" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Ἡ Ἀληθινή Καταγωγή τῶν Ἑβραίων ὡς Χαζάρων, Ἰσραηλιτῶν ἤ Χαναναίων ( μέρος ε΄ )

Γράφει ὁ Ron Unz

Η ανάλυση του Erickson βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα των Ισραηλινών ακαδημαϊκών Israel Shahak και Ariel Toaff και ανέφερε επανειλημμένα το δικό μου άρθρο του 2018 που περιγράφει την πρωτοποριακή έρευνά τους. Επομένως, νομίζω ότι αξίζει να συμπεριλάβω τμήματα αυτού του κομματιού στο οποίο ανέφερα τα αξιόλογα έργα αυτών των δύο Ισραηλινών μελετητών.

Η πρώτη μου έκπληξη ήταν ότι τα γραπτά του Shahak περιελάμβαναν εισαγωγές ή λαμπερές συζητήσεις από μερικούς από τους πιο εξέχοντες δημόσιους διανοούμενους της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των Christopher Hitchens, Gore Vidal, Noam Chomsky και Edward Said. Έπαινος προήλθε επίσης από αρκετά αξιοσέβαστες εκδόσεις όπως το The London Review of Books , το Middle East International και το Catholic New Times , ενώ ο Allan Brownfeld του Αμερικανικού Συμβουλίου για τον Ιουδαϊσμό είχε δημοσιεύσει  ένα πολύ μεγάλο μέρος με μία εγκωμιαστική νεκρολογία . Και ανακάλυψα ότι το ιστορικό του  Shahak ήταν πολύ διαφορετικό από ό,τι φανταζόμουν πάντα. Είχε περάσει πολλά χρόνια ως βραβευμένος καθηγητής Χημείας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο και στην πραγματικότητα ήταν κάθε άλλο παρά κομμουνιστής. Ενώ για δεκαετίες, τα κυβερνώντα πολιτικά κόμματα του Ισραήλ ήταν σοσιαλιστικά ή μαρξιστικά, οι προσωπικές του αμφιβολίες για τον σοσιαλισμό τον είχαν αφήσει πολιτικά στην απομόνωση, ενώ η σχέση του με το μικροσκοπικό Κομμουνιστικό Κόμμα του Ισραήλ ήταν μόνο επειδή ήταν η μόνη ομάδα πρόθυμη να υπερασπιστεί τα βασικά ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ήταν η δική του κεντρική εστίαση. Οι περιστασιακές μου υποθέσεις σχετικά με τις απόψεις και το ιστορικό του ήταν εντελώς λανθασμένες.

Μόλις άρχισα να διαβάζω τα βιβλία του και λαμβάνοντας υπόψη τους ισχυρισμούς του, το σοκ μου αυξήθηκε πενήντα φορές. Σε όλη μου τη ζωή, υπήρξαν πολύ, πολύ λίγες φορές που έχω μείνει τόσο εντελώς έκπληκτος όσο ήμουν αφότου απορρόφησα το Jewish History, Jewish Religion: The Weight of Three Thousand Years , το κείμενο του οποίου εκτείνεται μόλις σε εκατό σελίδες. Στην πραγματικότητα, παρά το ισχυρό υπόβαθρό του στις ακαδημαϊκές επιστήμες και τις λαμπερές επιδοκιμασίες που παρείχαν εξέχουσες προσωπικότητες, δυσκολευόμουν αρκετά να αποδεχτώ την πραγματικότητα αυτού που διάβαζα. Ως αποτέλεσμα, πλήρωσα ένα σημαντικό ποσό σε έναν νεαρό μεταπτυχιακό φοιτητή που γνώριζα, αναθέτοντάς του να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς στα βιβλία του  Shahak και, όσο μπορούσε να πει, όλες οι εκατοντάδες αναφορές που έλεγξε φαινόταν να είναι ακριβείς ή τουλάχιστον βρέθηκαν σε άλλες πηγές.

Ακόμη και με όλη αυτή τη δέουσα επιμέλεια, πρέπει να τονίσω ότι δεν μπορώ να εγγυηθώ άμεσα τους ισχυρισμούς του  Shahak για τον Ιουδαϊσμό. Η δική μου γνώση αυτής της θρησκείας είναι απολύτως αμελητέα, κυρίως περιορίζεται στην παιδική μου ηλικία, όταν η γιαγιά μου κατά καιρούς κατάφερνε να με σύρει στις λειτουργίες στην τοπική συναγωγή, όπου καθόμουν ανάμεσα σε μια μάζα ηλικιωμένων ανδρών που προσεύχονταν και έψαλλαν σε κάποια περίεργη γλώσσα ενώ φορούσα διάφορα τελετουργικά ρούχα και θρησκευτικά φυλαχτά, μια εμπειρία που πάντα έβρισκα πολύ λιγότερο απολαυστική από τα συνηθισμένα μου κινούμενα σχέδια το πρωί του Σαββάτου.

Αν και τα βιβλία του  Shahak είναι αρκετά σύντομα , περιέχουν τέτοια πυκνότητα εκπληκτικού υλικού, που θα χρειαστούν πολλές, πολλές χιλιάδες λέξεις για να αρχίσουμε να τα συνοψίζουμε. Σχεδόν όλα όσα ήξερα —ή νόμιζα ότι γνώριζα— για τη θρησκεία του Ιουδαϊσμού, τουλάχιστον στην παραδοσιακή της Ορθόδοξη μορφή, ήταν εντελώς λάθος.

Για παράδειγμα, οι παραδοσιακά θρησκευόμενοι Εβραίοι δίνουν λίγη προσοχή στο μεγαλύτερο μέρος της Παλαιάς Διαθήκης, και ακόμη και πολύ μορφωμένοι ραβίνοι ή μαθητές που έχουν αφιερώσει πολλά χρόνια σε εντατική μελέτη μπορεί να παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό αγνοώντας το περιεχόμενό της. Αντίθετα, το κέντρο της θρησκευτικής τους κοσμοθεωρίας είναι το Ταλμούδ, μια εξαιρετικά μεγάλη, πολύπλοκη και κάπως αντιφατική μάζα δευτερευόντων γραπτών και σχολίων που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια πολλών αιώνων, γι' αυτό και το θρησκευτικό τους δόγμα ονομάζεται μερικές φορές «Ταλμουδικός Ιουδαϊσμός». Ανάμεσα σε μεγάλες μερίδες των πιστών, το Ταλμούδ συμπληρώνεται από την Καμπάλα, μια άλλη μεγάλη συλλογή συγκεντρωμένων γραπτών, που επικεντρώνονται κυρίως στον μυστικισμό και κάθε είδους μαγεία. Εφόσον αυτά τα σχόλια και οι ερμηνείες αντιπροσωπεύουν τον πυρήνα της θρησκείας, πολλά από αυτά που όλοι θεωρούν δεδομένα στη Βίβλο θεωρούνται με πολύ διαφορετικό τρόπο.

Δεδομένης της φύσης της ταλμουδικής βάσης του παραδοσιακού Ιουδαϊσμού και της συνολικής προηγούμενης άγνοιάς μου για το θέμα, οποιαδήποτε απόπειρά μου να συνοψίσω μερικές από τις πιο εκπληκτικές πτυχές της περιγραφής του  Shahak μπορεί να είναι εν μέρει αλλοιωμένη και σίγουρα αξίζει να διορθωθεί από κάποιον καλύτερα έμπειρο σε εκείνο το δόγμα. Και εφόσον τόσα πολλά μέρη του Ταλμούδ είναι εξαιρετικά αντιφατικά και εμποτισμένα με πολύπλοκο μυστικισμό, θα ήταν αδύνατο για κάποιον σαν εμένα να προσπαθήσει να ξεμπερδέψει τις φαινομενικές ασυνέπειες που απλώς επαναλαμβάνω. Πρέπει να σημειώσω ότι αν και η περιγραφή του  Shahak για τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές του Ταλμουδικού Ιουδαϊσμού προκάλεσε θύελλα αποδοκιμασιών, λίγοι από αυτούς τους σκληρούς επικριτές φαίνεται να αρνήθηκαν τους πολύ συγκεκριμένους ισχυρισμούς του, συμπεριλαμβανομένων των πιο εκπληκτικών, που φαίνεται να ενισχύουν την αξιοπιστία του .

Στο πιο βασικό επίπεδο, η θρησκεία των περισσότερων παραδοσιακών Εβραίων δεν είναι στην πραγματικότητα καθόλου μονοθεϊστική, αλλά αντιθέτως περιέχει μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών αρσενικών και θηλυκών θεών, που έχουν πολύ περίπλοκες σχέσεις μεταξύ τους, με αυτές τις οντότητες και τις ιδιότητές τους να ποικίλλουν πάρα πολύ μεταξύ των πολυάριθμες διαφορετικές εβραϊκές υπο-αιρέσεις, ανάλογα με το ποια τμήματα του Ταλμούδ και της Καμπάλα τοποθετούν στην κορυφή. Για παράδειγμα, η παραδοσιακή εβραϊκή θρησκευτική κραυγή «Ο Κύριος είναι Ένας» ερμηνευόταν πάντα από τους περισσότερους ανθρώπους ως μονοθεϊστική επιβεβαίωση, και πράγματι, πολλοί Εβραίοι έχουν ακριβώς την ίδια άποψη. Αλλά πολλοί άλλοι Εβραίοι πιστεύουν ότι αυτή η δήλωση αναφέρεται στην επίτευξη της σεξουαλικής ένωσης μεταξύ των πρωταρχικών αρσενικών και θηλυκών θεϊκών οντοτήτων. Και το πιο παράξενο είναι ότι οι Εβραίοι που έχουν τόσο ριζικά διαφορετικές απόψεις δεν βλέπουν καμία απολύτως δυσκολία να προσεύχονται δίπλα-δίπλα, και απλώς να ερμηνεύουν τα πανομοιότυπα άσματα τους με πολύ διαφορετικό τρόπο.

Επιπλέον, οι θρησκευόμενοι Εβραίοι προφανώς προσεύχονται στον Σατανά σχεδόν τόσο πρόθυμα όσο προσεύχονται στον Θεό, και ανάλογα με τις διάφορες ραβινικές σχολές, οι ιδιαίτερες τελετουργίες και οι θυσίες που ασκούν μπορεί να στοχεύουν στο να ζητήσουν την υποστήριξη του ενός ή του άλλου. Για άλλη μια φορά, εφόσον οι τελετουργίες ακολουθούνται σωστά, οι λάτρεις του Σατανά και οι θεολάτρες τα πάνε τέλεια και θεωρούν ο ένας τον άλλον εξίσου ευσεβείς Εβραίους, απλώς μιας ελαφρώς διαφορετικής παράδοσης. Ένα σημείο που επανειλημμένα τονίζει ο Shahak είναι ότι στον παραδοσιακό Ιουδαϊσμό η ίδια η φύση του τελετουργικού είναι απολύτως υπέρτατη, ενώ η ερμηνεία του τελετουργικού είναι μάλλον δευτερεύουσα. Έτσι, ίσως ένας Εβραίος που πλένει τα χέρια του τρεις φορές δεξιόστροφα μπορεί να τρομοκρατηθεί από κάποιον άλλον που ακολουθεί αντίθετη κατεύθυνση, αλλά το αν το πλύσιμο των χεριών είχε σκοπό να τιμήσει τον Θεό ή να τιμήσει τον Σατανά δύσκολα θα είχε μεγάλη συνέπεια.

Παραδόξως, πολλές από τις παραδοσιακές τελετουργίες προορίζονται ρητά να κοροϊδέψουν ή να ξεγελάσουν τον Θεό ή τους αγγέλους Του ή μερικές φορές τον Σατανά, όπως οι θνητοί ήρωες κάποιου ελληνικού θρύλου μπορεί να επιδιώξουν να ξεγελάσουν τον Δία ή την Αφροδίτη. Για παράδειγμα, ορισμένες προσευχές πρέπει να εκφωνούνται στα αραμαϊκά και όχι στα εβραϊκά με το σκεπτικό ότι οι άγιοι άγγελοι προφανώς δεν καταλαβαίνουν την προηγούμενη γλώσσα και η σύγχυσή τους επιτρέπει σε αυτούς τους στίχους να ξεγλιστρούν ανεμπόδιστα και να ισχύουν χωρίς θεϊκή παρέμβαση.

Επιπλέον, δεδομένου ότι το Ταλμούδ αντιπροσωπεύει μια τεράστια συσσώρευση δημοσιευμένων σχολίων που δημιουργήθηκαν για περισσότερο από μια χιλιετία, ακόμη και οι πιο σαφείς εντολές έχουν μερικές φορές μετατραπεί στα αντίθετά τους. Για παράδειγμα, ο Maimonides, μια από τις υψηλότερες ραβινικές αρχές, απαγόρευσε απολύτως στους ραβίνους να πληρώνονται για τη θρησκευτική τους διδασκαλία, δηλώνοντας ότι κάθε ραβίνος που έπαιρνε μισθό ήταν ένας κακός ληστής καταδικασμένος σε αιώνια μαρτύρια. Ωστόσο, οι μεταγενέστεροι ραβίνοι τελικά «επαναερμήνευσαν» αυτή τη δήλωση για να σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό, και σήμερα σχεδόν όλοι οι ραβίνοι εισπράττουν μισθούς.

Μια άλλη συναρπαστική πτυχή είναι ότι μέχρι πολύ πρόσφατα, οι ζωές των θρησκευόμενων Εβραίων κυριαρχούνταν συχνά από κάθε είδους εξαιρετικά δεισιδαιμονικές πρακτικές, όπως μαγικά θέλγητρα, φίλτρα, ξόρκια, ξόρκια, εξάγωνα, κατάρες και ιερά φυλαχτά, με τους ραβίνους να έχουν συχνά σημαντικό δευτερεύοντα ρόλο ως μάγοι, και αυτό εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και σήμερα μεταξύ των ραβίνων με τεράστια επιρροή του Ισραήλ και της περιοχής της Νέας Υόρκης. Τα γραπτά του Shahak δεν τον είχαν κάνει αγαπητό σε πολλά από αυτά τα άτομα και για χρόνια του επιτίθονταν συνεχώς με κάθε λογής ξόρκια και τρομακτικές κατάρες με στόχο να πετύχουν τον θάνατο ή την ασθένειά του. Πολλές από αυτές τις παραδοσιακές εβραϊκές πρακτικές δεν φαίνονται εντελώς ανόμοιες με εκείνες που συνήθως συνδέουμε με Αφρικανούς μάγους ή ιερείς Βουντού, και πράγματι, ο διάσημος θρύλος του Γκολέμ της Πράγας περιέγραψε την επιτυχή χρήση της ραβινικής μαγείας για να ζωντανέψει ένα γιγάντιο πλάσμα φτιαγμένο από πηλό . ( Ἀπό αλαιότερο θέμα μας, ΕΔΩ

Δεν αμφιβάλλω ότι μεγάλο μέρος της ειλικρινούς ανάλυσης που παρέχεται παραπάνω θα είναι αρκετά στενάχωρο για πολλά άτομα. Πράγματι, κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι τέτοιο υλικό υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια του απλού «αντισημιτισμού» και ξεπερνά εύκολα το κατώφλι για να αποτελέσει μια πραγματική «συκοφαντία αίματος» εναντίον του εβραϊκού λαού. Αυτή η εξαιρετικά σκληρή κατηγορία, που χρησιμοποιείται ευρέως από σθεναρούς υπερασπιστές της ισραηλινής συμπεριφοράς, αναφέρεται στη διαβόητη χριστιανική δεισιδαιμονία, που επικρατούσε στο μεγαλύτερο μέρος του Μεσαίωνα και ακόμη και στους πιο σύγχρονους χρόνους, ότι οι Εβραίοι μερικές φορές απήγαγαν μικρά χριστιανόπουλα για να στραγγίσουν το αίμα τους για χρήση. σε διάφορες μαγικές τελετουργίες, ειδικά σε σχέση με τη θρησκευτική γιορτή Purim. ( Πελασγική : Ἄς διαβάσουμε πάλι ἐδῶ κι᾿ἐδῶ) Μια από τις πιο συγκλονιστικές ανακαλύψεις μου τα τελευταία δώδεκα χρόνια είναι ότι υπάρχει μια αρκετά μεγάλη πιθανότητα ότι αυτές οι φαινομενικά αδύνατες πεποιθήσεις ήταν πραγματικά αληθινές.

Προσωπικά δεν έχω καμία επαγγελματική εξειδίκευση στις εβραϊκές τελετουργικές παραδόσεις, ούτε στις πρακτικές του Μεσαιωνικού Εβραϊσμού. Αλλά ένας από τους κορυφαίους μελετητές στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα είναι ο Ariel Toaff , καθηγητής Εβραϊκής Αναγέννησης και Μεσαιωνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Bar-Ilan κοντά στο Τελ Αβίβ, και ο ίδιος γιος του Αρχιραβίνου της Ρώμης.


Το 2007, δημοσίευσε την ιταλική έκδοση της ακαδημαϊκής του μελέτης  Blood Passover The Jews of Europe and Ritual Murder ,( Τό αἷμα τοῦ Πάσχα : Οἱ Ἑβραῖοι τῆς Εὐρώπης καί οἱ τελετουργικοί φόνοι )  βασισμένη σε πολλά χρόνια επιμελούς έρευνας, με τη βοήθεια των μεταπτυχιακών του φοιτητών και με γνώμονα τις προτάσεις των διάφορων ακαδημαϊκών συναδέλφων του, με την αρχική εκτύπωση των 1.000 αντιτύπων να εξαντλείται μέσα στην πρώτη μέρα. Δεδομένης της διεθνούς υπεροχής του Toaff και αυτού του τεράστιου ενδιαφέροντος, κανονικά θα είχε ακολουθήσει περαιτέρω διεθνής διανομή, συμπεριλαμβανομένης μιας αγγλικής έκδοσης από έναν έγκριτο αμερικανικό ακαδημαϊκό τύπο. Αλλά η ADL και διάφορες άλλες Εβραιο-ακτιβιστικές ομάδες θεώρησαν μια τέτοια πιθανότητα με εξαιρετική δυσμένεια, και παρόλο που αυτοί οι ακτιβιστές δεν διέθεταν κανένα επιστημονικό πιστοποιητικό, προφανώς άσκησαν επαρκή πίεση για να ακυρώσουν κάθε πρόσθετη δημοσίευση. Παρόλο που ο καθηγητής Toaff αρχικά προσπάθησε να σταθεί με πεισματικό τρόπο, σύντομα ακολούθησε την ίδια πορεία με τον Galileo και η συγγνώμη του έγινε φυσικά η βάση του πάντα αναξιόπιστου λήμματος της Wikipedia για το θέμα.

Τελικά, μια αγγλική μετάφραση του κειμένου του εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο σε μορφή PDF και τέθηκε επίσης προς πώληση στο Amazon.com, όπου αγόρασα ένα αντίγραφο και τελικά το διάβασα. Δεδομένων αυτών των δύσκολων συνθηκών, αυτό το έργο των 500 σελίδων δεν είναι σχεδόν σε ιδανική μορφή, με τις περισσότερες από τις εκατοντάδες υποσημειώσεις να έχουν αποσυνδεθεί από το κείμενο, αλλά εξακολουθεί να παρέχει ένα εύλογο μέσο αξιολόγησης της αμφιλεγόμενης θέσης του Toaff, τουλάχιστον από τη σκοπιά του λαού. Φαίνεται ασφαλώς ένας εξαιρετικά λογικός μελετητής, βασιζόμενος σε μεγάλο βαθμό στη δευτερογενή λογοτεχνία στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά, καθώς και στις πρωτότυπες πηγές τεκμηρίωσης στα Λατινικά, τα Μεσαιωνικά Λατινικά, τα Εβραϊκά και τα Γίντις. Πράγματι, παρά τη συγκλονιστική φύση του θέματος, αυτό το επιστημονικό έργο είναι στην πραγματικότητα μάλλον στεγνό και κάπως βαρετό, με πολύ μεγάλες παρεκκλίσεις σχετικά με τις ιδιαίτερες ίντριγκες διαφόρων σκοτεινών Μεσαιωνικών Εβραίων. Πρέπει να τονιστεί η δική μου παντελής έλλειψη τεχνογνωσίας σε αυτούς τους τομείς, αλλά συνολικά σκέφτηκα ότι ο Toaff έκανε μια αρκετά πειστική εργασία.

Φαίνεται ότι ένας σημαντικός αριθμός Εβραίων Ασκενάζι θεωρούσαν παραδοσιακά το χριστιανικό αίμα ως με ισχυρές μαγικές ιδιότητες και το θεωρούσαν πολύτιμο συστατικό ορισμένων σημαντικών τελετουργικών λειτουργιών σε συγκεκριμένες θρησκευτικές γιορτές. Προφανώς, η απόκτηση τέτοιου αίματος σε μεγάλες ποσότητες ήταν σαφώς κάτι ριψοκίνδυνο, το οποίο ενίσχυε σημαντικά τη νομισματική του αξία, και το εμπόριο με τα φιαλίδια αυτού του πολύτιμου εμπορεύματος φαίνεται να είχε ευρεία πρακτική. Ο Toaff τονίζει ότι εφόσον οι λεπτομερείς περιγραφές των πρακτικών εβραϊκών τελετουργικών δολοφονιών περιγράφονται πολύ παρόμοια σε τοποθεσίες που χωρίζονται ευρέως από γεωγραφία, γλώσσα, πολιτισμό και χρονική περίοδο, είναι σχεδόν σίγουρα ανεξάρτητες παρατηρήσεις της ίδιας ιεροτελεστίας. Επιπλέον, σημειώνει ότι όταν οι κατηγορούμενοι Εβραίοι συνελήφθησαν και ανακρίνονταν, συχνά περιέγραφαν σωστά σκοτεινές θρησκευτικές τελετουργίες που δεν θα μπορούσαν ενδεχομένως να ήταν γνωστές στους Εθνικούς ανακριτές τους, οι οποίοι συχνά παραπλανούσαν με μικρές λεπτομέρειες. Έτσι, αυτές οι ομολογίες ήταν πολύ απίθανο να είχαν κατασκευαστεί από τις αρχές.

Επιπλέον, όπως συζητήθηκε εκτενώς από τον Shahak, η κοσμοθεωρία του παραδοσιακού Ιουδαϊσμού περιλάμβανε μια πολύ διαδεδομένη έμφαση σε μαγικές τελετουργίες, ξόρκια, γοητείες και παρόμοια πράγματα, παρέχοντας ένα πλαίσιο στο οποίο η τελετουργική δολοφονία και η ανθρωποθυσία δεν θα ήταν κάτι απροσδόκητο.

Προφανώς, η τελετουργική δολοφονία Χριστιανόπουλων για το αίμα τους αντιμετωπιζόταν με τεράστια δυσμένεια από τον τοπικό πληθυσμό των Εθνών και η ευρέως διαδεδομένη πίστη στην ύπαρξή του παρέμεινε πηγή πικρής έντασης μεταξύ των δύο κοινοτήτων, φουντώνοντας περιστασιακά όταν ένα Χριστιανόπουλο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στο μια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου ή όταν βρέθηκε ένα σώμα που παρουσίαζε ύποπτους τύπους πληγών ή παρουσίαζε μια περίεργη απώλεια αίματος. Κάθε τόσο, μια συγκεκριμένη υπόθεση έφτανε στη δημοσιότητα, οδηγώντας συχνά σε μια πολιτική δοκιμασία δύναμης μεταξύ εβραϊκών και αντιεβραϊκών ομάδων. Στα μέσα του 19ου αιώνα, υπήρχε μια τέτοια περίφημη περίπτωση στη Γαλλοκρατούμενη Συρία, και λίγο πριν το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η Ρωσία καταστράφηκε από μια παρόμοια πολιτική σύγκρουση στην υπόθεση Beilis το 1913 στην Ουκρανία.

Συνάντησα για πρώτη φορά αυτές τις πολύ εκπληκτικές ιδέες πριν από σχεδόν 12 χρόνια σε ένα μακροσκελές άρθρο του Israel Shamir που αναφέρθηκε στο Counterpunch , και αυτό σίγουρα θα άξιζε να διαβαστεί ως συνολική περίληψη , μαζί με μερικές από τις στήλες που ακολουθούν , ενώ ο συγγραφέας ο Andrew Hamilton προσφέρει την πιο πρόσφατη επισκόπηση του 2012 . Ο Shamir παρέχει επίσης ένα δωρεάν αντίγραφο του βιβλίου σε μορφή PDF , μια ενημερωμένη έκδοση με τις υποσημειώσεις που σημειώνονται σωστά στο κείμενο. Ούτως ή άλλως, μου λείπει η τεχνογνωσία για να κρίνω αποτελεσματικά την πιθανότητα της Υπόθεσης Toaff, οπότε θα καλούσα όσους ενδιαφέρονται να διαβάσουν το βιβλίο του Toaff ή καλύτερα τα σχετικά άρθρα και να αποφασίσουν μόνοι τους.

American Pravda: Oddities of the Jewish Religion

Ο Θρησκευτικός Ιουδαϊσμός και ο Αγώνας για τους Αγίους Τόπους

Αν και αυτή η ανάλυση της εβραϊκής καταγωγής και των θρησκευτικών πεποιθήσεων έχει επικεντρωθεί κυρίως στο μακρινό παρελθόν, πτυχές της μπορεί να σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση Ισραήλ/Γάζας που έχει πλέον τραβήξει τόσο μεγάλο μέρος της προσοχής του κόσμου. Πολλοί Δυτικοί έχουν ενοχληθεί πολύ όταν ανακάλυψαν μακροχρόνια αλλά συγκαλυμμένη ισραηλινή συμπεριφορά του Ισραήλ που βρίσκουν απρόσμενη και απεχθή, και κάποια από αυτή τη συμπεριφορά μπορεί να φωτίζεται από τις θρησκευτικές της ρίζες.

Τον περασμένο μήνα δημοσίευσα ένα άρθρο που σημείωνε τη μακροσκελή συνέντευξη του Tucker Carlson με έναν χριστιανό Παλαιστίνιο πάστορα από την ιερή πόλη της Βηθλεέμ, ο οποίος περιέγραψε τη σκληρή καταπίεση που υπέστησαν αυτός και το χριστιανικό του ποίμνιο στα χέρια της εξτρεμιστικής εβραϊκής κυβέρνησης του Ισραήλ και των μαχητών εποίκων.

Σημείωσα επίσης τα μακροχρόνια κρυμμένα γεγονότα της αρχικής Nakba του 1948 , στην οποία περίπου 800.000 γηγενείς Παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν από τα αρχαία εδάφη τους:

Μερικά από τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Σιωνιστές για να τρομοκρατήσουν τους Παλαιστίνιους και να τους διώξουν από τα σπίτια τους ήταν αρκετά σοκαριστικά. Ενώ η πρόσφατη ιστορία των μαχητών της Χαμάς που ψήνουν ένα Ισραηλινό μωρό σε φούρνο ήταν απλώς ένα απεχθές ψεύδος , έχουμε μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες ότι το 1948, οι Σιωνιστές μαχητές πέταξαν πράγματι ένα νεαρό Παλαιστίνιο αγόρι σε έναν φούρνο και το έκαψαν ζωντανό. ο πατέρας που ακολουθούσε σύντομα από πίσω του.

Τόνισα ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις των Ταλμουδιστών Εβραίων που κυριαρχούν στο Ισραήλ έχουν ορισμένες σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις.

Χωρίς να ενδιαφέρομαι για τη θρησκεία ο ίδιος, δεν έχω δώσει ποτέ καμία προσοχή σε τέτοια πράγματα, αλλά αυτές οι πεποιθήσεις κυριαρχούν προφανώς στη σκέψη των σκληρά αφοσιωμένων Ταλμουδιστών Εβραίων που έχουν γίνει τόσο ισχυρός παράγοντας στην κυβέρνηση και την πολιτική του Ισραήλ, και το πνευματικό τους δόγμα θα μπορούσε έχουν μοιραίες συνέπειες. Τον περασμένο μήνα παρακολούθησα μια παρουσίαση που υποδηλώνει ότι αυτοί οι ένθερμοι Μεσσιανικοί Εβραίοι μπορεί να είναι στα πρόθυρα της αποκατάστασης τελετουργικών θυσιών ως προετοιμασία για τα σχέδια για την καταστροφή των 1500 ετών ιερών ισλαμικών τζαμιών του Όρους του Ναού και την ανοικοδόμηση του Εβραϊκού Τρίτου Ναού στη θέση τους. στην προετοιμασία για τον ερχομό του Εβραϊκού Μεσσία.

Όλα αυτά υποδηλώνουν μερικές αξιοσημείωτες αμερικανικές πολιτικές ειρωνείες.

Από ό,τι έχω διαβάσει εδώ και εκεί, οι Χριστιανοί έχουν παραδοσιακά ταυτίσει τον Εβραίο Μεσσία με τον Αντίχριστο των δικών τους Γραφών, έτσι, κάτω από μια τέτοια ερμηνεία, οι πολυάριθμοι Χριστιανοί Σιωνιστές της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων ηγετών όπως ο Αιδεσιμότατος Franklin Graham και ο Αιδεσιμότατος John Hagee, έχουν πραγματικά περάσει ολόκληρη τη σταδιοδρομία τους στην υπηρεσία των οπαδών του Αντίχριστου, κάτι που δεν αποτελεί ευχάριστη ανακάλυψη για αυτούς τους ευσεβείς Χριστιανούς..


Ἀπό : unz.com

Ἡ Ἀληθινή Καταγωγή τῶν Ἑβραίων ὡς Χαζάρων, Ἰσραηλιτῶν ἤ Χαναναίων ( μέρος α΄)

Ἡ Ἀληθινή Καταγωγή τῶν Ἑβραίων ὡς Χαζάρων, Ἰσραηλιτῶν ἤ Χαναναίων ( μέρος β΄)

Ἡ Ἀληθινή Καταγωγή τῶν Ἑβραίων ὡς Χαζάρων, Ἰσραηλιτῶν ἤ Χαναναίων ( μέρος γ΄)

Ἡ Ἀληθινή Καταγωγή τῶν Ἑβραίων ὡς Χαζάρων, Ἰσραηλιτῶν ἤ Χαναναίων ( μέρος δ΄)


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Στις Λατινοαμερικανικες συνηθως συμμοριες των ΗΠΑ παρατηρειται μια πρακτικη που εχει να κανει με την συνεκτικοτητα της εγκληματικης ομαδας. Ειναι η πρακτικη του λεγομενου commitment. Το commitment δεν ειναι τιποτα αλλο απο η ανεκλητη δεσμευση υπακοης στη συμμορια που προερχεται απο μια απολυτως μη αναστρεψιμη αποτροπαια και απιστευτα φρικιαστικη πραξη που προκαλει το υποψηφιο μελος.Και που ερχεται σε γνωση της υπολοιπης ομαδας. .Μια αποτροπαιη δολοφονια η μια ειδεχθης βρεφοκτονια μπορει να γινει commitment για τον αυτουργο εγκληματια αλλα και καθησυχαζει την υπολοιπη ομαδα.Ειναι το κοινο μυστικο που κρατα ισοβιως ενωμενα τα μελη της ομαδας. . Μια συμμορια η μια ευρυτερη ομαδα δεμενη με τοσο αποτροπαια εγκληματα και αιμα αθωων δεν θα διαρραγει ευκολα. Δεν θα δει να γινονται κοινο κτημα τα ενοχα μυστικα.Για καποιες δομες ανθρωπων στην ιστορια τα παραπανω συνιστουν απλα μια ΜΕΘΟΔΟ. Μια μεθοδο κατασκευης της απολυτα εχεμυθης ομαδας. Φαινεται οτι αυτη η παναρχαια πρακτικη λειτουργει σε καθε ειδους εγκληματικες,θρησκευτικες, πολιτικες και συνωμοτικες ομαδες ανθρωπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αὐτοί ἦταν πάντα καί τό ἴδιο παρέμειναν στούς αἰῶνες. Πῶς τόο ἔλεγε ὁ Τσαγανέας : Ἄνθρωποι,ἄνθρωποι αἱμοχαρεῖς,αἱμοδιψεῖς καί αἱμοβόροι , μόνον πού στήν περίπτωσιν αὐτῶν τό ἄνθρωποι μᾶλλον πρέπει ν᾿ἀντικατασταθῇ μέ κάτι ἄλλο...

      Ἡ οὐσία εἶναι πώς σήμερα μ᾿ὅ,τι διαπράττεται στήν Γάζα δέν πρέπει νά ἔχῃ μείνει ἀμφιβολία σέ κανέναν πραγματικό ἄνθρωπο γιά τό τί εἶναι αὐτἀ τά ὄντα καί τό τί ἐπιδιώκουν. Συνεπῶς καί λογικῶς ἡ Ἀνθρωπότης πρέπει νά λάβῃ τά μέτρα της,γιά τήν δική της σωτηρία...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Θαλῆ !

      Διαγραφή
  2. οσο αφορα των χαναναϊκο σημιτικο κλαδο και τους απογονους τους, αυτοι πηραν την εκδικηση τους απο τους ''περιουσιους'' εβραιους επι Τιτου, υιου της Ντομιτιλας απο τη Σαμπραθα της Λιβυης. Περι Σαμπραθα εδω:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Sabratha

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τά πράγματα ἐκεῖ κάτω,στήν Μέση Ἀνατολή καί κυρίως σέ Παλαιστίνη καί Λίβανο εἶναι πολύ μπερδεμένα. Γενικῶς, ἄσχημα καί ἀρρωστημένα ἦταν καί μέχρι σήμερα τό ἴδιο παραμένουν. Φέρες ἀπαίσιες καί οἱ μέν καί οἱ δέ. Ἄλλως τε μἰα οἰκογένεια εἶναι ἀπό τήν ῥίζα τοῦ Νῶε.

      Γιά τό φοινικικό λιμάνι τῆς Σαμπράθα,ὅπου βρέθηκαν πολλοί ῥωμαῖοι,ἔριξα μία ματιά. Καί γιά τήν Δομιτίλα,τήν μάνα δύο αὐτοκρατόρων ( Τῖτος- Δομιτιανός). Καταφερτζοῦ ἡ Δομιτίλα...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΛΟΚΙ !

      Διαγραφή