" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Ἱερουσαλήμ, ὅλο καί πιό δύσκολα γιά τούς Χριστιανούς...


 Σήμερα, έχουμε μια άλλη περίπτωση όπου ο The Guardian αναφέρει κάτι που υποτίθεται ότι δεν γνωρίζουν οι δυτικοί goyim.

Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι οι Εβραίοι δεν πίεσαν και δεν ανάγκασαν έναν Εβραίο εκδότη και συντάκτη σε αυτήν την εφημερίδα να λογοκρίνει όλα αυτά τα πράγματα. Ο Guardian είναι ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα ειδησεογραφικά έντυπα στον κόσμο.

Είναι κυρίως αριστερό, φυσικά, αλλά είναι μη εβραϊκό αριστερό έντυπο, οπότε καταλαβαίνετε πως μπορεί να διαβάσεις κάτι όπως "λοιπόν, η Ρωσία είναι εντελώς κακιά, αλλά επίσης, η Ουκρανία και υφίσταται ήττα και διαπράττει βάναυσα εγκλήματα πολέμου" και "λοιπόν, οι Εβραίοι δεν επιτρέπεται να φτύνουν τους χριστιανούς».

The Guardian :

Ένα βίντεο με υπερορθόδοξους Εβραίους να φτύνουν στο έδαφος δίπλα σε μια πομπή χριστιανών πιστών που κουβαλούν έναν ξύλινο σταυρό στην ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ έχει προκαλέσει έντονο θυμό και καταδίκη στους Αγίους Τόπους.

Το περιστατικό φτυσίματος, το οποίο με θλίψη παρακολούθησε η μειονοτική χριστιανική κοινότητα της πόλης ως το τελευταίο περιστατικό από ένα ανησυχητικό κύμα επιθέσεων με θρησκευτικά κίνητρα, προκάλεσε σπάνια οργή την Τρίτη από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και άλλους ανώτερους αξιωματούχους.

Από τότε που ανήλθε στην εξουσία η πιο συντηρητική κυβέρνηση του Ισραήλ στην ιστορία στα τέλη του περασμένου έτους, έχουν αυξηθεί οι ανησυχίες μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών - συμπεριλαμβανομένου του σημαίνοντος Λατίνου Πατριάρχη που διορίστηκε από το Βατικανό - για την αυξανόμενη παρενόχληση της 2.000 ετών χριστιανικής κοινότητας. της περιοχής.

Πολλοί λένε ότι η κυβέρνηση, με τα σκληρά υπερεθνικιστικά μέλη της, όπως ο υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich και ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben-Gvir, έχει ενθαρρύνει τους Εβραίους εξτρεμιστές και έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα ατιμωρησίας.

«Αυτό που συνέβη με τον δεξιό θρησκευτικό εθνικισμό είναι ότι η εβραϊκή ταυτότητα αναπτύχθηκε γύρω από τον αντιχριστιανισμό», δήλωσε η θρησκειολόγος Yiska Harani, ειδικός στον Χριστιανισμό και ιδρυτής μιας ισραηλινής αντιχριστιανικής τηλεφωνικής γραμμής. «Ακόμη και αν η κυβέρνηση δεν το ενθαρρύνει, υπονοούν ότι δεν θα υπάρξουν κυρώσεις».

Αυτές οι ανησυχίες για την αυξανόμενη μισαλλοδοξία φαίνεται να παραβιάζουν τη δεδηλωμένη δέσμευση του Ισραήλ για την ελευθερία της λατρείας και την ιερή εμπιστοσύνη στους Ιερούς Τόπους, που κατοχυρώνεται στη διακήρυξη που σηματοδότησε την ίδρυσή του πριν από 75 χρόνια. Το Ισραήλ κατέλαβε την Ανατολική Ιερουσαλήμ σε πόλεμο το 1967 και αργότερα την προσάρτησε σε μια κίνηση που δεν αναγνωρίζεται διεθνώς.

 

Υπάρχουν περίπου 15.000 Χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ σήμερα, οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι που θεωρούν ότι ζουν υπό κατοχή.

Το γραφείο του Νετανιάχου επέμεινε την Τρίτη ότι το Ισραήλ «είναι απολύτως δεσμευμένο στη διασφάλιση του ιερού δικαιώματος της λατρείας και του προσκυνήματος στους ιερούς τόπους όλων των θρησκειών».

«Καταδικάζω σθεναρά κάθε προσπάθεια εκφοβισμού των πιστών και δεσμεύομαι να αναλάβω άμεσα και αποφασιστικά μέτρα εναντίον της», είπε ο Νετανιάχου.

Οι ακτιβιστές που καταγράφουν καθημερινές επιθέσεις σε χριστιανούς στους Αγίους Τόπους αιφνιδιάστηκαν από το ξαφνικό ενδιαφέρον της κυβερνητικής προσοχής.

«Οι επιθέσεις κατά των Χριστιανών έχουν αυξηθεί 100% φέτος, και όχι μόνο φτύσιμο, αλλά πετώντας πέτρες και βανδαλισμούς πινακίδων», είπε η Χαράνι ( φωτό) . «Συγγνώνη», πρόσθεσε, απευθυνόμενη στις ισραηλινές αρχές. « αλλά, πού ήσαστε;»

Ο Νετανιάχου είναι πανούργος.

Κατανοεί ότι η θέση του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό ή και κυρίως από την υποστήριξή του από Αμερικανούς Σιωνιστές, η πλειοψηφία των οποίων είναι ευαγγελικοί Χριστιανοί.

Το θέμα είναι: Ο Ευαγγελικός Χριστιανικός Σιωνισμός είναι σε μεγάλο βαθμό μια ιδεολογία ραγδαία. Ο ίδιος ο Ευαγγελισμός μπορεί να διατηρήσει κάποια ορμή για λίγο, δεδομένου ότι είναι άκρως συναισθηματικός (κάτι στο οποίο οι άνθρωποι έλκονται σε μια εποχή αποξένωσης) και σε αυτό το σημείο είναι πιο σκληρός με τους γκέι απ᾿ότι οι Καθολικοί.

Ωστόσο, το θέμα του Σιωνισμού δεν έχει νόημα για άτομα της νεότερης γενιάς. Μπορεί να μην καταλαβαίνουμε αλήθεια γιατί οι μεταπολεμικές γενιές είναι τόσο πολύ τρελαμένοι γι' αυτό, αλλά μετά την εποχή του Μπους και τους πολέμους για την εβραϊκή υπεροχή που οδήγησαν σε ολοκληρωτική καταστροφή, αυτού του είδους ο Ιουδαϊσμός δεν πουλάει καθόλου καλά.

Ο Πατ Ρόμπερτσον ήταν ένας από τους κύριους δράστες της παγανιστικής εβραϊκής λατρείας στο ευαγγελικό κίνημα και το CBN News μόλις που ...ψέλλιζε μια αναφορά για Εβραίους που έφτυσαν τους Χριστιανούς.


Η αναφορά εντάξει. Το δίκτυο, ωστόσο, λειτουργεί σαν να είναι κάποιο καινοφανές φαινόμενο, ενώ στην πραγματικότητα, είναι απλώς κάτι ασυνήθιστο για το δικό τους κανάλι. Ο λόγος που είναι ασυνήθιστο στο κανάλι τους είναι αρκετά προφανής: ο Robertson πέθανε πριν από λίγους μήνες.


Εάν δεν έχετε επόπτες όπως ο Robertson να τριγυρνούν και να λένε ότι η εβραϊκή λατρεία είναι θεμελιώδης για τον Χριστιανισμό, οι νεότεροι θα σταματήσουν να το κάνουν. Και πάλι, δεν έχει νόημα.

Μέρος του λόγου που οι μεταπολεμικές γενιές αναμείχθηκαν τόσο πολύ με τον Σιωνισμό έχει να κάνει με το γεγονός ότι μεγάλωσαν με την τηλεόραση, όχι το διαδίκτυο, και στη χρυσή εποχή της τηλεόρασης, τα τηλεοπτικά προγράμματα μπόρεσαν να διαμορφώσουν πλήρως την κοινωνία. Ο χριστιανο-σιωνισμός διαδόθηκε από «τηλε-ευαγγελιστές» (τηλεοπτικοί κήρυκες). Το άλλο μέρος του λόγου είναι ότι οι μεταπολεμικές γενιές είχαν αφθονία, μεγάλη αφθονία πραγμάτων – καλύτερα από οποιονδήποτε πριν από αυτούς και σίγουρα καλύτερα από αυτούς που ήρθαν μετά από αυτούς – έτσι είχαν μια επιλογή από παρακμιακές πεποιθήσεις που υπήρχαν μόνο για να τους κάνουν να νιώθουν καλά. Δεν μπορούσαν επίσης να φανταστούν την κόλαση, επομένως δεν ανησυχούσαν ότι διέπρατταν ειδωλολατρία υποστηρίζοντας τους σατανικούς Εβραίους (οι ευαγγελικοί διδάσκουν επίσης ότι η Τελική Κρίση είναι μια μεταφορά ή κάτι τέτοιο, και κανείς δεν μπορεί να πάει στην κόλαση όσο "πιστεύει" ή παρακολουθεί αυτές τις τηλεοπτικές εκπομπές).

Ο κόσμος βλέπει τώρα ότι οι Αμερικανοί έχουν πολλά προβλήματα, και όταν αυτοί οι άνθρωποι –είτε είναι πολιτικοί είτε ιεροκήρυκες– σηκώνονται και αρχίζουν να μιλάνε για το Ισραήλ και τους Εβραίους, είναι σαν, «ρε, φίλε – τα πράγματα είναι δύσκολα. Τι σχέση έχουν οι Εβραίοι με εμένα και τα προβλήματά μου;».

Αν αρχίσετε να ψάχνετε γιατί τα πάντα αφορούν Εβραίους, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να καταλάβετε γιατί. Αυτό είναι μια απάτη με χρήματα. Οι ευαγγελικοί που προώθησαν αυτόν τον Ιουδαϊσμό πληρώθηκαν από τους Εβραίους. Το Ισραήλ έδωσε στον αιρετικό αδηφάγο Jerry Falwell  δωρεάν ένα Lear Jet.

Ο αδηφάγος αιρετικός John Hagee (παραδόξως παρόμοιος με τον Falwell στη σωματική διάπλαση αλλά και στην περιφέρεια) κέρδισε επίσης εκατομμύρια παίζοντας έναν « 100% Εβραίο».

Όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να το καταλαβαίνουν αυτό, γίνεται ευθύνη για τους Εβραίους. Είναι καταφανές ότι χειραγωγήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί για να υποστηρίξουν το βάναυσο τρομοκρατικό κράτος τους χρησιμοποιώντας την πολιτική και οικονομική τους δύναμη για να αλλάξουν ριζικά το χριστιανικό θρησκευτικό δόγμα, το οποίο, σε όλη την ιστορία του ανήκε μόνο στον Ιησού. και πολύ εχθρικά απέναντι στους Εβραίους.

Ο Τσάρλι Κερκ και άλλες ρεπουμπλικανικές πολιτικές ομάδες της νεολαίας δυσκολεύονται πολύ να νικήσουν το Ισραήλ, γιατί οι άνθρωποι στην καλύτερη περίπτωση δεν νοιάζονται . Το σιωνιστικό χριστιανικό φαινόμενο πεθαίνει μαζί με τις μεταπολεμικές γενιές. Οι Εβραίοι πρέπει να κάνουν κάποιο σοβαρό έλεγχο των ζημιών και να βρουν καλύτερους λόγους για να υποστηρίξουν την υποτιθέμενη «πολιτεία» τους από το «επειδή είμαστε οι εκλεκτοί του Θεού (απλώς ρωτήστε αυτόν τον τηλε-ευαγγελιστή στον οποίο δώσαμε εκατομμύρια δολάρια) ». 


Αυτό θα βρει νέες οπτικές γωνίες, είμαι σίγουρος , αλλά κανένα δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό όσο ήταν ο χριστιανικός σιωνισμός.

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ πρόκειται να κάνει κάποια συμβολικά πράγματα για να καλύψει τη βαρβαρότητα της κοινωνίας του, την οποία έχουν επισημάνει τόσο προς τους χριστιανούς όσο και προς τους μουσουλμάνους.

ἀπό : dailystormer


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου