" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

«Μέρες ίσως χειρότερες του 2007»

«Οι φωτιές που ξεσπούν ξαφνικά τα μεσάνυχτα είναι κάτι οργανωμένο γιατί αυτοί που τις βάζουν ελπίζουν ότι εκείνες τις ώρες οι δυνάμεις δεν θα είναι σε ετοιμότητα και δεν θα μπορούν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα και να τις αντιμετωπίσουν».
Αυτό τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέλιος Στεφανίδης, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι οι πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα είναι αποτέλεσμα εμπρησμών.  
Αλλωστε τόνισε ότι γίνεται έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών και εξετάζεται ο εμπρησμός. Ο κ. Στεφανίδης πρόσθεσε ότι:
«υπήρξε και υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά ζούμε μέρες του 2007 και ίσως και χειρότερες».
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού είπε ότι στη μάχη κατά της φωτιάς σε όλα τα μέτωπα της χώρας έχουν διατεθεί κοντά στα 30 αεροσκάφη εκ των οποίων δυο είναι ειδική αποστολή από τη Γαλλία και δυο ειδική αποστολή από την Ισπανία.
«Η Ελλάδα ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποστολή έξι μεγάλων αεροσκαφών αλλά μας ήρθαν τα τέσσερα. Δυο ιταλικά αντιμετωπίζουν φωτιές στη Νότια Ιταλία» πρόσθεσε ο κ. Στεφανίδης, ο οποίος παράλληλα ζήτησε από τους πολίτες να συμμορφωθούν με την οδηγία του Πυροσβεστικού Σώματος και να μην καίνε καθόλου ξερά χόρτα ή ξύλα το καλοκαίρι.
Όπως ανέφερε ο κ. Στεφανίδης το 50% της δύναμης του πυροσβεστικού σε εναέρια μέσα έχει διατεθεί στην περιοχή του Έβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου