" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Ἡ Οὐκρανία εἶναι ἡ κρίσιμη πύλη γιά τήν δυτική διείσδυσιν στήν Εὑρασία

Το να δίνεις στην Ουκρανία πυραύλους για να τους ρίξει στη Ρωσία είναι κήρυξη πολέμου

Ο βουλευτής καλεί για απευθείας χτυπήματα στη ΡωσίαΟ πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικλ Μακ Κώλ δείχνει έναν χάρτη πιθανών στόχων στη Ρωσία

Γράφει ὁ Mike Whitney

Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποτρέψει μια ταπεινωτική ήττα στην Ουκρανία, «ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken φέρεται να ζήτησε από τον Πρόεδρο Μπάιντεν να δώσει πράσινο φως στις ουκρανικές πυραυλικές επιθέσεις σε στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία». Η αλλαγή της πολιτικής δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στον συνεχιζόμενο επίγειο πόλεμο στην Ουκρανία, αν και θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια απάντηση που θα έθετε το ΝΑΤΟ σε άμεση σύγκρουση με τη Μόσχα. Εν ολίγοις, η επικείμενη ήττα της Ουάσιγκτον στην Ουκρανία ανάγκασε τους φορείς λήψης αποφάσεων της διοίκησης να εφαρμόσουν μια στρατηγική που θα μπορούσε να επισπεύσει έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό είναι από τους New York Times :

Από τις πρώτες αμερικανικές αποστολές προηγμένων όπλων στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν αμφιταλαντεύτηκε ποτέ σε μία απαγόρευση: ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky έπρεπε να συμφωνήσει να μην τα πυροδοτήσει ποτέ στο ρωσικό έδαφος, επιμένοντας ότι αυτό θα παραβίαζε την εντολή του Μπάιντεν να «αποφύγει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Αλλά η συναίνεση γύρω από αυτή την πολιτική ξεφτίζει. Με ώθηση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπάρχει τώρα μια έντονη συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης σχετικά με τη χαλάρωση της απαγόρευσης ώστε να επιτραπεί στους Ουκρανούς να χτυπήσουν θέσεις εκτόξευσης πυραύλων και πυροβολικού ακριβώς πάνω από τα σύνορα στη Ρωσία στόχοι που ο Ζελένσκι λέει ότι επέτρεψαν τα πρόσφατα εδαφικά κέρδη της Μόσχας… .

Για μήνες, ο Ζελένσκι εξαπολύει επιθέσεις σε ρωσικά πλοία, εγκαταστάσεις πετρελαίου και εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά το κάνει σε μεγάλο βαθμό με drones ουκρανικής κατασκευής, τα οποία δεν συσκευάζουν τη δύναμη και την ταχύτητα των αμερικανικών όπλων… Τώρα, η πίεση αυξάνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσουν την Ουκρανία να στοχεύσει ρωσικές στρατιωτικές τοποθεσίες,… με όπλα που παρέχονται από την Αμερική ….

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο εκπαίδευσης ουκρανικών στρατευμάτων εντός της χώρας, αντί να τους στείλουν σε ένα πεδίο εκπαίδευσης στη Γερμανία. Αυτό θα απαιτούσε την τοποθέτηση αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία, κάτι άλλο που ο Μπάιντεν είχε απαγορεύσει μέχρι τώρα. Εγείρει το ερώτημα πώς θα αντιδρούσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εάν οι εκπαιδευτές, οι οποίοι πιθανότατα θα έδρευαν κοντά στη δυτική πόλη Lviv, δέχονταν επίθεση. Οι Ρώσοι έχουν στοχοποιήσει περιοδικά το Lviv, αν και είναι μακριά από τις κύριες περιοχές μάχης….

Οι Ρώσοι… ήταν αμείλικτοι στο να παίξουν με τις αμερικανικές ανησυχίες για μια κλιμάκωση του πολέμου. Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησαν πολύ δημόσιες ασκήσεις με τις μονάδες που θα εμπλέκονταν στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων , του είδους που θα χρησιμοποιούνταν στα ουκρανικά στρατεύματα. Τα ρωσικά δελτία ειδήσεων ανέφεραν ότι ήταν «απάντηση σε προκλητικές δηλώσεις και απειλές δυτικών αξιωματούχων κατά της Ρωσίας».

Στη συνέντευξή του στους Times , ο Ζελένσκι απέρριψε τους φόβους για κλιμάκωση, λέγοντας ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Β. Πούτιν της Ρωσίας είχε ήδη κλιμακώσει τον πόλεμο. Και θεώρησε απίθανο ο κ. Πούτιν να εκπληρώσει ποτέ την απειλή του να εξαπολύσει πυρηνικό όπλο…. Μέσα στον Λευκό Οίκο, μια συζήτηση για το να αφήσει η Ουκρανία να πυροβολήσει αμερικανικά όπλα στη Ρωσία , New York Times

Ας μην μασάμε τα λόγια: Οι πυραυλικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος είναι μια κατάφωρη πράξη επιθετικότητας κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Είναι μια ανοιχτή κήρυξη πολέμου. Η κυβέρνηση Μπάιντεν δεσμεύεται σε μια πολιτική που θα φέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της Ρωσίας σε έναν πόλεμο μεταξύ δύο πυρηνικών υπερδυνάμεων.

Γιατί; Γιατί το κάνει αυτό ο Μπάιντεν;

Το κάνει αυτό επειδή οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία και η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο πολύ άσχημα. Ακολουθεί μια σύντομη ανακεφαλαίωση από τον βετεράνο μάχης και στρατιωτικό αναλυτή συνταγματάρχη Daniel Davis:

Πιστέψτε με όταν σας λέω ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η Ουκρανία να πετύχει ποτέ έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Δεν υπάρχει δρόμος για στρατιωτική νίκη για την Ουκρανία. ...Δεν έχει σημασία αν τους δίνουμε 60 δισεκατομμύρια δολάρια ή 120 δισεκατομμύρια ή 200 δισεκατομμύρια δολάρια. Δεν θα αλλάξει τίποτα, γιατί τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζεται η μαχητική δύναμη σε εθνικό επίπεδο είναι αμετάκλητα στο πλευρό της Ρωσίας. Δεν μπορείτε να αντιστρέψετε την παλίρροια γιατί δεν μπορείτε να αλλάξετε τα βασικά.

Η αεροπορική δύναμη είναι στο πλευρό της Ρωσίας, η αεράμυνα είναι στο πλευρό της Ρωσίας, το στρατιωτικό-βιομηχανικό δυναμικό είναι στο πλευρό της Ρωσίας, επιτρέποντας την παραγωγή μεγάλης ποσότητας πυροβολικού, πυρομαχικών, των ίδιων των όπλων, drones, εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου και, πάνω από όλα, των ανθρώπων είναι όλοι στο πλευρό της Ρωσίας. Η Ρωσία έχει περισσότερο κόσμο και θα έχει πάντα περισσότερο κόσμο… Κατά τη γνώμη μου, είναι παράλογο να συνεχίσουμε να ελπίζουμε ότι η ουκρανική πλευρά θα μπορέσει να κερδίσει αν δώσουμε λίγο περισσότερα χρήματα, γιατί δεν θα λειτουργήσει…. Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΟΤΕ…. 

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τις απόψεις του Ντέιβις συμμερίζονται η συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων που παρακολουθούν στενά τα γεγονότα στο έδαφος. Η συνολική εκτίμηση αυτών των ειδικών είναι πάντα η ίδια: η Ουκρανία χάνει και χάνει άσχημα. Δεν θα υπάρξει καμία αντιστροφή της ορμής γιατί —σε κάθε τομέα μαχητικής ικανότητας— η Ρωσία έχει ένα σαφές πλεονέκτημα. Η Ουκρανία δεν έχει τη δύναμη πυρός, τα αεροσκάφη, τα άρματα μάχης, τα τεθωρακισμένα οχήματα, τους πυραύλους, το βαρύ πυροβολικό, τα συστήματα αεράμυνας, τα πυρομαχικά, τη βιομηχανική ικανότητα ή το ανθρώπινο δυναμικό για να ανατρέψει τον ρωσικό στρατό ή ακόμη και να σταματήσει η επίμονη ρωσική επίθεση. Με απλά λόγια, η Ουκρανία δεν μπορεί και δεν θα κερδίσει. Και , αυτή δεν είναι μόνο η άποψη ανδρών όπως ο Davis που πιστεύουν ότι οι μάχες πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Είναι επίσης η άποψη των παγκοσμιοποιητικών ελίτ, όπως ο Richard Haass, που πιστεύουν ότι ο πόλεμος πρέπει να παραταθεί. Ο Haass είναι ο επίτιμος πρόεδρος του διάσημου Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, και τις απόψεις του για την Ουκρανία είναι πιθανό να συμμερίζονται ένα μεγάλο τμήμα πλούσιων ελίτ που πιστεύουν ότι υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει αν συρθεί η σύγκρουση για έναν ακόμη χρόνο περίπου. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το απόσπασμα από ένα πρόσφατο άρθρο του Haass και δείτε αν μπορείτε να εντοπίσετε τις ομοιότητες μεταξύ της ανάλυσής του και του Davis:

. ..τι πρέπει να επιδιώξουν να επιτύχουν η Ουκρανία και οι υποστηρικτές της στη Δύση; Τι πρέπει να αποτελεί επιτυχία;

Κάποιοι απαντούν ότι η επιτυχία θα πρέπει να οριστεί ως η ανάκτηση όλων των χαμένων εδαφών της από την Ουκρανία, για την αποκατάσταση των συνόρων του 1991…. Αυτό θα ήταν σοβαρό λάθος. Μην με παρεξηγήσετε: η αποκατάσταση των νόμιμων, νόμιμων συνόρων θα ήταν ιδιαίτερα επιθυμητή, αποδεικνύοντας ότι η επιθετικότητα δεν είναι αποδεκτή. Αλλά η εξωτερική πολιτική πρέπει να είναι εφικτή όσο και επιθυμητή, και η Ουκρανία απλά δεν είναι σε θέση να απελευθερώσει την Κριμαία και τις ανατολικές της περιοχές μέσω στρατιωτικής δύναμης.

Οι αριθμοί είναι απόλυτοι. Η Ρωσία έχει πάρα πολλούς στρατιώτες και μια οικονομία εν καιρώ πολέμου ικανή να παράγει μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών. Παρά τις κυρώσεις, η Ρωσία μπόρεσε να ενισχύσει τη στρατιωτική-βιομηχανική της βάση και έχει πρόσβαση σε όπλα και πυρομαχικά που παράγονται στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα και σε κινεζικά προϊόντα και τεχνολογίες που συμβάλλουν στην πολεμική προσπάθεια του Κρεμλίνου.

Ένας άλλος παράγοντας που μάχεται ενάντια σε μια προσπάθεια της Ουκρανίας να ανακαταλάβει τα εδάφη της με τη βία είναι ότι οι επιθετικές επιχειρήσεις τείνουν να απαιτούν πολύ περισσότερα όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, τον εξοπλισμό και τα πυρομαχικά από ότι οι αμυντικές προσπάθειες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν οι άμυνες είχαν την ευκαιρία να χτίσουν οχυρώσεις, όπως έχει η Ρωσία σε μεγάλο μέρος της ουκρανικής επικράτειας που κατέχει. Γιατί η τοποθέτηση άλλης αντεπίθεσης το 2025 θα ήταν λάθος Γιατί η οργάνωση μίας άλλης αντεπίθεσης το 2025 θα ήταν λάθος , Novaya Gazeta

Έτσι, ο Richard Haass ( φωτό ἀριστερά. Καμμία ἀμφιβολία πώς πρὄκειται γιά ...ἑβραῖο ; Μπά, δέν νομίζω νά ἔχῃ κανείς...Ἕνα ἀκόμη ἁρπακτικό, λοιπόν ! παραδέχεται ανοιχτά ότι ο πόλεμος είναι μια αναντιστοιχία και ότι η Ουκρανία δεν μπορεί εύλογα να αναμένει να ανακαταλάβει τα εδάφη που έχει χάσει. Παραδέχεται ότι «η Ρωσία έχει πάρα πολλούς στρατιώτες» (απεριόριστο ανθρώπινο δυναμικό) «μια οικονομία εν καιρώ πολέμου ικανή να παράγει μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών» (Απεριόριστη βιομηχανική ικανότητα) και «η Ρωσία… έχει πρόσβαση σε όπλα και πυρομαχικά… που συμβάλλουν στην πολεμική προσπάθεια του Κρεμλίνου." (Απεριόριστη παραγωγή όπλων) Εν ολίγοις, η ανάλυση του Haass είναι πανομοιότυπη με αυτή του Davis. Και οι δύο συμφωνούν στα θεμελιώδη, δηλαδή ότι η Ουκρανία δεν μπορεί και δεν θα κερδίσει.

Στη συνέχεια, όμως, το άρθρο παίρνει μια ασυνήθιστη τροπή, στην οποία ο Haass βγάζει ανεξήγητα τα ακριβώς αντίθετα συμπεράσματα από την ανάλυσή του από τον Davis. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό ρητορικό δόλο που θα έκανε τον Svengali ( ο ήρωας ταινίας. Μεταφορικά πρόκειται για ένα άτομο που χειραγωγεί ή ασκεί υπερβολικό έλεγχο σε ένα άλλο ... ) να ζηλέψει. Δείτε τι λέει αφού απαριθμεί τους πολλούς λόγους για τους οποίους η Ουκρανία δεν θα κερδίσει τον πόλεμο:

«Κάποιοι απαντούν ότι η επιτυχία θα πρέπει να οριστεί ως η ανάκτηση όλων των χαμένων εδαφών της από την Ουκρανία, για την αποκατάσταση των συνόρων του 1991…. Αυτό θα ήταν σοβαρό λάθος».

Σκεφτείτε το για ένα λεπτό. Έτσι, σύμφωνα με τον Haass — η νίκη στον πόλεμο δεν σημαίνει πλέον ότι κερδίζεις τον πόλεμο. Δεν σημαίνει ανακατάληψη των κατεχομένων εδαφών, δεν σημαίνει εκδίωξη των Ρώσων από την ανατολική Ουκρανία και δεν σημαίνει επικράτηση στον χερσαίο πόλεμο. Σημαίνει «τι» ακριβώς;

Ο Haass εξηγεί:

«Τι στρατηγικήπρέπει να ακολουθήσουν η Ουκρανία και οι υποστηρικτές της; Πρώτον, η Ουκρανία θα πρέπει να δώσει έμφαση στην αμυντική στάση, μια προσέγγιση που θα της επέτρεπε να αξιοποιήσει τους περιορισμένους πόρους της και να απογοητεύσει τη Ρωσία.

Δεύτερον, στην Ουκρανία πρέπει να δοθούν τα μέσα —δυνατότητες κρούσης μεγάλης εμβέλειας— και η ελευθερία να επιτεθεί στις ρωσικές δυνάμεις οπουδήποτε στην Ουκρανία, καθώς και στα ρωσικά πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα και σε οικονομικούς στόχους εντός της ίδιας της Ρωσίας. Η Ρωσία πρέπει να νιώσει το κόστος ενός πολέμου που ξεκίνησε και παρατείνει.

Τρίτον, οι υποστηρικτές της Ουκρανίας πρέπει να δεσμευτούν για την παροχή μακροπρόθεσμης στρατιωτικής βοήθειας. Στόχος όλων των παραπάνω είναι να δώσει σήμα στον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της Ρωσίας και ότι δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα ξεπεράσει την Ουκρανία. Γιατί η οργάνωση μίας άλλης αντεπίθεσης το 2025 θα ήταν λάθος , Novaya Gazeta

Λοιπόν, αυτή είναι η νέα στρατηγική; Αυτό είναι το Σχέδιο Β;

Ναι, προφανώς. Και δείτε τι περιλαμβάνει το Σχέδιο Β:

1. Στεκόμενοι σε αμυντική στάση

2. Χρήση «δυνατοτήτων κρούσης μεγάλης εμβέλειας» για επίθεση στόχων στη Ρωσία (Από εδώ πήρε την ιδέα ο Blinken;)

3. Αντλώντας δισεκατομμύρια περισσότερα στη «μαύρη τρύπα» της Ουκρανίας για να παρατείνει έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδηθεί.

Εν ολίγοις, προκαλέστε, προκαλέστε και προκαλέστε όσο το δυνατόν περισσότερο πόνο στη Ρωσία για όσο χρόνο χρειαστεί.

Όσο χρειάζεται; Τι σημαίνει αυτό?

Ο Haass το εξηγεί επίσης:

Μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός σχεδόν σίγουρα δεν θα οδηγούσε σε τίποτα που να μοιάζει με ειρήνη, η οποία πιθανότατα θα πρέπει να περιμένει την άφιξη μιας ρωσικής ηγεσίας που θα επιλέξει να τερματίσει το καθεστώς παρίας της χώρας. Αυτό μπορεί να μην συμβεί για χρόνια ή δεκαετίες.

Ω, λοιπόν, ο πραγματικός στόχος είναι η αλλαγή καθεστώτος. Τι έκπληξη!

Αυτό είναι κάτι περισσότερο από απλώς «μετακίνηση των goalposts» (με την αλλαγή του ορισμού της «νίκης» ενός πολέμου). Αυτή είναι μια αποκάλυψη της ατζέντας των ελίτ, η οποία κοιτάζει πέρα ​​από την ανόητη προπαγάνδα για «απρόκλητη επιθετικότητα» και εστιάζει αποκλειστικά στη γεωπολιτική, την κινητήρια δύναμη στις διεθνείς σχέσεις. Στο μυαλό του Haass, η Ουκρανία δεν είναι πεδίο μάχης στο οποίο Ουκρανοί και Ρώσοι πατριώτες θυσιάζουν τη ζωή τους για τις χώρες τους. Όχι.


Στο μυαλό του Haass, η Ουκρανία είναι η κρίσιμη πύλη προς την Κεντρική Ασία, η οποία αναμένεται να είναι η πιο ευημερούσα περιοχή του επόμενου αιώνα. Οι δυτικοί πλουτοκράτες σκοπεύουν να είναι οι κύριοι παίκτες στην ανάπτυξη της Κεντρικής Ασίας, (άξονας στην Ασία) και γι' αυτό προσπαθούν να άρουν το μεγαλύτερο εμπόδιο στη δυτική διείσδυση, που είναι η Ρωσία. Μόλις η Ρωσία αποδυναμωθεί και υποχωρήσει, η Ουάσιγκτον θα είναι ελεύθερη να απλώσει τις στρατιωτικές της βάσεις σε όλη την Ευρασία θέτοντας τις βάσεις για τον περιορισμό της αντίπαλης Κίνας μέσω προκλήσεων, περικύκλωσης και οικονομικού στραγγαλισμού.

Αυτός είναι ο λόγος που ο ορισμός του Haass για την «επιτυχία» είναι πιο ευέλικτος από τους απλούς ανθρώπους που αξιολογούν αυτά τα θέματα με βάση τον τεράστιο ανθρώπινο πόνο που προκαλούν. Κατά την παγκοσμιοποιητική άποψη, αυτά τα πράγματα είναι δευτερεύουσας σημασίας. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι η δύναμη. ακατέργαστη, γεωπολιτική δύναμη με τη μορφή παγκόσμιας ηγεμονίας. Αυτός είναι ο απώτερος στρατηγικός στόχος. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία.

Και αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση Μπάιντεν πρόκειται να εγκρίνει τη χρήση όπλων κρούσης μεγάλης εμβέλειας αμερικανικής κατασκευής για την καταστροφή στόχων σε ρωσικό έδαφος. Διότι—αν και δεν αυξάνει τις πιθανότητες της Ουκρανίας να κερδίσει τον πόλεμο—βοηθά στην προώθηση της παγκοσμιοποιητικής γεωπολιτικής ατζέντας που θεωρεί την Ουκρανία ως απλό εφαλτήριο για να εξαπολύσει επιθέσεις στη Ρωσία.

Οι της παγκόσμιας ελίτ είναι τόσο μεθυσμένοι από υπεροψία, που έχουν πείσει τους εαυτούς τους ότι ο Πούτιν δεν θα δει αυτές τις πυραυλικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος ως μια κήρυξη πολέμου. Οι οποίες είναι.

(  Συνταξιούχος Αντισυνταγματάρχης του Στρατού των ΗΠΑ Ντάνιελ Ντέιβις: Έχω πάνω από 20 χρόνια στρατιωτικής εμπειρίας μάχης.  Daniel Davis @peacemaket71 )

Ἀπό : unz.com

Καί βεβαίως ἀπαραιτήτως ξανά : 

Ὅποιος ἐξουσιάζει τήν Ἀνατολική Εὐρώπη ἐξουσιάζει τόν κόσμο !

Σκοπός τους : ἡ διάλυσις τῆς Ῥωσσικῆς Ὁμοσπονδίας. Στόχος : ἡ Χάρτλαντ

Τά νεο-φιλελέ ἁρπακτικά ἐνεργοποιοῦν τήν «παγίδα Θουκυδίδη»

Τά νεο-φιλελεύθερα ἁρπακτικά καί ἡ Χάρτλαντ

Ὁ πόλεμος τῆς Οὐκρανίας εἶναι μία ἑβραϊκή βεντέτα

«Ἀγῶνες» πού πάντα δικαιώνονται... «JudeoPolonia»

Εὐρωπαϊκό Ἑβραϊκό Κοινοβούλιο

Τά «σατανικά» σχἐδια τῆς «μαύρης ἀριστοκρατίας»

Ὁ «ἱστός ἀράχνης» τῶν Σαββατιανῶν-Φρανκιστῶν σ᾿ὁλόκληρο τόν κόσμο !

Ἔτσι θά καταλάβετε, ἀκόμη καί ὅσοι ξεροκέφαλα δέν θέλουν νά καταλάβουν, πόσο ἱερός εἶναι ὁ ἀγῶνας τῆς Ῥωσσίας καί τοῦ Ποῦτιν. Μήν τό περνᾶτε καθόλου ἐπιφανειακά, διότι εἶναι ὅ,τι πιό σοβαρό ἔχει ν᾿ἀντιμετωπίσει ἠ Ἀνθρωπότητα. Ὁ νοῦς, τό μυαλό, τά μάτια, τ᾿αὐτιά σας καί ὅλο σας τό εἶναι πρέπει νά εἶναι ἐκεῖ. ( ἀπό ἐδῶ

Σᾶς βαροῦν ὅλοι, ὄχι τό καμπανάκι ἀλλά τίς ΚΑΜΠΑΝΕΣ ! Ξυπνᾶτε !!! 


Ἡ Πελασγική

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,ο Haas και οι όμοιοι του μας αποδεικνύουν πως,η ηλιθιότητα έχει κυριαρχήσει,ειδικά σε ζωτικά σημεία της ανθρώπινης ύπαρξης και μια απορία:πως και ποιοί αξιολογούν κάτι τέτοιους τσομπάνηδες και τους δίνουν την ευκαιρία να το παίζουν γενικοί κουμανταδόροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι πώς τό ἐρώτημα εἶναι ρητορικό ἀφοῦ εἶναι τοῖς πάσι γνωστό σέ ποίων τά χέρια βρίσκονται αὐτά πού λέγονται κυρίαρχα μέσα ἐνημερώσεως.
      Καί βεβαίως ὄχι μόνον. Βλέπε ανειστημιακές ἐπιτροπές πού ἀποφασίζουν γιά τίς διαλέξεις "μεγάλων νοῶν" ὅπως ὁ ΓΑΠ λόγου χάριν πού ἀμεἰβεται ἁδρῶς γιά κάθε ὀμιλία του ( Τί νά ἔχῃ νά πῆ στά καϋμένα τά παιδιά ὁ υἱός τοῦ Ἀνδρέα...).
      Κάπως ἔτσι κατασκευάζονται, εἰδικῶς τά τελευταῖα 100 χρόνια, οἱ λεγόμενοι σύγχρονοι "φιλόσοφοι" καί οἱ "μεγάλοι νόες".

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Bill- Kill !

      Διαγραφή
  2. TA ΠANTA ΟΛΑ......................KOYΛΑΡA

    Δένδιας: Έρχεται ιδιωτικοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων
    Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το νέο νόμο, ο κ. Δένδιας υποστηρίζει:
    Ο Νόμος, σημαντικό βήμα στην «Ατζέντα 2030», υπερψηφίσθηκε επί της αρχής και επί του συνόλου από τρία κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Σπαρτιάτες).

    https://armyvoice.gr/2024/05/dendias-erchetai-idiotikopoiisi-ton-enoplon-dynameon/?amp=1

    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπαρτιάτες ; Ἄ !!! Ἐδῶ εἶναι καθ᾿ὅλα νόμιμοι καί μετρᾷ ἡ ψῆφος τους ; Χμμ...

      Καλῶς, ἀσχοληθεῖτε μέ ὅ,τι σᾶς σερβίρει ἠ δημοκρατία τῶν πολιτικάντιδων, τῶν κομμάτων-μαριονέτες τῆς παγκόσμιας ἐξουσιαστικῆς ἐλίτ κι᾿ὅταν ἔρθει ἡ ὥρα τῆς κομμουνιστικοποιήσεως καί τῆς ἑλλαδικῆς κοινωνίας, θά ψάχνεται νά βρεῖτε τίς πταίει ὥστε γιά ἀκόμη μία φορά ν᾿ἀποτινάξετε τίς εὐθύνες ἀπό πάνω σας. Ἔτσι !
      Ὅπως μέ τό " Μητσοτάκη γ...σαι " τόν βγάλατε μέ 41 % τό ἴδιο μέ τά " Κούλα καί Κουλάρα" θά πανηγυρίσῃ στίς ἐκλογές τῶν εὐρῶ !

      Ποῦ εἶναι ἡ ῥίζα τοῦ κακοῦ ; Ὅσο ἀρνεῖστε νά ψάξετε τίς πτυχές ἐκεῖνες, τοὐλάχιστον γιά τά τελευταῖα 100 χρόνια, πού καθόρισαν μέσ᾿ἀπό τήν κατασκευασμένη "ἀλήθεια" τό μέλλον τῆς Ἀνθρωπότητος θά συνεχίζετε νά παίζετε ἀκριβῶς στό ἔργο τους, τόν ῥόλο πού σᾶς ἔχουν ἐπιλέξει.

      Τί ἀπογοήτευσις !

      https://sxolianews.blogspot.com/2024/05/woke.html
      https://sxolianews.blogspot.com/2023/06/lgbtq.html
      https://sxolianews.blogspot.com/2022/06/lgbt.html

      οι νέες, κεφαλαιοποιημένες «Δυτικές Αξίες» υποστηρίζονται και προωθούνται σε όλο τον κόσμο από οντότητες και φορείς κυρίως τριών γραμμάτων όπως οι NED, HRW, AID, CIA, WEF, ΠΟΥ, ΔΝΤ και πολλοί άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

      ...Οι νέες «Δυτικές Αξίες» προστατεύονται από αυστηρή λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αυστηρή νομοθεσία για τη ρητορική μίσους, που απαγορεύει κάθε σχόλιο για οποιονδήποτε έχει αντίρρηση. Για κάθε λογικό άτομο μέχρι τώρα, ο μόνος σίγουρος τρόπος αποφυγής προβλημάτων και δίωξης σύμφωνα με τους νόμους περί ρητορικής μίσους είναι να κρατήσει κανείς το στόμα του κλειστό. Σε αυτό έχει μεταμορφωθεί η δυτική δημοκρατία: ένα πλήρες τρελοκομείο...https://sxolianews.blogspot.com/2024/02/blog-post_78.html

      Καλησπέρα ἀγαπητή Ἀγγελική !

      Διαγραφή
    2. https://m.youtube.com/watch?v=soiary9rqf0&t=11s

      Διαγραφή
    3. Κατ᾿ἀρχάς ἄς ποῦμε καί μία Καλησπέρα.

      Ἐν συνεχείᾳ γιά τόν συγκεκριμένο, ἐν τάχει ὅπως εἶδα, ἔχει ἐκπομπή στόν ῥαδιοφωνικό σταθμό τῆς Β.Ἑλλάδος καί δηλώνει τραπεζικός ( ἤ εἶναι ψευδώνυμο ; )
      Στό βίντεο πού παραθέτεις διαβάζω τό σχόλιον ἑνός ἀκροατή :

      Φίλτατε "Τραπεζικέ" καλησπέρα! Έχω μία δίόρθωση και μία απορία: 1) Η διόρθωση: η CIA όπως λες δεν αντικατέστησε τον Παπαδόπουλο, αλλά τον Ιωαννίδη που προχώρησε στην προδοσία της Κύπρου, ρίχνοντας τον Παπαδόπουλο (που προφανώς δεν συναίνεσε, διότι διαφορετικά γιατί να τον έριχναν;). 2) Η απορία: Εάν ο Παπαδόπουλος ήταν άνθρωπος της CIA θα πέθαινε πάμπτωχος στη φυλακή; Είδες κάποιον από όλους αυτούς που ακολούθησαν στην πολιτική, έως και την προηγούμενη κυβέρνηση να "διώκεται" μετά τις υπηρεσίες που προσέφεραν στα ξένα αφεντικά της χώρας ; Όχι βεβαίως! Αντιθέτως μάλιστα! Ανταμοίφθηκαν πλουσιοπάροχα και προστατεύτηκαν! Άρα; Το συμπέρασμα προκύπτει εκ της κοινής λογικής! Δεν θέλω να πω κάτι με αυτό, ούτε υπονοώ κάτι υπέρ του ενός ή του άλλου καθεστώτος ... Απλά, επισημάνσεις κάνω! Να είσαι καλά και καλές εκπομπές! ( Ἀπό : @EPIDAVROS72)

      Βεβαίως δέν ξέρω τί ἀκριβῶς εἰπώθηκε ἀπό τόν κ. Σερέτη, ἀλλά ὅσα ἔγραψε ὁ σχολιαστής εἶναι ἀπολύτως σωστά.Καί ἡ διόρθωσις καί ἡ ἀντίκρουσις τοῦ ἰσχυρισμοῦ πώς ὁ Παπαδόπουλος ἦταν ἄνθρωπος τῆς CIA.

      Ὅσο καί νά θέλουν κάποιοι νά ἀμαυρώσουν ἱστορικά πρόσωπα πού ἔχουν προσφέρει γιά αὐτόν τόν τόπο, χωρίς νά ὡφεληθοῦν στό ἐλάχιστον, γιά ἐκείνους πού θά ψάχνουν τήν ἀλήθεια οἱ προσπάθειές τους θά πέφτουν στό κενό. Γιά τούς ἄλλους πού χάφτουν ὅ,τι τούς δίνουν, εἴτε εἶναι ἀδαεῖς εἴτε σ᾿ἐκείνους πού ἀρκοῦνται στήν ἔτοιμη τροφή, ὅ,τι καί νά εἶναι αὐτή ( ἀκόμη καί δηλητήριο) δέν ὑπάρχει λύσις γιά τήν καλλιτέρευσίν τους. Πάντα θά εἶναι στό κοπάδι πού θά ἄγεται καί θά φέρεται.

      Δέν ἔχω νά πῶ τίποτε ἄλλο παρά μόνον μία ἐρώτησιν : Γιατί βάλλεται τόσο πολύ καί μάλιστα ἄγρια, ὁ ἐθνικιστικός χῶρος ; Ὁ χῶρος πού ὑπερασπίζεται τήν Παράδοσιν, τήν Ἱστορίαν, τήν Κληρονομιά τοῦ Ἔθνους του ; Καί τό πλέον περίεργο εἶναι ὅτι τό μεγαλύτερο καί ἰσχυρότερο πλῆγμα τό δέχεται ἀπό ἐκείνους πού θέλουν νά τιτλοφοροῦνται ...πατριῶτες. ! Γιατί ἄρα γε ;

      Εὐχαριστοῦμε γιά τό βίντεο.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή