" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Ὁ Μακρόν θέλει νά πάῃ σέ πόλεμο μέ τήν Ῥωσσία


 Η στάση του Γάλλου προέδρου για την Ουκρανία δημιουργεί έναν «τρομακτικό κίνδυνο», δήλωσε η ηγέτης της " Εθνικής Συσπείρωσης

Η Γαλλίδα πολιτικός Μαρίν Λε Πέν (φωτόκατηγόρησε τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι θέλει «να πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία» σε συνέντευξή της στο France Info που μεταδόθηκε την Πέμπτη. Ο τρεις φορές υποψήφια για την προεδρία είπε ότι οι πρόσφατες παρατηρήσεις του Μακρόν σχετικά με την αποστολή εκπαιδευτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και το ότι επέτρεψε στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει όπλα που προμήθευσε η Δύση για να χτυπήσει ορισμένους στόχους στη Ρωσία κινδυνεύουν να μετατρέψουν την τρέχουσα σύγκρουση στον επόμενο «παγκόσμιο πόλεμο».

Τα σχόλια της Λε Πέν έρχονται εν μέσω έντονων συζητήσεων στη Δύση για το πόσο βαθιά μέσα στη Ρωσία θα πρέπει να επιτραπεί στο Κίεβο να χτυπήσει χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας. Αρκετές κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ έχουν δηλώσει ότι είναι υπέρ των χτυπημάτων σε ρωσικό έδαφος, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προέτρεψε τα κράτη μέλη να «άρουν ορισμένους από» τους περιορισμούς στη χρήση δυτικών όπλων.

Ο Μακρόν στάθηκε στη συζήτηση την Τρίτη, λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να επιτρέψει στην Ουκρανία να «εξουδετερώσει στρατιωτικές τοποθεσίες» μέσα στη Ρωσία «από τις οποίες η Ουκρανία δέχεται επίθεση», ακόμη κι αν βρίσκονται πολύ πίσω από την πρώτη γραμμή. Η Λε Πέν επέκρινε την ιδέα, υποστηρίζοντας ότι «δημιουργεί τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας σύγκρουσης».

Η Λε Πέν είπε ότι οι απόψεις του Γάλλου ηγέτη την οδήγησαν στο «συμπέρασμα ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει η Γαλλία να εμπλακεί γιά τα καλά στον πόλεμο με τη Ρωσία». Η δεξιά πολιτικός είπε ότι «αντιτίθεται σθεναρά» στις θέσεις του, οι οποίες θα μπορούσαν να «δημιουργήσουν έναν απόλυτα τρομακτικό κίνδυνο» για τη Γαλλία.

Εὐχαριστοῦμε γιά τήν φωτό, ἀγαπητέ Κώστα ! 

Η Λε Πέν κατηγόρησε προηγουμένως τον Μακρόν ότι «κάνει πολιτική με τον πόλεμο» και ότι «καπηλεύεται» τη σύγκρουση στην Ουκρανία για την εκλογική του ατζέντα. Η αρχηγός του  " Εθνικής Συσπείρωσης" 
 αντιτίθεται σθεναρά στα σχέδια για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία και την παράδοση βαρέων όπλων στο Κίεβο.

Την Παρασκευή, ο Στόλτενμπεργκ του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι «αρκετά» από τα έθνη του μπλοκ δεν είχαν θέσει ποτέ κανέναν περιορισμό στη χρήση δυτικών όπλων από το Κίεβο. Προέκυψαν επίσης αναφορές ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες προηγουμένως δεν είχαν επιτρέψει στην Ουκρανία να αναπτύξει αμερικανικά όπλα έξω από αυτό που η Ουάσιγκτον αναγνωρίζει ως ουκρανικό έδαφος, είχαν χορηγήσει άδεια να χρησιμοποιούν τα συστήματά τους για να στοχεύουν ορισμένα μέρη στο εσωτερικό της Ρωσίας

Οι αναφορές επιβεβαιώθηκαν από το γραφείο του Ουκρανού ηγέτη Βλαντιμίρ Ζελένσκι, το οποίο είπε ότι πλέον επιτρέπονται περιορισμένα πλήγματα ενάντια σε άμεσες απειλές στην περιοχή του Χάρκοβο, όπου τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πρόσφατα σημειώσαν σημαντικά κέρδη.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα επιμείνει ότι οι δυτικές προμήθειες όπλων στο Κίεβο θα παρατείνουν μόνο τον πόλεμο και κατηγόρησε την Ουκρανία ότι χρησιμοποιεί τα όπλα για να επιτεθεί σε μη στρατιωτικές υποδομές εντός της Ρωσίας. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επέκρινε την Παρασκευή τις δυτικές συζητήσεις σχετικά με το «να επιτραπεί» στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία ως «κλασική χειραγώγηση τύπου ΝΑΤΟ»

Ἀπό : swentr.site

Ποῦ θέλει νά ἀνοίξῃ μέτωπο ὁ κλόουν Μακρόν ; 

Ἡ ὑποχώρησις τοῦ Ναπολέοντα ἀπό τήν Ῥωσσία -ἐδῶ

Στις 30 Αυγούστου 1814, ο αυτοκράτορας Αλέξανδρος Α' εξέδωσε το παρακάτω μανιφέστο:
 «Η 25η Δεκεμβρίου, ημέρα της Γέννησης του Χριστού, ας είναι από τώρα και ημέρα ευχαριστίας για τη σωτηρία της Εκκλησίας και της Ρωσικής Δύναμης από την επίθεση των Γάλλων και των δώδεκα γλωσσών» ( ἐδῶ)

Βρέ τόν Μακρόν !!! 





Ἡ Πελασγική

13 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,το κλασσικό κόμπλεξ των αδελφάδων όλου του κόσμου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή παρατήρησις !
      Ἔχει τήν σημασία της.
      Καί πέραν τῶν ὅποιων συμπλεγμάτων ὑφίσταται καί ἕνα εἶδος ψυχασθένειας, θά ἔλεγα.
      Θά περάσῃ καλά κι᾿αὐτός ὅπως ὅλη ἡ Καμπαλαρία.

      Κι᾿ὅπως ἔχετε καταλάβει ὅλα τά ἐθνικιστικά καἰ ἀκροδεξιά κόμματα,τῶν χωρῶν τῆς κεντρικῆς καί δυτικῆς Εὐρώπης,εἶναι μέ τήν Ῥωσσία. Ἔχει πολλή σημασία αὐτό.
      Ἄ, ξέχασα : ἐκτός κάποιων ἐγχωρίων ...πατριωτῶν..

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

      Διαγραφή
  2. Μετά την νίκη της Ρωσίας επι του Ναπολέων έγινε πρόταση στον Αλέξανδρο Α να ηγηθεί της Ευρώπης και αυτός προτίμησε να αποσυρθεί. Αυτό έχει γραφτεί(δεν το μετέφερα ακριβώς όπως το γράφει) στο τέλος του ιστορικού μυθιστορήματος Πόλεμος και Ειρήνη του Λέων Τολστοι.Λέτε να είναι οι ίδιοι που από τα παρασκήνια τότε και τώρα υποκινούν τους Γάλλους και όλοι την Ευρώπη σε αυτήν την παρωδία εν πλήρη 21ο αιώνα ;,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν τό ἤξερα αὐτό.
      Τό ἔργο τοῦ μεγάλου Τολστόϊ,τό εἶχα ᾿δεῖ σέ τηλεοπτική σειρά,δεκαετία ᾿70. Ἤμουν μικρή φυσικά καί δέν θυμᾶμαι πολλά,ἀλλά πρωταγωνιστοῦσε ὁ Ἄντονυ Χόκινς, ὁ ὁποῖος ἦταν καταπληκτικός!

      Λές ; Καί τόν Χίτλερ ; Κι᾿αὐτός βρέθηκε ἐκεῖ καί τήν πάτησε ἡρωϊκά !

      Τί τά βάζουν μέ τήν Ῥωσσία ; Τώρα, 3η φορά θά τό φᾶνε τό κεφάλι τους, γιά τά καλά. Ἄν τε νά τελιώνουμε μέ ᾿δαύτους...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Την Ρωσία την νίκησαν κατά κράτος το 1917 εγκαθιστώντας τον κομμουνισμό και εξολοθρεύοντας πολύ πολύ μεγαλύτερο αριθμό Χριστιανών Ρώσων απο οτι δέκα Χίτλερ μαζί.
      Μην ξεχνάμε πως εάν τους σοβιετικούς (και οχι Ρώσους) κουμουνιστές δεν τους παρείχαν άπειρη υποστήριξη οι δήθεν αντίπαλοι τους δυτικοί καπιταλιστές , ο Χίτλερ θα είχε κάνει παρέλαση!

      Διαγραφή
    3. Καί μόνον τό γεγονός ὅτι μία τέτοιου μεγέθους χώρα, μέ τόσο τεράστιον πληθυσμό βγῆκε μέσα ἀπό τήν 75χρονη κόκκινη σκληρή σκλαβιά, νικήτρια διατηρώντας στόν μεγαλύτερο βαθμό της ἀνέγγιχτη τήν Παράδοσιν, τούς κοινωνικούς θεσμούς, τήν Πίστιν καί τήν ἐθνική φλόγα, τά λέει ὅλα.

      Συνεπῶς ἤ σκέψου ἐκ νέου αὐτά πού ἔγραψες ἤ διάβασε τήν Ἱστορίαν τῆς Ῥωσσίας.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. Μια κι εξω:
    Οι λαοί της Δυσης πρεπει να ξεπαστρεψουν με τον ένα ή με τον αλλο τρόπο τους σημερινους ηγέτες τους. Για να γλυτωσουμε αφ' ενός από δαυτους και αφ εταιρου να παρουν...."γραμμη" οι επομενοι*.

    Καλημερα και Χριστός Ανεστη

    *Να δούμε ΠΟΣΟΙ απ τους επόμενους ηγέτες θα ακολουθήσουν την γραμμή της εγκληματικής συμμορίας "ΕΒΡΑΙΟΙ-ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΠΕ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀληθῶς Ἀνέστη ὁ Κύριος !

      ...γραμμή της εγκληματικής συμμορίας "ΕΒΡΑΙΟΙ-ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΠΕ".

      Καί εἶναι ὅ,τι ἀκριβῶς θέλει νά δώσῃ μέσῳ τοῦ μακροσκελούς αὐτοῦ ἄρθρου ὁ Unz. Ὅτι δῆλα δή, αὐτοί ἦταν πάντα καί τό ἴδιο παρέμειναν στούς αἰῶνες.
      Καί εἶναι πολύ σημαντικό νά διαβάζῃ κανείς τέτοιες ἔρευνες- ἀναλύσεις ἀπό ἄτομα τῆς ἰδίας καταγωγῆς. Μεγάλη ὑπόθεσις ἀφοῦ συνήθως οἱ ἄνθρωποι εἶναι ὑπερήφανοι γιά τήν καταγωγή τους.

      Καλημέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  4. Με τη Γαλλια εχουμε υπογραψει SOFA ή μονο με το Γισραηλ ειχαμε την "τιμη";

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ᾿ἀρχάς νά ἐξηγήσουμε τί σημαίνει τό SOFA ( Status of Forces Agreement), πού ἀναφέρεις, Πρὄκειται λοιπόν, ὅπως μεταφράζονται τά ἀρχικά, γιά μία συμφωνία σχετικῶς μέ τό καθεστώς τῶν στρατιωτικῶν δυνάμεων τῶν χωρῶν πού ὑπογράφουν τήν συμφωνία. Τί σημαίνει αὐτό ; Διαβάζουμε :

      " SOFA είναι πολυμερείς ή διμερείς συμφωνίες που θεσπίζουν σε γενικές γραμμές το πλαίσιο βάσει του οποίου λειτουργεί το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ σε μια ξένη χώρα και πώς η εσωτερική νομοθεσία της ξένης δικαιοδοσίας ισχύει για το προσωπικό των ΗΠΑ στη χώρα αυτή.
      Μια τέτοια συμφωνία έχει ως στόχο να αποσαφηνίσει τους όρους υπό τους οποίους το ξένο στρατιωτικό προσωπικό επιτρέπεται να λειτουργεί υπό συνθήκες μόνιμης εγκατάστασης σε ξένη χώρα. Η SOFA ασχολείται περισσότερο με τη δικαιοδοσία που σχετίζεται με τη μόνιμη εγκατάσταση στρατιωτικού προσωπικού και εγκαταστάσεων στη χώρα υποδοχής.
      ...Η Ελλάδα έχει υπογράψει SOFA με τις ΗΠΑ και στις 19 Ιουλίου 2015 είχε υπογραφεί στο Τελ Αβίβ από τον Π. Καμμένο και τον Ισραηλινό ομόλογό του. ...τέτοια συμφωνία το Ισραήλ δεν έχει υπογράψει με καμιά άλλη χώρα του κόσμου. Είναι η πρώτη και την υπέγραψε με την Ελλάδα της αριστεράς και της προόδου! Η SOFA λοιπόν είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει σε καθεστώς στρατιωτικής κατοχής... "

      ( ἀπό : https://www.triklopodia.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC/ )

      Προφανῶς τήν " τιμή" αὐτή τήν ἔχομε κάνει στίς ΗΠΑ καί Ἰσραήλ. Τό γιατί δέν χρειάζεται καί μεγάλη σκέψιν...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΛΟΚΙ !

      Διαγραφή
  5. Καλό μήνα σε όλους!
    Και καλό καλοκαίρι!
    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0Y0IzC8IPK7ZhsUCnJRVUTujLGaG1oyXLUTs48JRZDUh9GJ97GM5Ikl_PInlOgHUhCQD9sRdhm3ccJmNUQz4FRPoeEyQ_MdEFa0782hm5jpx1fyrSMWtI_UbGdNDOyrtzuVfsdckC0yZ0SnYD36UxT7fBDoMhzugG5CcxU8shdR4YyF5KZ-jIY5vo2bQ_/w640-h374/%CE%9C%CE%91%CE%9A%CE%A1%CE%9F%CE%9D%201.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή φωτό !!! Τήν βάζω στό θέμα.

      Καλό μῆνα καί σ᾿ἐσένα Κώστα !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή