" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Ἀπό τόν Δισκορδιανισμό στόν Σύγχρονο Σαμπατισμό

Μία κριτική στόν Δισκορδιανισμό-  Κακά μαντάτα μέν , ἀλλά πρέπει νά τά μάθουμε 

Ο Δισκορδιανισμός είναι ένα σύστημα πεποιθήσεων που βασίζεται γύρω από την Έριδα , την ελληνική θεά της διαμάχης και της διχόνοιας, και ορίζεται ποικιλοτρόπως ως θρησκεία , νέο θρησκευτικό κίνημα , εικονική θρησκεία ή πράξη κοινωνικού σχολιασμού . Ιδρύθηκε μετά τη δημοσίευση του ιερού βιβλίου του, Principia Discordia το 1963 , που γράφτηκε από τον Γκρεγκ Χιλ με τον Κέρι Γουέντελ Θόρνλι , οι δύο που εργάζονταν με τα ψευδώνυμα Malaclypse the Younger και Omar Khayyam Ravenhurs...( ἐδῶ) Η Έρις ( / ˈ ɪər ɪ s , ˈ ɛr ɪ s / ; Ελληνικά : Ἔρις Éris , "διαμάχη") είναι η ελληνική θεά της διαμάχης και της διχόνοιας. Το αντίστοιχο ρωμαϊκό της είναι Discordia ,με την ίδια σημασία...

Ο Δισκορδιανισμός είναι η σύγχρονη εξέλιξη της επανάστασης της "εποχής των λουλουδιών" ( χίπυς). Στη δεκαετία του 1980, ο Timothy Leary επανεμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της «cyberdelic» αντικουλτούρας, οι οπαδοί της οποίας αυτοαποκαλούνταν «cyberpunks», με ενδιαφέρον για τους υπολογιστές και τα ψυχεδελικά. Ο Leary διακήρυξε στο πλήθος των bohemian-hipster  ότι «ο υπολογιστής είναι το LSD της δεκαετίας του 1990» και να « ενεργοποίηση, συντονισμός, εγκατάλειψη ».

Στη συνέχεια, οι Discordians ανέπτυξαν θέματα ελέγχου του νου του διανθρωπισμού, όπως έξυπνα ναρκωτικά, εικονική πραγματικότητα, κυβερνοπάνκ, διαδραστικά μέσα, αφροδισιακά, τεχνητή ζωή, νανοτεχνολογία, εγκεφαλικά εμφυτεύματα, παράταση ζωής, καθώς και αφροδισιακά σχεδιαστών, ψυχεδελικά και τεχνο-ερωτικός παγανισμός .

Σύμφωνα με τον Robert Anton Wilson, ωστόσο, «Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τον δισκορδιανισμό ένα περίπλοκο αστείο μεταμφιεσμένο σε μια νέα θρησκεία. Προτιμώ να το θεωρώ μια νέα θρησκεία, μεταμφιεσμένη σε ένα περίπλοκο αστείο».

Το Principia περιγράφει την Discordian Society και την θεά της Έριδα , καθώς και τα βασικά στοιχεία της ονομασίας POEE του Discordianism...Αξιοσημείωτα σύμβολα στο βιβλίο περιλαμβάνουν το Μήλο της Έριδος , το πεντάγωνο και το «Ιερό Τσάο», το οποίο μοιάζει με το Ταϊτζίτου του Ταοϊσμού , αλλά οι δύο αρχές που απεικονίζονται είναι το «Hodge» και το «Podge» κατά το γιν και το γιανγκ . που αντιπροσωπεύεται από το μήλο και το πεντάγωνο και όχι με τελείες. 


Οι Άγιοι που εντοπίστηκαν περιλαμβάνουν τον Αυτοκράτορα Νόρτον , τον Γιοσάριαν , ​​τον Δον Κιχώτη και τον Μποκονόν . Το Principia εισάγει επίσης τη μυστηριώδη λέξη " fnord ", που αργότερα έγινε δημοφιλής στο The Illuminatus! Τριλογία...έχει τρεις βασικές αρχές: την Ανεριστική Αρχή (τάξη), την Εριστική Αρχή (διαταραχή) και την έννοια ότι και οι δύο είναι απλές ψευδαισθήσεις...Τόσο η τάξη όσο και η αταξία είναι έννοιες φτιαγμένες από τον άνθρωπο και είναι τεχνητές διαιρέσεις του καθαρού χάους, το οποίο είναι ένα επίπεδο βαθύτερο από το επίπεδο της διάκρισης...Οι ιδέες για την πραγματικότητα ονομάζονται λανθασμένα «πραγματικότητα» και οι αφώτιστοι άνθρωποι μπερδεύονται για πάντα από το γεγονός ότι άλλοι άνθρωποι, ειδικά άλλοι πολιτισμοί, βλέπουν την «πραγματικότητα» διαφορετικά..Η αληθινή πραγματικότητα είναι ένα επίπεδο βαθύτερο από το επίπεδο της έννοιας...( ἐδῶ ὁλόκληρο τό θέμα) 

Ο δισκορδιανισμός έρχεται με το αρχέτυπο των hipster-trickster: μορφές όπως ο Robert Anton Wilson, ο Timothy Leary, ο Terence McKenna, ο Hunter S. Thompson

Κατά την άποψή μου, είναι μια επέκταση της κουλτούρας της κριτικής ή του πολιτισμικού μαρξισμού. Χρησιμοποιεί τον χλευασμό για να γκρεμίσει το σύστημα. Επίσης, δεν χρησιμοποιεί κανόνες για να αποσπάσει την προσοχή από τα πραγματικά προβλήματα ενός κόσμου που έχει μολυνθεί από το Crime Syndicate.

Χάος Μαγεία

Το μοντέλο συνείδησης των οκτώ κυκλωμάτων του Leary είναι μια εξέχουσα θέση στη μαγεία του χάους, καθώς έχει περιγραφεί λεπτομερώς στο "Chaotopia!" από τον Dave Lee, ένα ηγετικό μέλος των Illuminates of Thanateros (IOT), μιας μυστικής κοινωνίας της μαγείας του χάους. Μέλη ήταν όχι μόνο ο Timothy Leary αλλά και οι Robert Anton Wilson και William S. Burroughs.

Ο Ian Bear το ανέφερε στο νεοπαγανιστικό περιοδικό Green Egg ως «θεϊκή ασέβεια»:

Σε μεγαλύτερη κλίμακα, ο μάγος του χάους είναι σε θέση να κάνει τεράστιες αλλαγές που δεν είναι εφικτές με συνηθισμένα, τακτοποιημένα μέσα. Όπου υπάρχουν χαοτικά συστήματα, είναι πλέον γνωστό ότι στη σωστή θέση, ένα μικρό φτερούγισμα μπορεί να μεταμορφώσει ολόκληρο το σύστημα. Αυτό είναι γνωστό στην επιστήμη του χάους ως το φαινόμενο της πεταλούδας. Σε αυτούς τους καιρούς που αλλάζουν γρήγορα, σε αυτό το σταυροδρόμι της ιστορίας, σε αυτήν την εποχή κρίσης και ευκαιριών, ολόκληρη η κοινωνία μας είναι ένα χαοτικό σύστημα. Παρατηρώντας προσεκτικά την κοινωνία και επιλέγοντας την κατάλληλη στιγμή για την εκτόξευση του χρυσού μήλου, ο μάγος του χάους μπορεί να κάνει μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία μέσω του κοινωνικού φαινομένου της πεταλούδας.

Εταιρεία Κακοφωνίας


Ένα άλλο παρακλάδι της διχαστικής σκέψης είναι η  Cacophony Society, που μερικές φορές αποκαλείται Λέσχη Αυτοκτονίας. Στην πιο καλοήθη μορφή του, είναι η ζωντανή για σήμερα κοσμοθεωρία των ανθρώπων της πιτζάμας, ή εκείνων που θα μπορούσαν να δώσουν μια κουβέντα για τις μελλοντικές γενεές τους ή των άλλων. Στη χειρότερη μορφή της, αυτή είναι η κοσμοθεωρία του Dr. George Hodel, του Israel Keyes και του Jimmy Savile , και όλων αυτών που έχουμε απευθυνθεί σε πρόσφατες αναρτήσεις. Σε όλες του τις μορφές, είναι υπερ-εξεγερισμός.

Ορισμένοι διαφωνούντες υποτίθεται ότι νοιάζονται για το περιβάλλον - αλλά περισσότερο ως νεοπαγανισμός και λατρεία της γης, όχι ως διαχείριση που πρέπει να μεταβιβαστεί στη γραμμή αίματος σου και στην ανθρωπότητα γενικότερα.

Ο James Lovelock and the Anti-Human Gaia Subterfuge

Ο μυθιστοριογράφος Chuck Palahniuk χρησιμοποίησε την κοινωνία ως βάση για τη φανταστική οργάνωση Project Mayhem στο μυθιστόρημά του «Fight Club». Ωστόσο, αυτοί οι χαρακτήρες του «Fight Club» ήταν υπερεγώ και αναζητούσαν την προσοχή περισσότερο παγιδευμένοι στο δικό τους Israel Keyes-Dr. Μεγαλοπρέπεια και ικανοποίηση του στυλ Hodel-Jimmy Savile - παρά οτιδήποτε εποικοδομητικό ή ηρωικό.

Δεν πρόκειται απλώς για ομιλία των hipster- και για τους ανθρώπους που προσανατολίζονται στην Τρίτη Θέση, πιο τυπικοί για τους αναγνώστες του Winter Watch, αυτό είναι πολύ αληθινό. Όμως, για εμάς, υπάρχουν κάποιες έννοιες που μπορούμε να αφαιρέσουμε και να τις χρησιμοποιήσουμε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και να πάμε περισσότερο στην επίθεση.

Η μαγεία του χάους υποστηρίζει ότι η ίδια η πεποίθηση είναι ισχυρή ακόμα κι αν η πεποίθηση είναι εσφαλμένη. Αυτό συνδέεται επίσης με την έννοια του egregore. ( εγρἠγορος- εἴχαμε σχετική δημοσίευσιν ἐδῶ

Το μήνυμα για εμάς είναι να ξεπεράσουμε την προσωπική αδιαφορία των συντονισμένων ανθρώπων γύρω μας. Πιστεύω πραγματικά ότι το μοτίβο του "Fight Club" που χρησιμοποιεί συστήματα πεποίθησης Τρίτης Θέσης μπορεί να είναι ισχυρό. Η άλλη πτυχή της μαγείας του χάους για την αλλαγή είναι ο συμβολισμός. Το είδαμε αυτό στην κακή χρήση του kek και του συμβολισμού του βατράχου pepe που χρησιμοποιείται στο κίνημα Alt-Right Trumptard.


Το παρακάτω παρακάτω βίντεο είναι ενδεικτικό και ενημερωτικό για το τι αντιμετωπίζουμε, καθώς και για ορισμένες τακτικές που μπορούμε να προσαρμόσουμε για την αντίληψή μας για εποικοδομητική αλλαγή. Η ομιλήτρια, μια hipster gal που ονομάζεται Autumn Tyr-Salvia, αρθρώνει καλά τις τακτικές και τις μεθόδους του δισκορδιανισμού. Υπάρχουν επίσης σημεία με πολύ γέλιο ! 

Πολλά από αυτά, όπως τα σημάδια διαμαρτυρίας χωρίς μηνύματα, είναι απλώς εγωκεντρική βλακεία, αλλά μερικά είναι αρκετά έξυπνα. Υπάρχουν πράγματα να μάθετε εδώ. Μια τακτική είναι το πολιτιστικό μπλοκάρισμα ή η εισαγωγή θορύβου στο σύστημα. Το παρακλάδι αυτού είναι το jam-art, ή το anti-message.

Ἀπό : winterwatch.net

Τί γνωρίζαμε ἀπ᾿ὅλα αὐτά ; Χμμ... Τίποτε ἔτσι ; Κάποια παιδιά μέ λουλουδάκια ζωγραφισμένα σέ σώμα καί ροῦχα, οἱ χίπυς μέ τά κοινόβια καί ἡ ἐλαφρότητα τῆς νεότητος. Ναί,ἀλλά μέσ᾿ἀπό ἐκεῖ διαμορφώθηκαν ὅλα αὐτά τά κινήματα πού ἔφεραν σιγά -σιγά τίς κοινωνίες ν᾿ἀποδέχονται σχεδόν τά πάντα, νά "ξεκουμπώνονται" καί νά φτάνουν μέσῳ τῆς ἀποδοχῆς αὐτῆς στά ἄκρα ἕως τοῦ σημείου τῆς ἀντιστροφῆς πού ζοῦμε σήμερα. Μέ ἄλλα λόγια τήν ἀκούσια ἀλλά πραγματική ἀποδοχή τοῦ Σαμπατισμοῦ, τῆς Καμπάλα. 

Ἄν κάνει ἐντύπωσιν πού ὅλο αὐτό τό ὁποῖο βιωνουμε ἐσχάτως μέ τίς παρδαλο-ἀνωμαλο-παρελάσεις εἶναι ἡ ἀπόλυτος κατάπτωσις τῶν κοινωνιῶν,περιμένετε χειρότερα διότι ἡ σιωπή τῶν ὑποτιθεμένων προασπιστῶν τῆς Τάξεως καί Ἡθικῆς δέν εἶναι τίποτε μπροστά στήν ντροπιαστική σιωπή τῆς Ἐκκλησίας. 


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. ''Το Αμερικανικο ονειρο''. ''Πρεπει να κοιμσαι για να το δεις''. George Carling.

    H Κα. στο βιντεο του Culture Jamming τρανη αποδειξις.

    Ο Πουτιν τους πηρε χαμπαρι και τωρα τρεχουν και δεν φτανουν.

    Καλησπερα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πουτιν τους πηρε χαμπαρι και τωρα τρεχουν και δεν φτανουν.

      Πετυχημένο ! Τό φαντάζομαι ὡς εἰκόνα...Χά,χά,χά !
      Νά βλέπῃς αὐτά τά ὄντα νά τρέχουν ἀλαφιασμένα νά σωθοῦν...
      Ἄμ δέ πού θά...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ahoy !

      Διαγραφή