" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Στις φλόγες και πάλι η Κέρκυρα

Σε δέκα διαφορετικά μέτωπα μαίνονται οι πέντε πυρκαγιές που ξέσπασαν ταυτόχρονα το απόγευμα στη νότια Κέρκυρα, στα χωριά Βιταλάδες και Χλωμό, ενώ σε κάποια σημεία η φωτιά απειλεί άμεσα κατοικίες.


Το γεγονός αυτό αφήνει σαφείς ενδείξεις εμπρησμού στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν οι φωτιές.
Όλη η δύναμη της πυροσβεστικής έχει σπεύσει στην περιοχή, καθώς οι άνεμοι είναι ισχυροί έντασης 7 έως 8 μποφόρ. Μαζί με τους πυροσβέστες, μάχη με τις φλόγες δίνουν και οι κάτοικοι με κάθε μέσο για να προστατέψουν τις περιουσίες τους.
Σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο δήμος της Κέρκυρας προκειμένου να ανταποκριθεί στο κάλεσμα για βοήθεια, εάν χρειαστεί με υδροφόρες.
Λόγω των ισχυρών ανέμων είναι αδύνατον να συνδράμουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, αντίθετα, σύντομα αναμένεται να καταφτάσουν στην περιοχή τέσσερα ελικόπτερα για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις σταδιακά θα ενισχύονται για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου