" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Δέκατη ἡμέρα : Ζωντανή ἐνημέρωσις ἀπό τό μέτωπο Χαμάς - Ἰσραήλ


Πάνω από 1 εκατομμύριο κάτοικοι της Γάζας εγκαταλείπουν τα σπίτια τους εν μέσω σύγκρουσης με το Ισραήλ 

( 7 λεπτά πρίν) 

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους λόγω της κλιμάκωσης της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA).

(φωτό ἀριστερά)

«Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι – σχεδόν ο μισός από τον συνολικό πληθυσμό της Γάζαςέχουν εκτοπιστεί», ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ σε ανακοίνωσή της.

Περίπου 600.000 από τους εσωτερικά εκτοπισμένους βρίσκονται στα νότια της Λωρίδας της Γάζας και σχεδόν 400.000 από αυτούς βρίσκονται σε εγκαταστάσεις της UNRWA, κάτι που υπερβαίνει σημαντικά την «ικανότητά τους να βοηθήσουν με κάθε ουσιαστικό τρόπο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

πριν από 27 λεπτά

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς λέει ότι εκτοξεύτηκαν ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ

Η στρατιωτική πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Al-Qassam, δήλωσε προ ολίγου, ότι εκτόξευσε ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ.


ἐδῶ καί τό βίντεο
πριν 42 λεπτά

Πάνω από 50 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας τη Δευτέρα από ισραηλινά χτυπήματα

Πάνω από 50 άμαχοι — κυρίως γυναίκες και παιδιά — σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα Δευτέρα, μετά από ισραηλινά χτυπήματα, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Συνδικάτο Παλαιστινίων Δημοσιογράφων, με τη σειρά του, είπε ότι τουλάχιστον 11 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας ως αποτέλεσμα των επιδρομών του Ισραήλ τις τελευταίες εννέα ημέρες, προσθέτοντας ότι 50 κτίρια των μέσων ενημέρωσης έχουν καταστραφεί

πριν 2 ώρες

Ιρανός νομοθέτης αποκαλεί «κόκκινη γραμμή» την πιθανή χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ιράν θεωρεί την πιθανή χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «κόκκινη γραμμή» που θα οδηγήσει στο άνοιγμα νέων μετώπων ενάντια στο Τελ Αβίβ, δήλωσε στο Sputnik ο Εμπραχίμ Αζίζι, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής του ιρανικού κοινοβουλίου τη Δευτέρα.

«Το μέτωπο της Παλαιστινιακής αντίστασης ουσιαστικά δεν έχει σύνορα… Το Ισραήλ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εισβολή στη Γάζα είναι μια κόκκινη γραμμή, ότι η Παλαιστίνη περιμένει από το Ισραήλ να κάνει αυτό το μεγάλο λάθος. Εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει ένα τέτοιο βήμα και δεν σταματήσει τις πυραυλικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, θα πρέπει να περιμένει την εμφάνιση νέων στρατιωτικών μετώπων εναντίον του, και όχι μόνο ενός, όπως τώρα», είπε ο Αζίζι.

3 ώρες πριν

Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ αρνείται τις αναφορές για κατάπαυση του πυρός για να επιτραπεί βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός αυτή τη στιγμή που να επιτρέπει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας και την έξοδο ξένων πολιτών από την περιοχή.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, επικαλούμενα Αιγύπτιους αξιωματούχους, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και η Αίγυπτος συμφώνησαν να καθιερώσουν κατάπαυση πυρός, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας από τις 06:00 GMT.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας και την έξοδο των ξένων», ανέφερε η δήλωση σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα.

4 ώρες πριν

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παραδοθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα Δευτέρα

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η οργάνωση να μπορέσει να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας από την Αίγυπτο, σήμερα Δευτέρα υπό το φως της κατάπαυσης του πυρός.

Τα αποθέματα καυσίμου στα νοσοκομεία της Γάζας αναμένεται να διαρκέσουν άλλες 24 ώρες, τότε οι ζωές χιλιάδων ασθενών θα τεθούν σε κίνδυνο, δήλωσε εχθές το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).

"Τα αποθέματα καυσίμων σε όλα τα νοσοκομεία σε όλη τη Γάζα αναμένεται να διαρκέσουν για περίπου επιπλέον 24 ώρες. Η διακοπή λειτουργίας των εφεδρικών γεννητριών θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ασθενών", ανέφερε η υπηρεσία σε δήλωση.

4 ώρες πριν

ΗΠΑ, Ισραήλ και Αίγυπτος συμφωνούν για έναρξη κατάπαυσης του πυρός νότια της Λωρίδας της Γάζας από τις 06:00 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και η Αίγυπτος συμφώνησαν για την έναρξη κατάπαυσης του πυρός στα νότια της Λωρίδας της Γάζας από τις 06:00 GMT, η οποία θα συμπέσει με το άνοιγμα του σημείου ελέγχου της Ράφα που βρίσκεται στα σύνορα της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας. ανέφερε τη Δευτέρα, επικαλούμενη πηγές στην Αίγυπτο.

πριν 5 ώρες

Η ανθρωπιστική εκεχειρία του Ισραήλ στη Νότια Λωρίδα της Γάζας αναμένεται στις 06:00 GMT 

Η ανθρωπιστική εκεχειρία του Ισραήλ στα νότια της Λωρίδας της Γάζας αναμένεται να ξεκινήσει στις 06:00 GMT και να διαρκέσει πέντε ώρες, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι τη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ορισμένοι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν την περιοχή για την Αίγυπτο μέσω του σημείου ελέγχου της Ράφα και θα παραδοθεί ανθρωπιστική βοήθεια, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός.

ἀπό ἐδῶ

πριν 6 ώρες

Το συνοριακό πέρασμα της Ράφα από τη Γάζα προς την Αίγυπτο θα ανοίξει σε όλους τους ξένους που έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή που πλήττεται από συγκρούσεις στις 16 Οκτωβρίου, ανέφερε ο ειδησεογραφικός σταθμός την Κυριακή, επικαλούμενος Παλαιστίνιο αξιωματούχο.

Η έκθεση πρόσθεσε ότι η συνοριακή διέλευση θα ανοίξει στις 06:00 GMT.

Ταυτόχρονα με την έναρξη της άδειας διέλευσης αλλοδαπών από τη συνοριακή διάβαση, θα ξεκινήσει η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Αίγυπτο στη Γάζα, ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός.

Ἀπό : sputnikglobe.com , ὅπου μπορεῖτε νά παρακολουθεῖτε τήν συνεχή ῥοή εἰδήσεων σχετικῶς μέ τό μέτωπο Χαμάς -Ἰσραήλ 

Νά εὐχηθοῦμε νά τελειώσῃ ὅσο γίνεται πιό γρήγορα ὅλο αὐτό. Ἐλπίζουμε νά πιάσῃ ἡ εὐχή μας. 


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Στην τριμερή που έγινε πρίν λίγο καιρό στην Κύπρο, ο Νετανιάχου είπε μια παροιμία κάπως έτσι:ο ένας πάει μόνος του γρήγορα ενώ αυτοί που πάνε μαζί πάνε αργά,εμείς θέλουμε να πάμε μαζί μακριά και γρήγορα. Κρατήστε το γρήγορα απο αυτήν του την δήλωση ,διότι όλα δείχνουν πως βιάζονται και εν τω μεταξύ βλέπουμε και σε κάποια φίλια ιστολόγια σας τα τελευταία γεγονότα να συμβαδίζουν με αριθμοσοφία κλπ... πολύ 7 ,εσχατολογία στημένη για κάποιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως ἐννοοῦσε τήν ἐπέκτασιν τοῦ σχήματος μέ τήν συμμετοχή τῶν ΗΠΑ καί τῆς Ἰνδίας ὅπως καί ἄλλων χωρῶν ἀπό τήν Δύσιν ὅπως εἶπαν ;
      Μήπως ἐκεῖνο τό γρήγορα ἔχει νά κάνῃ μέ τήν ἄμεσον ἀντιμετώπισιν τῶν BRICS ἤ καί τοῦ One Belt, One Road, πού δημιούργησε ὁ κινέζικος δράκος ; Βλέπεις τό θέμα Παγκόσμια Οἰκονομία τρέχει μέ τέτοιους ρυθμούς πού ἄν δέν τό προλάβει κανείς εἶναι καταδικασμένος...

      Γιά τό σχῆμα τῶν τριῶν χωρῶν καί τήν ...δυναμική τους,τί νά πῆ κανείς ; Ἴσως τό καταφανές ὅπου ἀτμομηχανή τό Ἰσραήλ καί πίσω τά βαγονάκια τῆς Ἑλλάδος καί τῆς Κύπρου. Φτωχό τραινάκι,ἀπό τά παλιά πού ἀγκκομαχᾷ ὄχι μόνον στίς ἀνηφόρες. Κι᾿ἔχεις καί τούς τουρκαλάδες στήν γωνία νά περιμένουν...

      Ὅσο γιά τήν ἀριθμοσοφία κ.λπ. ὅπως ἀναφέρεις, δέν μπορῶ νά ἔχω ἄποψιν διότι ὅπως ἔχω ξαναπεῖ μέ τέτοια θέματα δέν τά πάω καθόλου καλά. Ἐλλιπεῖς οἱ γνώσεις μου ἐπ᾿αὐτῶν...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή