" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Ἀμερικανοί βουλευτές ἀπειλοῦν τό Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, γιά τά μάτια τοῦ Ἰσραήλ !

«Δεν είμαστε σίγουροι εάν τα εντάλματα σύλληψης είναι επικείμενα, αλλά οι ενέργειές μας, είναι ένα είδος προφύλαξης για να τους ενημερώσουμε ότι, εάν το κάνουνέχουμε αυτή τη νομοθεσία έτοιμη να τεθεί σε εφαρμογή». Michael McCaul ( φωτό ἀριστερά) 

 Μια ομάδα Ρεπουμπλικανών βουλευτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ επεξεργάζεται κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τους Ισραηλινούς ηγέτες.

Τα μέτρα έχουν στόχο να αποτρέψουν τον διεθνή οργανισμό από την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και αρκετούς άλλους ανώτερους αξιωματούχους σχετικά με τη συνεχιζόμενη στρατιωτική εκστρατεία στη Γάζα.

Τον Ιανουάριο, το Διεθνές Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών (ICJ) δήλωσε σε μια απόφασή του ότι ήταν «εύλογο» ότι ο ισραηλινός στρατός διέπραξε γενοκτονία στον πυκνοκατοικημένο παλαιστινιακό θύλακα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι το ΔΠΔ θα μπορούσε να κατηγορήσει την ισραηλινή ηγεσία για εγκλήματα πολέμου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Michael McCaul, ο οποίος είπε ότι αυτός και οι συνάδελφοί του είχαν επαφή με τον εισαγγελέα του ΔΠΔ Karim Khan.

«Δεν είμαστε σίγουροι εάν τα εντάλματα σύλληψης είναι επικείμενα, αλλά είναι ένα είδος προφύλαξης για να τους ενημερώσουμε ότι, εάν το κάνουν, έχουμε αυτή τη νομοθεσία έτοιμη να τεθεί σε εφαρμογή»

Ο  Khan είπε, σε δήλωση που κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή, ότι οι απειλές για «αντίποινα εναντίον του δικαστηρίου ή κατά του δικαστικού προσωπικού» υπονομεύουν την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του διεθνούς οργανισμού.

«Το Γραφείο επιμένει ότι όλες οι προσπάθειες παρεμπόδισης, εκφοβισμού ή αθέμιτης επιρροής των αξιωματούχων του, θα σταματήσουν αμέσως», είπε.


Ο Νετανιάχου ( φωτό) κατηγόρησε το δικαστικό όργανο ότι επιδιώκει να «παραλύσει την ίδια την ικανότητα του Ισραήλ να αμύνεται», ενώ φουντώνει τις «φωτιές του αντισημιτισμού».

Στα τέλη Απριλίου, το ειδησεογραφικό site Axios, επικαλούμενο δύο ανώνυμους Ισραηλινούς αξιωματούχους, ισχυρίστηκε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να σταματήσει το ΔΠΔ να εκδώσει εντάλματα σύλληψης.

Ὁλόκληρο το θέμα ἐδῶ 

Ἄν τε νά ᾿δοῦμε πότε καί ἀπό ποιόν, θά κοποῦν,ἀπό τήν ῤίζα, τά πλοκάμια τους πού ἔχουν σφιχταγκαλιάσει τόν πλανήτη...

Το χταπόδι που φέρει το αστέρι του Δαβίδ και κρατά όλον τον πλανήτη με τα πλοκάμια του. Η λεζάντα αναφέρει: "Ασφαλή συνόρα για το Ισραήλ" (Αλ-Αχράμ, [Αιγύπτιος] 25 Μαΐου 2002).( ἐδῶ


Ἡ Πελασγική

10 σχόλια:

  1. Χριστος Ανεστη!

    Ο Νετανιαχου μιλαει για αντι-σημιτισμο, σαν να ειναι το μονο αντι επι της γης. Πολυ περιεργο να μην υπαρχει ο ορος αντι-τζεντηλισμ (τζενταιλς ειναι οι γκογιμ, δηλ. ολοι οι λευκοι).

    Καλησπερα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀληθῶς Ἀνέστη ὁ Κύριος !

      Μόλις ἐχθές δημοσιεύσαμε ἕνα θέμα σχετικό μέ τόν ὄρο ἀντί-τζεντιλισμός :

      Νόμος γιά τόν ἀντισημιτισμό. Καί μέ τόν ἀντι-τζεντιλισμό, τί ;
      https://sxolianews.blogspot.com/2024/05/blog-post_8.html

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ahoy !

      Διαγραφή
  2. Ό Χριστός Ανέστη, καλησπέρα σας, Ευαγγελία εδώ ξαναβρήκα μιάν αριστουργηματικήν ερμηνείαν τού Αειμνήστου Αδερφού μας, τού Σωτηρίου Μουστάκα που, μέσω αυτής, καταδεικνύεται η Προαιωνί Βρόμα, η Δολιότης καί άλλα ττών Σολομωνίκων καί η αγιοποίησις τών πάντων κι όλων τών μεθόδων, απλώς γιά νά πετύχουν τόν στόχον, που τούς έχει καρφωθεί στό βρομερόν αφτονώνε καύκαλον (γιά τόν ΕΑΦ, σπέσιαλ):
    https://www.youtube.com/watch?v=8dd3Qpa0tbU

    Αληθώς Ανέστη ό Κύριος
    Καλή μας Ανάστασιν καί Αντάμωσιν Αδερφέ μας Σωτήριε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀληθῶς Ἀνέστη ὁ Κύριος !

      Καλά τρομερός ὁ Μουστάκας "Σολομωνίκος" !

      « Ὁ πατέρας μου Ἰσαάκ, ἡ μητέρα μου Ῥεβέκκα, ὁ ἀδερφός μου Ἀαρών, ἡ ἀδρφή μου Ῥασέλ...»

      Εὐχαριστοῦμε !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω φιλε.
      Για οσους δεν το γνωριζουν ο ταλαντουχος και εξαιρετος αυτος ηθοποιος, ηταν και μελος της ΕΟΚΑ.
      Αιωνια του η μνημη.

      Χριστος Ανεστη

      Διαγραφή
    3. Αληθώς Ανέστη Ό Κύριος αγαπητέ μας φίλε καί άν μού επιτρέπεις,
      Όμαιμε, Ομόδοξε καί τό σημαντικότερον όλων, Ομότροπε ...

      Γιά τόν Αείμνηστον Κυπριώτην Αδερφόν Σωτήριον, τόν ΑΝΕΠΑΝΆΛΗΠΤΟΝ, που γνωρίζω γιά τήν δράσιν του, ώς παιδιού, στόν Εθνικοαπελευθερωτικόν Αγώνα, ήτο απλώς ένα Ψηφίον τού τεραστίου Ψηφιδωτού, τού καί σχηματίζοντος Τόν Έλληνα Άνθρωπον ... είμαι δέ "φάν" του, έξ απαλών ονύχων, ακόμη καί σέ ταινίες τού τύπου "κι αυτός τό βιολί του" καί σέ κάτι επιθεωρήσεις, που όσοι τίς έζησαν είναι ευλογημένοι... Μ'Αυτόνα, ναί, μπορεί νά συγκριθεί ό Ντεφιναίς ...

      Καλή σου (μας) Δύναμιν αγαπητέ καί καλόν Αγώνα, σέτό "κουλουάρ" που σού (μάς) έλαχε ..

      Διαγραφή
  3. Δηλαδη πρεπει οπωσδηποτε να γουσταρουμε τους εβραιους;
    Δεν το καταλαβαινω αυτο.
    Κι αν δεν τους γουσταρουμε να μας επιβαλλουν δια νομου να τους γουσταρουμε;
    Ειναι σαν να εχουμε στην ....."δημοκρατια μας" και αστυνομια 'συναισθηματικης αγορας' και ντε και καλα να γουσταρουμε τους Παγκοσμιους Εγκληματιες.
    Να σε σταματαει ο αστυνομος στο δρομο και να σε ρωταει:
    Που πας;
    Στο μπακαλη του απαντας. (μπορεις βεβαια να τον διαολοστειλεις αλλα για την οικονομια του λογου του απαντας)
    Σε ποιο μπακαλη;
    Στης κυρα- Περσεφονης.
    Αααα οχι, θα πας να ψωνισεις στο μπακαλικο του ΚυριΓιακου γιατι αλλιως θα πληρωσεις προστιμο κι αν το συνεχισεις θα πας μεσα με μη εξαγορασιμη ποινη.

    Βλεπω κατι παρεμφερες και με το ΤΙ θα ψηφισεις.
    Εδω εχει λαβει τα μετρα της η 'δημοκρατια' ΤΟΥΣ πριν σου στειλει τον μπατσο.
    Θα σου πω εγω ΠΟΙΑ κομματα θα ψηφισεις μας λεει φωναχτα ο κυρΓιακος (αλλος ΚυρΓιακος αυτος που παιρνει και μιζες απ' την Φαϊζερ) και οχι οτι γουσταρεις γιατι εχουμε και τον Δομοκο.


    Που φτασαμε με το ............δε βαριεσαι αδερφε.

    Χριστος Ανεστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀληθῶς Ἀνέστη ο Κύριος !

      Πέστα ΕΑΦ, πές τα !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  4. Επίσης, ένα έξυπνο "αίνιγμα", γιά όλους τούς ερευνώντες τά, υπό τόν Ήλιο, τεκταινόμενα (καί που άν κάποιοι τό βρούν, θά τό 'βρουν μόνον αφτοί):
    "Cold, smelly, full of holes, made in France, but it's not cheese."
    "Δροσερό, μυρωδάτο, γεμάτο τρύπες, made in France, όμως Δέν είναι τυρί"...
    ---------------------------------------
    ..........................................
    Η απάντησις εδώ:
    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4nAkiKhEnqsSKSqeA4iP6FM8BhtJYN2v9tNS1mfrz1Q6RPBLI7JHM8YlxqpwPh3o79tKHnRGTqA_t8x0lw6HEBB1RQ_WSMhvnuwo0DUvTXlBF7dsNle6X_qReEzJDG7fKgaHQC-QDUHWzQXM2ikpNklGnddY6psNhUw7jSMgOpXNMljq0y-jaRyLV77WP/s1280/IMG_20240507_165655_946.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἕνα αἴνιγμα γιά τόν Μακρόν
      https://sxolianews.blogspot.com/2024/05/blog-post_90.html

      Εὐχαριστῶ !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή