" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Ἡ Ἀληθινή Καταγωγή τῶν Ἑβραίων ὡς Χαζάρων, Ἰσραηλιτῶν ἤ Χαναναίων ( μέρος α΄)

Γράφει ὁ Ron Unz

Τα τελευταία έξη χρόνια αναφέρω τακτικά το έργο του John Beaty, ενός αξιοσέβαστου ακαδημαϊκού που πέρασε ολόκληρη τη διδακτική του καριέρα στο Southern Methodist University στο Ντάλας του Τέξας.

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο καθηγητής Beaty υπηρέτησε στη Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών και οι ευθύνες του περιελάμβαναν την παραγωγή των καθημερινών ενημερωτικών εκθέσεων πληροφοριών που διανέμονταν στον Λευκό Οίκο και στην υπόλοιπη ανώτατη πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία. Αυτή η θέση του παρείχε μια μοναδική οπτική για την όλη πορεία της πολεμικής σύγκρουσης.

Μετά το τέλος του πολέμου, συνέχισε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία και το 1951 δημοσίευσε το Σιδηρούν Παραπέτασμα Πάνω από την Αμερική, ένα βιβλίο που επικρίνει σκληρά τις κυβερνητικές πολιτικές μας και τη συντριπτική εβραϊκή επιρροή που πίστευε ότι ήταν υπεύθυνη. Υποστήριξε ότι η εβραϊκή κυριαρχία στον εκδοτικό κλάδο και τα μέσα ενημέρωσης είχε γίνει τόσο ισχυρή που οι περισσότεροι απλοί Αμερικανοί δεν έμαθαν ποτέ πολλά σημαντικά γεγονότα, με την επικίνδυνη άγνοιά τους να διατηρείται από το «Σιδηρούν Παραπέτασμα» του εβραϊκού ελέγχου των μέσων ενημέρωσης που περιγράφεται στον τίτλο του.

Δεδομένου ότι ο Beaty ήταν ένας αξιόπιστος μελετητής που διέθετε μια κρίσιμη γνώση για τις δραστηριότητές μας εν καιρώ πολέμου, οι πολλοί σκληροί επικριτές του τόσο τότε όσο και τώρα επέλεγαν πάντα να επιτεθούν στην αξιοπιστία του σε ένα δευτερεύον ζήτημα. Στο βιβλίο του, είχε επανειλημμένα ισχυριστεί ότι, αντί να είναι απόγονοι των αρχαίων Ισραηλιτών, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι Εβραίοι εντόπισαν στην πραγματικότητα την καταγωγή τους στους Χαζάρους , μια σκληρή Τουρκο-Μογγολική φυλή πολεμιστών που για αρκετούς αιώνες έλεγχε μια σημαντική αυτοκρατορία σε τμήματα της σημερινής Νότιας Ρωσίας και της Ουκρανίας. Οι ηγεμόνες τους είχαν προσηλυτιστεί στον Ιουδαϊσμό τον 8ο αιώνα μ.Χ. και σύμφωνα με τον Beaty, οι Χαζάροι έγιναν τελικά οι πρόγονοι των Εβραίων Ασκενάζι της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίοι αποτελούσαν το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου εβραϊκού πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένης της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αμερικανοεβραίων.

Το βιβλίο του Beaty έγινε ένα τεράστιο best-seller στο συντηρητικό κοινό κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 και οι ισχυρισμοί του για τους Χαζάρους έγιναν δεκτοί από πολλούς άλλους δεξιούς εχθρούς προς την εβραϊκή επιρροή. Αυτό ίσχυε ιδιαίτερα για τους κορυφαίους αντισημιτικούς χριστιανούς κήρυκες εκείνης της εποχής, όπως ο Gerald LK Smith και ο Gerald Winrod , ίσως επειδή προτιμούσαν να πιστεύουν ότι οι Εβραίοι αντίπαλοί τους ήταν στην πραγματικότητα απόγονοι τουρκικών φυλών της Κεντρικής Ασίας παρά οι άγιοι προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. και δεδομένου ότι ο Beaty ήταν ο ίδιος ένας πιστός χριστιανός, μπορεί να επηρεάστηκε από παρόμοιους παράγοντες. Τα τελευταία χρόνια, πολλοί αντισιωνιστές όλων των ιδεολογικών στρωμάτων έχουν επίσης υιοθετήσει την ίδια θεωρία, υποστηρίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι Εβραίοι που εγκαταστάθηκαν στην Παλαιστίνη ήταν στην πραγματικότητα Χάζαροι και επομένως δεν είχαν καμία νόμιμη αξίωση σ᾿ εκείνη τη γη. Πράγματι, μεταξύ των αντιεβραίων ή αντισιωνιστών ακτιβιστών στο Διαδίκτυο, το «Khazar» έχει γίνει αρκετά κοινό ως εξευτελιστικό συνώνυμο του «Εβραίος».

Οι τρέχουσες προσπάθειες για την προώθηση αυτής της Χαζαρικής Υπόθεσης μπορεί να έχουν πρακτική πολιτική διάσταση. Αυτές τις μέρες, ένα σημαντικό μέρος της αμερικανικής υποστήριξης προς το Ισραήλ βασίζεται στο μεγάλο σώμα των Χριστιανών Σιωνιστών, οι οποίοι ταυτίζουν τους σημερινούς Εβραίους με τους Ισραηλίτες της Παλαιάς Διαθήκης. Τέτοιοι Χριστιανοί υποστήριξαν σθεναρά την επιστροφή αυτών των εξόριστων Εβραίων στην αρχαία πατρίδα τους και την αποκατάσταση ενός εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη μετά από δύο χιλιάδες χρόνια, θεωρώντας αυτά τα γεγονότα ως εκπλήρωση των βιβλικών προφητειών που είναι απαραίτητες για την επιστροφή του Χριστού. Έτσι, αν πείθονταν ότι οι Εβραίοι ήταν αντ' αυτού Χαζάροι της Κεντρικής Ασίας, η υποστήριξή τους θα μπορούσε να μειωθεί.

Εφόσον οι πεποιθήσεις του Μπίτι για τους Χαζάρους φαίνονταν άσχετες με το υπόλοιπο βιβλίο του, τις είχα αγνοήσει ως επί το πλείστον. Αλλά παρόλο που τέτοιες θεωρίες των Χαζάρων συζητούνται σπάνια σε mainstream χώρους, έχουν γίνει τόσο διαδεδομένες σε περιθωριακούς, συνωμοσιολογικούς κύκλους που πριν από λίγους μήνες αποφάσισα τελικά να αναθεωρήσω τα στοιχεία και να δημοσιεύσω τα ευρήματά μου. Ωστόσο, η μακροσκελής ανάλυσή μου για την εβραϊκή καταγωγή θάφτηκε στη μέση ενός πολύ μακροσκελούς άρθρου , το οποίο και στις δύο πλευρές είχε παρενθέσεις από εντελώς άσχετα ζητήματα. Ως εκ τούτου, αποφάσισα τώρα να εξαγάγω αυτό το υλικό και να το επεκτείνω σε μια πολύ πιο εστιασμένη και ολοκληρωμένη επεξεργασία αυτού του σημαντικού θέματος.

Είχα ανοίξει την ανάλυσή μου αναφέροντας τους ισχυρισμούς του Beaty και τις επιθέσεις εναντίον του:

Αν και είχα αόριστη επίγνωση της Χαζαρικής Υπόθεσης της εβραϊκής καταγωγής, τη θεώρησα απλώς ως μια μάλλον περιθωριακή ακαδημαϊκή θεωρία, που τελικά επιβεβαιώθηκε τις τελευταίες δύο δεκαετίες από τη σύγχρονη ανάλυση DNA. Αλλά ο Beaty έγραφε πριν από περισσότερα από εβδομήντα χρόνια και ανέφερε φαινομενικά αξιόπιστη επιστημονική υποστήριξη για τους ισχυρισμούς του, συμπεριλαμβανομένης της Universal Jewish Encyclopedia και του εξάτομου Magisterial History of the Jews , που εκδόθηκε τον δέκατο ένατο αιώνα από τον Heinrich Graetz. Το βιβλίο του Beaty είχε εμφανιστεί αρκετά χρόνια πριν ο Watson και ο Crick ανακαλύψουν ακόμη και το DNA, οπότε η θεωρία του φαινόταν μια αβλαβής εκκεντρικότητα, που δεν έβλαπτε σχεδόν την αξιοπιστία του στα κύρια ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της προσωπικής του εμπειρίας.

Η συντριπτική πλειονότητα του υλικού του Beaty φαινόταν να βασίζεται σε πολύ ισχυρή επιχειρηματολογία, έτσι οι παράδοξοι ισχυρισμοί του περί Χαζάρων, θεωρήθηκαν φυσικά ως το πιό τρωτό του σημείο, στο οποίο επικεντρώθηκαν οι πικρόχολοι επικριτές του για περισσότερα από εβδομήντα χρόνια για να δυσφημήσουν την υπόλοιπη ανάλυσή του. Ως εκ τούτου, αποφάσισα να αφιερώσω λίγο χρόνο για να εξερευνήσω την υπόθεση των Χαζάρων και το ευρύτερο ζήτημα της εβραϊκής καταγωγής, εν μέρει για να αξιολογήσω την αξιοπιστία του Beaty.

Ο Άρθουρ Κέσλερ και η Δέκατη Τρίτη Φυλή

Όταν ο Beaty δημοσίευσε το βιβλίο του το 1951, η ιστορία των Χαζάρων ήταν πιθανώς άγνωστη σε όλους σχεδόν τους Αμερικανούς, αλλά μια γενιά αργότερα ένα άλλο βιβλίο από έναν πολύ διαφορετικό συγγραφέα ξαφνικά το έφερε στο ευρύ κοινό, τουλάχιστον στους πνευματικούς κύκλους.

Ο Άρθουρ Κέσλερ Άρθουρ Κέσλερ ήταν ένας Ούγγρος Εβραίος, ένας πρώιμος Σιωνιστής και πρώην κομμουνιστής που αργότερα στράφηκε σθεναρά εναντίον του Στάλιν και σύντομα έγινε εξέχων συγγραφέας του Ψυχρού Πολέμου. Ήταν περισσότερο γνωστός για το  Darkness at Noon , μια χαλαρά μυθιστορηματική αφήγηση των σταλινικών μεθόδων εκκαθάρισης της δεκαετίας του 1930 που με είχε εντυπωσιάσει βαθιά όταν διάβασα το μυθιστόρημα στο γυμνάσιο. Στη συνέχεια, το 1976 δημοσίευσε το  The Thirteenth Tribe , ένα πολυσυζητημένο βιβλίο που προωθεί την υπόθεση των Χαζάρων για την προέλευση του Ευρωπαϊκού Εβραϊσμού, και πρόσφατα το ξαναδιάβασα για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1990.

Δεν εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα. Πέρα από την ιστορία της μεταστροφής των ηγεμόνων τους στον Ιουδαϊσμό, προφανώς υπάρχουν ελάχιστα δυνατά στοιχεία σχετικά με τη μεγάλη αυτοκρατορία των Χαζάρων, απλώς διάσπαρτες αναφορές στις ιστορίες και την αλληλογραφία των βυζαντινών, ρώσων και ισλαμικών γειτόνων και αντιπάλων τους. ...

Ο Κέσλερ ήταν λογοτεχνικός διανοούμενος παρά εκπαιδευμένος ιστορικός ή ανθρωπολόγος και οι προσπάθειες που έκανε για λογαριασμό της αμφιλεγόμενης θεωρίας του μερικές φορές μου φάνηκαν μάλλον τραβηγμένες. Όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι οι Εβραίοι της Ανατολικής Ευρώπης είναι είτε απόγονοι Εβραίων μεταναστών από την περιοχή της Ρηνανίας της Γερμανίας ή αλλιώς Τούρκοι Χαζάροι προσήλυτοι. Αλλά αυτοί οι Εβραίοι αυτοαποκαλούνται «Ασκεναζίμ»—που σημαίνει «Γερμανός»—και μιλούν Γίντις, μια γερμανική διάλεκτο, που δεν περιέχει σχεδόν καμία τουρκική λέξη. Αν και αυτά τα στοιχεία δεν αποδεικνύουν οριστικά την υπόθεση της Ρηνανίας, προφανώς τείνουν να την υποστηρίζουν. Ο Κέσλερ μάλλον αδύναμα προσπαθεί να εξηγήσει αυτά τα απλά γεγονότα υποστηρίζοντας ότι οι Χαζάρο- Εβραίοι εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ από την υψηλή κουλτούρα των Εθνικών Γερμανών αποίκων που συνάντησαν που υιοθέτησαν τη γλώσσα των τελευταίων, η οποία είναι δυνατή αλλά όχι πολύ εύλογη υπόθεση.

Επιπλέον, αρχίζουμε να συναντάμε αναφορές στην ουσιαστική παρουσία Εβραίων της Ανατολικής Ευρώπης εκατοντάδες χρόνια μετά την κατάρρευση της αυτοκρατορίας των Χαζάρων, επομένως οποιαδήποτε σχέση μεταξύ των δύο πληθυσμών φαίνεται μάλλον αδύναμη.

Αναρωτήθηκα επίσης αν η υπεράσπιση του Koestler θα μπορούσε να βασιζόταν εν μέρει σε ένα προσωπικό κίνητρο. Πριν από την κατάκτηση των σημερινών εδαφών τους, οι φυλές των Μαγυάρων που ίδρυσαν την Ουγγαρία είχαν περάσει αιώνες ως υποτελείς των Χαζάρων και όταν τελικά απελευθερώθηκαν κατά τον ένατο αιώνα και μετανάστευσαν στην Κεντρική Ευρώπη, ένα μικρό τμήμα των πρώην ηγεμόνων τους των Χαζάρων ήρθε μαζί τους. Έτσι, εάν ο Koestler είχε θεμελιώσει με επιτυχία τη θεωρία του, θα μπορούσε να εντοπίσει τη δική του εβραϊκή καταγωγή στους πρώην ηγεμόνες των Ούγγρων Τζεντίλς της χώρας του, παρέχοντας μια ευχάριστη ψυχολογική ώθηση στην αυτοεκτίμηση κάποιου που έχει μεγαλώσει στο εθνοτικό μωσαϊκό της Κεντρικής Ευρώπης .

Το κύριο επιχείρημα υπέρ της Χαζαρικής Υπόθεσης ήταν το ζήτημα των αριθμών. Η αυτοκρατορία των Χαζάρων ήταν σχετικά μεγάλη και πολυπληθής και οι υποστηρικτές τείνουν να υποστηρίξουν ότι οι περισσότεροι από τους κατοίκους ακολούθησαν τελικά τους ηγεμόνες τους όταν ασπάστηκαν τον Ιουδαϊσμό, και έτσι έγινε πολύ πιο εύλογη πηγή των τελικών εκατομμυρίων Εβραίων της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης σε σχέση με τους μετανάστες Εβραίους από τη Ρηνανία, που πιθανώς αριθμούσε μόνο μερικές χιλιάδες. Αλλά κάτι τέτοιο προφανώς παραβλέπει την πραγματικότητα ότι οι πληθυσμοί που βρίσκουν μια επιτυχημένη οικονομική θέση μπορούν να αυξηθούν πολύ γρήγορα με την πάροδο του χρόνου.

Για παράδειγμα, ο κορυφαίος σιωνιστής ηγέτης Chaim Weizmann είχε δέκα αδέρφια στη ρωσική οικογένειά του και παρόμοια υψηλά ποσοστά γονιμότητας είχαν βοηθήσει τον εβραϊκό πληθυσμό της Ρωσίας να αυξηθεί από περίπου μισό εκατομμύριο γύρω στο 1800 σε έναν αριθμό δέκα φορές μεγαλύτερο έναν αιώνα αργότερα. Έτσι, αν γνωρίζουμε ότι οι Ρώσοι Εβραίοι είχαν δεκαπλασιαστεί κατά τη διάρκεια ενός μόνο αιώνα, είναι απολύτως πιθανό μερικές χιλιάδες Γερμανοεβραίοι να έχουν εκατονταπλασιαστεί κατά τη διάρκεια των έξι ή επτακοσίων ετών. Σε ένα διαφορετικό ιστορικό παράδειγμα, τα σημερινά πολλά εκατομμύρια Γάλλοι Καναδοί και Καγιούν της Λουιζιάνα είναι όλοι απόγονοι μόλις δυο χιλιάδων Γάλλων εποίκων που έφτασαν στον Νέο Κόσμο πριν από τριακόσια ή τετρακόσια χρόνια, ενώ πολλές δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί εντοπίζουν το μεγαλύτερο μέρος την καταγωγή τους σε μερικές χιλιάδες Βρετανούς αποίκους που είχαν φτάσει στην ήπειρο περίπου την ίδια εποχή.

Επιπλέον, οι πολύ ξεχωριστές οικονομικές δραστηριότητες των Εβραίων Ασκενάζι είναι ένας άλλος παράγοντας που παραδόξως αγνοείται τόσο από τον Κέσλερ όσο και από τους επικριτές του. Οι Εβραίοι της Ρηνανίας κάλυπταν σε συντριπτική πλειοψηφία μια μειονοτική επιχειρηματική θέση, ως δανειστές και έμποροι μεταξύ των Εθνικών που φιλοξενούσαν τον πληθυσμό τους, και μαζί με τη διαχείριση ακινήτων και τις πωλήσεις αλκοόλ, αυτό ήταν το ίδιο επαγγελματικό προφίλ που πλήρωσαν οι πολύ μεταγενέστεροι και μεγαλύτεροι πληθυσμοί των Ασκενάζι. Κεντρική Ευρώπη και Ουκρανία. Σε έντονη αντίθεση, οι Χάζαροι ήταν σκληροί φυλετικοί πολεμιστές της Κεντρικής Ασίας και η ξαφνική μεταμόρφωσή τους σε μειοψηφία μεσαζόντων που κερδίζει τα προς το ζην από τις επιχειρήσεις και τα οικονομικά φαίνεται πολύ λιγότερο πιθανή.

Καθηγητής Shlomo Sand  και The Invention of the Jewish People

Το βιβλίο του Koestler προκάλεσε σημαντική συζήτηση όταν δημοσιεύτηκε σχεδόν δύο γενιές πριν, αλλά πολλοί από τους κριτικούς ήταν δύσπιστοι ή ακόμη και απορριπτικοί, επομένως δεν είμαι σίγουρος αν είχε πολύ μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στη συζήτηση. Πράγματι, ορισμένοι από τους οξύτατους επικριτές του Κέσλερ υπέδειξαν ότι το είχε γράψει απλώς με την ελπίδα ότι ένα τόσο αμφιλεγόμενο έργο θα αναζωογονούσε το δημόσιο προφίλ του, το οποίο είχε σε μεγάλο βαθμό ξεθωριάσει από τότε που τα πρώτα του γραπτά της δεκαετίας του 1940 είχαν αρχικά καθιερώσει το όνομά του.

Πολύ πιο πρόσφατο και με μεγαλύτερη επιρροή στους κυρίαρχους κύκλους ήταν το διεθνές μπεστ σέλερ The Invention of the Jewish People του καθηγητή Shlomo Sand , ενός αντι-σιωνιστή Ισραηλινού ιστορικού που διαφωνεί, του οποίου η αγγλική μετάφραση είχε κυκλοφορήσει το 2009, ένα χρόνο μετά το πρωτότυπη εβραϊκή έκδοση. Η βασική θέση του Sand ήταν πολύ πιο μετρημένη από αυτή του Koestler, υποστηρίζοντας κυρίως ότι η πλειονότητα των σημερινών Εβραίων τόσο στην Ευρώπη όσο και αλλού ήταν πιθανώς απόγονοι μεταγενέστερων προσηλυτισμένων παρά των αρχαίων Ισραηλιτών της Βίβλου, με τους Χαζάρους απλώς να είναι ένα από τα πολλά αυτά μέρη.

Όπως εξήγησε ο  Sand οι κυρίαρχοι Εβραίοι μελετητές που πίστευαν στην προέλευση των Χαζάρων του ευρωπαϊκού Εβραϊσμού ήταν αναμφισβήτητα μια μειονότητα, αλλά μια μειονότητα που ήταν και ουσιαστική και σεβαστή. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, ο καθηγητής John Beaty είχε περιφρονηθεί και υβριστεί στη χώρα μας για την υποστήριξή του στην Υπόθεση των Χαζάρων, η οποία απεικονιζόταν ως μια παράλογη πεποίθηση πιθανώς υποκινούμενη από το μίσος του για τους Εβραίους. αλλά κατά την ίδια ακριβώς περίοδο, ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας του Ισραήλ ήταν ένας εξέχων Εβραίος λόγιος που είχε πολύ παρόμοιες πεποιθήσεις.

Ενώ ο Sand φαίνεται να αποδέχεται ότι ένα σημαντικό μέρος των Εβραίων της Ανατολικής Ευρώπης έχει πιθανώς ουσιαστικές Χαζαρικές ρίζες, δεν θεωρεί ότι η υπόθεση είναι απόλυτα αποδεδειγμένη, ούτε είναι κεντρικής σημασίας για τη συνολική του ανάλυση, η οποία αντ' αυτού εστίασε σε μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών μετατροπών στον Ιουδαϊσμό. τα τελευταία δύο χιλιάδες χρόνια και περισσότερα.

Μερικές από τις μετατροπές που υπογράμμισε ο Sand φαίνονται απολύτως αναμφισβήτητες αν και προηγουμένως άγνωστες σε έναν μη ειδικό όπως εγώ. Για παράδειγμα, γύρω στο 125 π.Χ., ο βασιλιάς Yohanan Hyrcanus της δυναστείας των Μακκαβαίων κατέκτησε το μικρό γειτονικό σημιτικό κράτος του Edom και προσηλυτίζοντας βίαια τους κατοίκους του στον Ιουδαϊσμό. Αυτή η ιστορία ήταν συχνά ντροπιαστική και υποτονισμένη από πολλούς σύγχρονους Εβραίους ιστορικούς, ειδικά επειδή μερικοί από τους πιο σημαντικούς μεταγενέστερους Ιουδαίους ηγέτες όπως ο βασιλιάς Ηρώδης ο Μέγας, διάφοροι κορυφαίοι ραβίνοι και ακόμη και οι πιο ακραίοι Ζηλωτές που συμμετείχαν στη Μεγάλη Εξέγερση κατά της Ρώμης ήταν κυρίως εδωμιτικής προσήλυτης καταγωγής.

Έγιναν επίσης πολυάριθμες άλλες προφανώς μεγάλης κλίμακας προσηλυτισμοί στον Ιουδαϊσμό, αλλά σε εθελοντική βάση. Ο Sand δίνει το υπόβαθρο στο μεταγενέστερο εβραϊκό βασίλειο της Υεμένης που επιβίωσε για περισσότερο από έναν αιώνα, καθώς και στις πολύ μεγάλες και ακμάζουσες εβραϊκές κοινότητες της Αλεξάνδρειας και της Βόρειας Αφρικής την εποχή της ύστερης Ρωμαϊκής Δημοκρατίας, ενώ ο Κικέρων είχε κάνει μια περίφημη παρατήρηση το 59 π.Χ. για τον σημαντικό αριθμό των Εβραίων που ζούσαν στην ίδια τη Ρώμη. Ο Ιουδαϊσμός ήταν μια προσηλυτιστική θρησκεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και αυτό το γεγονός ήταν σχεδόν σίγουρα υπεύθυνο για την ταχεία εμφάνιση αυτών των μεγάλων εβραϊκών πληθυσμών στις ακτές της Μεσογείου παρά για οποιαδήποτε μαζική μετανάστευση Εβραίων γεωργών από την Παλαιστίνη ή οποιαδήποτε απίστευτα γρήγορη φυσική αύξηση του πληθυσμού σε μικρές εβραϊκές κοινότητες μεταναστών.

Πράγματι, παρά τις σημαντικές απώλειες εβραίων κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων κατά της ρωμαϊκής κυριαρχίας, τον επόμενο αιώνα ο αριθμός των Εβραίων έφτασε στο υψηλότερο σημείο του στον αρχαίο κόσμο, ίσως το 7-8% του συνόλου του πληθυσμού της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια. Ο Sand υποστηρίζει εύλογα ότι η ταχεία επέκταση του Ιουδαϊσμού μέσω της μεταστροφής είχε πιθανώς ξεκινήσει με τις κατακτήσεις του Αλέξανδρου και τη δημιουργία των μεγάλων ελληνιστικών βασιλείων που αντικατέστησαν την Περσική Αυτοκρατορία, και αυτή η διαδικασία είχε επιταχυνθεί με την άνοδο της Ρώμης. Όλα αυτά υποστηρίζουν την κεντρική θέση του Sand ότι από την εποχή της ύστερης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μόνο ένα μάλλον μικρό κλάσμα του μεγάλου εβραϊκού πληθυσμού της μπορούσε στην πραγματικότητα να εντοπίσει τις ρίζες του πίσω στους Ισραηλίτες της Βίβλου.

Πολλά από τα άλλα γεγονότα που αφηγείται ο Sand φαίνεται να έχουν καθιερωθεί σταθερά στην κυρίαρχη σύγχρονη επιστήμη, αλλά είχαν παραμείνει άγνωστα σε έναν αδαή λαϊκό όπως εγώ.

Για παράδειγμα, στον μισό αιώνα από τις κατακτήσεις του Ισραήλ στον πόλεμο του 1967, κατά κύματα αποφασιστικοί Ισραηλινοί αρχαιολόγοι και ιστορικοί κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να αποκαλύψουν στοιχεία του πλούσιου και ισχυρού εβραϊκού κράτους του βασιλιά Δαβίδ και του βασιλιά Σολομώντα, αλλά δεν βρήκαν σχεδόν τίποτα από όλα αυτά . Αυτό υποδηλώνει ότι η ιστορία του πανίσχυρου βασιλείου τους ήταν είτε εντελώς φανταστική είτε τόσο ιδιαίτερα υπερβολική που ισοδυναμούσε με το ίδιο πράγμα, με εκείνες τις διάσημες βιβλικές φιγούρες να βασίλευαν σε ένα μικροσκοπικό, φτωχό κομμάτι εδάφους, τόσο ασήμαντο και σκοτεινό που αγνοήθηκε τελείως στα χρονικά των μεγάλων κρατών της Μέσης Ανατολής και επίσης από τον Ηρόδοτο όταν συνέταξε την πολύ σοβαρή ιστορία της περιοχής ,λίγους αιώνες αργότερα.

Λάβετε υπ᾿ όψιν επίσης κάτι που έχει καθιερωθεί ως πεποίθηση ότι οι Εβραίοι εκδιώχθηκαν από την πατρίδα τους μετά την αποτυχία των επαναλαμβανόμενων εξεγέρσεών τους κατά των Ρωμαίων τον πρώτο και δεύτερο αιώνα μ.Χ.  Αυτή η ιστορία της Εβραϊκής Εξορίας θεωρείται πιθανώς σχεδόν καθολικά τόσο από Εβραίους όσο και από Εθνικούς, αποτελώντας έναν κεντρικό ιδεολογικό πυλώνα για την «αποκατάσταση» μιας εβραϊκής πατρίδας στο κράτος του Ισραήλ το 1948 και τη συγκέντρωση Εβραίων από όλο τον κόσμο που σύντομα ακολούθησε . Ωστόσο, δεν έχει καμία απολύτως τεκμηριωμένη βάση και είναι αποδεκτή από λίγους έως καθόλου αξιόπιστους μελετητές. Αν και οι νικητές Ρωμαίοι σίγουρα θα μπορούσαν να είχαν εξορίσει ένα ισχνό μέρος των νικημένων εβραϊκών ελίτ ως τιμωρία, δεν είχαν πολιτική απέλασης ολόκληρων πληθυσμών, έτσι οι απλοί Ιουδαίοι που επέζησαν της ήττας τους σίγουρα παρέμειναν ακριβώς εκεί που ήταν, απλώς έχασαν την πολιτική ανεξαρτησία τους. .

Όπως υποστήριξε πειστικά ο Sand, με την πάροδο των αιώνων πολλοί από αυτούς τους Εβραίους τελικά ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό και αργότερα το Ισλάμ μετά τη μουσουλμανική κατάκτηση και είναι οι πρόγονοι των σημερινών Παλαιστινίων, ζυμωμένοι από ένα μείγμα από όλες τις διάφορες κατακτητικές ομάδες των τελευταίων δύο χιλιάδων ετών , συμπεριλαμβανομένων Αράβων, Σταυροφόρων και Τούρκων. Έτσι, οι άμεσοι απόγονοι των αρχαίων Ιουδαίων ζούσαν συνεχώς στην πατρίδα τους πριν από τη δημιουργία του Κράτους του Ισραήλ το 1948. Η τρομερή ιστορική ειρωνεία ότι οι σημερινοί Παλαιστίνιοιπου τώρα υφίστανται φρικτές σφαγές στη Γάζα—είναι σχεδόν σίγουρα οι πιο κοντινοί γραμμικοί απόγονοι των Βιβλικών Ισραηλιτών όπως επισημάνθηκε από τον Sand και είχε τονιστεί παρόμοια από τον Beaty στο βιβλίο του το 1951.

Eretz Israel in the Past and in the Present (φωτό)

Αν και αυτή η άποψη μπορεί να φαίνεται σοκαριστική στη συντριπτική πλειοψηφία τόσο των Εθνικών όσο και των Εβραίων, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων σημερινών Ισραηλινών, ο Sand και ο Beaty δεν ήταν μόνοι που κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα. Ο Ντέιβιντ Μπεν-Γκουριόν ήταν ο ιδρυτής και ο πρώτος πρωθυπουργός του Ισραήλ, ενώ ο Γιτζάκ Μπεν-Ζβι έγινε ο δεύτερος πρόεδρος της χώρας μετά τον θάνατο του Χάιμ Βάιζμαν και το 1918 ως νέοι σιωνιστές ηγέτες, είχαν συνγράψει το Eretz Israel in the Past and the Present , το πιο σημαντικό σιωνιστικό βιβλίο εκείνης της εποχής, που κυκλοφόρησε με μεγάλη επιτυχία τόσο στα εβραϊκά όσο και στα γίντις. Σε αυτό το έργο, συνόψισαν τις ισχυρές ιστορικές αποδείξεις ότι οι ντόπιοι Παλαιστίνιοι ήταν προφανώς απλώς προσηλυτισμένοι από καιρό Εβραίοι, εκφράζοντας την ελπίδα ότι επομένως θα απορροφηθούν από το αυξανόμενο σιωνιστικό κίνημα και θα γίνουν αναπόσπαστο μέρος του σχεδιαζόμενου κράτους του Ισραήλ. Ο Ben-Zvi δημοσίευσε ένα φυλλάδιο αργότερα το 1929 αναφέροντας τα ίδια σημεία. Μόνο αφού οι Παλαιστίνιοι έγιναν ολοένα και πιο εχθρικοί προς τον Σιωνιστικό αποικισμό και άρχισαν να συγκρούονται βίαια με αυτούς τους Ευρωπαίους εποίκους, η ιουδαϊκή καταγωγή των Παλαιστινίων έπεσε στην λήθη και ξεχάστηκε.

Έτσι, παρά μια μακρά σειρά στρατιωτικών κατακτήσεων και ξένων κυρίαρχων, οι Ισραηλίτες της Παλαιάς Διαθήκης είχαν παραμείνει στη θέση τους για πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια, οργώνοντας ετησίως τα χωράφια τους έως ότου ξεριζώθηκαν βάναυσα και εκδιώχθηκαν από την αρχαία τους πατρίδα από σιωνιστές μαχητές το 1948 , μια ιστορία που είχα πει σε ένα εκτενές άρθρο τον περασμένο μήνα.

The Nakba and the Holocaust

 Συνεχίζεται ...

Ἀπό : unz.com


Ἡ Ἀληθινή Καταγωγή τῶν Ἑβραίων ὡς Χαζάρων, Ἰσραηλιτῶν ἤ Χαναναίων ( μέρος β΄)

Ἡ Ἀληθινή Καταγωγή τῶν Ἑβραίων ὡς Χαζάρων, Ἰσραηλιτῶν ἤ Χαναναίων  ( μέρος γ΄)

Ἡ Ἀληθινή Καταγωγή τῶν Ἑβραίων ὡς Χαζάρων, Ἰσραηλιτῶν ἤ Χαναναίων ( μέρος δ΄)

Ἡ Ἀληθινή Καταγωγή τῶν Ἑβραίων ὡς Χαζάρων, Ἰσραηλιτῶν ἤ Χαναναίων  ( μέρος ε΄)


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Χριστός Ανέστη !!! Χαρά Μεγάλη τη Οικουμένη !

    Σαν σήμερα αρχίζει η στροφή της ανθρωπότητας προς το σκοτάδι του μεσαίωνα που διαρκεί έως του νυν καιρού.Αν δεν έπεφτε η Πόλη δεν θα επικρατούσαν οι καμπαλιστές σκοταδιστές τοκογλύφοι , χαζαρο-εβραιο-σιωνιστές , μασόνοι κτλ.
    Από τη δύση ο αντίχριστος εισηγητής του παπισμού και ανθέλλην καρλομάγνος με τους φράγκους κτλ , και από την ανατολή οι μωαμεθανοί , αλλά και η απιστία αρχόντων και λαού έριξαν στη σκλαβιά τον νέο λαό του Θεού τους ελληνο-ρωμαίους για πεντακόσια χρονιά σαν τους παλιούς εβραίους στους βαβυλώνιους.
    ___________________________________________________________
    Ο ΘΡΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΛΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ ΤΟΝ ΠΟΡΘΗΤΗ
    Μετά από την πτώση της Βασιλεύουσας ο Μωάμεθ ο Β΄ εγκαταστάθηκε στο “ιερόν παλάτιον” του Κων/νου. Χαρούμενος και ενθουσιασμένος για το μεγάλο στρατηγικό κατόρθωμα της αλώσεως της Πόλης, παρέθεσε πλούσιο γεύμα στους στρατηγούς και αξιωματούχους του. Κατά την διάρκεια του γεύματος τους όμως, ξαφνικά πρόσεξε σε έναν τοίχο του δωματίου να εμφανίζεται μία παλάμη με ανοιχτά τα πέντε δάκτυλα της προς αυτόν.

    Πάγωσε από τον φόβο του και ρώτησε τους άλλους συνδαιτυμόνες του εάν την βλέπουν και αυτοί. Αυτοί του είπαν ότι την βλέπουν αλλά δεν ξέρουν τι μπορεί να σημαίνει. Ρώτησε λοιπόν τους μάγους και σοφούς που είχε στην υπηρεσία του να του ερμηνεύσουν τι σημαίνει η ανοιχτή παλάμη που βλέπει αλλά κανείς δεν μπόρεσε να του δώσε μία απάντηση.

    https://www.filoi-esfigmenou.com/articles/article/514

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε χρόνο κλαῖμε γιά τήν Πόλιν...
      Καί ;
      Τίποτα...

      Αὔριο θά ποῦμε περισσότερα. Τώρα ἔχω κάποια νεῦρα..

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Γεώργιε !

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα,δεν αν συμφωνείς με τα παραπάνω, αλλά,πρώτη φορά ακούω πως η εξάπλωση των Εβραίων οφείλεται στο ότι ήταν πολύ καρπεροί!Πάντως μου φαίνεται πως υπάρχουν πολλά κενά,ειδικά με την αυξομείωση του πληθυσμού τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει μεγάλη συνέχεια. Περίμενε νά ὁλοκληρωθῇ.

      Αὐτό πού λέει,γιά τά πολλά παιδιά, πάντως εἶναι ἀλήθεια.Δές καί σήμερα...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Bill- Kill !

      Διαγραφή