" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Τό Ζελένσκυ σέρνει ὁλόκληρο τόν πλανήτη στήν Κόλαση !

 (φωτό ἀριστερά) 

Αντιμέτωπος με την αποτυχία στο πεδίο της μάχης, ο πρόεδρος της Ουκρανίας προσπαθεί να σύρει το ΝΑΤΟ στη σύγκρουση με μια επίθεση με ψευδή σημαία στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, δήλωσε την Πέμπτη ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ.

«Οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να προσποιούνται ότι δεν προσέχουν το προφανές: από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, όλες οι κατηγορίες του καθεστώτος Ζελένσκι εναντίον μας αποδείχθηκαν ότι ήταν επιχειρήσεις δολιοφθοράς του ίδιου του Κιέβου», είπε ο Αντόνοφ σε συνέντευξή του στο Newsweek . 

Η διαφορά τώρα, πρόσθεσε, είναι ότι «αυτή τη φορά τα διακυβεύματα έχουν αυξηθεί σημαντικά: η πυρηνική ασφάλεια της Ευρώπης βρίσκεται σε κίνδυνο».

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι τοποθέτησε εκρηκτικά στον Πυρηνικό Σταθμό του Ζαπορόζιε (ZNPP). Ο Αντόνοφ χαρακτήρισε «παράλογο» να κατηγορεί τη Ρωσία ότι θέλει να βλάψει τις εγκαταστάσεις που ελέγχει από τον Μάρτιο του 2022.

Οι «εγκληματικές προθέσεις» του Κιέβου αποσπούν την προσοχή από «την αποτυχημένη αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στην οποία η Δύση έχει επενδύσει τεράστιους πόρους», για να κατηγορήσει ψευδώς τη Ρωσία ως «πυρηνικό τρομοκράτη» ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ και να προσελκύσει τις ΗΠΑ οδήγησε το μπλοκ άμεσα στη σύγκρουση, είπε ο Αντόνοφ.

«Οι δυτικές άρχουσες ελίτ πρέπει να κατανοήσουν ότι οι αποτυχίες στο πεδίο της μάχης κάνουν το Κίεβο πρόθυμο να δημιουργήσει ένα πρόσχημα για την ανάπτυξη του στρατεύματος του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, διογκώνοντας έτσι μια περιφερειακή σύγκρουση που μπορεί να προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο Ρώσος πρεσβευτής στο Newsweek .

«Καλούμε τους επιμελητές του καθεστώτος του Κιέβου να ασκήσουν ευθύνη και να ασκήσουν επιρροή στους «θαλάμους» τους προκειμένου να αποφευχθεί μια μεγάλης κλίμακας καταστροφή», πρόσθεσε . «Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι πολίτες δύσκολα είναι πρόθυμοι να οδηγηθούν γραμμή για την κόλαση στην οποία η κυβέρνηση Ζελένσκι παρασύρει ολόκληρο τον πλανήτη».

Οι επιθεωρητές του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), που βρίσκονται στο έδαφος στο ZNPP, ανέφεραν την Τετάρτη ότι δεν βρήκαν σημάδια ναρκών, είτε στη δεξαμενή ψύξης -όπως ισχυρίστηκε αρχικά το Κίεβο- είτε στις στέγες των κτιρίων του αντιδραστήρα ... ( ἀπό ἐδῶ

Ἄν ἀκούῃ κανείς ἀπό τά νούμερα πού μᾶς ἔχουν ἐμπλέξει στήν δίνη μιἀς παραλογίας ; Πολύ ἀμφιβάλλω. Ἄλλως τε αὐτό ζητοῦν κι᾿αὐτοἰ, νά βαδίσῃ ἡ ἀνθρωπότης ἀκόμη βαθύτερα σέ μία ἀνεξέλεγκτη κατάστασιν πού τό πιθανότερο εἶναι νά φθἀσῃ σ᾿ἀκραῖες καταστάσεις ! 

Διαβάζουμε : 

Το Βερολίνο υποβαθμίζει τη δήλωση της ΥΠΕΞ για τα πυρομαχικά διασποράς για την Ουκρανία Η Annalena Baerbock είχε εκφράσει την αντίθεσή της στην προμήθεια τέτοιων όπλων στο Κίεβο 

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης υποβάθμισε μια δήλωση της υπουργού Εξωτερικών Annalena Baerbock, η οποία τόνισε την αντίθεση του Βερολίνου στην παράδοση πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία. Η Ουάσιγκτον αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για τέτοιες προμήθειες σύντομα.

«Παρακολούθησα τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ. Για εμάς, ως συμβαλλόμενο κράτος, ισχύει η συμφωνία του Όσλο», είπε στους δημοσιογράφους, η ΥΠΕΞ Μπάερμποκ όταν ρωτήθηκε για τα σχέδια των ΗΠΑ.

Η υπουργός αναφερόταν στη Σύμβαση για τα Πυρομαχικά Διασποράς (CCM), η οποία υπογράφηκε στη νορβηγική πρωτεύουσα το 2008 και απαγορεύει αυτού του είδους τα όπλα, με λίγες εξαιρέσεις. Η Γερμανία είναι μία από τις χώρες που υπέγραψαν, αλλά οι ΗΠΑ όχι. Τα όπλα διασποράς τείνουν να αφήνουν πίσω τους βόμβες που δεν έχουν εκραγεί που μπορεί να ακρωτηριάσουν ή να σκοτώσουν ανθρώπους χρόνια μετά την ανάπτυξη.

Μετά την παρατήρηση της Baerbock, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Steffen Hebestreit είπε ότι το Βερολίνο είναι «βέβαιο ότι οι φίλοι μας των ΗΠΑ δεν πήραν την απόφαση να προμηθεύσουν τα σχετικά πυρομαχικά». Υπονοώντας ότι η χρήση όπλων διασποράς από το Κίεβο για την «προστασία των αμάχων» και την «απελευθέρωση» εδαφών ήταν ηθικά δικαιολογημένη...

( ἀπό ἐδῶ  ) 

Τό Ζελένσκυ ὅμως : 

Συγκρούστηκε μέ τόν Βούλγαρο ὁμόλογό του γιά τήν ἄρνησί του νά τοῦ παράσχῃ ὄπλα

...ο Ζελένσκι επιτέθηκε στον Ράντεφ επειδή υποστήριξε μια διπλωματική λύση στη σύγκρουση.


Δεν συμφωνώ να παρέχω πυρομαχικά
, ειδικά από τις εφεδρείες του βουλγαρικού στρατού
», είπε ο Ράντεφ στον Ζελένσκι... «Συνεχίζω να υποστηρίζω ότι αυτή η σύγκρουση δεν έχει στρατιωτική λύση και ότι όλο και περισσότερα όπλα δεν θα τη λύσουν».

Ο Ζελένσκι αντιτάχθηκε στη χρήση του όρου «σύγκρουση» από τον Ράντεφ, επιμένοντας ότι «αυτός είναι σίγουρα ένας πόλεμος». 

«Θεός φυλάξοι, να σου συμβεί κάποια τραγωδία και να είσαι στη θέση μου», πρόσθεσε. «Και αν οι άνθρωποι με κοινές αξίες δεν βοηθήσουν, τι θα κάνετε; Θα έλεγες: Πούτιν, σε παρακαλώ, αρπάξε το βουλγαρικό έδαφος;». 

«Θέλω επίσης να σας πω, ό,τι έχει ο στρατός σας από πλευράς πυρομαχικών, δεν θα είναι αρκετό να πολεμήσετε με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Δεν έχετε κακό στρατό, οι άνθρωποι σας είναι καλοί, αλλά δεν θα ήταν αρκετό να πολεμήσετε ενάντια σε 160 εκατομμύρια ανθρώπους. Γι' αυτό είναι καλό να δώσουμε στους ανθρώπους να αμυνθούν, για να μην έρθει ο πόλεμος σε εσάς, στους Πολωνούς, στους Ρουμάνους - ο πόλεμος δεν γνωρίζει απόσταση, μπορώ να σας πω», είπε ο Ουκρανός ηγέτης στον οικοδεσπότη του .

«Δεν μπορείτε να στηρίξετε τη Ρωσία και να υποστηρίξετε μια θέση εξισορρόπησης επειδή η Ρωσία θέλει να καταστρέψει το ΝΑΤΟ, θέλει να καταστρέψει την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. αυτοί είναι οι στόχοι τους. Με καταλαβαίνετε;» είπε ο Ζελένσκι στον Ράντεφ.

( ἀπό ἐδῶ

Κατάλαβες μαγκιά τό Ζελένσκυ ; Καί θράσος,ἔτσι ; 

Ἀλλά βρίσκει καί τά κάνει. 

Η Βουλγαρία είναι κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για την πώληση δύο πυρηνικών αντιδραστήρων ρωσικής κατασκευής στην κρατική ενεργειακή εταιρεία της Ουκρανίας Energoatom..( ἐδῶ)

Ἀντί νά τόν ἐπισκέπτονται τοὐλάχιστον οἱ ἡγέτες τῶν ὀρθοδόξων κρατῶν,πού γνωρίζουν πάρα πολυ καλά τί τραβοῦν οἱ ὁρθόδοξοι χριστιανοί τῆς Ἀνατολικῆς Οὐκρανίας πλέον τῆς 8ετίας,κάτι πού εἶναι καί ἡ βασική αἰτία αὐτῆς τῆς κρίσεως, θά ἔπρεπε λοιπόν νά τοῦ ξεκόψουν κάθε περίπτωσιν ἐπί πλέον ὀπλικῆς καί κάθε ἄλλης βοήθειας. Μόνον ἔτσι θά εἶναι δυνατόν νά περάσῃ ἡ κρίσις αὐτή σέ ἐπίλυσιν μέσῳ τῆς διπλωματικῆς ὀδοῦ. 

Ἀλλά ὅταν ἔχεις τίς σιωνοΗΠΑ νά : 


ἀπό ἐδῶ

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ προτρέπει τον Μπάιντεν να στείλει βόμβες διασποράς στο Κίεβο

Πῶς νά μήν ἀποθρασύνεται τό Ζελένσκυ ; 

Καί ἀπό τήν ἄλλη ἔχεις τούς ὑποκριτές τῶν ΜΚΟ, πού κόπτονται γιἀ τό καλό τῆς ἀνθρωπότητος : 


Μᾶς πείσατε. Πῶς ἀλλιῶς θά ἔχετε τήν δικαιολογία,ἀργότερα νά δείχνετε ἀλλοῦ τούς ἐγκληματίες πολέμου ; 

Στούς μόνους στούς ὁποίους μπορῶ νά ᾿δῶ κάποια εἰλικρινή πρόθεσιν εἶναι τά κράτη τῆς Νοτίου Ἀμερικῆς : 



Η Κοινότητα των Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC) έχει αφαιρέσει κάθε αναφορά στην Ουκρανία από μια κοινή δήλωση που πρότεινε η ΕΕ, ανέφερε την Πέμπτη το πρακτορείο Euractiv. Οι αντιρρήσεις της CELAC ανάγκασαν επίσης την ΕΕ να αποκλείσει τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι από μια επικείμενη κοινή σύνοδο κορυφής.

Το 33μελές μπλοκ της Νότιας Αμερικής έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει κοινή σύνοδο κορυφής με την ΕΕ στις Βρυξέλλες, αρχής γενομένης στις 17 Ιουλίου. Η Ισπανία είχε αρχικά προσκαλέσει τον Ζελένσκι να συμμετάσχει, αλλά η πρόσκληση «απορρίφθηκε» μετά από «αντίδραση» από τους ηγέτες της CELAC , ανέφερε το Euractiv ...

Οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να συρθούν σε μια σύγκρουση που θεωρούν πρωτίστως ευρωπαϊκό πρόβλημα. Ένας διπλωμάτης της CELAC είπε στο Euractiv ότι η σύνοδος κορυφής πρέπει να αφορά περισσότερα από τη σύγκρουση στην Ουκρανία και να εξετάσει ζητήματα που έχουν σημασία για την περιοχή, συμπεριλαμβανομένου ενός εμπορικού συμφώνου μεταξύ της ΕΕ και των μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη. Η CELAC ζήτησε επίσης από τους Ευρωπαίους να πληρώσουν αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη δουλεία επί αποικιοκρατίας . .............

(ἀπό ἐδῶ)

Νά ᾿δοῦμε μέχρι πότε θ᾿ἀσχολούμεθα μέ τόν ψηλοτακουνάκια καί τούς πάτρονές του... 


Ἡ Πελασγική

9 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,πριν από λίγη ώρα άκουσα στις ειδήσεις πως αυτό το ον,μετά την συνάντηση με τον Ερντογάν,θα πάει και στο Φανάρι να κάνει μια αγκαλιά και να ανταλλάξει κανένα γλωσσόφιλο ,με την ντροπή της Ορθοδοξίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό παράξενο θά εἶναι νά μήν πάῃ. Ἄν λοιπόν δέν πάῃ αὐτό θά σημαίνῃ πώς ὁ Ποῦτιν προς κάποια κατεύθυνσιν ἔχει μεγάλη ἐπιρροή !!!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Bill- Kill !

      Διαγραφή
  2. Εφόσον λοιπόν, κατεδείχθει παντού πως ο χαζ(αρ)ούλης κο*πίθαρος (ελληνιστί "κιούπι " ή\καί "γκιούμι"), ΝΤΕΛΙΡΙΏΔΗΣ μανιακός καί μονίμως μαινόμενος σε κατάστασιν εξάιτεντ ντελίριουμ, κι έχει καταστεί λίαν επικίνδυνος κι έν δυνάμει, καταστρεπτικός για όλη τή Ζήση, γιατί Θεέ μου μεγαλοδύναμε, δέν "του ξηγάει τ' όνειρο" κανείς ώς τώρα;;;...
    ...ήμαρτον Κύριε. Δέν θα σου ξαναζητήσω ποτέ κάτι τέτοιο.
    TT600
    (*ντο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο άρθρο της παραπομπής κάπου λέει πως ο βούλγαρος "τα πήρε" κι έδιωξε τα σκατορούφια που είχαν μαζευτεί, με τίς γιαχουντο-μικροφωνοκάμερες μαζί.
    Άν ήμουν στη θέση του, θα το τουμπάνιαζα το κωλόπαιδο στο κλωτσομπουνίδι, πού 'ρθε μέσα στο Σπίτι μου να μέ προσβάλλει....
    Είμαι 100% βέβαιος πως το όλον σκηνικόν ήτο παράστασις σε σενάριο-σκηνοθεσία του βλαμμένου, μονίμως σε χημικήν υπερδιέγερσιν πρεζακίου της ντόπας, βλαμμένου και βλαβερού, του είδους "κοκόρι-νανάκι", αυτουνού μέ τή μπλουμιστήν ουράν.
    Κι όποιος πάει να τό προφυλάξει, μελανιασμένο τούμπανο κι αυτός....
    ...που σε πονεί και πού σε σφάζει.
    Μιλάμε για πολλές κλωτσές, για άλλες τόσες μπουνιές, για σφαλιάρες καί για κουτουλιές.
    Τ’ αρρωστημένα σιχάματα, μπροστά στα μάτια μας και με σατανιστικήν αναισχυντίαν κι εκτός όλων των άλλων που τραβάμε εξ αιτίας των, τώρα μας απειλούνε και με ολοκληρωτικόν εξαφανισμόν και 'μείς ακόμα τα κοιτάμε σάν κοκκαλωμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιά τήν κλωτσοπατινάδα συμφωνῶ κι᾿ἐπαυξάνω !
      Ξύλο ἀπό τό πρωΐ ἕως τό βράδυ,πού ἔχει θησαυρἰσει τό ὑποκείμενο καί συνεχίζει τίς ἀπαιτήσεις καί τίς "μαγκιές".

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Πολύ θα τό 'θελα να 'μουν εκεί μέσα μετά την εκδίωξη του συρφετού με τις κάμερες.
      Ή, τουλάχιστον, να μάθουμε τί και πώς "εσυζητήθη" ...

      Διαγραφή
    3. Λέει ὅμως πώς μετά τήν "κατσάδα" ἀπό τό Ζελένσκυ,ὁ Βούλγαρος ἔριξε τά μοῦτρα σ᾿ἕνα χαρτί πού εἶχε μπροστά του,σά νά κρύφθηκε.μετά ἔκανε λόγο γιά τήν πρόταση πού θά τήν ἔλεγε ἐκτός καμερῶν.

      " Τοῦ ἀγρίεψε, πέταξε φωτιές ἀπό τά μάτια, τοῦ τά εἶπε χοντρά ἐκφραζόμενος μέ σαρκαστική περιφρόνηση καθώς ο Ράντεφ «βρήκε καταφύγιο» στο φύλλο χαρτί στα χέρια του...." Κάπως ἔτσι τό περιγράφει ...

      Μετά ἦρθε ἡ πρότασις...

      Δέν θέλει καί πολύ σκέψη,ἡ πρότασις εἶχε νά κάνῃ μέ τά πυρηνικά ἐργοστάσια.
      Γι᾿αὐτό ἔγραψα πώς τά ὀρθόδοξα κράτη δέν ἔπρεπε οὔτε γειά ν᾿ἀνταλλάσουν μέ ᾿δαύτο.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  4. Ποιός θα τον ήξερε αν δεν ήταν εβραίος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γνωστόν πως κάποιοι μάλλον συγκεκριμένης ρίζας,όταν δεν τους βγαίνουν τα χαρτιά,θέλουν να τα κάνουν όλα μπούρμπερη....κάποτε ένας με κομμένο μύστακα,όταν είδε το τελικό αδιέξοδο,είπε στους δικούς του-που δεν ήταν δικοί του-πως πρέπει να πάνε άπατοι μαζί του,αφού δεν κατάφεραν τον σκοπό....επαναλαμβανόμενες κουραστικές για το σύμπαν καταστάσεις....δυστυχώς ο μέγας δεν έκλεισε καλά τις...πύλες...εν πάσει περιπτώσει μία ακόμα μάχη φωτός και σκότους...έχουν κουράσει πάντως ακόμα και την ιστορία όλα αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή