" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Υπήρχαν και τέτοιες στιγμές : "Ευχαριστούμε Αθήνα, Ευχαριστούμε Ελλάδα"

Για να θυμώμαστε και τα ωραία της Πατρίδος μας! Και μάλιστα τα πολύ κοντινά, μόλις πριν 7 χρόνια !!!
Σαν σήμερα, στις 13 Αυγούστου 2004, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των 28ων (ΧΧVIII) Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και ολόκληρη η ανθρωπότητα υποκλήθηκε μπροστά στην γενέτειρα του Ολυμπισμού αφού κατά γενική ομολογία, οι αγώνες εκείνοι ήσαν οι καλύτεροι που διοργανώθηκαν ποτέ! 

Ένας θαυμασμός που εκφράστηκε με τα πιό καλά σχόλια από τα ΜΜΕ όλου του κόσμου και με τα συγχαρητήρια που λάβαμε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Ζάκ Ρόγκ, με τον περίφημο επίλογο: 

"Ευχαριστούμε Αθήνα, Ευχαριστούμε Ελλάδα"

 όλη η ιστορική ομιλία του Προέδρου της ΔΟΕ η παρακάτω: 

 «Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, αγαπητοί φίλοι Έλληνες,

απόψε ολόκληρος ο κόσμος αποτίει τριπλό φόρο τιμής στην Ελλάδα. Χάρη σε σας η ανθρωπότητα ζει τη θαυμάσια περιπέτεια των Ολυμπιακών Αγώνων που ξεκίνησε πριν από 28 αιώνες στην Ολυμπία. Ο κόσμος σάς τιμά για την αναβίωση αυτών των Αγώνων το 1896 εδώ στην Αθήνα μετά το κάλεσμα του Πιερ Ντε Κουμπερντέν.

Πάνω απ' όλα ο κόσμος σάς ευχαριστεί απόψε για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων που επιστρέφουν στις ρίζες τους.

Απευθύνουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στην Γιάννα Αγγελοπούλου και την ομάδα της αλλά και στις ελληνικές Αρχές που δημιούργησαν μια κληρονομιά η οποία μεταμόρφωσε την Αθήνα.

Ευχαριστούμε όλους εκείνους που υποστήριξαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ιδιαίτερα τους εκπληκτικούς εθελοντές χωρίς τους οποίους τίποτα δε θα ήταν δυνατό».

Απευθυνόμενος σε αθλητές, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, είπε:

«Αυτή είναι η στιγμή που σας αξίζει να χαρείτε. Η κορύφωση της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσής σας. Με τη συμπεριφορά σας δείξτε μας ότι ο αθλητισμός γίνεται πιο αξιόπιστος και καθαρός. Δείξτε μας ότι απορρίπτετε το ντόπινγκ και σέβεστε το ευ αγωνίζεσθαι.

Ο κόσμος μας σήμερα χρειάζεται ειρήνη, ανεκτικότητα και αδελφοσύνη.

Αθλητές από 202 χώρες δείξτε μας πως ο αθλητισμός ενώνει ξεπερνώντας όλους τους θρησκευτικούς, εθνικούς, πολιτικούς και γλωσσικούς φραγμούς.

Ας διεξαχθούν οι Αγώνες αυτοί ειρηνικά στο πνεύμα της ολυμπιακής εκεχειρίας που γεννήθηκε εδώ.

Ευχαριστούμε Αθήνα! Ευχαριστούμε Ελλάδα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου