" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Πόσο σημαντική εἶναι ἡ Οὐκρανία ; Τόσο ὅσο ἔνας Γ΄Π.Π. !

 Τόν θυμᾶστε τόν σύγχρονο "φιλόσοφον" καί συγγραφέα, τόν ἑβραῖο ἐκ Γαλλίας Μερνάρ Ἀνρί Λεβύ ; Τό γνωστό ἁρπακτικό καλέ. 

Ἔμ πῶς νά μήν τό θυμᾶστε μέ τόσα πού ἔχομε δημοσιεύσει γιά ᾿δαύτον  ( ἐδῶ)  

Αὐτός πού, ὅπου ἐμφανίζεται εἴτε ἀκολουθεῖ πόλεμος εἴτε ὑφίσταται καί ἐπισκέτεται τήν περιοχή γιά ...ἐπίβλεψιν...

Φυσικά καί δέν ἔχει πάψει νά πηγαινοέρχεται στήν Οὐκρανία 



Ὁ ὁποῖος μᾶς προειδοποιεῖ καί γιά τόν ἐπικείμενο Γ΄Π.Π. ( τί διακαής ἑβραϊκός πόθος κι᾿αὐτός ! Μᾶς ἑτοιμάζουν ... ΕΔΩ


Καί βεβαίως μετά τήν τεράστια ἐκλογική νίκη τῆς Μαρίν Λεπέν, ἐπισημαίνει τήν ἀνάγκη ἑνωτικοῦ μετώπου τῆς Ἀριστερᾶς κατά τοῦ ἐθνικιστικοῦ κόμματός τῆς Λε Πέν καί τοῦ Μπαρντελά. Ὁ προοδευτικός,ἀριστερός σύγχρονος "φιλόσοφος" Λεβύ ! 


Ἀλλά αὐτό πού ὅλως τυχαίως βρῆκα μέ τόν συγκεκριμένο ἦταν τό κάτι ἄλλο !! 

Ο Γάλλος διανοούμενος Bernard-Henri Lévy τυλίγει το Tefillin στην Οδησσό της Ουκρανίας. Την επόμενη μέρα, ο φιλόσοφος καλείται στην Τορά στο Ντνίπρο


Σε μια πρόσφατη επίσκεψη στη Νότια Ουκρανία, ο Γάλλος Εβραίος φιλόσοφος Bernard-Henri Lévy περιόδευσε στο Chabad-Lubavitch στα ιδρύματα της Οδησσού, συμπεριλαμβανομένης της Παιδικής Στέγης Mishpacha, υπό την διεύθυνση του Ραβίνου Avraham και του Chaya Wolff . Ο Lévy επισκέφθηκε την Ουκρανία προετοιμάζοντας ένα ντοκιμαντέρ για τον αντίκτυπο του πολέμου στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της τεράστιας εβραϊκής κοινότητάς της, και είπε ότι εντυπωσιάστηκε εξαιρετικά από τις δραστηριότητες του Chabad σε όλη την Ουκρανία, οι οποίες συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της συνεχιζόμενης σύγκρουσης...Επαινώντας τον Ραβίνο Avraham Wolff σε ένα tweet που δείχνει τον εαυτό του να προσεύχεται με τον ραβίνο φορώντας tallit και tefillin...«Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που έβαλα tefillin », είπε ο Lévy στον ραβίνο, «αλλά θα το κάνω τώρα για να προσευχηθώ για την ειρήνη της εβραϊκής κοινότητας και της Ουκρανίας»...


Την επόμενη μέρα, ο Lévy ταξίδεψε στο Dnipro, όπου μοιράστηκε μια φωτογραφία του όταν τον κάλεσαν στην Τορά με tallit και tefillin κατά τη διάρκεια των λειτουργιών Shacharit...
( ἀπό ἐδῶ

Κῦττα τί ἐπιστράτευσαν γιά νά τούς ἔρθουν τά πράγματα ὅπως θέλουν. Λειτουργίες μέ διάβασμα τῆς Τορά καί μάλιστα ὄχι ἔτσι ἁπλῶς ἀλλά μέ  tallit καί tefillin ! Ἔ μαγεία πού ἔπεσε !! 
ο Θεός λέει στον Μωυσή να διατάξει τα παιδιά του Ισραήλ να κάνουν ένα tallit.  Φτιάξτε για τον εαυτό τους κρόσσια στις γωνίες των ενδυμάτων τους, να το φορούν σε όλες τις γενεές τους, και θα κολλήσουν μια κλωστή από τεχελέ στο περιθώριο κάθε γωνίας.
Η Τορά διατάζει τους Εβραίους άνδρες να δένουν το tefillin στο κεφάλι και στο βραχίονά τους κάθε μέρα, σε εκπλήρωση του εδαφίου ( Δευτ. 6:8 ) : 

καὶ ἀφάψεις αὐτὰ εἰς σημεῖον ἐπὶ τῆς χειρός σου, καὶ ἔσται ἀσάλευτον πρὸ ὀφθαλμῶν σου· ( Θα τα κολλήσης και θα τα δέσης επάνω στο χέρι σου, δια να ευρίσκονται πάντοτε σταθερώς κάτω από τα μάτια σου) 

Μά πόσο σημαντική εἶναι ἡ Οὐκρανία γιά ᾿δαύτους ; Πόσο ; Τόσο ὅσο ἔνας Γ΄Π.Π. ! Χμμ... ὅταν τό λέει ὁ Λεβύ...

ΟΥΜΑΝ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ - 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Ορθόδοξοι Εβραίοι προσκυνητές λένε προσευχές σε μια από τις μεγαλύτερες συναγωγές στην Ευρώπη στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 στο Uman της Ουκρανίας. Χιλιάδες χασιδιστές προσκυνητές, κυρίως άνδρες, έφτασαν στο Ουμάν ...Στο Uman βρίσκεται ο τόπος ταφής ενός σεβαστού ραβίνου του 18ου αιώνα, του Nachman του Breslav...δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές για το Rosh Hashanah μπορούν να δουν... (Φωτογραφία Byron Smith/Getty Images)  (λεζάντα καί φωτό) Περᾶστε ΕΔΩ,νά ᾿δεῖτε καί στίς 5 σελίδες τίς φωτό γιά νά καταλάβετε τί σημαίνει "τά θέλουν ὅλα δικά τους,παντοῦ" ....


Ἡ Πελασγική

3 σχόλια:

  1. Τι μου θυμιζεις! Τι μου θυμιζεις αγαπητη Π., μ' αυτο το εβραιολυκορνιο.
    Πριν αρκετα χρονια και οταν εργαζομουν για μια εταιρεια στο Αμερικα υπηρχε ενας ραδιοφωνικος σταθμος σε μια μεγαλουπολη της ανατολικης ακτης που ειχε μια εκπομπη μεσημβρινες ωρες.
    Ακουγα λοιπον στο γραφειο μου την εκμπομπη, γιατι το προγραμμα αυτο ειχε μεν καποια προοδευτικουρα, αλλα ομως καυτηριαζε ορθως τα κακως πολιτικως κειμενα στις ΗΠΑ αλλα κυριως δεχοταν τηλεφωνηματα με παραπονα/σχολια/υποδειξεις κλπ απο ακροατες του και τις εβγαζε στον αερα ζωντανα. (Ζωντανα εννοω δεν υπηρχε καθυστερηση στην συνομιλια σταθμου και ακροατη ουτε φιλτραριζοταν η τηλεφωνικη επεμβαση των ακροατων απο τριτους.)
    Μια μερα λοιπον ο διαχειριστης/συντονιστης του σταθμου ειχε καλεσμενο του ΠΟΙΟΝ αλλον;
    Τον BHL !!!!!!!!!!!!!
    Ο οποιος αφου αγιοποιησε τους εβραιους και το ισραηλ του ενω δαιμονοποιησε τους Παλαιστινιους και μας ειπε χαρτι και καλαμαρι ποσο τρομοκρατες ειναι, ο σταθμος αρχισε να δεχεται τηλεφωνηματα του κοινου!

    Εεεεεε, το λυκορνιο, τον πηρε ο διαλος!
    Για σχεδον ενα λεπτο του ταλεγα και ακουγα συνεχεια απο δαυτον ενα ψελλισμα......"οχι, οχι, οχι, δεν ειναι ετσι τα πραγματα".
    Τι επετυχα;
    Τιποτα, εκτος του οτι αμεσως μετα ο σταθμος συνεχισε το προγραμμα χωρις να παιρνει νεα τηλεφωνηματα απο ακροατες ενω την αλλη μερα εκοψε την πολιτικη της "ζωντανης" συνδεσης με τους ακροατες και παρουσιαζε τις συνομιλιες σταθμου/ακροατων κονσερβα αφου ειχαν εγκριθει προηγουμενως τα τηλεφωνηματα/σχολια κλπ.
    Να υπογραμμισω οτι ο σταθμος ανηκε σε εβραϊκο foundation, δεν ειχε διαφημησεις και συντηρειτω απο χρηματικες δωρεες απλων πολιτων και εργασια εθελοντων.

    Σημερα πιστευω οτι αν υπαρχει ακομα, αυτος ο σταθμος θα εχει παρει τελειως την κατω προοδευτικη βολτα, δηλαδη, θα εκπεμπει σκουπιδια.


    Καλησπερα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρέ τόν Ἀνρί, τό ἁρπακτικό !

      Ἔχεις νά θυμᾶσαι...

      Εὐχαριστοῦμε πού τό μοιράστηκες μαζύ μας.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή

  2. Τι έκαναν οι 'εβραίοι στην Γερμανία πρίν τον Χίτλερ;
    https://api.thejc.atexcloud.io/image-service/view/acePublic/alias/contentid/1727j9mqob1nq2vsg46/0/zup-14.webp?w=585&q=0.9

    ΑπάντησηΔιαγραφή