" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Ἡ Μαύρη θάλασσα,οἱ ἀπειλές τῶν ΗΠΑ καί ΝΑΤΟ καί ὁ ἕλληνας Σταυρίδης !

«Με σαφείς προειδοποιήσεις προς τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσαςτο ΝΑΤΟ θα πρέπει να ανταποκριθεί στα πυρά εάν ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο επιτεθεί σε πλοίο σιτηρών» ἀπείλησε τήν Ῥωσσία,ὁ ἀπόστρατος ναύαρχος τῶν ΗΠΑ, Τ. Σταυρίδης .. ( φωτό Ὁ Ποῦτιν ἀπολαμβανει τόν ἀέρα τῆς Μαύρης Θάλασσας... Ἄσε τόν Σταυρίδη νά λέῃ...) 

 «Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να συνοδεύσουν τις αποστολές σιτηρών στη θάλασσα, κάτι που έχουν πολλές δυνατότητες να κάνουν με τρία μεγάλα έθνη του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα», είπε ο απόσταρτος ναύαρχος των ΗΠΑ, Τζέϊμς Σταυρίδης, σχολιάζοντας τις πιθανότητες να βγουν ουκρανικά σιτηρά από την Οδησσό τώρα που η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στη συμφωνία σιτηρών και δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί τον ανθρωπιστικό διάδρομο ασφάλειας . ( Σημ. Πελασγ. Εἴχαμε γράψει σχετικῶς ἐδῶ

«Με σαφείς προειδοποιήσεις προς τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να ανταποκριθεί στα πυρά εάν ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο επιτεθεί σε πλοίο σιτηρών», συνέστησε ο απόστρατος ναύαρχος, ο οποίος είναι επίσης ο πρώην Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής του ΝΑΤΟ.

Σε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε την επαναλειτουργία του διαδρόμου σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας «απόλυτη προτεραιότητα». Επίσης την περασμένη εβδομάδα, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, επικαλούμενα ενημερωμένη πηγή, ότι η Άγκυρα είχε απορρίψει την «άκρως επικίνδυνη κίνηση»  συνοδείας ουκρανικών σκαφών σιτηρών με πολεμικά πλοία, επικαλούμενη την πιθανή αντίδραση της Μόσχας.

Φαντασιώσεις του ΝΑΤΟ

«Ζητούν από την Τουρκία [να παρέμβει], αλλά πώς υποτίθεται ότι  η Τουρκία θα το κάνει; » Ο Ρώσος αμυντικός αναλυτής Vasily Dandykin είπε στο Sputnik. «Αυτό είναι θέμα αρχής για την Άγκυρα – η βάση της ανεξαρτησίας της χώρας και η συμπεριφορά της, πάνω στην οποία βασικά χτίζουν την πολιτική τους. Εάν η Τουρκία παραβιάσει την αρχή της, το καθεστώς της χώρας θα πέσει», εξήγησε ο Dandykin.

Ο αναλυτής σημείωσε ότι αν και η Άγκυρα έχει παραδώσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar στο Κίεβο κι᾿έχει διατηρήσει επαφή με τον Ζελένσκι, η χώρα διατηρεί επίσης στρατηγικές επαφές με τη Μόσχα. «Η Τουρκία έχει μια ιστορία αιώνων, ας την ονομάσουμε «πολιτική του παζαριού», συμφωνίες που βασίζονται στο τι είναι κερδοφόρο, τι δεν είναι κερδοφόρο. Ως εκ τούτου, υπάρχει πιθανώς μια παρεξήγηση μεταξύ των δυτικών δυνάμεων σχετικά με τη θέση του συγκεκριμένου εταίρου».

«Χρειάζεται η Τουρκία πόλεμο με τη Ρωσία; Η Τουρκία έχει σχέσεις με τη Ρωσία σε διάφορους τομείς, από την κατασκευή πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής και αγωγών φυσικού αερίου, μέχρι τον τουρισμό, και ούτω καθεξής... Επομένως, αυτή η συζήτηση [για την τουρκική συνοδεία στα  ουκρανικά πλοία] είναι καθαρά υποθετική», είπε ο Dandykin.

Από την άλλη πλευρά, «η Τουρκία έχει πραγματικά έναν αρκετά ισχυρό στόλο, σε αντίθεση με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία», τις άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ που γειτνιάζουν με τη Μαύρη Θάλασσα που άφησε ως υπαινιγμό ο Σταυρίδης ως υποψήφιες για την αποστολή συνοδείας, είπε ο Dandykin.

«Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας θα ήταν ικανός να αποκρούσει τους στόλους αυτών των χωρών και στη συνέχεια ορισμένων. Άλλωστε, ο στόλος δεν αποτελείται μόνο από πλοία, τα οποία, παρεμπιπτόντως, είναι οπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr…[Έχει επίσης] παράκτια πυραυλικά συστήματα, οπλισμένα με πρακτικά άφθαρτους πυραύλους Onyx, συστήματα άμυνας ακτών Bal, ναυτική αεροπορία και πολλά άλλα. Αυτό είναι αν μιλάμε για την Κριμαία. Υπάρχει όμως και η ναυτική βάση του Novorossiysk. Με άλλα λόγια, η Μαύρη Θάλασσα δεν είναι αρκετά μεγάλη, ας το πούμε έτσι, για να πετύχει ένα τέτοιο παράτολμο ρίσκο », τόνισε ο Ρώσος παρατηρητής

Σύμβαση του Μοντρέ

Όσο για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ εκτός της Μαύρης Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, η είσοδός τους στο υδάτινο σώμα για να συνοδεύσουν ουκρανικά πλοία σιτηρών θα παραβίαζε τη Σύμβαση του Μοντρέ του 1936, η οποία περιορίζει την παρουσία ξένων πολεμικών πλοίων στο ενυδρείο σε 21 ημέρες, επεσήμανε ο Dandykin.

Επιπλέον, σε σχέση με την κρίση στην Ουκρανία, η Άγκυρα αποφάσισε να κλείσει εντελώς τα Τουρκικά Στενά όχι μόνο για ξένα πολεμικά πλοία, αλλά και για την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Τελικά, ο Dandykin πιστεύει ότι υπάρχει ένα ορισμένο «όριο» πέρα ​​από το οποίο οι εταίροι του Κιέβου στο ΝΑΤΟ, ειδικότερα οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν θα τολμήσουν να πάνε. Ως εκ τούτου, οι προτάσεις του Σταυρίδη για ανάπτυξη πολεμικών πλοίων της συμμαχίας για τη συνοδεία ουκρανικών πλοίων σιτηρών είναι ένα όνειρο, συνόψισε ο απόστρατος Ρώσος αξιωματικός.

Ἀπό : sputnikglobe.com

ἡ φωτό ἀπό ἐδῶ
Ἡ παρουσία ἑνός Ἕλληνα σέ ἐπίσημες δηλώσεις πού σχετίζονται μέ τήν κρίσιν στήν Οὐκρανία,εἶναι ἕνα νέο στοιχεῖο. Ὁ ἀπόστρατος ναύαρχος Τζέϊμς Σταυρίδης ἐμφανίστηκε πολύ ἄγρια στό ἀφήγημα τῆς  " αὐτοκρατορίας" [ΗΠΑ]  πού μπορεῖ νά κάνῃ καί νά λειτουργῇ ὅπως τήν ἐξυπηρετεῖ χωρίς νά ὑπολογίζῃ τίποτε καί κανέναν. 

Ποιός εἶναι ὁ Τζέϊμς Σταυρίδης πού ἀπειλεῖ τόν ῥωσσικό στόλο ; 

... απόστρατος ναύαρχος του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών , επί του παρόντος αντιπρόεδρος, σε παγκόσμιες υποθέσεις και διευθύνων σύμβουλος της παγκόσμιας επενδυτικής εταιρείας Carlyle Group  και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Rockefeller .  Ο Σταυρίδης υπηρετεί ως επικεφαλής διεθνούς διπλωματίας και αναλυτής εθνικής ασφάλειας για το NBC News στη Νέα Υόρκη.  Είναι επίσης επίτιμος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ναυτικού Ινστιτούτου των Ηνωμένων Πολιτειών και ανώτερος συνεργάτης στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins .  Είναι συνεργάτης του Κέντρου Πολιτικής Ασφάλειας της Γενεύης και μέλος του Inter-American Dialogue ( ἐδῶ

Πώ ! Τί γίγαντας εἶναι αὐτός ; ! Μέσα σ᾿ὅλα !! Μωρέ μπράβο. Καί ποῦ ἦταν τόσο καιρό κρυμμένος ἤ ἐγώ δέν ἔτυχε νά διαβάσω ἤ ν᾿ἀκούσω γι᾿αὐτόν τόν "κολοσσό" ; 

...Οι παππούδες του από τον πατέρα του ήταν Έλληνες της Μικράς Ασίας , γεννημένοι και μεγαλωμένοι στη Δυτική Ανατολία ( νά τό ποῦμε Ἰωνία ἤ παράλια τῆς Μικράς Ἀσίας), οι οποίοι μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η οικογένεια της μητέρας του, Shirley Anne (Schaffer), ήταν Pennsylvania Dutch (Γερμανικά). Σύζυγός του είναι η συγγραφέας  Laura Hall ( ἐδῶ
Τό ζεῦγος Σταυρίδη. φωτό ἀπό ἐδῶ

Κι᾿ἀπό βραβεύσεις,παράσημα καί τιμές τί νά σᾶς λέω ; Διαβᾶστε γιατί ζαλίστηκα ...! ΕΔΩ 

Ο Αμερικανός Ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, Ευρωπαϊκή Διοίκηση και Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής του ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην KFOR στις 29 Ιουλίου 2009 στην Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου...( ἀπό ἐδῶ)


Αὐτά ἐν μέσῳ θερινῆς νυκτός...


Ἡ Πελασγική

26 σχόλια:

  1. Άλλο ένα ημίαιμο εκπαιδευμένο γιά τρελλά κόλπα!
    Απορώ πώς και δέν άλλαξε το "Σταυρίδης", άς πούμε, κάτι σέ "τζέϊμςΓουέϊν" ή, ακόμα καλύτερα, σέ "τζέϊμςΝτιούκ"...

    Το Σταυρίδης είναι Ελληνικό κι ώς εκ τούτου, αυτό τόν εκθέτει (σ' εμάς).
    Με μιά μικρήν έρευνα, σίγουρα θα τόν έβρεις, εκτός τού επωνύμου δέν έχει σχέσιν με οτιδήποτε έχει Ελληνικό Αίσθημα.

    Είχε χρόνια που "κλώθονταν" εδώ γύρω κι έχει πεί,
    ούκ ολίγες μαλακίες σ'τήν σταδιοδρομίαν του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἡ μητέρα του Γερμαναροῦ,ἄρα ἡμίαιμο ὅπως γράφεις. Ἡ γυναίκα του, ἄς ποῦμε ἀμερικανίδα. Συνεπῶς τά παιδιά του εἶναι ἀπό ἕνα ἡμίαιμο+ἀλλοδαπό = βρᾶσε ὄρυζα ! Τέλος τό ἑλληνικό...

      Πᾶμε παρακάτω...

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  2. Ρέ τον stavrídes με τ' όνομα, έ;
    Και 'γώ όταν πρωτοάκουσα γι' αυτόν, αυτομάτως είπα μέσα μου, νά κι ένας δικός μας σε υψηλήν και νευραλγικήν θέσιν σέ το u.s. navy...τόν είχα ιδεί καί στο χαζοκούτι.
    ...άμ δέ σέ λέω... Έμεινα μέ τήν θλιβεροτάτην διαπίστωσιν τής αμερικανίλας που εξέπεμπε..

    Σάν νά λέμε: "απλή συνωνυμία" ή κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔτσι ἀκριβῶς : " ἁπλή συνωνυμία" ...

      Ἐν τῷ μεταξύ γιατί ὅλο τό σουλούπι του μοῦ φαίνεται ὡς κάτι τουρκικό νά τό πῶ,μαμελουκοσελτζούκ νά τό πῶ... Σίγουρα ὄχι Ἑλληνικό...! Κάποιος λόγος θά ὑπάρχει...

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. Ευαγγελία λές: "Αὐτά ἐν μέσῳ θερινῆς νυκτός..."

    Καί τί μού 'ρθε, αστραπιαία στό μυαλό;
    Είμαι σίγουρος πως αυτό θα γίνει αρεστό εκ μέρους σου καί τού "καταστήματος".
    The Stranglers - Midnight summer dream
    https://www.youtube.com/watch?v=CIsRPzd0ug0
    (Μπορεί νά περιγράφει ένα βροχερό summer μεσονύχτι, αλλά ταιριάζει καί στήν "ξέρα").
    Γιά όλους τούς ξενύχτηδες ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί καλά πού θά ἦταν μία βροχή. Μία καλή,δυνατή καί διαρκείας βροχή !

      Εὐχαριστοῦμε γιά τήν μουσική ἀφιέρωσιν,ἀγαπητέ ! Καλό ξημέρωμα !

      Διαγραφή
    2. Κι ο ονειροπόλος τού άσματος τή βροχή ονειρεύεται

      Διαγραφή
  4. Αποστρατευτηκε με κανα 10ρικο μηνιαιως αλλα δεν του φτανουν αυτα.
    Πουλαει για λογαριασμο των εβραιων "πολεμο" και φυσικα οπλα.
    "Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη" ....που 'λεγε κι ο Καλογηρου στον Κουρκουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αὐτά τά βραβεῖα,παράσημα,μετάλλια,τιμές καί δόξες ἄλλο πρᾶγμα σοῦ λέω ! Κατεβατό ἀσταμάτητο,λέμε !!!

      Εἴπαμε,μεταξύ τους τά μοιράζονται, ἀλλά ὄχι κι᾿ἔτσι...!

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  5. Απάντησις στό σχόλιο της Πελασγικής 1:32

    Μόνον για μαμελούκος δέν μου μοιάζει... Ούτε για σελτζούκοσ, ούτε για υβρίδιο αυτών.
    Μπάα, τόν εκόβω γιά καθαρή ολλανδόφατσα.
    Θά 'μοιασε, φαίνεται της μάνας του. Φαίνεται σέ "φόρμα" καί υγιής.
    Τέλος πάντων...αυτουνού η δουλειά είναι να γαυγίζει. Για μένα, άν ο Πούτιν τον έχει υπ' όψιν του, το πολύ-πολύ νά τόν εβλέπει ώς τσιουάουα. Άντε, επειδής έχει καί ελληνικόν dna μαζί με τ' όνομα, νά τόν ελογίζει ώς κοκόνι-μίξ.
    Υπερδραστήριον, υπερκινητικόν.
    Φιλικό με τά παιδιά (μήν τυχόν και τά αφήσετε μοναχά μαζί του).
    Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐμένα γιατί μοῦ θυμίζει τόν Μεβλέτ Τσαβούσογλου ;
      https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2020/08/14/tsavou.jpg

      Μπορεῖ καί νά εἶναι ἰδέα μου...

      Κοκόνι ! Τί μοῦ θύμισες. Τό πρῶτο μας σκυλάκι στήν Θεσσαλονίκη. Τόν Ρίκο. Θυμᾶμαι μέ τί ἐπιμονή ζητοῦσε ὁ ἀδελφός μου σκυλάκι. Ἦταν δέν ἦταν 5 χρονῶν. Μέχρι πού μία ἡμερα ἔφερε ὁ πατέρας μου ἕνα μικρό,λευκό χαριτωμένο κουταβάκι. Τόν εἴπαμε Ῥίκο καί τό λατρεύαμε καί μᾶς λάτρευε. Χρόνια πρίν...

      Ὅσο γιά τόν Ποῦτιν,μᾶλλον μετά τίς παραπάνω δηλώσεις τοῦ Stavridis πρέπει νά πῆρε τό πρωϊνό του ἀγναντεύοντας τήν Μαύρη Θάλασσα γιά νά ἀναλογίζεται μέ τί ζόμπια ἔχει μπλέξει...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Εμείς, αγαπητή μας Ευαγγελία, πήραμε ένα κουταβάκι θυληκό, μιά χούφτα.
      Αυτό μεγάλωσε (σέ ηλικία) καί τό πήγαμε σε καναδυό γνώστες.
      Ήτανε καθαρή κοκόνα!
      Τη βγάζανε βόλτα τα μωρά, από μωρό κι αυτό, κι όταν το συναντούσαν άλλα, μεγαλόσωμα σκυλιά που ήτανε καί ψιλοεπιθετικά με τ' άλλα σκυλιά, τή Μπέλλα μας τήν αποστρέφονταν! Δέν το πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε!
      Η γνώμη μου ήταν πως είχε τη μυρουδιά που κατά κάποιον τρόπο,
      ξυπνούσε στά μεγάλα -αντανακλαστικά- το φόβο.
      Βρέ ελάτε νά σάς συστήσουμε, αυτά από μακρυά.
      Δέν φοβότανε τίποτε απολύτως καί δέν έκανε ποτέ πίσω σέ σκυλοκαταστάσεις.
      Μιά φορά τήν πήγαμε επίσκεψη σε κτήμα καί σκυλοαφεντικό ήτανε μιά μάνα ασιάτ, η Ντόρα μαζϊ μέ τον γιό της τόν Άργκο.
      Ήταν το μοναδικό σκυλί που την έγλειφε σάν να ήταν γλειφιτζούρι!
      Ο γιός της όμως δέν πλησίαζε!!! Η Μπέλλα ήταν πραγματικά πολύ άγρια.
      Ούτε τους ανθρώπους φοβόταν. Είχε αρπάξει μάλιστα και τον υδρομέτρη και καναδυό που την υποτίμησαν καί πήγαν να κάνουν μαγκιές....
      Εκεί κατάλαβα λίγη απ' τήν συμπεριφορά μεταξύ σκύλων,
      που για μάς είναι ανεξήγητη.
      ΤΤ600

      Διαγραφή
    3. Τί ὄμορφες ἐποχές !
      Δέν ξέρω ἀλλά νομίζω πώς τότε ὅλα ἦσαν ἀληθινά,σ᾿ἀντίθεσι μέ τό σήμερα...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ κι᾿εὐχαριστοῦμε γιά τό μοίρασμα τῶν ἀναμνήσεων...!

      Διαγραφή
  6. Επίσης γιά όποιον δέν έχει ύπνο.
    The Stranglers - Golden Brown
    https://www.youtube.com/watch?v=AWAsI3U2EaE
    Βρέ, εδώ ο Μορφέας εκεί ο Μορφέας πουθενά ο Μορφέας!
    Έε, δ'λειά είν' αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Απ' τό στόμα μου το πήρες!!!!
      ΤΤ600

      Διαγραφή
    2. Μά ἀκριβῶς !

      Υ.Γ. Θάλασσα,καφεδάκι καί βιβλιο-ανάγνωσις παρέα μέ τόν συγγραφέα. Τυχερή ...

      Καλησπέρα ἀγαπητή Θεοδώρα !

      Διαγραφή
    3. Ἀγαπητή Πελασγική, ἐσεῖς εἷστε ἡ τυχερή πού ζεῖτε καί ἀπολαμβάνετε τά παραδεισένια μέρη σας καί τίς θεσπέσιες νότιες θάλασσες! Ἐμεῖς ἐδῶ στήν πολύπαθη Μακεδονία, έν μέσῳ πλημμυρίδος μαφιόζων Βαλκανίων πού κατἐκλυσαν καί φέτος τή Χαλκιδική διαμένοντες σέ πολυτελή καταλύματα στά ὁποῖα οἱ Ἕλληνες χρειάζονται ἕνα μηνιάτικο γιά ἕνα σαββατοκύριακο, περιπολοῦμε γιά τίς φωτιές καί περί πολλῶν τυρβάζομεν...

      Διαγραφή
    4. Νά ἤξερες πόσο δίκαιο ἔχεις !
      Ἐκτός τοῦ ὅτι ὁ δικός μας τουρισμός εἶναι κατά τό πλείστον Ἑλληνικός,οἱ ἀλλοδαποί τουρίστες εἶναι Γάλλοι,Γερμανοί,Ἰταλοί καί Ἀμερικάνοι. Πάντα αὐτοί προτιμοῦσαν τόν τόπο μας. Ξέρουν,βλέπεις ...
      Εἴμαστε κάπως πιό "ἤσυχοι" ἐμεῖς ἐδῶ,λόγῳ ...ξεραΐλας,φυσικῆς. Τά ἐλάχιστα δάση ( Ἐπίδαυρος) θέλω νά ἐλπίζω πώς φυλάσσονται καλά. Θέλω νά ἐλπίζω καί προσεύχομαι γι᾿αὐτό,ὅπως γιά ὁλόκληρη τήν δύσμοιρη Χώρα μας,μ᾿ὅ,τι ἀντιμετωπίζει ...

      Ὅσο γιά τίς περιπολιες στήν πολυαγαπημένη μου Χαλκιδική ( σχεδόν κάθε ἑβδομάδα ἄν δέν πηγαίναμε στήν Καλλιθεα -Μάλ τεπέ - δέν νοιώθαμε τί θά πῆ θαλασσινό μπάνιο,ἐξοχή,πεῦκα καί ὀμορφιά παραδεισένια ! ) ὁ Θεός νά σᾶς Εὐλογῇ πού ἔχετε ἀναλάβῃ αὐτό τό ἔργο.
      Νά εἶστε πάντα καλά !

      Καλησπέρα ἀγαπητή μου Θεοδώρα !

      Διαγραφή
  8. Με Ελληνώνυμους (και Ελληνόφωνους...) γεμάτη η οικουμένη.

    Έλληνες, γνήσιους Έλληνες, να αντισταθούν ψάχνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀκόμη μία πικρή άλήθεια.

      Τί μᾶς κυνηγᾶ,ἄρα γε ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  9. ΕΝΑΣ ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ.ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ Ο " ΜΗΤΣΟΣ Ο ΠΟΝΤΙΟΣ" . ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΚΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΧΘΡΟΥΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝ ΕΣΤΕΛΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΠΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ "ΕΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΣ ΚΡΥΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αὐτός ὁ «ἀλητάμπουρας» μέσα στά σαλόνια καί τά μεγαλεῖα ζεῖ. Τόν βλέπεις στήν φωτό μέ τήν σύζυγον καί τόν σκύλο στά πόδια ; Σάν ἐκείνους τούς πίνακες πού στολιζουν τούς τοιχους τῶν κάστρων τῶν ἀριστοκρατῶν τῆς Ἀγγλίας...

      Δέν ἔχει ποῦ νά κρύψῃ τήν περηφάνειά του γιά τήν ...εὐγενή του καταγωγή !
      Ἔτσι εἶναι αὐτά τά πράγματα. Ἡ μάννα καθοδηγεῖ τά τέκνα. Τό ξέρουν καλά κι᾿οἱ περιούσιοι ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ IVAN !

      Διαγραφή
  10. Υπάρχουν και αυτοί οι Έλληνες στο εξωτερικό...

    https://www.youtube.com/watch?v=n3aoQircZeQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔ δέν εἶναι καί γιά παραδειγματισμό,ὁ Ἔρικ...!
      Συγγράφει τήν βιογραφία τοῦ Λουθήρου καί ἐξυμνεῖ τό ἔργο του ἀποκαλωντας τον "ὁ ἄνθρωπος πού ξανάανακάλυψε τόν Θεό καί ἄλλαξε τόν Κόσμο" ὁ θεμελιωτής τοῦ Προτεσταντισμοῦ ;
      Ἀλλά φαίνονται οἱ ἐπιρροές τῆς Γερμανίδος μανούλας...

      Τέλος πάντων,μήν τά πολύ ψάχνουμε διότι θά ἀποδομήσουμε τά πάντα. Σημασία ἔχει τοὐλαχιστον αὐτός περνᾷ στόν κόσμο ἀξίες ὅπως ὁ Θεός, ἡ Πίστις,ἡ Παράδοσις στούς θεσμούς. Κάνει φιλοσοφικές συζητήσεις καί παροτρύνει πρός τήν κατεύθυνσιν τῆς φιλοσοφικῆς θεωρήσεως.

      Κάπου ἂνάμεσα σέ ἀρκετά καλά,θά τόν βροῦμε ΚΑΙ αὐτόν προστάτη τῶν "περιουσίων"...
      Κατά τ᾿ἄλλα συμπαθής.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ NORD !

      Διαγραφή
    2. Πάντως κακά τά ψέματα,ὅταν μεγαλώνει κανείς στό ἐξωτερικό ( κι᾿ἐννοῶ τίς χῶρες τῆς Δύσεως) οἱ ἐπιρροές εἶναι ἔντονες καί θέλεις δέν θέλεις σοῦ διαπλάθουν τόν χαρακτῆρα.
      ( Γιά τόν Ἔρικ Μεταξᾶ φαίνεται καί στήν ἐνδυματολογική του ἔκφρασιν. Πολύ Ἀγγλία βρέ παιδί μου ! - Ὄχι πώς δέν μοῦ ἀρέσει,ἀπενανίας...- )

      Αὐτή εἶναι ἡ ἀλήθεια !

      Διαγραφή