" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ 2011 Ο ΤΣΕ-ΤΣΙΠPΑΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ LAZARD... ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΙΔΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ!


Το 2011 είχε καταθέσει ερώτηση για την εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων

Ερώτηση για την εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων LAZARD, την οποία έχει προσλάβει η νέα κυβέρνηση, είχε καταθέσει το 2011 ο βουλευτής τότε Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, ο Α. Τσίπρας είχε υποβάλλει ερώτημα προς τη Βουλή για την υπουργική απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, να εγκρίνει δαπάνες εκατομμυρίων ως αμοιβή για την εν λόγω εταιρεία, στην οποία τώρα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αναθέτει το ρόλο του συμβούλου του υπουργείου σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης.

Ο κ. Τσίπρας είχε τότε ρωτήσει με ποια κριτήρια και διαδικασίες έγιναν οι δαπάνες , την ίδια στιγμή, μάλιστα, που η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει περικοπές των δημοσιονομικών εξόδων.

Η πλήρης ερώτηση του κ. Τσίπρα:

«Την ίδια περίοδο που δεν υπήρχε καν κυβέρνηση στη χώρα και εναλλάσσονταν οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί, και ενώ τα χαράτσια, οι περικοπές και οι απολύσεις συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, έσπευσε να υπογράψει την εξής απόφαση: ΦΕΚ 2454 ΤΕΥΧΟΣ Β 2/11/2011, αριθ. 2/71421/0023 «Έγκριση δαπάνης για καταβολή αμοιβής στο δικηγορικό γραφείο CLEARY GOTTLIEB STEEN & HAMILTON LLP(CGSH) και στην εταιρεία LAZARD FRERES SAS»..


stoxos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου