" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Δῆλα δή, εὐτυχῶς πού ὑπάρχουν οἱ Οὔγγροι καί οἱ Πολωνοί καί τά λένε...

Morawiecki : «Δεν θέλουμε τέτοιες σκηνές στους πολωνικούς δρόμους»

 Την Παρασκευή, ο Morawiecki ανέβασε ένα βίντεο-κλιπ στη σελίδα του στο Twitter για να υποστηρίξει ένα σχέδιο που υποστηρίζεται από την Πολωνία και ονομάζεται «Ευρώπη των Ασφαλών Συνόρων». 

Το βίντεο απεικόνιζε γαλλικούς δρόμους και αυτοκίνητα τυλιγμένα στις φλόγες, με ταραχοποιούς να σπάνε βιτρίνες καταστημάτων. Σε αντιπαράθεση φωτογραφίες πόλεων της Πολωνίας με τις ειρηνικές και τακτοποιημένες πόλεις που σφύζουν από ζωή.

«Δεν θέλουμε τέτοιες σκηνές στους πολωνικούς δρόμους», έγραφε η λεζάντα στο βίντεο.

ἀπό ἐδῶ ὅπου καί τό βίντεο

Αποδεχόμενη αυτή τη μεταναστευτική μεταρρύθμιση «η Ευρώπη ενθαρρύνει τους παρανόμους διακινητές να στέλνουν όλο και περισσότερους », κατηγόρησε ο Πολωνός πρωθυπουργός. «Αν προσκαλέσουμε 30.000, [τότε] 300.000 θα έρθουν. Αν καλέσουμε ένα εκατομμύριο, θα έρθουν 30 εκατομμύρια. Είναι μια ατελείωτη σπείρα», είπε, προσθέτοντας ότι το άνοιγμα των συνόρων της Ευρώπης όχι μόνο θα ενδυναμώσει τους εγκληματίες αλλά θα οδηγήσει επίσης σε «αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατίας στην Ευρώπη».

Ωστόσο, προβάλλοντας την Πολωνία ως «παράδειγμα επιτυχημένης μεταναστευτικής πολιτικής», ο Morawiecki πρότεινε το δικό του σχέδιο που προβλέπει την αύξηση των επενδύσεων για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ... Πρότεινε επίσης την υποστήριξη της ανάπτυξης σε χώρες που αποτελούν πηγή μαζικής μετανάστευσης, τη μείωση των κοινωνικών παροχών για άτομα εκτός ΕΕ και την πάταξη των παρανόμων διακινητών και της μαύρης αγοράς. ( ἀπό ἐδῶ)

Τα κράτη της ΕΕ χρειάζονται τη Ρωσία, όχι την Ουκρανία – Είπε Πολωνός ευρωβουλευτής

«Τα περισσότερα ευρωπαϊκά έθνη, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, δεν χρειάζονται την Ουκρανία. Χρειάζονται η Ρωσία για να επιστρέψει στην παγκόσμια οικονομία. Χρειάζονται ρωσικό αέριο και πετρέλαιο», είπε ο βετεράνος πολιτικός μιλώντας στο UNIAN ( Οὐκρανικό Πρακτορεῖο Εἰδήσεων) την Πέμπτη.

Πρόσθεσε ότι το Κίεβο είχε «τρεις έως τέσσερις μήνες» για να δείξει πρόοδο στην αντεπίθεσή του κατά της Ρωσίας. Εάν δεν τα καταφέρει, «η Ευρώπη θα σας ωθήσει να παγώσετε τη σύγκρουση και να ξεκινήσετε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, όπως συνέβη το 2015», εξήγησε, χαρακτηρίζοντας το σενάριο «απαισιόδοξο».

Η χρονιά στην οποία αναφερόταν ήταν όταν υπογράφηκε η δεύτερη συμφωνία του Μινσκ στον απόηχο μιας ανεπιτυχούς προσπάθειας του Κιέβου να ανακαταλάβει με τη βία τις αποσχισθείσες Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ. Οι τότε ηγέτες της Ουκρανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας παραδέχθηκαν έκτοτε ότι οι συμφωνίες είχαν σκοπό να κερδίσουν χρόνο στο Κίεβο για μια στρατιωτική συσσώρευση με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ.

Το UNIAN μίλησε με τον Waszczykowski στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.Στη συγκέντρωση επαναλήφθηκε η ακλόνητη υποστήριξη προς το Κίεβο και ο συνεχιζόμενος οπλισμός των στρατευμάτων του.

Ο Waszczykowski  είναι μέλος του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος Law in Justice (PiS) της Πολωνίας...Οι πολιτικοί του PiS έχουν επικρίνει τα δυτικοευρωπαϊκά έθνη διότι ενώ είχαν μια τόσο φροντισμένη προσέγγιση στο θέμα παρ᾿όλα αυτά απέτυχαν με τους Ουκρανούς. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, της οποίας ηγείται επί του παρόντος η Γερμανίδα πολιτικός Ursula von der Leyen, επέβαλε κυρώσεις στη Βαρσοβία για αυτό που οι Βρυξέλλες αντιλαμβάνονται ως διάβρωση του κράτους δικαίου υπό την ηγεσία του PiS.   

Ἀπό ἐδῶ

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ο Ορμπάν επεσήμανε ότι το αίτημα της Κομισιόν η Ουγγαρία να συμβάλει με περισσότερα χρήματα είναι «γελοίο», την ώρα που η Βουδαπέστη, μαζί με την Πολωνία, δεν έχουν λάβει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ εν μέσω διαμάχης τους με τις Βρυξέλλες για το κράτος δικαίου.«Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: εμείς οι Ούγγροι (…) δεν θα δώσουμε περισσότερα χρήματα στην Ουκρανία μέχρι να μας πουν πού πήγαν τα προηγούμενα περίπου 70 δισεκ. ευρώ», υπογράμμισε ο Ορμπάν... ( ἀπό ΕΔΩ)

Τα αδύναμα κράτη θα χαθούνΌρμπαν

Η Ουγγαρία χρειάζεται ισχυρούς ανθρώπους για να επιβιώσει καθώς τα θεμέλια του κόσμου αρχίζουν να καταρρέουν, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός

Η Ουγγαρία πιέζεται προς διάφορες κατευθύνσεις λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία και της αύξησης της μετανάστευσης και πρέπει να αγωνιστεί για να ξεπεράσει αυτές τις προκλήσεις

...οι Ούγγροι «ζουν σε εποχές που τα θεμέλια του κόσμου τρέμουν» και το επίκεντρο του σεισμού αυτού εντοπίζεται στη γειτονιά της χώρας.

Επεσήμανε τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία στα ανατολικά, σημειώνοντας ότι «δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από το νότο πολιορκούν τα σύνορά μας». 

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ουγγαρία πρέπει να έχει μια ισχυρή κυβέρνηση, οικονομία, στρατό και υπηρεσίες επιβολής του νόμου, είπε ο Όρμπαν. «Πρέπει να εκπαιδεύσουμε και να οπλιστούμε… χρειάζονται πολύ δυνατοί άνθρωποι, γιατί η αλήθεια αξίζει ελάχιστα χωρίς δύναμη».

«Θα έρθει η ώρα που τα αδύναμα έθνη θα χαθούν και τα ισχυρά θα παραμείνουν. Ως εκ τούτου, πρέπει να ενισχύουμε τις δικές μας γραμμές άμυνας και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου κάθε μέρα», πρόσθεσε.

Ο Όρμπαν ήταν επικριτικός τόσο για τις πολιτικές της ΕΕ όσο και για τον τρόπο που η Δύση χειρίστηκε τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ισχυρίστηκε ότι το μπλοκ στην τρέχουσα κατάστασή του δεν φέρνει «ούτε ειρήνη ούτε ευημερία» στα κράτη μέλη του, επισημαίνοντας τις εχθροπραξίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, καθώς και την «ολοένα και πιο ανησυχητική κατάσταση» της οικονομίας...

ἀπό ἐδῶ

Ὑπῆρξε ἀπάντησις-ἐπίθεση κατά τοῦ Ὄρμπαν ἀπό τόν οὐκρανό ΥΠΕΞ, ἀλλά νομίζω πώς εἶναι ἄνευ σημασίας...

Το Κίεβο επιτίθεται στον Όρμπαν

Η εκτίμηση του Ούγγρου πρωθυπουργού ότι η Ουκρανία είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει στη σύγκρουση με τη Ρωσία είναι «άσκοπη» συζήτηση, δήλωσε ο Ντμίτρι Κουλέμπα

«Βαρέθηκα να διαψεύδω αυτά τα άσκοπα επιχειρήματα. Ακούσαμε από την αρχή ότι η Ουκρανία είναι καταδικασμένη. Κάθε φορά που πετυχαίνουμε στο πεδίο της μάχης, αυτές οι φωνές γίνονται πιο ήσυχες, αλλά μετά επιστρέφουν. Όλα είναι απλά μπλα, μπλα, μπλα» ( ἐδῶ

Μπλά,μπλά,μπλά ...
Ἀλλά μαζεύετε τἀ δις ἀπό Ε.Ε. καί ΗΠΑ. 
Καλά κάνετε,ἀφοῦ τά κορόϊδα-λαοί σᾶς χρυσο-πληρώνουν...

Κι᾿ εὐτυχῶς πού ὑπάρχουν οἱ Οὔγγροι καί οἱ Πολωνοί καί τά λένε...


Ἡ Πελασγική

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,μπορεί να έχουν δίκιο οι Πολωνοί και οι Ούγγροι αλλά πρέπει να θυμηθούμε τι έγινε όταν άνοιξαν τα σύνορα μετά το 1989-90,που ειδικά οι γυναίκες των εθνικοτήτων αυτών είχαν γεμίσει τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στα μπαρ ή στα σπίτια ή σαν συνοδοί πολυτελείας!Θυμάμαι ακόμη περιπτώσεις όπου ακόμη κι εδώ στην Ελλάδα έπαιρναν σύνταξη κάποιοι από την Πολωνία μόνον με τα ένσημα της πατρίδας τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οἱ Βουλγάρες εἶχαν εἰδικότητα ὡς οἰκιακές βοηθοί κυρίως γιά ἡλικιωμένα ἄτομα. Οἱ Ῥωσσίδες στά μπάρ καί συναφῆ ( καί παντρεύτηκαν πολλούς Ἕλληνες...).
      Οἱ Πολωνοι ἄνδρες εἶχαν ἔρθει γιά δουλειά ἀλλά ἦσαν τόσο μπεκροκανάτες ( ἀπολύτως ἄκακοι ὅμως) πού δέν κατἀφερναν τίποτε καί ξαναγυρνοῦσαν στήν χώρα τους.
      Οἱ Οὔγγροι ; Δέν θυμᾶμαι κάτι συγκεκριμένο γι᾿αὐτούς.

      Αύτά θυμᾶμαι. Πάντως σίγουρα δέν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα. Καί οἱ Ῥωσσίδες πού παντρεύτηκαν Ἕλληνες ( τοὐλάχιστον τίς περιπτώσεις πού γνωρίζω) ΑΨΟΓΕΣ ἀπό κάθε ἄποψιν !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Biil- Kill !

      Διαγραφή
    2. Είναι το ίδιο με τα Ισλαμιστικά στοιχεία από Ασία και Αφρική;

      Διαγραφή
    3. οι ούγγροι είναι της τουρανοφιννικής ομοεθνίας...τούρκικα-μαγυάρικα-φιννλανδικά είναι γλωσσικώς ομόριζα...στον β παγκόσμιο υπήρξαν οι τελευταίοι πιστοί σύμμαχοι των γκερμάνων και δεν είναι τυχαίο,όσο κι αν τα τσούγκρισαν στο τέλος...υπήρξαν βασικός πυλώνας της αουστρο-ουγγάριας και πλειοψηφικά νομίζω είναι καθολικοί...τα παραπάνω αποτελούν πρόσθετα μπόνους ανοχής,τα οποία εμείς για πολλούς λόγους δεν θα τα είχαμε....επίσης εκεί πάτησε τουρκοπόδαρο όσο πατάει η γάτα και εν πολλοίς οι παλιοί αρχόντοι και οικογένειες δεν αφανίσθηκαν στον δικό μας βαθμό....όλα αυτά προσδίδουν έναν πρόσθετο τόνο αυτοτέλειας και προσπάθειας συντήρησης της οντότητας,κάτι που εδώ χάθηκε μαζί με τις κρατούσες οικογένειες που ίσως άντεχαν και αντιδρούσαν στις λαίλαπες και οι οποίες χάθηκαν στα πεντακόσια χρόνια τουρανοκρατίας και στις προηξηθείσες λατινοκρατίες και τις μετέπειτα ξενοκρατίες...εδώ έχουμε αλλοιωμένες καταστάσεις,όμως σε πολωνούς και ούγγρους έχουν διατηρηθεί τα ίχνη που μπορούν να επανακολουθηθούν καίτοι οι μαγυάροι παραλίγο να εκλείψουν μετά τις ιστορίες με τον μπέλα κουν και την είσοδο των ρουμάνων μέχρι τη Βουδαπέστη....

      Διαγραφή
    4. 10:17 π.μ.
      Ἴδιο μέ τά ἀφροασιανά μουσλίμια ;

      Ἔ ΟΧΙ ! Ἐννοεῖται. Ὅπως ἡ νύχτα μέ τήν ημέρα !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    5. 10:54 π.μ.

      Εὐχαριστοῦμε πολύ γιά τίς πληροφορίες.
      Πολύ οὐσιαστικές ὄντως !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή