" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ...

Τελικά στα τόσα άπειρα «μείον» που πέτυχε η «λαοπρόβλητη» κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν» στα δύο χρόνια διακυβέρνησης, από μισθούς, συντάξεις, περίθαλψη, τζίρους της αγοράς γενικά, εισπρακτικής ικανότητας των υπηρεσιών της, ανικανότητα επίτευξης στόχων όπου αυτοί τέθηκαν, επί τέλους και  μια ανακοίνωση για σημαντική αύξηση. 
Που;;; Μα στην εγκληματικότητα.

Μάλιστα φίλοι μου.

Σημαντική αύξηση σε ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις καταγράφηκε το α’ εξάμηνο του 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία.
Πληροφορούμαστε λοιπόν επίσημα και δεν ξέρω αν γι αυτό το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (αλήθεια ποιου πολίτη;;; του λαθρόβιου; του παραβατικού; ) επαίρεται και καμαρώνει για τις επιτυχίες του τομέα του και επιδιώξει και την βράβευση σε επίσημη τελετή του καθ ύλη αρμόδιου Υπουργού.
Θυμάμαι πολύ καλά ότι μέχρι πριν τρία – τέσσερα χρόνια οι εργαζόμενοι τις πρωϊνές ώρες, τα εργάσιμα απογεύματα τα αφιερώναμε συχνά να πάμε στο κέντρο της Αθήνας, να χαζέψουμε βιτρίνες, να κάνουμε τα ψώνια μας, να πιούμε τον καφέ μας να χαρούμε μια Αθήνα φωταγωγημένη, χαρούμενη κατάλληλη ακόμα και για ψυχοθεραπεία.

Τώρα τι γίνεται;;

Σκοτεινοί δρόμοι, άδεια πεζοδρόμια, χιλιάδες καταστήματα κλειστά, οι προσόψεις των καταστημάτων γεμάτες σκουπίδια, φακέλους με απλήρωτους λογαριασμούς, και όταν βαδίζεις αισθάνεσαι μια απέραντη ανασφάλεια περιμένοντας να δεις από πού θα σου την «πέσουν».
Το παραεμπόριο οργιάζει σε βάρος των χιλιάδων – όσων έχουν επιβιώσει – καταστημάτων και ας «ψάχνει» η κυβέρνηση και ας αναρωτιέται γιατί αν και ανεβάζει τον ΦΠΑ δεν ανεβαίνουν οι εισπράξεις της.
Σταδίου, Πατησίων και οι παράδρομοί τους θυμίζουν κατοχικές εποχές.

Θα μου πείτε μήπως σε κατοχή δεν ζούμε; Και έχετε δίκιο.
Η Γ΄Σεπτεμβρίου που κάποτε φάνταζε κατάφωτη με τα καταστήματα ειδών υγιεινής δεν θυμίζει τίποτα από τα πρώην μεγαλεία της.
Βαδίζεις λοιπόν και συναντάς διάφορες φυλές, ποικίλων χρωμάτων, και προσπαθείς να αλλάζεις συνέχεια πεζοδρόμιο για να φυλαχτείς από τις «κακοτοπιές».
Φεύγεις από το σπίτι σου για τη δουλειά σου -αν έχεις- και έχεις το μυαλό σου πίσω, αν θα το βρεις όπως το άφησες φεύγοντας.

Μάλιστα κύριοι κυβερνήτες του σοσιαλιστικού κινήματος έτσι μας καταντήσατε με τη άφρονη πολιτική σας. Μάλιστα κύριε Υπουργέ προστασίας του πολίτη που μόνο προστασία δεν έχουμε.
Το μόνο θετικό που πετύχατε και μάλιστα χωρίς να το θέλετε είναι η -ας πούμε- λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος, αφού με την ανελέητη φορολογική επιβάρυνση και την επίσης ανελέητη οικονομική αφαίμαξη των πολιτών ελάχιστα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους κεντρικούς δρόμους.
Όμως κυκλοφορούν περισσότερα καλάσνικοφ, λες και πουλιούνται σε περίπτερα.

Το δε ωραίο που ακούστηκε από ρεπόρτερ καναλιού που περιέγραφε ληστεία σε κατάστημα ταχυδρομικού ταμιευτηρίου με λεία 12.000 ευρώ, που ανέφερε ότι ήταν καλό μεροκάματο για τους ληστές και «μάλιστα αφορολόγητο». Λες και θα έπρεπε οι ληστές να πάνε κατ ευθείαν στον Έφορο και να δηλώσουν την «είσπραξη».

Συγχαρητήρια λοιπόν αγαπητή κυβέρνηση, και σ ανώτερα. Να αυξηθούν έτι περισσότερο οι ληστείες, οι κλοπές και διαρρήξεις, οι ανθρωποκτονίες, και οι απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Έτσι για να χουμε να λέμε στους επικριτές μας ντόπιους και ξένους ότι πετυχαίνουμε και κάτι με «θετικό πρόσημο» στην ολοκληρωτική οικονομική και αξιακή μας εξαθλίωση που μας οδηγείτε με τις πετυχημένες σας συνταγές.

Α! Να μη ξεχάσω. Να χαιρόμαστε και τη μείωση της τάξης του 6,9% που παρουσίασε το ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, όπως προκύπτει από τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Πάντα τέτοια.

Από : Δημήτρης Κακογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου