" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Υπό εξέταση και πάλι η οικονομία ή αλλιώς ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ...


Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών της τρόικας εισέρχεται και πάλι η ελληνική οικονομία, αφού από
σήμερα Δευτέρα τεχνικά κλιμάκια προχωρούν στην πρώτη αξιολόγηση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου που εγκρίθηκε πριν από λίγες εβδομάδες.
Οι επικεφαλής της τρόικας θα έλθουν στην Αθήνα την επόμενη Δευτέρα 29 Αυγούστου, προκειμένου να εξετάσουν την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας ώστε να ανάψουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου, ύψους 8 δισ. ευρώ.

Στο επίκεντρο των ελέγχων των τεχνικών κλιμακίων της τρόικα θα βρεθεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού, οι αποκρατικοποιήσεις, οι τράπεζες, το μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα, η πορεία του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα που προβλέπουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων και επιχειρήσεων.
Η έλευση της τρόικας συμπίπτει με την αρνητική αναθεώρηση της πρόβλεψης για την ύφεση της οικονομίας ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 4,5% από 3,5% που προέβλεπε το μεσοπρόθεσμο, αναθεώρηση που αλλάζει τα δεδομένα σχετικά με την επίτευξη του στόχου για μείωση του ελλείμματος στο 7,6% του ΑΕΠ, ο οποίος έχει τεθεί για το τρέχον έτος.

ΠΗΓΗ 


Πόσο κουραστικό, ψυχολογικά, αλλά και αηδιαστικό ίσως και ψεύτικο (;) είναι όλο αυτό το σκηνικό !!! 
Άντε και πάλι να ακούς από κανάλι σε κανάλι τα ίδια κλισαρισμένα πιά τρομολαγνικά λεξιλόγια όπως : οι επόμενες δόσεις του δανείου, η τρόϊκα, η επερχόμενη πτώχευση οι δείκτες που δεν πιάσαμε και πάει λέγοντας η ψυχοφθόρος αυτή κατάσταση...
Σε σημείο που αρχίζουν να "δουλεύουν" οι εγκέφαλοί μας τόσο διεστραμένα που να βλέπουμε ΠΑΝΤΟΥ συνωμοσίες για την δουλοποίηση του Έλληνα, για παιχνίδια που προσβλέπουν στο ξεπούλημα του πλούτου της χώρας μας και δεν ξέρω εγω τι άλλο ακόμη ! 
Πάντως το θέμα είναι ΕΝΑ και ΜΟΝΟΝ . Η Ελλάς και εμείς οι υπήκοοί της είμαστε στα πρόθυρα μιάς μαζικής παράκρουσης ! 
Είμαστε στα πρόθυρα μιάς αγανάκτησης,όχι εκφρασμένης από κάποια πλατεία ή πεζοδρόμιο ασκώντας μιά ήπια διαμαρτυρία, αλλά μιά τάση να ξεχυθούμε και να κάνουμε "γιουρούσι" και όποιον πάρει ο χάρος ...
Τι να πώ, αλήθεια, όταν οι τροϊκανοί διαπιστώνουν απόκλιση από τα συμφωνημένα και η αλήθεια είναι πως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ !!!  Κι'από αυτά δηλαδή που ήδη μας ζητούν ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΟΣΟΥΜΕ !!! 
Άρα η παρουσία των "κορακιών" εδώ τι άλλο μπορεί να σημαίνει από ΚΑΘΑΡΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ; !!! 
ΕΙΔΟΜΕΝ !!! 


Από Λία Βλάχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου