" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Εἰδήσεις γιά ...γέλια

 Ο Νετανιάχου κατηγορεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για αντισημιτισμό


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατηγόρησε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) ότι δημιούργησε ένα «επικίνδυνο προηγούμενο» αφού ο ανώτατος εισαγγελέας του, Καρίμ Καν, ζήτησε εντάλματα σύλληψης για τον ισραηλινό ηγέτη και υπουργό Άμυνας Yoav Gallant για φερόμενα εγκλήματα πολέμου κατά Παλαιστίνιων πολιτών στη Γάζα...

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ απειλεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με κυρώσεις

θά σας δείξουμε ἐμεἶς, θά ᾿δεῖτε τί θά πάθετε...

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων φέρονται να επεξεργάζονται νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αφού ο ανώτατος εισαγγελέας του ζήτησε τη σύλληψη τόσο των ηγετών του Ισραήλ όσο και της Χαμάς σε σχέση με τη σύγκρουση στη Γάζα.

Ο γενικός εισαγγελέας του ΔΠΔ Καρίμ Χαν κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Yoav Gallant – καθώς και τους ηγέτες της Χαμάς Yahya Sinwar, Ismail Haniyeh και Mohammed Diab Ibrahim al-Masri – για «εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στη Γάζα και το Ισραήλ.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον, Ρεπουμπλικανός από τη Λουιζιάνα, χαρακτήρισε την κίνηση του ΔΠΔ «επαίσχυντη» και «παράνομη».

«Αν δεν αμφισβητηθεί από την κυβέρνηση Μπάιντεν, το ΔΠΔ θα μπορούσε να δημιουργήσει και να αναλάβει άνευ προηγουμένου εξουσία να εκδώσει εντάλματα σύλληψης εναντίον Αμερικανών πολιτικών ηγετών, Αμερικανών διπλωματών και αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού», είπε ο Τζόνσον τη Δευτέρα, απαιτώντας από τον Λευκό Οίκο «να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να αποτρέψει ένα τέτοιο αίσχος».

Δεν υπάρχει γενοκτονία στη Γάζα, λέει ο Μπάιντεν


ο Μπάιντεν καταδίκασε την κίνηση του ΔΠΔ
καθώς και ξεχωριστούς ισχυρισμούς από το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα θα μπορούσαν να είναι γενοκτονικές.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς κατά του Ισραήλ που διατυπώθηκαν από το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης, αυτό που συμβαίνει δεν είναι γενοκτονία. Το απορρίπτουμε αυτό», είπε το ραμολί ο Μπάιντεν...

καί τέλος,ἡ ὕαινα ξαναχτύπησε : 

Η Νούλαντ σχολιάζει πιθανή επίσημη ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία


...υποστήριξε ότι η επίσημη αποστολή δυτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία θα δημιουργούσε περιττούς κινδύνους – καθώς το ΝΑΤΟ παρέχει ήδη ένα  «τεράστιες ποσότητες » εκπαίδευσης για τις δυνάμεις του Κιέβου στο έδαφος των κρατών μελών.

Αντιμετωπίζοντας σοβαρή έλλειψη στρατευμάτων, το Κίεβο φέρεται να ζήτησε από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να βοηθήσουν στην εκπαίδευση περίπου 150.000 νεοσυλλέκτων εντός της Ουκρανίας, ώστε να μπορούν να σταλούν στο μέτωπο πιο γρήγορα

«Ανησυχώ ότι οι εκπαιδευτικές βάσεις του ΝΑΤΟ εντός της Ουκρανίας θα γίνουν στόχος του Βλαντιμίρ Πούτιν. Και εμπλέκει άμεσα το ΝΑΤΟ στο έδαφος, το οποίο θα μπορούσε... να κλιμακώσει τον πόλεμο σε διαφορετική κατεύθυνση και να κάνει τον Πούτιν να σκεφτεί ότι το έδαφος του ΝΑΤΟ μπορεί να είναι εύκολη λεία γι 'αυτόν», είπε η Νούλαντ...

ἀπό: ἐδῶ, ἐδῶ,ἐδῶ,ἐδῶ 

Ἔ λοιπόν ,ἄν ὅλες αὐτές οἱ εἰδήσεις δέν εἶναι γιά γέλια, τί ἄλλο θά μποροῦσε νά εἶναι ; Χμμ...

Κάποιοι βλέπουν τά πράγματα νά πηγαίνουν γι᾿αὐτούς, ἀπό τό κακό στό χειρότερο. Ποιοί ; Ξέρετε, ξέρετε...

Κι᾿ἐμεῖς χαιρόμαστε νά τούς βλέπουμε ἔτσι...

Σημείωσις γιά τήν καρφίτσα πού φορᾶ ἡ Νούλαντ-Κάγκαν στήν παραπάνω φωτό :

Θυμίζει τόν Κέλτικο κόμπο : 

καί διαβάζουμε γι᾿αὐτόν : 

Οι κόμποι τεσσάρων γωνιών είναι συνηθισμένοι σε όλο τον κόσμο, οι παλαιότεροι χρονολογούνται από την αρχαία Μεσοποταμία. Στην κέλτικη παράδοση, οι αρχαίοι Ιρλανδοί χρησιμοποίησαν τον κόμπο για προστασία από πνεύματα ή αντίπαλους στρατούς. Οι πολεμιστές, τα παιδιά και οι άρρωστοι έφεραν συχνά τον κόμπο σε κάποια μορφή.

ἐδῶ

Ἡ μητέρα της μία Βρετανή καί χριστιανή ὅπως πληροφορούμεθα,ὀνόματι Rhona McKhann.

Διαβάζουμε σχετικῶς μέ τό ἐπίθετο : 

Το McCann ή MacCan είναι ένα ιρλανδικό επώνυμο . Προέρχεται από το γαελικό Mac Cana που σημαίνει «γιος του Κανά». Το ιρλανδικό όνομα Cana σημαίνει κυριολεκτικά "cub", παραπέμποντας συγκεκριμένα σε ένα " wolf cub" (δηλαδή έναν νεαρό πολεμιστή). Οι Mac Cana ήταν μια γαελική ιρλανδική φυλή που κατείχε τα εδάφη Clancann και Clanbrassil , μαζί γνωστά ως Oneilland , στη σημερινή βόρεια κομητεία Armagh . Το επώνυμο συνδέεται έντονα με αυτό το τμήμα του Ulster...( ἐδῶ)

τίποτε τυχαῖον...


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Γεωργιος Οιτιευς22 Μαΐου 2024 στις 4:55 π.μ.

    https://youtu.be/W8LThehtcYw?t=2
    ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ !
    ΤΡΩΝΕ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ !

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀληθῶς Ἀνέστη ὁ Κύριος !

      Ἔτσι. Ἐξευτελίζονται, γελοιοποιοῦνται, ἀλλά ἐκεῖ γιά νά μᾶς πείσουν πώς ἔχουν τό δίκαιο μέ τό μέρος τους. Ἀπεναντίας δέν θέλουν νά ἀποδεχθοῦν πώς ἔχουν ἀρχίσει οἱ λαοί νά βλέπουν ( ἐπιτέλους) μέ ποιούς στήν πραγματικότητα ἔχουν νά κάνουν.
      Ἀλλά ἡ ὐποκρισία καί τό θράσος τους δέν ἔχει τελειωμό...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Γεώργιε !

      Διαγραφή
  2. Χριστός Ανέστη καλησπέρα σας, βρ' Ευαγγελία, μόνο σέ μένα φαίνεται έτσι κατά πως φαίνεται αφτότό Σιχαμερό Διαολοτρίβολο;... ειλικρινά, δέ μπορώ νά βρώ λέξεις ώστε νά χαρακτηρίσω αφτότό συναίσθημα που μου προκαλεί ή βρομοπατσαβούρα :
    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8jnKIEopHEqTSpkjG_oCqupy9a0erUfKUTXe1AWCeucxZPKlfg9tLPcTtvn3DgYsUYWDVNJdfb-tWLxAZcUq6JJc-JE2qLht_YrDVASx4Nb9fFrHwlrGhkTsI0OX0ZrjlosRUu11tiz7TS2VFgPVtv4tNjyKsvK52ANrHQGPEcC8kPDVHsuRhH8KehKw/s851/240222183635-victoria-nuland.jpg
    Βρέ μήπως, έ;..μήπως έχω παραισθήσεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀληθῶς Ἀνέστη !

      Μά νομίζεις τυχαῖα ἔβαλα αὐτήν τἠν φωτό ;
      Νομίζω πώς πιό χαρακτηριστική προσωποοποίηση τῆς Καμπαλαρίας, δέν...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή