" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Γιατί, μήπως περιμέναμε κάτι διαφορετικό ἀπό τόν Βαρθολομαῖο ;

Δέν θά σχολιάσω τό ὕφος οὔτε τοῦ ἑνός οὔτε τοῦ ἄλλου... ( φωτό)

 Κλείνοντας 500 ἡμέρες ἀπό τήν ἔναρξιν τῆς κρίσεως στήν Οὐκρανία,ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαῖος ἐδέχθη σήμερα τό πρωΐ στό Φανάρι,τόν Οὐκρανό Ζελένσκυ. ἔλεγε ἡ εἴδησις. 

Δέν θά μπῶ σέ καμμία λεπτομέρεια τοῦ θέματος,διότι δέν εἴμαστε ἐνημερωτική σελίς πρῶτον καί δεύτερον διότι θεωρῶ πώς ὁ Βαρθολομαῖος δέν θά ἔπρεπε νά εἶχε ἀφήσει γι᾿ἀκόμη μία φορά νά βγῆ στήν ἐπιφάνεια ἡ ἀνθρωπινη ἀδυναμία καί ν᾿ἀφήσῃ νά πραγματοποιηθεῖ μία τέτοια ἐπίσκεψις.

Ὄχι μόνον διότι τό νά προσεύχεται τό Ζελένσκι ὁμοῦ μετά τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχη τῆς Ὀρθοδοξίας εἶναι ἡ μεγαλύτερη ὑποκρισία, ἀλλά καί διότι 8 χρόνια τώρα στήν Ἀνατολική Οὐκρανία ὁ ὀρθόδοξος πληθυσμός της δέν ἔχει σταματήσει νά μαρτυρᾷ ἀπό τίς σφαγές τῶν χριστιανῶν ἀμάχων καί κυρίως μικρῶν παιδιῶν,τίς καταστροφές ναῶν καί γενικότερα τό ἀνηλεές κυνήγι τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας. 

Οὐκρανία,8 χρόνια πολέμου...

« Η Ρωσία δεν ξεκίνησε πόλεμο, τον τερματίζει. Όλα αυτά τα χρόνια, η ρωσική πλευρά προέτρεπε την παγκόσμια κοινότητα να σταθεί ενάντια στη συνεχή εξόντωση του πληθυσμού του Ντονμπάς. Πρόκειται για εκατομμύρια ανθρώπους, που έχαναν αγαπημένα τους πρόσωπα κάθε μέρα, ζώντας σε υπόγεια για να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς...»ἐκπρόσωπος ῥωσσικοῦ ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα

« Ἡ Ῥωσσία δέν ξεκίνησε πόλεμο, τόν τερματίζει»

Ὅλα τά γεγονότα φωνάζουν,Βαρθολομαῖε, γιά τό ἄδικο πού ὑφίσταται στήν Ἀνατολική Οὐκρανία τῆς ὈρθοδοξίαςΕΔΩΕΔΩ κι᾿ ΕΔΩ 

Ἀλλά ἐσύ ἔκλεισες μάτια καί αὐτιά ὅταν δεχόσουν τό Ζελένσκυ. Αὐτόν πού πρό 3μήνου ψήφιζε νόμον : 


...για την απαγόρευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

 σχέδιο νόμου της Ουκρανίας αριθ. 7204  της 22ας Μαρτίου 2022 " Περί ἀπαγορεύσεως τοῦ Πατριαρχείου Μοσχας στό ἔδαφος τῆς Οὐκρανίας", δημοσίευσε στόν ἰστότοπο Verkhovna Rada,η βουλευτής  της Πανουκρανικής Ένωσης «Svoboda», Oksana Savchuk.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την απαγόρευση στο έδαφος της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας – της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των θρησκευτικών οργανώσεων που αποτελούν μέρος του, «συμπεριλαμβανομένης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας».

«Όλη η εκκλησιαστική περιουσία των ανώτερων εκκλησιαστικών οργάνων και διοίκησης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία και των θρησκευτικών οργανώσεων που αποτελούν μέρος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, συνοδικά ιδρύματα, επαρχιακές διοικήσεις, εντός 48 ωρών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου, καταγράφεται και εθνικοποιείται σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει θεσπίσει το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας», αναφέρεται στο έγγραφο...

Ὁ Ζελένσκυ καί οἱ Ναζί συνεργάτες του, μέ νόμο κλέβουν τήν περιουσία τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας )

Καί δέν ὑπολογίζεις οὐδέ κἄν στό ἐλάχιστον πώς ἐκεῖ,στήν Ἀνατολική Οὐκρανία ὑπάρχει μία πολυπληθής ἑλληνική κοινότητα

Ἀλλά ξέχασα,ὑπάρχει ἕνα μῖσος ...περίεργο πρός τήν 'Ρωσσία. Ἕνα μῖσος πού δέν λογαριάζει οὔτε Ἔθνος,οὔτε θρησκεία τίποτε ! Ἡ ἀνθρώπινη ἀδυναμία πού λέγαμε...

« Σε όλα τα μείζονα θέματα της Ορθοδοξίας, αυτοί που μας τα χαλούν είναι οι Ρώσοι δυστυχώς. Πάντοτε υποσκάπτουν τη θέση του οικουμενικού Πατριαρχείουφθονούν και ζηλεύουν το προβάδισμά του μέσα στην ορθοδοξία, δεν ανέχονται γιατί να είμαστε εμείς οι πρώτοι και αυτοί να είναι οι πέμπτοι κατά σειράν...(φωτό)

...Πριν από μερικά χρόνια, προσπαθούσα να αναλύσω τις παραμέτρους αποφάσεων του Πατ. Βαρθολομαίου σχετικά με την Ουκρανική Αυτοκεφαλία και πάντα κατέληγα στο ίδιο συμπέρασμα: ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε το 25% των πιστών μιας χώρας “αυτοκέφαλο”. Θα προκαλούσε εσωτερικές διαμάχες και βία στην Ουκρανία (όπως και συνέβη και εξακολουθεί να συμβαίνει αυτή τη στιγμή), θα διακινδύνευε την παρέμβαση της Ρωσίας και, όπως συνέβη πριν από ένα χρόνο, θα προκαλούσε “Σχίσμα” στην Παγκόσμια Ορθοδοξία. 

H Εκκλησία της Ρωσίας και οι προσκείμενες σε αυτή Εκκλησίες είναι η συντριπτική πλειοψηφία της παγκόσμιας Ορθοδοξίας με πάνω από 150 εκατομμύρια πιστούς παγκοσμίως, σύμφωνα με κάποιες σοβαρές εκτιμήσεις, ενώ οι υπόλοιποι Ορθόδοξοι πιστοί δεν είναι παρά 40 εκατομμύρια περίπου. Πώς εξυπηρετεί ένα Πατριαρχείο που θέλει να ονομάζεται “Οικουμενικό” να χάνει πάνω από το 75% των πιστών του παγκόσμια; Δεν το εξυπηρετεί. Υπάρχουν σίγουρα πολλές άλλες πτυχές του πολύπλοκου γεωπολιτικού παιχνιδιού στην Ουκρανία – αλλά πουθενά δεν μπορούσα να βρω ότι οι ενέργειες του  κ.Βαρθολομαίου εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, των πιστών του, ή της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας...

Βαρθολομαῖος,πόσο «ἐπικίνδυνος» εἶναι γιά τήν Παγκόσμια Ὀρθοδοξία ;)

..θα εξεπλάγησαν με την γλώσσα που επέλεξε να χαρακτηρίσει την απόφαση της Ρωσικής Εκκλησίας η οποία συγκεντρώνει μαζί με τους δορυφόρους της τα τρία τέταρτα των Ορθοδόξων πιστών. Δεν ήταν μόνο τα λόγια αλλά και ο ειρωνικός τρόπος που τα ξεστόμισε, μου θύμισε την διάλεκτο του υποκόσμου κάποιας κακόφοιμης γειτονιάς του Πειραιά με όλα της τα καλούδια, παπατζήδες και άλλα.

Ἡ “Σκασίλα” τοῦ Πατριάρχη δέν δείχνει ἴχνος ἀγάπης, σοφίας καί λογικῆς…

«Γιατί, λοιπόν, να μην γινόταν το ίδιο και με την Ουκρανία με τα 40-50 εκατομμύριων κατοίκων. Θέλησαν όχι μόνο τώρα αλλά και πολύ παλαιότερα και τώρα ακόμα εντονότερα επιθύμησαν οι Ουκρανοί αδελφοί μας να έχουν τη δική τους εκκλησία και να μη υπάγονται στη Μόσχα, να μην εξαρτώνται από την Μόσχα, να μην καταδυναστεύονται από τη Μόσχα. Το κάναμε με αίσθημα ευθύνης έναντι της ιστορίας και έναντι της Ουκρανίας και των κατοίκων της. Θύμωσαν και έκοψαν την κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Έβγαλαν το όνομα από τα δίπτυχα και δεν με μνημονεύουν. Σκασίλα μου ...» 

Ἀγκάλιασε λοιπόν τόν ψηλοτακουνάκια διότι μία σοφή ῥῆσις λέει : ὅμοιος ὁμοίῳ ἀεί πελάζει...

Ἔτσι πράττει ὁ καλός νεοταξίτης δοῦλος...

Ἐμεῖς παραμένουμε πιστοί στήν Πολιτιστική μας Παράδοσιν !

« Καλύτερα να βρεθείς κρεμασμένος γιατί έμεινες πιστός, παρά γιατί πρόδωσες..» 

 Είναι το καταληκτικό επιμύθιο από εκπομπή του πιο μεγάλου εν ζωή σκηνοθέτη της Ρωσίας Νικίτα Μιχάλκοφ για τα γεγονότα στην Ουκρανία...( τό βίντεο-ντοκουμέντο, ΕΔΩ

Ἀκούει κανείς ἐκεῖ στό Φανάρι ; 


Ἡ Πελασγική

23 σχόλια:

  1. Μια ερώτηση, αν μπορέσεις να το ψάξεις: Ποια είναι η διαδικασία για να γίνει επίσημος ένας καινούργιος ιός? Φαντάζομαι κάποιος το ανακαλύπτει, δημοσιεύει έρευνα κλπ, κάνει έλεγχο το WHO, CDC PubMed κλπ, και κατόπιν λένε το ανακάλυψε ο τάδε. Στο COVID 19 δε βρίσκω κάτι τέτοιο. Κάτι ότι μια Κινέζα το βρήκε αλλά πέθανε. Δηλ δεν πιστεύω να υπάρχει απόδειξη του ιού ότι είναι κάτι καινούργιο. Μπορείς εσύ να το ψάξεις? Sorry για το άσχετο του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί στήν σελίδα αὐτή μπορεῖς νά βρῆς ἐξίσου σοβαρά θέματα σχετικῶς μέ τήν ἐρώτησίν σου :

      https://stopworldcontrol.com/?s=COVID+19&tcb_sf_post_type%5B%5D=post&tcb_sf_post_type%5B%5D=page

      Διαγραφή
  2. Πιστευω οτι ο Πατριαρχης ειναι θυμα εκβιασμου απ' τους εβραιους.

    -Πηγαινε με την νεοταξιτικη γραμμη που εχουμε χαραξει κι δωσει διεθνως, ωστε να δηλητηριαζεις την Ορθοδοξη Ανατολικη Εκκλησια αγκαλιαζοντας τον Παπα και κανοντας συλλειτουργα με ραβινους και συναγωγες και δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα. Θα πεθανεις Πατριαρχης στο Φαναρι.
    Παρεκλινε της γραμμης μας και οι τουρκαλαδες θα σε κρεμασουν οπως κρεμασαν τον Γρηγοριο τον Ε' κι εμεις θα παραμονευουμε παλι για το κουφαρι σου-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου θῦμα ἐκβιασμοῦ.
      Πῶς τό ἔλεγε ὁ Τσίπρας ; " ἡ πεποίθησή μου εἶναι, εἴτε ἐξαρτᾶται ἀπό τίς σπουδές μου εἴτε τά διαβάσματά μου,δέν εἶμαι θρησκευόμενος...."
      Μία ἀπό τά ἴδια ἀλλά στήν περίπτωσιν τοῦ Βαρθολομαίου δέν ὑπάρχει τό ἐλαφρυντικό τῆς ἀνοησίας,βλακείας πού διακρίνει τόν Τσίπρα. Αὐτός,ὁ Βαρθολομαῖος, εἶναι πεντακάθαρα κατασκεύασμα τῆς ΝΤΠ καί προορισμένος γιά πολύ συγκεκριμένο σκοπό...

      Οἱ ἐν λόγῳ,βεβαίως καί παίζουν τόν ῥόλον τους ὅπως συμβαίνει γιά ὁλόκληρο τό ε'ξουσιαστικό σύστημα τῆς γειτόνου...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    2. Αυτο που μου διεφυγε στο προηγουμενο σχολιο μου (9 Ιουλίου 2023 στις 8:34 π.μ.) ειναι οτι' κατω απ τις συνθηκες που περιεγραψα θα μπορουσε να παραιτηθει του Πατριαρχικου θρονου και να παει να μονασει σε καποια μονη της προτιμησεως του.
      Αλλα βλεπεις ειναι γλυκια η χλιδα και τα προνομια του Πατριαρχειου και δυσκολα ανεβαινεις σε γαϊδαρακο οπως Εκεινος.

      Καλησπερα

      ΥΓ
      Υπαρχει βεβαια και η πιθανοτητα να αντικαθιστουσαν τον Βαρθολομαιο σε περιπτωση παραιτησης του, τοποθετοντας στο Φαναρι καποιον γλειωδη, τυπου Λεπιδοφορου της Ορθοδοξιας.

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Ευαγγελία και στο εκλεκτό κοινό σου!
    Είναι όντως γεγονός πως, ιστορικά, έχουν λάβει χώρα αρκετά "χτυπήματα κάτω απ'τή μέση" εκ του Πατριαρχείου Μόσχας, για την διεκδίκηση του "πρωτείου" απ' το Οικουμενικό πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. "Οικουμενικόν" και "τρίτη Ρώμη".
    Οι όροι αυτοί είναι το μήλον της Έριδος.
    Αυτό όμως το γεγονός, δέν συνάδει επ' ουδενί με όλες αυτές τις ολέθριες κι αντίχριστες
    κινήσεις, του δεδηλωμένου πιά, ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΎ νεοταξίτη και κατεργάρη βαρθολομίου.
    Για μένα, χρεώνεται ο φουκαράς -ασυζητητί- με το αίμα των Ρώσων καί τών Ουκρανών Ορθόδοξων που χύνεται και με τον διχασμό που επέφερε εντός της ελλαδικής Ορθοδοξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν εἶναι καθόλου φουκαράς. Φουκαράς εἶναι κάποιος ἄνθρωπος πού τόν κατατρέχει ἡ μοῖρα καί δέν τόν ἀφήνει νά ᾿δῆ Θεοῦ πρόσωπο,ὅσες προσπάθειες καί νά κάνῃ.
      Αὐτός μπορεῖ νά ἔχῃ καταγωγή ἀπό τήν Ἴμβρον,ἀλλά δέν ἦταν κάποιας τυχαίας οἰκογενείας. Μεγαλωμένος στίς ἀνέσεις τῆς συγχρόνου βιώσεως,ἀπό κάθε ἄποψιν, ἔχει λάβει ἐκπαίδευσιν ἀπό τήν Χάλκη μέχρι τήν Ῥώμη,τήν Ἐλβετία καί τό Μόναχο !
      Δέν ἐπιτρέπεται σέ καμμία περίπτωσιν,οὐδέ κἄν τοῦ ὅτι εἶναι πολίτης Τουρκίας ( μ᾿ὅ,τι σημαίνει αὐτό) νά δρᾷ τόσο καταφανῶς προδοτικά κατά τῆς Ὀρθοδοξίας καί τοῦ Ἔθνους τοῦ ἑλληνικοῦ.

      Δέν εἶναι φουκαράς λοιπόν,ἀλλά συνειδητοποιημένος ἐχθρός τῆς Ὀρθοδοξίας καί τοῦ Ἑλληνισμοῦ !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Δεν τον εκανε κανείς Πατριάρχη με το πιστόλι στον κρόταφο.
      Κατόπιν τούτου οποιος εχει τα γένια εχει και τα χτένια = ευθύνη
      Με την ιδια λογική εχουμε φουκαρά Μητσοτάκη και φουκαριάρικο Αλι6

      Ο Χριστός εχει κόστος...
      Του πάσα ενα καριερίστα τι του στοίχησε η ορθοδοξία;
      Ποιο ειναι το κόστος;
      Οσο για τους πράκτορες του σκότους αλά Βαρθολομαίο...αργολογία θα κάνουμε

      Διαγραφή
    3. Ἐάν ὑπηρετοῦσε τόν λόγον τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ,ὁ Βαρθολομαῖος,θά ἔπρεπε μέ τό πού ἔφθανε μπροστά του τό Ζελένσκυ,τό ντράγκ μέ τά ψηλοτάκουνα καί τά κάτασπρα ρουθούνια, νά τό περιλάμβανε μέ τήν ποιμαντορική ῥάβδο,,αὐτή πού κρατᾷ στήν α΄φωτό,μέ τά ἐξογκώματα ἀλλά νά ἦσαν πραγματικά ἀγκάθια,καί ποῦ σέ πονᾷ καί πού σέ σφάζει.
      Τώρα εἶναι συνένοχος,γιά νά μή πῶ πρῶτος ὑπαίτιος,τῆς σφαγῆς στήν Οὐκρανία ὅπου ἔχει χαθεῖ τό μεγαλύτερο μέρος τοῦ ἀνδρικοῦ πληθυσμοῦ ( καραδοκοῦν νά τήν πλημμυρίσουν οἱ χάζαροι) καί βεβαίως τό αἷμα τῶν Ῥώσσων στρατιωτικῶν.

      Τί ψυχή θά παραδώσῃ ὁ «Οἰκουμενικός Πατριάρχης τῆς Ὀρθοδοξίας» ;

      Διαγραφή
    4. Έεε, κι εσύ τώρα!
      Δεν θα χαλάσουμε δά καί τίς καρδιές μας για το φουκαριλίκι ή μή, του -ούτε να 'πώ τ' όνομά του δέ θέλω- αυτουνού τέλος πάντων.
      Το "φουκαράς" αγαπητή μου Ευαγγελία, εννοεί το τί τον περιμένει λίαν προσεχώς, όταν τον επισκεφθεί κι αυτόν Ο Ταξιάρχης Τών Άνω Δυνάμεων.
      Είναι λίγο λεπτό το νόημα, όμως είμαι βέβαιος πως έχεις τούς κατάλληλους αισθητήρες για να το "δείς".

      Διαγραφή
    5. Ἔτσι ἀκριβῶς ὅπως τά γράφεις,ἀγαπητέ Γρηγόριε !

      " Του πάσα ενα καριερίστα τι του στοίχησε η ορθοδοξία;"

      Ἔλα ντέ ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  4. Ὄχι,9 Ιουλίου 2023 στις 1:40 μ.μ., αὐτό δέν σημαίνει "φουκαράς", αὐτό σημαίνει ἄξιος τῆς μοίρας πού ὁ ἴδιος δημιούργησε. Τήν ἔχτισε σιγά-σιγά καί στό τέλος,ὅταν ἔρθει ἐκείνη ἡ στιγμή θά λάβῃ αὐτά πού τοῦ ἀναλογοῦν.
    Καί βεβαίως θά τοῦ ἀξίζουν καί γιά καμμία λύπησιν δέν θά εἶναι ἄξιος...

    Ναι,νά κολλήσῃς στήν λέξιν,διότι ὅπως ἔγραψε καί ὁ ἀγαπητός Γρηγόριος « Με την ιδια λογική εχουμε φουκαρά Μητσοτάκη και φουκαριάρικο Αλι6...»
    Ἀλλά δέν εἶναι ἔτσι ! Συμφώνως τῶν πράξεών σου καί τό τέλος...

    « Τέρμα δ᾿ ὁρᾶν βιότοιο » , Σόλων ὁ Ἀθηναῖος

    Καλησπέρα ἀγαπητέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα κι αυτοί κι όλοι σάν αυτούς, ΦΟΥΚΑΡΆΔΕΣ είναι! !!
      Όσον πιο βαθιά μέσ' στα σκατά, τόσον αξιότερος ΦΟΥΚΑΡΑΣ είσαι!
      Για το άν είναι λάθος ο χαρακτηρισμός αυτός, για τοιούτου φυράματος "ανθρώπους", θα σας θυμίσω (εκτός κι αν δέν το έχετε υπ' όψιν στού Νότου της Πατρίδος μας τα μέρη) την παλιά λαϊκή ρήση: "ΦΟΥΚΑΡΆΣ ΕΊΝ' Ο ΔΙΆΟΛΟΣ ΚΙ ΑΥΤΌΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΆΝΕΙ ΤΑ ΧΑΤΊΡΙΑ".
      Ευχαριστώ πολύ.

      Πρίν, μου διέφυγε νά υπογράψω.
      TT600-belgarda

      Διαγραφή
    2. Kαί όσον αφορά τα περί αργολογϊας, χίλιες φορές να πέφτω σε τέτοιαν "αργολογία", παρά σε διαδικτυακή ΦΙΛΑΡΧΊΑ κι αυτή κατ' εξακολούθησιν, επαναλαμβανομένη μάλιστα, σε ρυθμόν ΥΠΑΓΟΡΕΎΣΕΩΣ.

      TT600-belgarda

      Διαγραφή
    3. Δέν θά μᾶς κάνῃς νά ξεχάσουμε κι᾿ὅσα ξέρουμε !
      Ἡ λέξις "φουκαράς" σημαίνει κακομοίρης,ἄτυχος,δυστυχής,πού δέν ἔχει στόν ἥλιο μοῖρα καί τά συναφῆ.
      Καί σέ καμμία περίπτωσιν βεβαίως δέν μπορεῖ νά θεωρηθῇ φουκαράς ἕνας ἐξουσιαστής ! ΠΟΤΕ !

      Τελικῶς δέν μπορῶ νά καταλάβω τί ἐγωϊσμός εἶναι αὐτός ! Γιατί σώνει καί καλά πρέπει νά ἐπιβάλλῃ κάποιος τήν ἄποψίν του καί μάλιστα μέ τέτοιο ἐριστικό τρόπο ; Καί αὐτά τά ὑπονοούμενα...!
      Ὄχι,ὅ,τι θέλουμε νά ἐκφράσουμε τό κάνουμε μέ καλό τρόπον καί ἀγαθή πρόθεσιν.
      Πρός ὅλους ἀπευθύνομαι.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
  5. οι κεφαλές πάντα επιλέγονται με βάση την ικανότητα και δυνατότητα να προστρέχουν προς τα κέντρα όταν το απαιτούν οι περιστάσεις...αυτά που βλέπουμε βέβαια ξεπερνούν τη λογική....θυμίζουν ιστορίς με καρδινάλιους που αγιοποιήθηκαν και ήταν κολλητοί και εμπνευστές άσχημων και βιαιότατων καταστάσεων στα βορειοδυτικά βαλκάνια κατά τον β παγκόσμιο...από τότε είχαν να δω φωτό ...''πολέμαρχων'' με ιερωμένους εν μέσω εχθροπραξιών....είναι μια κουραστική ιστορικοσυμπαντική επαναληψιμότητα....πλέον ή τα σοδομογόμορα θα καταστραφούν ή θα επανεμφανισθεί η κιβωτός ή θα νικήσουν τα σοδομογόμορα και θα δούμε την πολύ μαύρη εκδοχή,αυτή που καμία ιστορία ως τώρα δεν έχει καταγράψει....οι πύλες τους δίνουν κάποιο χρόνο ακόμα και τρέχουν....είναι η κατηφόρα του βουνού,έχουν πρεμούρα όλοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις τί εἶναι νά ἔχῃς στείλει τίς καθεστωτικές σου δυνάμεις,πρό 3ημέρου, νά σακατέβουν στό ξύλο γυναῖκες, χριστιανές πιστές καί πιστούς πού πῆγαν στήν Ἐκκλησία νά προσευχηθοῦν, νά τούς σέρνῃς σάν ζῶα καί νά σφραγίζῃς Ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες,μονές καί νά ἔχῃς τό ΑΜΕΤΡΟ θράσος νά συναντιέσαι καί κυρίως νά ...προσεύχεσαι ὁμοῦ μετά τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου τῆς Ὀρθοδοξίας ;

      Ξέρεις τί εἶναι αὐτό ; Τί σημαίνει ;

      Ναί ὑποκρισία ὄχι μόνον ἀπό τό σίχαμα τόν ψηλοτακουνάκια, πρεζάκια,ἀλλά κυρίως ἀπό τόν Πατριάρχη πού θέλει νά ἄρχῃ τῆς παγκοσμίου Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας καί εἰρωνεύεται τούς Ῥώσσους.
      Ἄν τε, μή πῶ κάτι πού δέν πρέπει...

      Εισβολή καθεστωτικών δυνάμεων στην Αγία Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου σφράγισαν κτίρια, επιτέθηκαν σε πιστούς, επεισόδια. Διωγμοί. Το καθεστώς Κίεβου πλησιάζει στο συντελειακό τέλος του..Oι Λύκοι του Ζελένσκι την έπεσαν σε γυναίκες Ορθόδοξες και τις φυλακίζουν…ΒΙΝΤΕΟ
      https://dimpenews.com/2023/07/06/%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%84%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1/

      Καλησπέρα ἀγαπητἐ !

      Διαγραφή
    2. Ἄ καί νά συμπληρώσω πώς τόσο ἡ ὑποκρισία ὅσο καί τό ἄμετρο θράσος εἶναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα κάποιων πολύ συγκεκριμένων...

      Διαγραφή
  6. Αρα αρχοντωνη για.να εισαι δικαιος να δωσεις το πατριαρχειο ιεροσολυμων στους αραβοφωνους ορθοδοξους και.το αλεξανδρειας αντιστοιχα στους αφρικανους. Στο οικουμενικο δε πρεπει να καθιερωθει πατριαρχικη θητεια ωστε να δουμε και αλλης καταγωγης πατριαρχες. Για να εισαι δικαιος επαναλαμβανω

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι κανείς εδώ;;;....
    TT600

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔ δέν θά εἴμαστε καί συνεχῶς ἀπίκο. ( Ἄν ἀπευθύνεσαι σ᾿ἐμένα ἐπεί δή ἄργησα νά σοῦ δηνοσιεύσω τά σχόλια....)

      Καί εἶναι ὡραία ἡμέρα σήμερα,μέ καλή θερμοκρασία καί ὑπέροχη θάλασσα !
      Ὅλο αύτό δέν μπορεῖ κανένα διαδίκτυο νά τό ὑποκαταστήσῃ !!!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  8. ΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΓΡΑΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ;;
    Ὁ Πατρ. Βαρθολομαῖος Ἡ «κορυφὴ τῆς Ὀρ­θοδοξίας» ὁμολόγησε ὅτι προσεύχεται στὸν «Παντοδύναμο Ἀλλάχ»

    https://orthodoxostypos.gr/%e1%bd%81-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%b8%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%bc%ce%b1%e1%bf%96%ce%bf%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%b5%cf%8d%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%e1%bc%b0/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔλα ντέ ! Τί νά πρωτοπῆ κανείς... Κρῖμα...

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ Γρηγόριε !

      Διαγραφή