" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Χαμάς - Ἰσραήλ σέ κατάστασιν πολέμου !

 Βίαια κλιμάκωση Ισραήλ-Παλαιστίνης

ἡ φωτό εἶναι στιγμιότυπο ἀπό τό παρακάτω βίντεο

Η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς εκτόξευσε χιλιάδες πυραύλους στο Ισραήλ και ανέπτυξε τους μαχητές της για να διεισδύσουν σε εβραϊκούς οικισμούς κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Γάζα σήμερα το πρωί του Σαββάτου.

Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στις αιφνιδιαστικές επιθέσεις. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε «πόλεμο » και υποσχέθηκε στη Χαμάς αντίποινα που « δεν έχουν γνωρίσει ποτέ πριν ». Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) απάντησαν στέλνοντας δεκάδες πολεμικά αεροσκάφη για να χτυπήσουν στόχους στη Γάζα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο, στα πρώτα σχόλιά του αφότου η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε μια μεγάλη αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ νωρίτερα το Σάββατο.

«Πολίτες του Ισραήλ, είμαστε σε πόλεμο. Και θα νικήσουμε», είπε ο Νετανιάχου σε βιντεοκλίπ. ( φωτό)

«Ο εχθρός θα πληρώσει ένα τίμημα όπως δεν γνώριζαν ποτέ πριν», υποσχέθηκε, αναφερόμενος στη Χαμάς.

Τα σχόλια του Νετανιάχου επαναλήφθηκαν από τον επικεφαλής εκπρόσωπο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Αντιναύαρχο Ντάνιελ Χαγκάρι, ο οποίος είπε ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε «κατάσταση πολέμου» μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς νωρίς το Σάββατο.

Εκτοξεύονται ρουκέτες προς το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023. Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν καθώς η Χαμάς ανακοίνωσε νέα επιχείρηση κατά του Ισραήλ

«Οι IDF κήρυξαν κατάσταση πολέμου», είπε σε μια δήλωση βίντεο. «Είμαστε σε κατάσταση πολέμου».

Πρόσθεσε ότι «έχουν εκτοξευθεί περισσότεροι από 2.000 πύραυλοι» και ότι «τρομοκράτες διείσδυσαν και κάποιοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο Ισραήλ».

«Οι IDF πλημμυρίζουν την περιοχή με στρατεύματα. Εστιάζουμε τις μάχες στα σύνορα της Γάζας», είπε ο Χάγκαρι. «Έχουμε ξεκινήσει μια ευρεία κλήση σε όλα τα μέρη του IDF. Η Πολεμική Αεροπορία χτυπά επίσης στη Γάζα».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντά εθνικούς στρατιωτικούς ηγέτες μετά την εισβολή μαχητών της Χαμάς στη χώρα νωρίς το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο ( ἐδῶ)

Ένας εκπρόσωπος του IDF πρόσθεσε ότι οι μάχες συνεχίζονται και ότι οι μαχητές παραμένουν παρόντες σε πολλές τοποθεσίες. Οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ, είπαν, επί του παρόντος επικεντρώνονται σε μάχες σε περιοχές γύρω από την περιοχή της Γάζας, ενώ στρατιωτικοί έφεδροι καλούνται.

Τουλάχιστον 22 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της αιφνιδιαστικής επίθεσης της Χαμάς, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε το Σάββατο ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια σε αυτό που περιέγραψε ως «τρόμο των εποίκων και των στρατευμάτων κατοχής».

Το πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε ότι ο Αμπάς προήδρευσε έκτακτης συνεδρίασης πολιτών και αξιωματούχων ασφαλείας. Έδωσε οδηγίες για την προστασία των Παλαιστινίων, πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Khaled Qadomi : «Αυτή είναι η μέρα της μεγαλύτερης μάχης για τον τερματισμό της τελευταίας κατοχής γης» ἀπό ἐδῶ

Ένας εκπρόσωπος της Χαμάς, ο Khaled Qadomi, είπε ότι η εισβολή της οργάνωσης ήρθε ως αντίποινα για δεκαετίες «θηριωδιών».

«Θέλουμε η διεθνής κοινότητα να σταματήσει τις φρικαλεότητες στη Γάζα, εναντίον του παλαιστινιακού λαού, των ιερών τοποθεσιών μας όπως το Αλ Άκσα», είπε ο Qadomi στο Al Jazeera. «Όλα αυτά είναι ο λόγος πίσω από την έναρξη αυτής της μάχης».

Ο Qadomi πρόσθεσε ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες και οι πολίτες που αιχμαλωτίστηκαν «δεν είναι όμηροι» αλλά «αιχμάλωτοι πολέμου».

Ισραηλινοί στρατιώτες κατευθύνονται νότια κοντά στην Ασκελόν, Ισραήλ, 7 Οκτωβρίου

Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ είπε σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιόφωνο ότι ο αριθμός των νεκρών είναι μεγαλύτερος από τον επίσημο αριθμό των 22, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Guardian. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των τραυματιών.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ είπε ότι 545 έχουν παρουσιαστεί για θεραπεία σε νοσοκομεία.

Ένας ανώνυμος αξιωματούχος της ισραηλινής κυβέρνησης είπε στο BBC ότι θα ξεκινήσει μεγάλη έρευνα για να διαπιστωθεί πώς οι υπηρεσίες πληροφοριών του δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τη συντονισμένη επίθεση της Χαμάς. Η πηγή είπε ότι η έρευνα «θα συνεχιστεί για χρόνια».

Παλαιστίνιοι μαχητές κρατούν άγνωστο αριθμό Ισραηλινών αιχμαλώτων στη νότια πόλη Οφακίμ, μετέδωσε το Reuters. Αυτό ακολουθεί ευρέως διαδεδομένες αλλά ανεπιβεβαίωτες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αιχμαλωσία Ισραηλινών πολιτών.

Σε όλα τα νοσοκομεία έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δήλωσε η παλαιστίνια υπουργός Υγείας Μέι Αλκαΐλα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων WAFA. «Πολλοί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα», αναφέρει η WAFA.

Δεκάδες ισραηλινά αεροσκάφη έχουν πλήξει στόχους της Χαμάς στη Γάζα, ανέφεραν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF). ..........


Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι είπε ότι «τρομοκράτες της Χαμάς» είχαν διεισδύσει στο ισραηλινό έδαφος από ξηρά, θάλασσα και αέρα. 

Ορισμένα βίντεο που ανέβηκαν στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της ημέρας υποτίθεται ότι δείχνουν έναν αριθμό στρατιωτών του IDF να σκοτώνονται και να αιχμαλωτίζονται από τους μαχητές της Χαμάς. Υπάρχουν επίσης πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φωτογραφίες που φαίνεται να είναι ένα φλεγόμενο ισραηλινό τανκ και Παλαιστίνιοι που πανηγυρίζουν την κατάληψη ενός αμερικανικού στρατιωτικού οχήματος Humvee από τον IDF. Τα βίντεο δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί...

ἀπό ἐδῶ

ἀπό : 

7 σχόλια:

  1. Καλησπερα.To Iσραηλ βοηθησε στρατιωτικα μαζι με την Τουρκια το Αζερπαιζαντ να καταλαβει το Αρτσαχ για να εκδιωχθουν απο τα σπιτια τους χιλιαδες Αρμενιοι.

    Στοχος με αυτη την κινηση ειναι το Ισραηλ μαζι με Αζερους και Τουρκους να χτυπησουν παρεα στρατιωτικα το Ιραν.

    Επιπλεον η αεροπορια του Ισραηλ καθε μερα βομβαρδιζει με αεροπορικα πληγματα την πολυπαθη Συρια και κανενα δημοκρατικο κρατος δεν καταδικαζει τις ενεργειες του.

    Ετσι πιστευω οτι αυτο που εγινε σημερα ειναι μια προειδοποιηση-απαντηση των Ιρανων και των Αραβων, οι οποιοι τον τελευταιο καιρο τα εχουν βρει στα σχεδια των Ισραηλινων.

    Επισης θα πρεπει να περιμενουμε να δουμε τις δυνατοτητες του Ισραηλινου στρατου σε αστικο πολεμο, καθως το 2006 δεχθηκε βαρυ πληγμα στις μαχες με την Χεσπολαχ στον Λιβανο.

    Παντως αυτο που εγινε σημερα εκτος απο το γεγονος οτι πληγηκε το στρατιωτικο γοητρο του Ισραηλ, κερδισμενος βγαινει για λιγο καιρο ο Νετανιαχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Αυτή είναι η μέρα της μεγαλύτερης μάχης για τον τερματισμό της τελευταίας κατοχής γης» εἶπε ὁ ἐκπρόσωπος τῆς Χαμάς Khaled Qadomi .

      Ἔχει σημασία μεγάλη ἡ δἠλωσις. Μᾶλλον θά ᾿δοῦμε πολλά πράγματα ἐκεῖ κάτω.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Γεώργιε !

      Διαγραφή
    2. Να τσιμησω την σκεψη μας για λιγο μακρυτερα.

      Μεγαλο ενδεχομενο, η χθεσινη "πολεμικη σκηνη" να ξεκινησε ως παγιδα/προπαγανδα (false flag) απ τους ιδιους τους εβραιους οι οποιοι βλεπουν οτι δεν τους βγαινουν τα κουκια με την Ουκρανια.
      Θελω να πω οτι οι εβραιοι γενικως βλεπουν οτι χανουν την μεχρι τωρα "πρωτια τους" στον δυτικο κοσμο παιζοντας το θυματα του Χιτλερ και αποκομιζοντας ΟΛΑ τα οικονομικα οφελη με πολιτικες επεκτασεις που εκμεταλευονται .
      Ετσι "μαυροι πρακτορες" αραβοφωνοι εβραιοι, "προσποιουμενοι" τους μαχητες ελευθεριας της Χαμας πιθανον να διεισδυσαν σε χωρια συνορο με την Γαζα και να απηγαγαν οχι και τοσο αθωους αποικους στην υποδουλη γη της Παλαιστινης.
      Με αυτην την παραπλανητικη κινηση θελουν να αναγκασουν την Ρωσσια να μπει στον πολεμο ωστε να την αδυνατισουν απ' το μετωπο της Ουκρανιας γιατι τωρα προβλεπω οτι ολες οι αραβικες/ισλαμικες χωρες θα μπουν το "χορο" με πρωτους τους Χεσμπολαδες.
      Συμφωνω με τον Γιωργο Γεωργιου οτι ο ΑΝΣΚ των εβραιων ειναι οι Περσες τους οποιους τρεμουν (περιττον να πω οτι υποψιαζομαι οτι την μπομπα την εχουν στα χερια τους οι Περσες απ τον χοντρο της Βορειας Κορεας) και θελουν να εκβιασουν τις ΗΠΑ να τους ξελασπωσει, βομβαρδιζοντας τους, αλλα τωρα ....ειναι αργα για δακρυα Στελλα.
      Ο αμερικανικος στρατος μετα απο 20 χρονια πολεμων και βαλε, πνεει τα λοισθια, χωρια του οτι και τελευταιος στρατιωτης βλεπει πια για ΠΟΙΟΥΣ πολεμησαν ή πολεμουν κι οτι ουδεμια σχεση εχουν αυτοι οι πολεμοι με τα οποια συμφεροντα των ΗΠΑ.

      Οποτε...ηθικον; αστα να πανε.

      Αυτος ειναι και ΕΝΑΣ απ τους λογους που μπαζουν αραδα λαθραιους απλυτους απ' τα νοτια συνορα Μεξικου και Τεξας (ενω οι αμερικανοι πολιτες και φορολογουμενοι καθονται στην σειρα στα αεροδρομια να τους τσεκαρουν οι σεκιουριταδες του εβραιου Μαγιορκ-ινη οταν γυριζουν απ το ταξιδια τους στο εξωτερικο) με σκοπο να τους στρατολογησουν και να τους στειλουν στο σφαγειο της Μεσης Ανατολης που προσπαθουν να κρατησουν ενεργο με φρεσκο αιμα οι εβραιοι .

      Ακομα ενας λογος οτι αυτο γινεται ΤΩΡΑ, ειναι οτι βλεπουν οι εβραιοι οτι ο παιδοφιλος Μπαϊντεν παει καλλια του, δεν υπαρχει αλλος δημοκρατης του ιδιου φυραματος να κατεβει στις επομενες εκλογες, ο Κεννεντυ κατεβαινει ως ανεξαρτητος και οτι αυτη την φορα ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ξαναΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ του Τραμπ οποτε τραβανε τα κοτσιδια τους.
      (Λυπαμαι τους καραφλους εβραιους που θα πετανε απ την απελπισια τους τις γιαρμουλκες τους στο πατωμα και θα τις πατανε)

      Εν τω μεταξυ με τα τελευταια γεγονοτα εχουν φορεσει μαυρες πλερεζες οι γιδοβοσκοι και οι Μητσοτακο-συριζοαδερφαδες με κεινες τις εληνοϊσραηλινες συμμαχιες και φιλιες. Τωρα που να τολμησει ο ...Ντεντια να παει στην τρομογιαφκα να τους μιλησει να μην δωσουν τα αεροπλανα στους τουρκαλαδες μετα τις συμφωνιες Ταγιπ και εβραιου και τις αμεσως μετα δικαστικες περιπετειες του πολυ-συζητημενου "φιλελληνα" απατεωνα Μενεντεζ που ναι παντρεμενος με μια μεσοκοπη βιζιτα.


      Καλησπερα σας

      Διαγραφή
    3. Κατ᾿ἀρχήν ὁ Ἐρντογάν μέ τό νά μήν καταδικάζῃ τήν ἐπίθεση τῆς Χαμάς σημαίνει πώς μᾶλλον περιμένει τό κέρδος του ἀπό ἐκεῖ. ( Ξέρει αὐτός πού παίζει τό παιχνίδι στήν Β. Συρία...)

      Οἱ τῆς Χαμάς ἔχουν στήριξη ἐπίσης ἀπό Ἰράν,ἐκεῖ πού πίεζαν γιά τό ἄνοιγμα τοῦ πολέμου στήν Μ. Ἀνατολή τά νεοφιλελέ ἀρπακτικά τῶν ΗΠΑ,ὁπότε δέν τούς βγαίνει οὔτε κι᾿αὐτό τό σενάριο.

      Ἄν τώρα μπεῖ στό σκηνικό ὁ Λίβανος,μᾶλλον θ᾿ἀγριέψουν τά πράγματα διότι ἡ συνέχεια θά ἔχῃ πιθανῶς,κάτι ἀπό Αἱγυπτιακή στήριξιν.

      Προσωπικῶς δέν ἐπιθυμῶ καθόλου τέτοια ἐξέλιξιν διότι αὐτό σημαίνει γενικευμένο πόλεμο πού ἴσως ὀδηγήσει σέ πυρηνικό ξέσπασμα.

      Ἄς φαγωθοῦν μέ τήν Χαμάς. Νά σημειώσω ἐδῶ πώς μᾶλλον οἱ Παλαιστίνιοι θά φᾶνε τό κεφάλι τους στό τέλος. Δέν θέλω νά τό πιστέψω, ἀλλά μοῦ θυμίζει πολύ τόν πόλεμο τῶν 7 ἡμερῶν. ...

      Θέλω νά μήν βγω ἀληθινή...

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    4. Τις παρδαλές πλερέζες τις έχουν φορέσει οί ανομούντες χοιροβοσκοί αγαπητέ ΕΑΦ κι όλοι οι παρατρεχάμενοι τής χοιροκομείας, όχι οί γιδοβοσκοί, να είμαστε ακριβείς παρακαλώ. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  2. Ο Ερντογαν που σιγουρα θα ξερει περισσοτερα απο μας, μαλλον δεν μασησε στο "αφηγημα" των εβραιων, γι αυτο και δεν καταδικαζει.
    Μην ξεχναμε και το ...καραβι για την Γαζα πριν μερικα χρονια.

    Μαλλον μπαινουμε σε σκοτεινους ατραπους και στα σιγουρα η Ελλαδα με την διπλωματια των ρουφιανων των εβραιων που μας κυβερνουν τοσα χρονια , εχει καταστει εχθρος της Ρωσσιας, του Ιραν και ολων των Αραβικων κρατων, δεν το συζητω για τους τουρκαλαδες και την "ελληνοτουρκικη φιλια" που μας μπαρουφιαζουν εδω και 10ετιες οι βρωμο-Ντορες.

    Να χουμε και το νου μας και στον εσωτερικο εχθρο, τα κομμουνια πρωτιστως και στους ....επενδυτες λαθρο-βρωμιαρηδες που προσποιουνται οτι ....λιαζονται στην Ομονοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. « Μην ξεχναμε και το ...καραβι για την Γαζα πριν μερικα χρονια.»

      Ἐμεῖς μπορεῖ νά τό ξεχνοῦμε,ὁ Ἐρντογάν ποτέ ! Ἐκεῖ βασίζεται καί ἡ πολιτική του ἀπέναντι στό Ἰσραήλ,σέ πάρα πολλές περιπτώσεις. Ὅπως καί τώρα.

      Ὅσο γιά τήν ἡμετέρα πολιτική,ἄσε καλύτερα. Ἦσαν κάποτε οἱ σχέσεις μας μέ τίς χῶρες αὐτές παραπάνω ἀπό ἄριστες !

      Τήν δεκαετία '80,θυμᾶμαι, ἐδῶ στό Ναύπλιο ἡ "ΚΥΚΝΟΣ" βασιζόταν, κυριολεκτικῶς, στίς ἐξαγωγές της σέ Ἀραβικές χῶρες. Καί βεβαίως δέν ἦταν μόνον αὐτή. Πολλές βιομηχανίες τροφίμων κυρίως,εἶχαν τίς μεγαλύτερες ἐξαγωγές στίς χῶρες αὐτές. Τώρα ; Ἄσε καλλύτερα, ἄς μήν τό συζητοῦμε καθόλου, γιά ὅσες ἔχουν ἀπομείνει,φυσικά...

      Σέ ποιούς νά ἔχομε τόν νοῦ μας ; Χά ! Εἶναι σά νά μοῦ λές νά ἔχομε τόν νοῦ μας στούς πολιτικούς ἀλῆτες πού μᾶς ἐξουσιάζουν. Τό ἴδιο πρᾶγμα εἶναι.

      Καλημέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή