" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Ποιός διαμορφώνει τήν Σκέψιν μας ;

φωτό
Γράφει ὁ Richard Knight 
 
Κανείς που διαβάζει αυτό δεν χρειάζεται να πει ότι οι Εβραίοι είχαν μεγάλη επιρροή στη Δύση τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτό που μπορεί να μην είναι ευρέως κατανοητό είναι η επίδραση που είχαν ειδικά στον τρόπο που σκεφτόμαστε.

Στο πέρασμα των αιώνων, ο δυτικός νους έχει δείξει ότι είναι ευθύς, θετικιστής και εμπειρικός παρά μυστικιστικός, διαισθητικός ή μαγικός. Αν ο δυτικός άνθρωπος βλέπει κάτι, πιστεύει ότι είναι εκεί και πιστεύει ότι ο τρόπος για να το καταλάβει είναι κοιτάζοντας το πιο προσεκτικά. Δεν υποθέτει ότι τα μάτια του τον εξαπατούν ή ότι η πραγματικότητα είναι όπως περιγράφεται από μια αρχή που δεν πρέπει να αμφισβητηθεί. Το ότι κάτι φαίνεται διαφορετικό από διαφορετικές οπτικές γωνίες δεν τον κάνει να πιστεύει ότι δημιουργείται από τις αντιλήψεις του, ούτε φαντάζεται ότι είναι προϊόν προτιμήσεων ή δηλώσεων του. Διακρίνει αυτό που υπάρχει εκεί έξω, το αντικείμενο, από τον εαυτό του, το υποκείμενο, και προσπαθεί να κάνει τις απόψεις του να ταιριάζουν με την πραγματικότητα. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει ν᾿ αντιληφθεί τον κόσμο γύρω του.

Τουλάχιστον, αυτό συνέβαινε πάντα, αλλά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισε να αλλάζει, κυρίως λόγω τριών πνευματικών μορφών, δηλαδή του σχετικισμού, του κοινωνικού κονστρουκτιβισμού ( Στα διεπιστημονικά πεδία της κοινωνιολογίας, της κοινωνικής οντολογίας και της θεωρίας της επικοινωνίας, ο κοινωνικός κονστρουκτιβισμός χρησιμεύει ως ένα θεωρητικό πλαίσιο που προτείνει διάφορες πτυχές της κοινωνικής πραγματικότητας -όπως έννοιες , πεποιθήσεις , κανόνες και αξίες- διαμορφώνονται μέσω συνεχών αλληλεπιδράσεων και διαπραγματεύσεων μεταξύ των μελών της κοινωνίας αντί της καθαρής αντικειμενικής παρατήρησης της φυσικής πραγματικότητας . Η θεωρία του κοινωνικού κονστρουκτιβισμού υποστηρίζει ότι πολλά από αυτά που τα άτομα αντιλαμβάνονται ως «πραγματικότητα» είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα μιας δυναμικής διαδικασίας κατασκευής που επηρεάζεται από κοινωνικές συμβάσεις και δομές... ἐδῶ  Ἐπίσης, περάστε κι᾿ἀπό ᾿δῶ νά διαβάσετε γιά τό πῶς λειτουργεῖ ἡ ἐν λόγῳ θεωρία στήν ἐκπαίδευσιν) και του μεταμοντερνισμού, που είναι η αιτία μεγάλης ζημιάς Η Δύση έκανε στον εαυτό της εκείνη την περίοδο. Τους οφείλουμε σε μεγάλο βαθμό στους Εβραίους.

Ο σχετικισμός διακρίνεται σε τρία είδη: ηθικός, πολιτισμικός και γνωσιολογικός. Ο ηθικός σχετικισμός αρνείται ότι υπάρχουν απόλυτες ηθικές αξίες. Ο πολιτισμικός σχετικισμός υποστηρίζει ότι κανένας πολιτισμός δεν έχει μεγαλύτερη αξία από έναν άλλον, ούτε πρέπει να κρίνουμε έναν άλλο πολιτισμό με τα δικά μας πρότυπα. Σύμφωνα με τον γνωσιολογικό σχετικισμό, η γνώση ενός ατόμου είναι σχετική με τις υποθέσεις ή την άποψή του. Κάποιος που ισχυρίζεται ότι ξέρει κάτι δεν το ξέρει πραγματικά, είναι ακριβώς όπως του φαίνεται από την «προοπτική» του.

Το κύριο αποτέλεσμα του σχετικισμού είναι να υπονομεύει την αυτοπεποίθηση κάποιου. «Νόμιζα ότι αυτό ήταν σωστό και αυτό ήταν λάθος», σκέφτεται κανείς, «αλλά ίσως έκανα λάθος». «Σκέφτηκα ότι ήταν αρκετά λογικό να περιμένω από τον γείτονά μου να σταματήσει να παίζει δυνατά την μουσική στις έντεκα το βράδυ, αλλά ίσως αυτή είναι απλώς η κουλτούρα μου». «Νόμιζα ότι ο πάγος επέπλεε στο νερό, αλλά ίσως δεν το ήξερα πραγματικά. Ίσως κανείς δεν ξέρει τίποτα πραγματικά».

Ο ηθικός σχετικισμός μπορεί να κάνει την ηθική σχετική με πολλά πράγματα. Σε ένα ντοκιμαντέρ, ο Louis Theroux το έκανε σχετικά με το άτομο. Περιέγραψε ότι μια εργαζόμενη του σεξ είχε δύσκολα παιδικά χρόνια ( ἐδῶ) . Εξήγησε ότι όταν είσαι δεκατεσσάρων και δεν πας σχολείο, δεν συνειδητοποιείς ότι είναι απλώς σεξουαλικό αν κάποιος δείχνει ενδιαφέρον για σένα. Τώρα, έχει τόσες πολλές εμπειρίες που μπορεί να κάνει σεξ με οποιονδήποτε. Απευθυνόμενος στον θεατή, ο Theroux δεν ρώτησε αν η πώληση σεξ ήταν λάθος αλλά αν ήταν λάθος για εκείνη . Ίσως δεν ήταν, πρότεινε, αν μπορούσε να είναι λάθος για κάποιον άλλο.

Ο πολιτισμικός σχετικισμός προωθήθηκε εντατικά τη δεκαετία του 1990. «Όλοι οι πολιτισμοί έχουν ίση αξία» ήταν ένα σταθερό μάντρα των μέσων ενημέρωσης. Μια τέτοια περίπτωση προέκυψε όταν μία Αϊτινή που ζούσε στο Λονγκ Άιλαντ προσέλαβε έναν επαγγελματία βουντού για να διώξει τα πνεύματα που νόμιζε ότι είχε αφήσει ο πατέρας της στο σπίτι της, προκαλώντας ανησυχητικούς ήχους από το υπόγειο.[ἐδῶ,τό τελευταῖο θέμα]. Έριξε πάνω της ένα σεντόνι, το έλουσε με κολόνια και έβαλε φωτιά, χωρίς να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο με τα εγκαύματα τρίτου βαθμού μέχρι το επόμενο απόγευμα. Όταν κατηγορήθηκε για απόπειρα φόνου, η υπεράσπισή του ήταν ότι ασκούσε μόνο τη θρησκεία του. Ένας εκπρόσωπος της Αϊτής εξήγησε ότι οι Αϊτινοί, όπως και άλλες εθνοτικές μειονότητες, είχαν φέρει μαζί τους τον πολιτισμό τους στην Αμερική. Ποιοι ήταν οι Αμερικανοί για να τους κρίνουν;

Ούτε ο γνωσιολογικός σχετικισμός έχει πολλά αποτελέσματα. Μπορεί να είναι αλήθεια ότι η επιστημονική γνώση είναι μόνο προσωρινή καθώς βαδίζει προς την αλήθεια ή κάνει περιστασιακά λανθασμένες στροφές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σχετική με μια άποψη. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ένας σημαντικός όγκος γνώσης έχει καθιερωθεί αναμφισβήτητα κατά τη διάρκεια των αιώνων. Πόσες από τις χιλιάδες δηλώσεις σε ένα τυχαίο ιατρικό εγχειρίδιο μπορεί να είναι λάθος, για παράδειγμα; Αλλά ο γνωσιολογικός σχετικισμός έχει εισχωρήσει τόσο πολύ στην κουλτούρα μας ώστε να επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε, ωστόσο το έχει κάνει με μια ανατροπή. Αντί να κάνει τους ανθρώπους να αμφιβάλλουν για τις γνώσεις τους, τους κάνει να αισθάνονται ότι δικαιούνται να περιγράψουν οποιαδήποτε δήλωση που θέλουν να κάνουν ως αληθινή για αυτούς, ενώ πιθανώς πιστεύουν ότι άλλοι άνθρωποι μπορεί να «γνωρίζουν» το αντίθετο. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν εντελώς, την έννοια της γνώσης.

Thomas Kuhn  Πραγματική τρικυμία ἐν κρανίῳ...(φωτό)

Ο γνωσιολογικός σχετικισμός διαδόθηκε από τον Thomas Kuhn στο The Structure of Scientific Revolutions (1962),[η δομή των επιστημονικών επαναστάσεων.  ... η επιστημονική πρόοδος θεωρούνταν ως «ανάπτυξη-συσσώρευση» αποδεκτών γεγονότων και θεωριών. Ο Kuhn υποστήριξε ένα επεισοδιακό μοντέλο στο οποίο οι περίοδοι εννοιολογικής συνέχειας όπου υπάρχει σωρευτική πρόοδος, τις οποίες ο Kuhn ανέφερε ως περιόδους « κανονικής επιστήμης", διακόπηκαν από περιόδους επαναστατικής επιστήμης...ἐδῶ ] το οποίο υποστήριξε ότι η επιστημονική γνώση ήταν σχετική με ένα «παράδειγμα». Ο Τόμας Κουν ήταν Εβραίος (και από τούς δύο γονείς). Δεκαετίες νωρίτερα, ο πολιτιστικός και συνεπαγόμενος ηθικός σχετικισμός εισήχθη από τον Φραντς Μπόας, ο οποίος ήταν επίσης Εβραίος.

Ο κοινωνικός κονστρουκτιβισμός είναι η μόδα που ακολουθεί όποιος λέει ότι κάτι είναι απλώς ένα κοινωνικό κατασκεύασμα, κάτι που είναι εξαιρετικά δημοφιλές να πει κανείς. Το τι σημαίνει είναι ασαφές. Ίσως με το «κατασκευάζω» αυτοί που το λένε καταλαβαίνουν την έννοια. Ένα κοινωνικό κατασκεύασμα βρίσκεται στο μυαλό, και αν είναι απλώς ένα κοινωνικό κατασκεύασμα, δεν υπάρχει τίποτα που να αντιστοιχεί σε αυτό στην πραγματικότητα. Αλλά για να το δείξουν αυτό, οι κοινωνικοί δομιστές θα έπρεπε να παρουσιάσουν ένα επιχείρημα για να πουν ότι αυτό στο οποίο φαίνεται να αναφέρεται η έννοια δεν υπάρχει. Αντίθετα, φαίνεται να πιστεύουν ότι το έχουν αποδείξει αποκαλώντας το απλώς " κοινωνικό κατασκεύασμα".

Μερικές φορές, όταν οι άνθρωποι αποκαλούν πράγματα απλώς κοινωνικά κατασκευάσματα, εννοούν, τονίζοντας την κοινωνική πτυχή, ότι ο μόνος λόγος που πιστεύουμε ότι υπάρχουν είναι ότι έχουμε συμφωνήσει ότι υπάρχουν. Αλλά για να το αποδείξουν αυτό, θα πρέπει και πάλι να δείξουν ότι η πεποίθησή μας ότι υπάρχουν είναι εσφαλμένη.[ἐδῶ]

Σε ένα τρίτο σενάριο, οι κοινωνικοί δομιστές αποδέχονται ότι υπάρχουν κοινωνικά κατασκευάσματα, αλλά τονίζουν ότι τα έχουμε κατασκευάσει και ότι έχουμε κατασκευάσει μπορούμε να το αποδομήσουμε ή να σταματήσουμε να το κατασκευάζουμε. Μια φεμινίστρια μπορεί να το εφαρμόσει αυτό στις διαφορές μεταξύ των φύλων. Ναι, μπορεί να πει, τα φύλα διαφέρουν, αλλά εμείς οικοδομούμε τις διαφορές μεγαλώνοντας διαφορετικά αγόρια και κορίτσια, επομένως για να απαλλαγούμε από τις διαφορές χρειάζεται μόνο να αλλάξουμε τις πρακτικές ανατροφής των παιδιών μας. Αλλά αυτό έχει δοκιμαστεί και δεν λειτούργησε. Σε κάθε περίπτωση, κάθε γονιός γνωρίζει ότι τα αγόρια και τα κορίτσια διαφέρουν από τη φύση τους. Οι ενήλικες δεν χρειάζονται για να κατασκευάσουν κοινωνικά τις διαφορές.

Το μόνο πράγμα που οι κοινωνικοί δομιστές δεν περιγράφουν ως κοινωνικά κατασκευάσματα είναι εκείνα που είναι πραγματικά κοινωνικά κατασκευάσματα, όπως το χρήμα.[  John Searle, The Construction of Social Reality,1995]
Το μόνο που μεταμορφώνει ένα κομμάτι χαρτί σ᾿ ένα χαρτονόμισμα των δέκα δολαρίων και σημαίνει ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να αγοράσουμε πράγματα είναι το γεγονός ότι έχουμε συμφωνήσει ότι είναι ένα χαρτονόμισμα δέκα δολαρίων, το οποίο συμφωνήσαμε σημαίνει ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για αγοράζουν πράγματα με αυτό. Οι κοινωνικοί δομιστές δεν ενδιαφέρονται για αυτού του είδους τα παραδείγματα επειδή δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τις κοινωνικές κατασκευές. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ένας περίπλοκος όρος που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να πείσουν τον εαυτό τους ότι πράγματα που δεν τους αρέσουν, όπως οι διαφορές φύλου, είτε δεν υπάρχουν είτε μπορούν να απαλλαγούν από αυτά.

Τι θα μπορούσε να είναι πιο επιζήμιο από μια διανοητική μόδα που παρακινεί μια κοινωνία να επιδοθεί σε τέτοια αυτοπείθηση; Θα προχωρήσει στη βάση μιας λανθασμένης κατανόησης της πραγματικότητας και θα σπαταλήσει την ενέργειά του προσπαθώντας να απαλλαγεί από πράγματα, πιθανότατα έχοντας ξεχάσει γιατί πιστεύει ότι πρέπει να απαλλαγούμε από αυτά, που δεν θα εξαφανιστούν ποτέ.


Η κύρια πηγή του κοινωνικού κονστρουκτιβισμού ήταν ένα βιβλίο με τίτλο The Social Construction of Reality (1966) των Peter Berger και Thomas Luckmann, οι οποίοι και οι δύο ήταν Εβραίοι.

Ο μεταμοντερνισμός είναι μια ανόητη συλλογή ιδεών που έχουν σχεδιαστεί για να απευθύνονται στη θέληση για εξουσία και να βοηθούν τον επαναστατικό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Αποδίδεται κυρίως στον Michel Foucault, συγγραφέα του The Order of Things (1966), αλλά το ίδιο οφείλεται στον Jacques Derrida, ο οποίος έγραψε το Writing and Difference και το On Grammatology (και τα δύο το 1967). Ο Φουκώ δεν ήταν Εβραίος. Ο Ντεριντά ήταν.

Η βασική ιδέα του Ντεριντά είναι ότι βρισκόμαστε σε μια φυλακή γλώσσας από την οποία δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Η γλώσσα δεν μας αφήνει να αντιληφθούμε την πραγματικότητα, αλλά μας εμποδίζει να έρθουμε σε επαφή μαζί της, επομένως μια άποψη δεν αντιπροσωπεύει τον κόσμο, αλλά μπορεί να ονομαστεί μόνο μια «αφήγηση», η οποία δεν μπορεί να εκτιμηθεί ως αληθινή ή ψευδής. Αν πιστεύουμε ότι μια άποψη είναι αληθινή, ξεγελιόμαστε από μια ομάδα όπως οι Λευκοί ή οι άντρες, που έχουν τη δύναμη να επιβάλλουν τις απόψεις τους στους άλλους. Αυτό εννοούσε μια φεμινίστρια όταν περιέγραψε την αντικειμενικότητα ως ανδρική υποκειμενικότητα.[Adrienne Rich (1979) was quoted by Dale Spender, who was quoted by Roger Scruton in “Ideologically Speaking” in Leonard Michaels and Christopher Ricks (eds.), 1990, The State of the Language, Berkeley: University of California Press] Μια άποψη που ένας άντρας περιγράφει ως αντικειμενική, που σημαίνει ότι ισχύει για όλους, εκφράζει μόνο τις προκαταλήψεις του και επιδιώκει να προωθήσει τα τμηματικά του συμφέροντα, πιθανώς σε βάρος των γυναικών.

Για να αντιμετωπίσουν τέτοιες δυσάρεστες ομάδες, οι μεταμοντερνιστές αποφάσισαν ότι ήταν απαραίτητο να καταστήσουν «προνομιούχες» τις αφηγήσεις των γυναικών και των μη Λευκών. Είναι λοιπόν ο μεταμοντερνισμός που πρέπει να ευχαριστήσουμε για την ιδέα που υιοθέτησε η βρετανική αστυνομία ήδη από το 1983 ότι αν ένας μαύρος «αντιλαμβάνεται» ότι έχει δεχτεί ρατσιστική επίθεση από έναν Λευκό, τότε αυτό έχει συμβεί.[6] Οποιοσδήποτε ορισμός του «εγκλήματος μίσους» που χρησιμοποιείται σήμερα είναι αυτού του τύπου. Το κίνημα #MeToo ήταν εξίσου μεταμοντέρνο. Για να αποκαλυφθεί μια περίπτωση άντρα που κακομεταχειριζόταν μια γυναίκα, το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια γυναίκα να πει ότι την κακομεταχειρίστηκαν. Έτσι οι μη Λευκοί και οι γυναίκες «ενισχύθηκαν».

Όταν αισθάνεται την ανάγκη, ο μεταμοντερνισμός ξεχνά ότι η γλώσσα αποτελεί ένα αδιαπέραστο φράγμα ανάμεσα σε εμάς και την πραγματικότητα και λέει ότι μπορεί να την «κατασκευάσει». Γινόμαστε μάγοι, κάνοντας τα πράγματα αληθινά με απλό ισχυρισμό. Αυτή η πλευρά της φιλοσοφίας απεικονίστηκε από έναν κοινωνικό ψυχολόγο που έγραψε μια εργασία με τίτλο «Αυτοεκπληρούμενα στερεότυπα», η οποία εξηγούσε πώς επιμένουν στερεότυπα όπως των Ιταλών ως παθιασμένων.
Δεν αρνήθηκε ότι τα στερεότυπα ήταν αληθινά. Οι Ιταλοί είναι πραγματικά παθιασμένοι, υποστήριξε, αλλά μόνο επειδή έτσι περιγράφονται. Προφανώς ξεκίνησαν να μην είναι πιο παθιασμένοι από άλλους, και μετά για κάποιο λόγο οι άνθρωποι τους αποκαλούσαν παθιασμένους, κάτι που τους έκανε παθιασμένους. Η αφήγηση κατασκεύασε την πραγματικότητα. το στερεότυπο εκπληρώθηκε. Παρεμπιπτόντως, αυτός ο συγγραφέας ήταν Εβραίος και το άρθρο του εμφανίστηκε σε μια συλλογή που επιμελήθηκε μια Εβραία. ( Mark Snyder, 1988, Self-fulfilling stereotypes”, in Paula Rothenberg (ed.), Racism and Sexism: An Integrated Study, New York: St. Martin’s Press ) 

Από τέτοιους ακαδημαϊκούς, μέσω των διανοουμένων που διέδωσαν τις ιδέες τους, ο μεταμοντερνισμός ήρθε στο ευρύ κοινό, ξανά τη δεκαετία του 1990, την πρώτη δεκαετία της πολιτικής ορθότητας.[8]
Είναι πλέον τόσο οικείο που δύσκολα σηκώνει κανείς το φρύδι ( αποδοκιμάζεται) όταν ένας άντρας γράφει: «Είμαι γυναίκα γιατί λέω ότι είμαι. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο». Αλλά οι μεταμοντερνιστές είναι αθόρυβα επιλεκτικοί σχετικά με μέρη της πραγματικότητας που πιστεύουν ότι τα λόγια τους μπορούν να κυριαρχήσουν. Όταν αυτός ο άνθρωπος διαπιστώσει ότι του έχει τελειώσει το γάλα, δεν θα πει: «Έχω γάλα γιατί λέω ότι έχω. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο». Θα βγει και θα αγοράσει ένα μπουκάλι, όπως οποιοσδήποτε άλλος.

Ο μεταμοντερνισμός δίνει στους οπαδούς του μια ευχάριστη αίσθηση δύναμης. Αντιμετωπίζοντας ένα βιβλίο ιστορίας που λέει πράγματα που δεν τους αρέσουν, μπορούν να το απορρίψουν  ισχυριζόμενοι ότι απλώς προβάλλει τις προκαταλήψεις του συγγραφέα. Μπορούν να γελάσουν με τους ισχυρισμούς του για αντικειμενικότητα, λέγοντας ότι η αντικειμενικότητα είναι ανέφικτη. Στη συνέχεια, όταν βάλουν οι ίδιοι το στυλό στο χαρτί, μπορούν να προβάλουν τις δικές τους προκαταλήψεις με βάση το περιεχόμενο που λαχταρά η ψυχή τους, γιατί τι μπορεί να κάνει μια αφήγηση εκτός από τις προκαταλήψεις του συγγραφέα; Δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν να είναι αντικειμενικοί, γιατί ποιος μπορεί να είναι αντικειμενικός;

Ένα βιβλίο δεν χρειάζεται ποιότητα για να έχει επιρροή. αυτό που χρειάζεται είναι να προωθηθεί. Ο εκδότης το προωθεί σε δημοσιογράφους, οι οποίοι το προωθούν στο κοινό θαυμάζοντας κριτικές ή παραγγέλνουν κριτικές θαυμασμού από ακαδημαϊκούς. Το βιβλίο γεμίζει κάθε βιτρίνα βιβλιοπωλείου και αρχίζει να εμφανίζεται στις λίστες ανάγνωσης του κολεγίου. Όποιος θέλει να είναι ενημερωμένος φροντίζει να το έχει διαβάσει. Για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά, το βιβλίο χρειάζεται μόνο να επιλεγεί ως αλλαγή του κόσμου από κάποιον που βρίσκεται σε θέση κλειδί σε ένα δίκτυο καταλλήλων ανθρώπων, όπως, στην περίπτωση ενός βιβλίου που γράφτηκε από έναν Εβραίο, έναν Εβραίο που άλλοι Εβραίοι θα υπακούσουν. 
Υπάρχει όμως τέτοιο δίκτυο; 
Υπάρχουν Εβραίοι στις εκδόσεις, στη διαφήμιση, στα μέσα ενημέρωσης και στον ακαδημαϊκό χώρο; Η απάντηση είναι σα νά λέει κάποιος : οι αρκούδες ταιριάζουν στο δάσος; ( πού σημαίνει : ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ !!! ) 

Ένα άλλο σημαντικό εβραϊκό βιβλίο ήταν το The Autoritarian Personality (1950), ένα κομμάτι ψευδοεπιστήμης που υποτίθεται ότι έδειχνε ότι ο τυπικός λευκός Αμερικανός άνδρας ήταν ένας αρχάριος φασίστας. Βασίστηκε σε συνεντεύξεις για τις οποίες είναι δελεαστικό να πιστεύουμε ότι ερμηνεύτηκαν με βάση ένα προκαθορισμένο συμπέρασμα, βαθμολογώντας θέματα στην «κλίμακα F», όπου ένας παραδοσιακός σύζυγος και πατέρας θα βαθμολογούνταν ψηλά. Εβραίοι άνδρες δεν συμπεριλήφθηκαν στο δείγμα. Το βιβλίο χρησιμοποιήθηκε από μια γενιά κοινωνικών επιστημόνων για να αποκαλύψει μια βαθιά αρρώστια στην αμερικανική κοινωνία, την οποία ο φιλελευθερισμός και η ανεκτικότητα θα μπορούσαν να θεραπεύσουν. Εκδόθηκε από την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή με κύριο συγγραφέα τον Theodor Adorno, ήταν το πρώτο σημαντικό προϊόν της Σχολής της Φρανκφούρτης.

Το Ινστιτούτο είχε ιδρυθεί τη δεκαετία του 1920 από τον Felix Weil, ο οποίος ήταν Εβραίος, όπως και ο Theodor Adorno και τα άλλα κύρια μέλη της σχολής, δηλαδή ο Max Horkheimer, ο Erich Fromm και ο Herbert Marcuse. Οι συνεργάτες της, όπως ο Georg Lukacs, ο Walter Benjamin και ο Wilhelm Reich ήταν επίσης Εβραίοι
Ο Φρομ και ο Μαρκούζε έγραψαν βιβλία που επηρέασαν τη νεολαία της δεκαετίας του 1960.[9] Ο Marcuse έγινε ο «νονός» των ριζοσπαστών της πανεπιστημιούπολης εκείνης της δεκαετίας, με κυριότερους τους Art Goldberg, Jackie Goldberg, Abbie Hoffman, Michael Rossman, Jerry Rubin, Mario Savio, Jack Weinberg, Steve Weissman και, στη Γαλλία, τον Daniel Cohn-Bendit.( Πελασγ. : Μάης τοῦ ᾿68: Μία ἰουδαϊκή έπανάσταση-Ἡ Ὁμολογία  ) , οι οποίοι ήταν όλοι Εβραίοι εκτός από τον Μάριο Σάβιο. Αυτοί οι ακτιβιστές εφάρμοσαν την σιωπηρή ατζέντα της Εξουσιαστικής Προσωπικότητας από την αντίπαλη αρχή, καταφέρνοντας να γράψουν το τέλος της, συχνά γνωστό ως το τέλος του σεβασμού, ιδιαίτερα του σεβασμού προς τους Λευκούς. Οι οπαδοί τους συνέχισαν να εκπροσωπούνται καλά μεταξύ εκείνων που διευθύνουν τα ιδρύματά μας τα τελευταία 25 χρόνια. (Πελασγοἱ σχετικές μέ τήν Σχολή Φρανκφουρτης δημοσιεύσεις μας, ἐδῶ

Αν υπάρχει μια ιδέα που άρχισε να εφαρμόζεται στους Λευκούς μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν αυτή της ουσιαστικής φυλετικής ισότητας, η ιδέα ότι οι φυλές, όσο διαφορετικές και αν φαίνονται, είναι βασικά οι ίδιες. Αυτό σήμαινε ότι τυχόν διαφορές στις περιστάσεις τους πρέπει να οφείλονται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η κακομεταχείριση των Μαύρων από τους Λευκούς, επομένως καθώς διαδόθηκε η ιδέα, το ίδιο έγινε και με την έννοια της ενοχής των Λευκών. Για δεκαετίες τώρα η ιδέα της ουσιαστικής φυλετικής ισότητας, αν και είναι δύσκολο να συμβιβαστεί με προφανή γεγονότα, δεν αμφισβητείται.[10] 
Έχοντας ξεκινήσει με τον Φραντς Μπόας , έγινε δημοφιλής μετά τον πόλεμο από τη μαθήτριά του Ashley Montagu, η οποία ήταν Εβραία, και στη συνέχεια κυρίως από τους Stephen Jay Gould, Leon Kamin, Richard Lewontin και Steven Rose, οι οποίοι ήταν όλοι Εβραίοι.[11]

Σήμερα ακούμε συνήθως εκκλήσεις για τους Λευκούς να εξοντωθούν ή να αυτοκτονήσουν. Οι τίτλοι του αμερικανικού Τύπου μεταξύ 2015 και 2017 περιλαμβάνουν: «Τιτιβίσματα του καθηγητή ότι οι λευκοί πρέπει να αυτοκτονήσουν μαζικά», «Το μόνο που θέλω για τα Χριστούγεννα είναι η λευκή γενοκτονία» και «Ο καθηγητής του USC καλεί για ολοκαύτωμα εναντίον όλων των λευκών».[12]
Αυτές οι εκκλήσεις μπορούν να εντοπιστούν σε δύο πηγές. Το 1967 η Susan Sontag περιέγραψε περίφημα τη Λευκή φυλή ως τον καρκίνο της ανθρώπινης ιστορίας.[ “What’s Happening to America? ]

«Τό κλειδί γιά νά σωθῇ ἡ ἀνθρωπότητα εἶναι νἀ καταργηθῇ ἡ λευκή φυλή», μᾶς λέει ὁ Νόελ Ἰγνάτιεφ,πού ὡς ἑβραῖος φαίνεται νά μήν εἶναι ...λευκός !!! ( φωτό)

Οι λευκοί απείλησαν «την ίδια την ύπαρξη της ίδιας της ζωής», έγραψε. Τι κάνει κανείς με έναν απειλητικό για τη ζωή καρκίνο; Στη συνέχεια, το 1992 ο Noel Ignatiev από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ίδρυσε το περιοδικό Race Traitor με σύνθημα «Η προδοσία στη λευκότητα είναι πίστη στην ανθρωπότητα». Ο τρόπος για να σωθεί η ανθρωπότητα ήταν να «καταργηθεί η λευκότητα». Όπως γνωρίζουμε, αυτό είναι το μεγάλο καταργητικό κίνημα του σήμερα. Η Susan Sontag και ο Noel Ignatiev ήταν και οι δύο Εβραίοι.

Αυτό που αυτοαποκαλείται «κριτική φυλετική θεωρία», από την οποία πηγάζουν τώρα τα αιτήματα για τον αφανισμό των Λευκών από προσώπου γης, προέρχεται από την «κριτική θεωρία», τη βασική μέθοδο του πολιτισμικού μαρξισμού, που αργότερα ονομάστηκε πολιτική ορθότητα, που τώρα ονομάζεται αφύπνιση, που ξεκίνησε με τη Σχολή της Φρανκφούρτης.

Επιβαρυμένοι από περιττά αισθήματα ενοχής, με τα αιτήματα για την εξαφάνισή τους να ηχούν στα αυτιά τους και μετά από δεκαετίες έκθεσης στον σχετικισμό, τον κοινωνικό κονστρουκτιβισμό και τον μεταμοντερνισμό, δεν είναι περίεργο που πολλοί Λευκοί άνθρωποι δυσκολεύονται τώρα να σκεφτούν σωστά. 
Χωρίς την επιρροή των Εβραίων, αυτό μάλλον δεν θα ήταν έτσι. Θα ήμασταν ακόμα τόσο πνευματικά ικανοί όσο κάποτε.

Ἀπό : unz.com

Ἕνα πολύ καλό θέμα πού ἀξίζει νά διαβαστῇ. Εὐχαριστῶ τόν ἀναγνώστη μας πού μᾶς τό ἔστειλε. 


Ἡ Πελασγική

21 σχόλια:

  1. Διαβαζοντας το αρθρο βλεπω οτι οι εβραιοι πολιορκουν την λευκη φυλη και τον πολιτισμο της, παντιοτροπως και ποικιλοτροπως.
    Οχι μονο με τα οικονομικα μεσα που διαθετουν αγοραζοντας και διαφθειροντας τους παντες και τα παντα, αλλα και ....προσπαθωντας να τροποποιησουν την λογικη στην σκεψη μας.

    Αντε τωρα να εξηγησεις στον Ιπποκρατη αν ξανα ερχοταν στη ζωη ο ανθρωπος, οτι η ιατρικη του ηταν ετη φωτος πισω απ την ...ιατρικη τουτων εδω:
    https://www.youtube.com/watch?v=xk2v6WyoHUY

    Καλησπερα


    ΥΓ
    Γι αυτο λεω οτι Το Αιμα Αυτου θα τους πνιξει ολους τους και θαναι μερα μεσημερι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐπαναλαμβάνω καί πάλι αὐτό πού ἔγραψα στόν σχολιαστή 6:49 π.μ. :

      « ...Βεβαίως οἱ ἴδιοι ἴσως ποτέ νά μήν τό ἔκαναν ἄν δέν ὑπῆρχαν οἱ ἐπιτήδειοι πού τούς " ἄνοιξαν" τά μάτια...»

      Αὐτοί οἱ "ἐπιτήδειοι" πού εἶναι πίσω ἀπ᾿ὅλα τά κακά τῆς ἀνθρωπότητος ἐκμεταλλευόμενοι τούς πάντες καί τά πάντα γιά τόν δικό τους σκοπό.
      Ἐάν οἱ ἄνθρωποι,στήν συντριπτική τους πλειοψηφία ἀντιληφθοῦν,ἐν τέλει, τό κακό πού τούς ἔχει γίνει καί γίνεται ἀπό τούς συγκεκριμένους,δέν ξέρω ἐάν ἡ τύχη τους θά εἶναι ἐκείνη πού ἦταν πρό τοῦ ὁφέλους πού κέρδισαν ἀπό τόν Β΄Π.Π. Ἴσως νά εἶναι ἀκόμη χειρότερη...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    2. Μά τί ρατσισμός καί φονικό hate speech εκφέρεται 'δώ μέσα....πφφφ..

      Διαγραφή
    3. Εἶδες πόσο ῥατσιστές εἴμαστε ; Κακοί ἄνθρωποι...
      Αὐτός ὁ ἱστότοπος,ἕνα πρᾶγμα .....
      Πώ,πώ,πώ !

      Ὅπως τά λές.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  2. Όλο αυτό το μίσος κατά της λευκής φυλής είναι κατευθυνόμενο από τους εβραίους και δεν έχει καμία λογική βάση. Κλασικό παράδειγμα. Οι μαύροι που τους φέρνανε στην Αμερική για να δουλέψουν σκλάβοι στα μπαμπακοχώραφα. Σου λένε φταίνε οι λευκοί. Μα οι λευκοί πήγαιναν στα λιμάνια της δυτικής Αφρικής και αγόραζαν έτοιμο το "εμπόρευμα". Τους μαύρους τους είχαν αιχμαλωτίσει άλλοι μαύροι στο εσωτερικό της Αφρικής και τους πήγαιναν δεμένους στα λιμάνια για να τους πουλήσουν στους λευκούς. Νομίζετε ότι οι λευκοί οργάνωναν σαφάρι στο εσωτερικό της Αφρικής για να αιχμαλωτίσουν μαύρους; Αυτή την δουλειά την έκαναν οι μαύροι. Αυτοί οργάνωναν σαφάρι κυνηγούσαν τους άλλους μαύρους τους αιχμαλώτιζαν και τους πήγαιναν στα λιμάνια αλυσοδεμένους για να τους πουλήσουν σκλάβους στους λευκούς. Όσο φταίνε οι λευκοί που αγόραζαν τους μαύρους για να τους κάνουν σκλάβους άλλο τόσο φταίνε και οι μαύροι που κυνηγούσαν και αιχμαλώτιζαν τους άλλους μαύρους στο εσωτερικό της Αφρικής και τους πήγαιναν στα λιμάνια για να τους πουλήσουν. Όχι σου λένε δεν φταίνε οι μαύροι. Φταίνε οι λευκοί. Οι λευκοί είναι κακοί και οι μαύροι είναι καλοί. Μα οι μαύροι είναι χειρότεροι γιατί πούλαγαν σαν σκλάβους ανθρώπους της ίδιας ράτσας με αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή ἡ ἐπισήμανσις γιά τόν τρόπο ἀσκήσεως τοῦ δουλεμπορίου καί τήν εὐθύνη πού βαρύνει τούς ἴδιους τούς ἀνθρώπους τῆς μαύρης φυλῆς.
      Καί μάλιστα σήμερα ἔχομε μία ἐπανάληψιν αὐτοῦ,μέσῳ τοῦ συγχρόνου δουλεμπορίου πού ἀσκοῦν καί προστατεύουν μάλιστα,οἱ μαύροι τῆς Ἀφρικῆς μέσῳ τῆς πειρατείας.

      Βεβαίως οἱ ἴδιοι ἴσως ποτέ νά μήν τό ἔκαναν ἄν δέν ὑπῆρχαν οἱ ἐπιτήδειοι πού τούς " ἄνοιξαν" τά μάτια, τούς ἔδειξαν καί ὑπέδειξαν τούς τρόπους καί τίς ὀδούς γιά νά τό ἀσκήσουν αὐτό,μέ δέλεαρ τό χρῆμα !
      Καί ποιοί εἶναι τό γνωρίζουμε πολύ καλῶς ἀφοῦ καί οἱ ἴδιοι τό ὁμολογοῦν ἄνευ φόβου καί πάθους...

      https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhz7mBo3l4D9q6YIx8Zi8h3waOQTfMhNkczQGcjVbvaXhdeNwCVoFY_m1jVXj0bAiwjP3MK2WAkVNWp4-OJtSwwoFn64hL8xbXdVuIG1CA-vNbGzVEf505JuFVm1HFG9Q75P0toa0tvMoEzPenpxT1-JIBHhEjX-szKPAPoBF5k11j7a9z6MeVQjBMfh_0/s16000/hqdefault.jpg

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Πιθανον να υπηρχαν και μερικοι μαυροι που αιχμαλωτιζαν και πουλαγαν αλλους μαυρους στα σκλαβοπαζαρα.
      Τον πρωταρχικο ρολο ομως στα σκλαβοπαζαρα τον ειχαν οι εβραιοι.
      Οπως και σημερα δηλαδη, που εμπορευονται τον ανθωπινο πονο και δυστυχια που οι ιδιοι προκαλουν, ειτε μεσα απ' την πορνοβιομηχανια τους, εκμεταλλευομενοι φτωχα και νεαρα μεχρι ανηλικα κοριτσια και αγορια, ειτε μεσα απ' το εμποριο ανθρωπινων οργανων.

      Διαβαστε το βιβλιο:
      "Τhe secret relationship between blacks and Jews" (Nation of Islam)

      "An accurate accounting of the history of Blacks and Jews from the Columbian era to the Civil War, including the extensive record of Jewish slave trading in the western hemisphere.

      ΥΓ
      Πριν μερικα χρονια υπηρξε ενα αναλυτικο αρθρο σουηδικης εφημεριδας για το εμποριο ανθρωπινων οργανων στο οποιο ενεχονται εβραιοι (απ το Α μεχρι το Ω) αλλα φαινεται η αληθεια δεν τους αρεσει και το "εσβησαν" απ το διαδικτυο.

      Διαγραφή
    3. Kαλησπέρα.
      Αγαπητέ φίλε, δέν είναι ακριβώς έτσι.
      Στήν εξίσωση αυτή, ο κύριος συντελεστής δέν ήταν ούτε άσπρος ούτε μαύρος ούτε κι οποιουδήποτε άλλου χρώματος. Δέν λέμε ότι δέν συμμετείχαν καί αυτοί.

      Ευαγγελία, παρακαλώ -γιατί δέν μπορώ 'γώ νά τά βρώ-να έβρισκες άν βεβαίως έχεις χρόνο καί διάθεση, τό πρόσφατον άρθρο σου στο οποίο είχαμε σχολιάσει κι αναφερθεί γιά τούς πραγματικούς ηθικούς καί φυσικούς αυτουργούς τού δουλεμπορίου πρός Αμερική μεριά καί τούς εισαγωγείς, μεταπράτες κι ιδιοκτήτες τών σκλάβων που εισάγοντο εκεί.

      Κάπου νομίζω είχαμε πεί καί γιά τά σκλαβοπάζαρα καί τό δουλεμπόριο τών μαχμούτηδων (καί ποιοί συνεταιρίζονταν μ' αυτούς) καί αυτά είχαν ώς εμπόρευμα εκατομμύρια παιδιά τής λευκής φυλής, συρρικνώνοντας διαχρονικά καί δραστικά τούς χριστιανικούς πληθυσμούς. Εξ' άλλου, τό λέει επιτακτικά κι ο προφτήτης που άκουσε τον Γαβρήλο κι όπου-όταν ταιριάζει τό εξασκούν καί τή σημερινήν εποχή.

      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    4. Τόν "αρχάγγελο" που τού υπαγόρεψε στίχο πρός στίχο
      το "ιερό" των -καί κατά την επιβεβαίωσι Φαναρίου- "holy" βλιβλίου ...

      Διαγραφή
    5. Βρῆκα μία σελίδα πού φιλοξενεῖ ἕνα πολύ ἐμπεριστατωμένο ἄρθρο σχετικῶς μέ τήν σχέσιν τῶν ἑβραίων μέ τό δουλεμπόριο. "Σκλαβιά καί Ἑβραῖοι " https://www.theatlantic.com/magazine/archive/1995/09/slavery-and-the-jews/376462/
      Βασίζεται στό βιβλίο "The Secret Relationship Between Blacks and Jews" ( ἔκδοσις 1991) πού ἀναφέρεις κι᾿ἐσύ,ἀγαπητέ ΕΑΦ.
      Μπορεῖ νά περάσῃ κάποιος ἀπό τήν σελίδα καί νά διαβάσῃ.
      Ἐπίσης ἐνδιαφέρον ἔχει, στόν Μακόου, τό ἀνἀλογο θέμα : Σκλαβιά -- "Ενοχή" ως εβραϊκό όπλο
      https://henrymakow.com/2016/04/slavery--guilt-as-a-jewish-weapon.html

      Ἀλλά ἄς μήν ἀναλωνόμαστε περαιτέρω. Εἶναι κάτι πού τό ἔχομε ἐξετάσει ἀρκετά καί πιστεύω πώς ἔχομε ἐξάγει ὅλοι,τά συμπεράσματά μας.

      Πᾶμε παρακάτω λοιπόν...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !


      Διαγραφή
    6. Τελικῶς βρῆκα πώς εἴχαμε φιλοξενήσει θέμα ἀπό τόν "Κόκκινο Οὐρανό" ὅπου γίνεται ἀναφορά στήν σκλαβιά στίς ΗΠΑ καί τό συγκεκριμένο βιβλίο.
      Παλιό θέμα ἀπό τό 2013.
      Ἐξ ἀφορμῆς τῆς ταινίας τοῦ Σπίλμπεργκ "Λίνκολν" ὅπου ὁ ἑβραῖος σκηνοθέτης δέν "βλέπει" πουθενά τόν ῥόλο τῶν ἑβραίων στό θέμα σκλαβιά ἀφρικανῶν πού τούς κουβάλησαν στό Ἀμέρικα πρός ἐξυπηρέτησίν τους ( ἀπό κάθε ἄποψιν) οἱ ὁμόφυλοί του.
      Κάνει λόγο γιά τήν "μαύρη δουλεία" καί τόν ἐμφύλιο πόλεμο ἀλλά : ύποπτα αγνοεί τον κρίσιμο ρόλο που διαδραμάτισε ο δικός του εβραϊκός λαός στον πόλεμο μεταξύ των Πολιτειών, ένα πόλεμο στον οποίο οι Εβραίοι είχαν περίοπτη θέση...
      ( https://sxolianews.blogspot.com/2016/05/spielberg.html)

      Διαγραφή
    7. « Τόν "αρχάγγελο" που τού υπαγόρεψε στίχο πρός στίχο
      το "ιερό" των -καί κατά την επιβεβαίωσι Φαναρίου- "holy" βλιβλίου»

      Δέν σχολιάζω...

      Διαγραφή
    8. Ευαγγελία, νά, κάτι βρήκα:

      https://www.scribd.com/document/594490881/We-Thought-They-Were-White

      όμως κάτι ακόμη μου διαφεύγει, κάτι εκτενές περί αυτού τού θέματος, που σου τό'χα γνωστοποιήσει καί άν θυμάμαι καλά είχες πεί πως δέν τό δημοσιεύεις αλλά τό κρατάς γιά μελλοντική χρήσι..

      Διαγραφή
    9. Μά τό ἔχομε δημοσιεύσει :

      Ἕνας Ἀφροαμερικανός ζητᾷ συγγνώμη γιά τίς λανθασμένες ἀντιλήψεις σχετικά μέ τόν ρατσισμό τῶν λευκῶν κατά τῶν μαύρων πού διαπράττονται ἀπό Ἑβραίους
      ΝΟΜΙΖΑΜΕ ὅτι ἦταν λευκοί
      https://sxolianews.blogspot.com/2023/07/blog-post_11.html

      Πάντως ὁ σύνδεσμος πού δίνεις ἀπό τό scribd.com, μοῦ ζητᾷ πληρωμή γιά νά τό διαβάσω.

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. Καπου γραφει το αρθρο:"Η αφήγηση κατασκεύασε την πραγματικότητα. Το στερεότυπο εκπληρώθηκε". Ειναι αυτο που και εγω πιο πολυ εξ ενστιγκτου παρα πολλες φορες εχω επισημανει. Οτι οταν προβλεπουμε, προφητευουμε και προδιαγραφουμε το μελλον μαζικα επιμονα και ομοιομορφα , ακομα και οταν το κανουμε απλα για να προειδοποιησουμε ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΩΝ. Ηθελημενα η αθελα μας συνηθεστερα. Διοτι μονο ετσι αυτοεκπληρωνεται η δυσοιωνη και ακρως καταστροφικη προφητεια η η προσδοκια αφου ετσι αποβαλλεται καθε εναλλακτικη και καθε διαφορετικη αντιληψη. Ειναι νομιζω μια παναρχαιη και ακρως αποτελεσματικη οσο και βλαπτικη για τους ανθρωπους ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ.Να θυμηθουμε ποσο επιμονα οι Σοβιετικοι "προεβλεπαν" καθε λιγο και λιγακι την καταστροφη της Δυσης η στις μερες μας - τωρα οι Αγγλοσαξονες ποσο μανιακα σχεδον "προβλεπουν" την παραλυση και την διαλυση των BRICS. Δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι οι Εβραιοι διανοουμενοι κυριως απο την Π. Διαθηκη και εντευθεν να ασχολουνται με τα θεματα αυτα τοσο επιμονα και εμμονικα. Με προεξαρχουσα παλαιοτερα την Σχολη της Φραγκφουρτης, τις μελετες του Φρουντ πιο παλια και τις αναριθμητες αντιστοιχες εργασιες Αμερικανοεβραιων επιγονων πανω στην ανθρωπινη συμπεριφορα.Παρατηρουμε οτι ψαχνουν επιμονα, μανιωδως και σχεδον σαν χρυσοθηρες, ουσιαστικα τις μεθοδους χειραγωγησης του ποιμνιου. Το ιερο δισκοποτηρο της απολυτης κυριαρχιας τους. Κατι σαν μαυρη μαγεια που απλα ειναι μια δολια μεθοδος. Και αυτα που βλεπουμε στο φως ειναι αυτα που ανακοινωνουν. Το τι εχουν ανακαλυψει και το τι εφαρμοζουν μονο οι ιδιοι το γνωριζουν.ΜΙND CONΤROL μεχρι να λειψει ο ηλιος λοιπον. Πολυ δυσκολα ο μαζανθρωπος των ιδεολογιων, των κομματων, των θρησκειων, του λαιφ σταιλ, των μονολιθικων επαναλαμβανομενων παραδοσεων ακομα , και, και, και, να μπορεσει να αποδρασει. Το κεφαλοκλειδωμα ειναι οριστικο αλλα παντα υπαρχει η ελπιδα και παντα στην ακρη του μυαλου ερχεται η επιγνωση. Καπως ετσι προχωρησε η ανθρωποτητα. Ειναι περα απο βεβαιο οτι οι περισσοτεροι και οι πιο καλοπροαιρετοι ζουμε σενα κοσμο κατασκευασμενων ψεματων και ιδεοληψιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στήν ἀρχή τοῦ ἄρθρου ἐπισημαίνεται :
      « Στο πέρασμα των αιώνων, ο δυτικός νους έχει δείξει ότι είναι ευθύς, θετικιστής και εμπειρικός παρά μυστικιστικός, διαισθητικός ή μαγικός...Τουλάχιστον, αυτό συνέβαινε πάντα, αλλά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισε να αλλάζει...»

      Ἡ στρέβλωσις τῆς ἀντιλήψεως τῆς πραγματικότητος ἦταν ἡ οὐσία γιά τούς ἐξουσιαστές. Διότι μέσῳ τῆς ἀμφισβητήσεως τῆς πραγματικότητος ἐπέρχεται ἡ ἀπόλυτος χειραγώγησις τῶν ἀνθρώπων. Οἱ μέθοδοι ὅπως διαβάζουμε στό ἄρθρο ἦσαν θεωρίες ὅπως ὁ σχετικισμός, ὁ μεταμοντερνισμός πού περιελάμβαναν ὅλες τίς ἐκφράσεις κι᾿ἐκφάνσεις τῶν ἀνθρωπίνων κοινωνιῶν καί κυριολεκτικῶς τίς ἰσοπέδωσαν. ( Ὅ,τι βιώνουμε σήμερα μέ τήν ἀποδοχή τῆς ...ἀνεκτικότητος τῶν ἀνωμάλων,τῶν κτηνοβατῶν,τῶν σαδομαζοχιστῶν καί ὅ,τι ἄλλο καταστρέφει τήν ἠθική πλευρά τῶν κοινωνιῶν.)

      Καί βεβαίως δέν ἦρθε τυχαίως αὐτό. Ἡ προετοιμασία ἔγινε ἀπό τούς Γνωστικούς καί πέρασε στόν Προτεσταντισμό καί στήν συνέχεια στήν ἐποχή τοῦ Διαφωτισμοῦ μέχρι νά φθάσουν στήν ἀπόλυτη διαφθορά τῆς πολιτισμένης δύσεως τά τελευταῖα 80-100 χρόνια.

      Ἤ ἀπό τούς Χαζάρους, τόν Moses ben Maimon στόν Jacob Frank καί τό κακό συναπάντημα,οἱ στόχοι τους δέν ἔχουν ἀλλάξει στό παραμικρό. Καί ποῦ βασίζονται αὐτοί; Μία ἡ ἀρχή τους καί ἀπαράβατος : Καμπάλα !

      Ὅταν ἐνημερώνει κανείς,γι᾿αὐτό πού συμβαίνει, δέν ἀκολουθεῖ τό ἀφήγημά τους, δέν παίζει τόν ῥόλο τῆς χειραγωγήσεως,ἀπεναντίας ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ τόν ὕπουλο καί καταστροφικό ῥόλο τῶν παγκοσμίων ἐξουσιαστῶν γιά νά ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ἀπό τήν χειραγώγησιν.

      Πρόσεξε τόν ἐπίλογο :

      « Επιβαρυμένοι από περιττά αισθήματα ενοχής, με τα αιτήματα για την εξαφάνισή τους να ηχούν στα αυτιά τους και μετά από δεκαετίες έκθεσης στον σχετικισμό, τον κοινωνικό κονστρουκτιβισμό και τον μεταμοντερνισμό, δεν είναι περίεργο που πολλοί Λευκοί άνθρωποι δυσκολεύονται τώρα να σκεφτούν σωστά.
      Χωρίς την επιρροή των Εβραίων, αυτό μάλλον δεν θα ήταν έτσι. Θα ήμασταν ακόμα τόσο πνευματικά ικανοί όσο κάποτε.»

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Θαλῆ !

      Διαγραφή
    2. Συγγνώμη για τήν παρεμβολή, ήθελα να πώ πως υποκλίνομαι στίς γνώσεις σου καί διαβάζω καιρό τα γραπτά σου.
      Ζητώντας νά μου συγχωρηθεί τό θάρρος, θά πώ πως η διαφωνία μου έγκειται στήν αποστροφή σου γιά τόν Χριστό καί τά νοήματά του, νοήματα που είτε τά παρακάμπτεις είτε μένεις στά ανθρώπινα θρησκοκατασκευάσματα και τά πάθη που αυτά επιφέρουν στήν ανθρωπότητα.
      Δέν είναι τόσον επιφανειακά-χωμάτινα τά πράγματα μέ τόν Χριστό μας και ιδιαιτέρως, να μήν πώ αποκλειστικώς, μέ τήν -Ορθήν- Ορθοδοξία.
      Αυτό είναι εμφανέστατον καί ειλικρινά απορώ πώς μπορεί νά διαφεύγει τής ευρυτάτης σου αντιλήψεως.

      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  4. Προσοχή:
    Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απεφάνθει :
    -Οι έμβολιασμένοι θεωρούνται μεταλλαγμένοι-.
    https://korakas-news.gr/2023/10/oi-emvoliasmenoi-theoroyntai-metallagmenoi-apo-to-anotato-dikastirio-ton-ipa.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αὐτοί πού στήνουν τά κατηγορητήρια κατά τοῦ Τράμπ ;

      Καλά μποροῦν νά πᾶνε νά ...κάνουν παρέα στά LGBTQ ++++++++++++++++++
      Μέχρι ἐκεῖ εἶναι ἡ ἀξία τους...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Μόλις ἐπανῆλθε ἡ σύνδεσις. Κάποιο πρόβλημα στήν περιοχή,μᾶς εἶπαν...

      2η φορά σέ μία ἑβδομάδα!!!

      Διαγραφή