" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Γενναία απόφαση δικαστηρίου στην Θράκη . Θεωρεί παράνομο και απειλή για την δημόσια τάξη την ονομασία ενός συλλόγου με τον προσδιορισμό «τουρκικός»

 Υπάρχει ακόμη ελπίδα στην Ελλάδα, υπάρχουν γενναίες γυναίκες και γενναίοι άνδρες που δεν υποκύπτουν. Την ίδια ώρα που ξεπουλημένοι πολιτικοί έχουν δώσει στην Θράκη γη και ύδωρ στην τουρκική προπαγάνδα και το προξενείο της Κομοτηνής αλωνίζει στην περιοχή σαν άτυπη κυβέρνηση, κάποιοι απλοί δικαστές ενός δικαστηρίου της ακριτικής Θράκης μας, έδωσαν ένα μάθημα εθνικού φρονήματος στους εξουσιαστές αυτού του τόπου. 
Σας αποκαλύπτουμε ότι όταν ο τότε πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας μας προ ετών είχε κηρύξει παράνομη την “τουρκική ένωση Ξάνθης” είχε δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα στο άκρως προσωπικό τηλέφωνο της οικίας του!…
Όπως έγινε γνωστό, λοιπόν, το Πρωτοδικείο Κομοτηνής, απέρριψε την αίτηση ίδρυσης υπ. αριθμ. ΕΜ 344/27.10.2010 που υποβλήθηκε στις 13 Απριλίου του 2011, επειδή δεν προσδιορίζεται ως «μουσουλμανική» ή «τουρκική» η λέξη «Μειονότητα» που υπάρχει στην ονομασία του συλλόγου.
 Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ίδρυσης του Μειονοτικού Πολιτιστικού Λαογραφικού Εκπαιδευτικού Συλλόγου του Εβρένου, αναφέροντας ότι σε περίπτωση που με την λέξη «Μειονότητα» εννοείται «τουρκική», κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε αντίθεση με την δημόσια τάξη.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου