" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

ΤΡΟΪΚΑ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ωμός εκβιασμός: "Κλείστε άμεσα ΕΑΣ & ΕΛΒΟ αν θέλετε τα 2 δισ. €"

Nα κλείσουν ΕΑΣ και ΕΛΒΟ "εδώ και τώρα" απαίτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνοντας ποιος κάνει κουμάντο στην χώρα και αφήνοντας τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς δτην παραμικρή δυνατότητα παραγωγής έστω και απλών σφαιρών αλλά και υποστήριξης-ανακατασκευής οχημάτων ή και παραγωγής οχημάτων παντός είδους.
Η τρόικα έχει θέσει ως προαπαιτούμενο το κλείσιμο των δύο βιομηχανιών για να δοθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ, ενώ το υπουργείο Οικονομικών "σιγοντάρει" στις θέσεις της τρόικας.
Μάλιστα τονίζεται πως χωρίς καμία χρηματοδότηση "η χώρα μπορεί να επιβιώσει το αργότερο μέχρι τις αρχές της άνοιξης". Φυσικά πρόκειται για κούφιες απειλές, αλλά δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση για  να δώσει την κατάλληλη απάντηση...
Μάλιστα για να στηρίξουν την έωλη  επιχειρηματολογία τους κατεφεύγουν σε φτηνές δικαιολογίες υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που να έχει αμυντικές βιομηχανίες που να μπαίνουν τόσο πολύ «μέσα», να είναι δηλαδή τόσο ζημιογόνες.
Είναι σαφές ότι κάτι παίζεται στις Βρυξέλλες - σε βάρος φυσικά της Ελλάδας - αφού και οι δύο βιομηχανίες θα μπορούσαν εύκολα να γυρίσουν σε κερδοφορία, ενώ οι ζημιές της ΕΛΒΟ είναι αμελητέες: Κάτω από 30 εκατ. ευρώ, τα οποία εύκολα θα μπορούσε να τα πληρώσει ένας υποψήφιος αγοράστής.
Η ρωσικής Rosoboronexport έχει επίσημα δηλώσει και μάλιστα εγγράφως στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με επιστολή του γενικού διευθυντής της Α.Ισάακιν "Πείτε μας τι θέλετε να αγοράσουμε για σας ενισχύσουμε οικονομικά και να ενδυναμώσουμε την στρατηγική μας συνεργασία και θα το κάνουμε"
Από την άλλη πλευρά και η γερμανική Rheinmetall έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις δύο βιομηχανίες, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι "Οι Γερμανοί βρίσκονται πίσω από τις εξελίξεις: Θέλουν να τις κλείσουν για να τις πάρουν "καθαρές" χωρίς προσωπικό και υποχρεώσεις"
Μάλιστα πηγές από τις Βρυξέλες αναφέρουν εντελώς απροκάλυπτα πλέον, ότι ουδείς συμμερίζεται τις απόψεις του, ούτως ή άλλως μακριά απο τις εξελίξεις, ΥΠΟΙΚ και τα κράτη-μέλη όλα δηλαδή(!) θέλουν να δουν, σαν να μην υπήρχαν άλλα προβλήματα, οι βιομηχανίες αυτές να κλείνουν γιατί χρεώνουν τον Έλληνα (σ.σ. τους έπιασε ο πόνος) αλλά και τον Ευρωπαίο φορολογούμενο!
Έτσι Βρυξέλες και τρόικα είναι αποφασισμένοι ότι πρέπει να μπει λουκέτο σε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ καθώς εταίροι, δανειστές, κομισιόν και άλλοι … παρατρεχάμενοι θεωρούν πως είναι αδύνατη η διάσωση των δύο εταιρειών.
Πέρα από το κωμικοτραγικό των αναφορών αυτών, αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι πως η τρόικα βλέπει μόνο δύο λύσεις στο θέμα και μόνο αυτές: Είτε να επιβάλλει την άποψή της είτε να… υποχρεώσει (δεν θα χρειαστεί και πολύ προσπάθεια εδώ...) την ελληνική πλευρά να τη δεχθεί. Άλλη λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα με την κυβέρνηση να ψάχνει τρόπους να δικαιλογήσει το επερχόμενο λουκέτο.
Μάλιστα απορρίφθηκε και η πρόταση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλου (η τελευταία φωνή υποστήριξης με υλοποιήσιμες και χωρίς κανένα κόστος για την ΕΕ, προτάσεις για την βιωσιμότητας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας) για αγορά των δύο αμυντικών βιομηχανιών από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Μέσα σε όλα αυτά, αναζητείται και η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φ.Γεννηματά, η οποία έχει αναλάβει το, χειρισμό του θέματος από πλευράς υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου