" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ὁ Βενιζέλος προλόγισε τό βιβλίον τοῦ ἐθνικοῦ μειοδότου Ῥοζάκη


Το όνομα Χρήστος Ροζάκης δεν ακούγεται πρώτη φορά. Πρόκειται για τον  μόλις  πέντε μηνών πρώην υπουργό Εξωτερικών της πρώτης κυβέρνησης Σημίτη (1996), ο οποίος αφού παραιτήθηκε από τον υπουργικό θώκο εστάλη στο Στρασβούργο ως δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ). Εκεί, όμως, αντί να υπερασπίζεται τα Εθνικά ζητήματα της Χώρας, απεναντίας στρεφόταν εναντίον της επειδή η Ελλάδα δεν αναγνώριζε «μακεδονικούς» συλλόγους στη Φλώρινα και «τουρκικούς» στη Θράκη!
 Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, οι υπογραφές του Ροζάκη έγιναν βούτυρο στο ψωμί των φιλοσκοπιανών και των πρακτόρων της Τουρκίας σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις:
α) Τον Οκτώβριο του 2005 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εκδίκασε την υπόθεση του φιλοσκοπιανού κόμματος «Ουράνιο Τόξο», το οποίο κατηγορούσε την Χώρα μας επειδή τα μέλη του υποχρεώθηκαν να κατεβάσουν την επιγραφή που είχε αναρτηθεί στην λεγόμενη «μακεδονική» γλώσσα και η οποία έγραφε «Βίνο - Ζίτο - Λαρίνσκι - Κομιτάτ». Το αποτέλεσμα ήταν δικαίωση για τους φιλοσκοπιανούς, με την παράλληλη καταβολή αποζημίωσης ύψους 35.000 ευρώ από πλευράς μας.
β) Τον επόμενο χρόνο ήρθε καταδίκη της Ελλάδας γιατί δεν αναγνώρισε τον αποκαλούμενο ψευδομουφτή της Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Αγά.
γ) Η Ελλάδα καταδικάστηκε επειδή τα δικαστήριά μας αρνούνταν από το 1995 να αναγνωρίσουν ως νόμιμο το σωματείο «Σύλλογος Νεολαίας Μειονότητας Έβρου».
Γιατί αναφερθήκαμε στα «κατορθώματα» αυτά του Ροζάκη;  Επειδή την Πέμπτη παρουσίασε ένα βιβλίο που έχει γράψει για την ΑΟΖ και αυτός που τον προλόγισε ήταν ο «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος!
Άλλη μια απόδειξη της ανύπαρκτης εθνικής ευαισθησίας για τον ανάλγητο αυτόν υπηρέτη των διεθνών τοκογλύφων. Και φυσικά καταλαβαίνουμε για ποιον λόγο θέλει κι αυτός να εξοντωθεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Για να μην υπάρχει καμία αντίσταση στα αντεθνικά σχέδιά τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΑΣΤΟΡΑΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΑΣ ΑΙΩΝΙΟΝ : 
Να θυμηθούμε και το απόσπασμα από την Βουλή της : 3/12/1996, όπου ο κ. Καρατζαφέρης ως βουλευτής της Ν.Δ. τότε, αποκαλούσε τον κ. Ροζάκη με το εβραϊκό του όνομα, Ροζενστάϊν. Είχε αντιδράσει η κ. Δαμανάκη ΕΝΤΟΝΑ και έκανε λόγο για ρατσισμό. Παραδέχεται λοιπόν μέσα στην Βουλή ότι είναι Εβραία όπως και ο συνάδελφός της, υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ροζάκης. Ιδού τι είχε ειπωθεί:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:Πριν προχωρήσω στην εξέταση του άρθρου, θα ήθελα, κύριε Υπουργέ, να αρχίσω με την εξέταση του συμφώνου αυτoύ με την Κύπρο. 'Ακουσα τις διευκρινίσεις σας, οι οποίες δόθηκαν και οι οποίες βέβαια ήταν σε ευθεία αντιπαράθεση με αυτά που ακούστηκαν το πρωί στο PRESS ROOM. Καταβαλαίνω βέβαια, ότι θα περάσατε ώρες αγωνίας τηλεφωνικώς σήμερα για να μπορέσετε να εκτιμήσετε αυτό το πράγμα. 'Εχω να σας πω μόνο, ότι η επιδρομή του κ. Ροζεστάϊν Ροζάκη γίνεται καθημερινώς πιο εμφανής και θα φθάσει κάποια μέρα να σας ενοχλεί ίσως και σε θέματα του Υπουργείου σας.  ..........................................

φωτό
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λουκάς Αποστολίδης): Η συνάδελφος κα Δαμανάκη έχει το λόγο.

ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ: Κύριε Πρόεδρε, θα αρχίσω με μια καθυστερημένη παρατήρηση, αν μου επιτρέπετε προς το Προεδρείο. Δεν ήσασταν εσείς στην 'Εδρα, αλλα πριν από λίγη ώρα ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας εδώ στη Βουλή αποκάλεσε το συνάδελφο κ. Ροζάκη "κύριο Ροζενστάιν".

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ: Τι σας ενδιαφέρει;

ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ: Τι με ενδιαφέρει, κύριε συνάδελφε; Είμαι Εβραία γι' αυτό μ' ενδιαφέρει. Και όσο κάνετε προσπάθεια να επικρατήσει ρατσισμός στην Αίθουσα, εγώ είμαι Εβραία. Γι' αυτό μ' ενδιαφέρει.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΓΓΟΝΑΣ: Δεν υπάρχει ρατσισμός, κυρία Δαμανάκη, προς Θεού!

ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ: Κύριε Πρόεδρε, νομίζω ότι οι συνάδελφοι έχουν ονόματα και το Προεδρείο πρέπει να είναι πιο ευαίσθητο σ' αυτές τις περιπτώσεις. Και ο κ. Καρατζαφέρης εν πάση περιπτώσει μπορεί να τα λέει αυτά από το κανάλι του, αλλά στο Κοινοβούλιο ας είμαστε πιο προσεκτικοί.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ: Λογοκρισία θα κάνετε;


 Το απόσπασμα από την σελίδα των Πρακτικών της Βουλής ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου