elon-musk-fovamai-gia-afton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πῶς τό λέει ὁ Jonathan Greenblatt τῆς πιό σιχαμερῆς ὀργανώσεώς τους τήν ADL ( ὁ λόγος γιά ἐκεῖνον τόν καράφλα πού βλέπουμε στό ἀνωτέρῳ θέμα,στήν φωτό μέ τόν Μάσκ) εἶπε ; «Ο Elon Musk υποκινεί τη βία κατά των Εβραίων ασκώντας μας κριτική».

      Μέ ἄλλα λόγια λέει "μήν μᾶς ἀσκεῖτε κριτική διότι ὑποκινεῖτε τήν βία ἐναντίον μας".

      Τώρα τί νά τούς πῆς ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  2. Ο Greenblatt οπως και ο προηγουμενος Foxman ειναι δυο ελεεινοι και τρισαθλιοι εβραιοι.
    Αυτο ομως που θα επρεπε να αναρωτηθουν οι εβραιοι γενικως, ειναι η εξης ερωτησις:
    "Γιατι εμεις";
    Βεβαια δεν θετουν αυτο το ερωτημα στην χαβρα τους γιατι γνωριζουν πολυ καλα την απαντηση.
    Διοτι αυτοι ειναι οι Παγκοσμιοι Εγκληματιες.
    Οποτε εχουμε ενα προβλημα με τους περιβαλλοντολογους σαν τον Τρεμοπουλο και γενικοτερα αυτους τους ....πιστημονες που ενδιαφερονται για την μολυνση του περιβαλλοντος και τους φταιει μονο το καρβουνο.
    Πεισατε τους εβραιους να εξαφανιστουν απο προσωπου Γης, γιατι με την παρουσια τους μολυνουν το περιβαλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. « Βεβαια δεν θετουν αυτο το ερωτημα στην χαβρα τους γιατι γνωριζουν πολυ καλα την απαντηση.»

      Μά ἀκριβῶς,λέμε !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή